Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   SPORT Fans (https://forum.4tuning.ro/652-sport-fans.html)
-   -   Fitness şi bodybuildig (culturism) (https://forum.4tuning.ro/652-sport-fans/194568-fitness-bodybuildig-culturism.html)

Dodo_998 18-06-10 02:51

Fitness şi bodybuildig (culturism)

Am nevoie de ajutorrr :)) Bun, treaba sta in felul urmator: Nu pot sa ma duc la sala , am 3 inele fisurate pe coloana, deci pica sala, mai am o problema de sanatate care imi cere odihna si hrana , deci dorm minim 12 ore si mananc cam mult. Acum ce vreau: sa scap de burta !! Deja ma intreaba lumea cate zile mai am pana sa nasc.. Deci, idei?

Mustang 18-06-10 07:17

Re: Jos burta, dar cum?

Quote:

Originally Posted by Dodo_998 (Post 3449419)
Am nevoie de ajutorrr :)) Bun, treaba sta in felul urmator: Nu pot sa ma duc la sala , am 3 inele fisurate pe coloana, deci pica sala, mai am o problema de sanatate care imi cere odihna si hrana , deci dorm minim 12 ore si mananc cam mult. Acum ce vreau: sa scap de burta !! Deja ma intreaba lumea cate zile mai am pana sa nasc.. Deci, idei?

Cand aflii un raspuns la itnrebarea asta, anunta-ma si pe mine.
Si eu ma chinui sa scap si mi se interzice sala datorita cifo-scoliozei de dreapta.

golf.gti75 18-06-10 07:43

regin alimentar strict. am avut o perioada cand am tinut un regim (nu am mai tinut niciodata regim) si a dat semne. faza e ca eu acum fac sala si am si inceput iar sa mananc prostii. o sa incep si eu un regim mai usor asa. la tine un regim ar fi cel mai indicat si ceva sauna

mihai88 18-06-10 11:29

presupun ca ce aveti voi se numeste hernie de disc
daca e asa puteti sa cumparati niste mingi mari de cauciuc si pur si simplu sa sariti pe ele stand in fund,sau sa stati cu spatele pe ea si sa faceti o miscare de "dute vino"
totusi ultima varianta mai da si dureri din cand in cand,incercati pe propria piele
e mai mult pentru a "intretine" coloana,dar da rezultate si la slabit,dar nu mult
o alta varianta ar fi un stepper ,rezultate destul de bune,cel mai putin a dat jos asa 1 kg,cel mai mult nu mai stiu
alta varianta ar fi inotu,

ce scrie mai sus este facut aproape zilnic de catre 2 persoane ,amandoua cu operatii de hernie de disc,si nu au voi sa mearga la sala
pot face numai lucruri usoare
si culmea,au si rezultate

dolb 18-06-10 12:30

Nu stiu ce rezultate poate da un stepper ( mie mi se pare un aparat inutil ), dar pot sa ajut si eu cu cateva sfaturi.
Ca sa slabesti, nu e neaparat nevoie de sala ( eu am slabit intre 10 si 15 kg in doar 2 luni si nu am fost in viata mea la sala ).
Sunt cateva alimente care te pot "satura" dar nu se pun la burtica , si mai este si vara = transpiratie enorma = elimini grasimi.
Ce va recomand eu: filé de cod,( sau merluciu..sau orice altceva in afara de pangasius... nu mancati pangasius ca e grav ala ) si piept de pui, astea pe gratar sau ( daca nu va permiteti gratar zilnic )..fripte pe tigaie ( inloc de ulei, folositi putina margarina ), supe de pui si de legume.
Fara paine, dulciuri, branzeturi si un lucru important ( FARA prajiturelele alea nutritionale - alea iti tin de foame dar te si ingrasa ).
Ca exercitii, daca ati fost sau sunteti la scoala stiti bine cum se face incalzirea , niste abdomene usoare, genoflexiuni si cam atat..
Bafta la slabit.

Eugen_TL 18-06-10 13:16

DOLB cam are dreptate...
Si eu am tinut un astfel de regim si am slabit 10kg..am fost nevoit intrucat aveam probleme cu stomacul.

Adio sucuri acidulate si din prafuri, dulciuri .. in schimb am baut sucuri naturale dar cu pauze, 2 zile sucuri 3 zile ceai si apa, compoturi de casa, gemuri de casa...
Legume fierte,ciorbe,supe etc.
Carne: piept de pui (fiert sau gratar)
Nu trebuie sa aveti 2 mese pe zi mari... ci mese mici si dese.. la 3ore gen si la ore fixe: eu mancam pe la 10 dimineata, apoi la 3, 7 si 10..

koozika 18-06-10 15:33

eu de vreo 3luni pedalez zilnic cam 25-30km,si am slabit,intradevar nu eram gras ci doar putina burta am avut si acuma nu mai am probleme:D,sau scrii pe youtube, 8 min abs,si primul care iese ii super,mai fac si ala de 2saptamani zilnic de 2ori si deje se vede ceva ceva:twisted:

22VIN 18-06-10 16:35

Va recomand asa ceva: http://www.dukandiet.co.uk/
E una din foarte putinele diete care chiar dau rezultate foarte bune.

Dodo_998 19-06-10 00:03

Problema la mine e urmatoarea: am o boala destul de grava si doctorul mi-a spus sa mananc cat pot de mult si odihna la fel si faza e ca l-am ascultat. Inainte de problema asta, chiar nu aveam deloc burta, acum in schimb... :))))) ma gandesc ca a venit vara, nu vreau sa fac baie la mare cu tricoul pe mine :)))

RideTheRiddle 19-06-10 00:14

poti incerca cu pastile de slabit, am o prietena care a folosit niste pastile dastea, ce-i drept destul de scumpe, vreo 200 de lei cutia, dar au dat rezultate, a slabit vreo 3 kg pe saptamana parca. mie unul mi-e frica de pastilele astea, mai ales ca am si probleme cu stomacul, dar daca te tine e si asta o solutie.

le: stiu cum e din proprie experienta :D dar oricum, daca slabesti in rest, slabesti si la burta, daca zici ca nu poti sa faci efort nu prea vad alta solutie sincer :-??

Dodo_998 19-06-10 00:16

Problema care e, nu sunt gras, dar am facut doar burta.. :)

Co5m1n eXtreme 19-06-10 01:13

Si eu vreau o metoda buna si eficienta

Cu pastile va zic din start nu . Am patit-o eu .
Am slabit intr-o luna 11kg . am incetat sa le mai iau am pus la loc +

Dodo_998 19-06-10 01:24

Cu pastile stiu, am o vecina destul de grasuta, a bagat fel si fel de pastile , intr-adevar au ajutat-o, dar dupa ce a renuntat la ele, s-a facut mai mare decat era. Cred ca sportul ramane in picioare. De cand mi-a luat permisul , ies cu bicicleta in fiecare zi, fac miscare, sa vedem...

Co5m1n eXtreme 19-06-10 01:37

Eu fac abdomene si gantere . sper sa ma ajute la ceva . sa vedem
Nu beau sucuri decat ocazional la o terasa ceva si mananc 1data pe zi

22VIN 19-06-10 08:57

Quote:

Originally Posted by Dodo_998 (Post 3451724)
Problema la mine e urmatoarea: am o boala destul de grava si doctorul mi-a spus sa mananc cat pot de mult si odihna la fel si faza e ca l-am ascultat. Inainte de problema asta, chiar nu aveam deloc burta, acum in schimb... :))))) ma gandesc ca a venit vara, nu vreau sa fac baie la mare cu tricoul pe mine :)))

Citeste acolo pe site, asta nu-i dieta la care sa mananci putin. Din contra, ai voie si carne, ai voie de toate. Doar ca le grupezi intr-un fel anume pe zile. Ea stiu ca incepe printr-o faza de atac, adica bagi multa carne.

MarioCrT 19-06-10 14:54

Adoptaţi aceiaşi variantă ca şi femeile .. va legaţi la burtă cu ceva gros ca să transpiraţi şi astfel pierdeţi din greutate . Am inteles că se leagă cu nailon pentru ca transpiri mai rău şi mai pui si ceva peste ..
Off : Ruffy cumva Titus Steel ?

dolb 19-06-10 15:01

Quote:

Originally Posted by MarioCrT (Post 3452811)
Adoptaţi aceiaşi variantă ca şi femeile .. va legaţi la burtă cu ceva gros ca să transpiraţi şi astfel pierdeţi din greutate . Am inteles că se leagă cu nailon pentru ca transpiri mai rău şi mai pui si ceva peste ..
Off : Ruffy cumva Titus Steel ?

teoretic se poate si de 4 ori intr-o zi ( si eu am trecut prin "chinuri" d'astea ), dar mi-e greu sa cred ca tipii o fac in fiecare zi de 2-3-4 ori. Si odata pe zi e exagerat..in fine.

MarioCrT 19-06-10 17:13

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3452824)
teoretic se poate si de 4 ori intr-o zi ( si eu am trecut prin "chinuri" d'astea ), dar mi-e greu sa cred ca tipii o fac in fiecare zi de 2-3-4 ori. Si odata pe zi e exagerat..in fine.

Dacă au voinţă şi vor să arate bine ...dacă nu la tăiat de lemne , acolo grăsimea se transformă in muschi :chainsaw: si doar o oră pe zi .

Ruffy RUF 19-06-10 17:39

Nu sunt titus dar la cat ma pune prietena la treaba :))

sandor406 19-06-10 17:55

pe luni vin eu cu o dieta faina si fff buna!;)

xgeox 21-06-10 12:44

La 20 de ani va plangeti de burta?

sandor406 21-06-10 16:31

Quote:

Originally Posted by xgeox (Post 3457671)
La 20 de ani va plangeti de burta?

da, de ce? ti se pare absurd???

Dodo_998 22-06-10 00:13

xgeox, te rog.. nu ma face sa ma gandesc la cum o sa fie cand ajung de varsta ta :)) eu deocamdata mi-am facut program, in fiecare zi cate o ora cu bicicleta. Daca vreti facem intrecere :))

Tazmaniak 22-06-10 10:52

Perseverenta,vointa multa si control la mancare.

Sa nu uitam ca rezultate "sanatoase" si usor sesizabile incep sa apara dupa luni bune(in cadrul unu "antrenament" sanatos)..am vazut si pe aici ,11 kg intr-o luna:rolleyes2,nu mai zic nimic,cred ca se subintelege.Rezolvi o problema asa,ca sa ai toate sansele sa dai in unele si mai grave.8)

Idee pentru cei care nu pot merge la sala(ma includ si eu) :inot!

sTAILLL 22-06-10 18:28

Trebuie sa mananci cate putin si de multe ori... pt ca ai largit stomacu foarte mult mancand foarte mult odata
Mananca cate putin cat sa iti treaca foamea , nu trebuie sa mananci pana te saturi sa numai poti sa respiri
Incearca cu abdomene , alergare usoara , flotari(solicita si abdomenul)
Si intreaba Doctorul daca ai voie sa faci Box(te duci la o sala unde au si saci de box , cand dai la sac slabesti foarte tare)

Dodo_998 23-06-10 02:41

Chestia e ca nu am voie efort, am un fel de TBC, mai exact TB-MDR, adica o forma mai grava, 2 gauri in plamanul drept , una de 6 cm, una de 3 cm plus 8 noduli + alea 3 inele sparte, crapate pe coloana..

Sasha 24-06-10 14:16

cu somnul de 12 ore si de mancat mult nu rezolvi nimic:)
sa ai grija la mancare, in principal sa mananci acasa, limitat, fara grasimi si mezeluri, prajituri, dulciuri. Si sa dormi cam 7/8 ore. Ah si ultima masa nu mai tarziu de 18 :) Cat despre sport, poti sa te plimbi pe jos timp de 1/2 ore, ajuta ;)

morpheusmaster 24-06-10 14:41

De SEX ati auzit??? ...stiti ce se zice despre burta, nu? "monument ridicat in cinstea eroului de mult apus"...

SUCCES MAN!!!

sandor406 24-06-10 14:48

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 3466757)
De SEX ati auzit??? ...stiti ce se zice despre burta, nu? "monument ridicat in cinstea eroului de mult apus"...

SUCCES MAN!!!

ii tare asta...:))

midnight_rider 24-06-10 15:30

Quote:

Originally Posted by Dodo_998 (Post 3462446)
Chestia e ca nu am voie efort, am un fel de TBC, mai exact TB-MDR, adica o forma mai grava, 2 gauri in plamanul drept , una de 6 cm, una de 3 cm plus 8 noduli + alea 3 inele sparte, crapate pe coloana..

hmm, e nasol...cu patologia asta nu e de glumit. eu iti zic parerea mea, cel mai bun lucru acum e sa iti vezi inainte de toate de sanatate si apoi sa-ti faci griji pt burta!;) mananca moderat si sanatos, in niciun caz nu te priva de alimentele de baza ce-ti asigura necesarul proteic, glucidic si lipidic! Mult succes cu tratamentul!;)

cRbL 24-06-10 18:15

revenind la slabit, nu stiu ce intelegeti voi prin regim...la mine "regim" inseamna NU Mc, KFC, shaorma & co. Mananc de 2 ori pe zi, mai un baschet, fotbal si aia e.

P.S. Acum 3, 4 luni aveam ~ 82 kg. La ultima inspectie aveam 70.9

dolb 24-06-10 18:54

Quote:

Originally Posted by cRbL (Post 3467309)
ahhahahahaha, tare asta.

revenind la slabit, nu stiu ce intelegeti voi prin regim...la mine "regim" inseamna NU Mc, KFC, shaorma & co. Mananc de 2 ori pe zi, mai un baschet, fotbal si aia e.

P.S. Acum 3, 4 luni aveam ~ 82 kg. La ultima inspectie aveam 70.9

uite eu la 70 kg, nu am mai pus gura pe mc , kfc , shaworma, si am mancat normal si am ajuns la 78.5.
Regim inseamna mancare cat mai putina si cu cat mai putine grasimi.
PS:
o shaworma contine bucati din piept de pui la rotisor, salate si cartofi prajiti . In afara de cartofi si lipie, o shaworma e sanatoasa. Oricum eu raman la parerea ca o shaworma full e mai sanatoasa decat produsele MC si KFC.
PSS: cat de naspa e KFC-ul din anglia fata de cel din RO...JALNIC,.

Dodo_998 24-06-10 23:30

Quote:

Originally Posted by midnight_rider (Post 3466877)
hmm, e nasol...cu patologia asta nu e de glumit. eu iti zic parerea mea, cel mai bun lucru acum e sa iti vezi inainte de toate de sanatate si apoi sa-ti faci griji pt burta!;) mananca moderat si sanatos, in niciun caz nu te priva de alimentele de baza ce-ti asigura necesarul proteic, glucidic si lipidic! Mult succes cu tratamentul!;)

Multumesc, pana la urma asa e, sa ma fac bine si scap eu si de burta..

BH 07 MDF 24-06-10 23:53

2 Attachment(s)
Am mai scris parca pe un topic,in legatura cu chestia asta de 'slabire'.

Eu am reusit -50 kg in 8 luni (-20 kg in primele 2 luni).

2 poze :

Prima : diferenta intre 120+ kg si 80 kg.
A-2-a : diferenta intre 120+ kg si 70 kg.

De precizat ca sunt la 70 kg din mai anul trecut.Deci am peste 1 an de mentinere.

dolb 24-06-10 23:56

esti maestru!
Cum s-a tras pielea?
Eu am slabit destul de mult dar a ramas pielea pe burta si " par gras" atunci cand sunt dezbracat..dar cu hainele pe mine arat ok.

PS: impartaseste-ne si tu metoda ta de slabire !

BH 07 MDF 25-06-10 00:07

2 Attachment(s)
Primele 2 luni au fost mai grele : doar legume,peste,pui (facute in aparat cu abur) si apa plata + alergat,inot,sauna.
Dupa aia am inceput sa mai mananc gratare din piept de pui,carne de porc,legume multe,mai mancam ceva dulce(o baclava,o bucata de cioco,etc) + sport,mult sport (alergat,inot,sauna si tenis prin primavara anului trecut).
Nu stiu daca ma credeti sau nu,dar in timpul regimului am mancat de foarte multe ori la KFC (crispy strips cu sos de usturoi :-P).

FARA : cartofi,alcool,tigari,carbogazoase,paste,paine.

De precizat ca m-am lasat si de fumat dupa 1 luna de la inceperea regimului(am fumat 4 ani inainte),acuma nu as mai baga tigara in gura,nici sa ma bati.

Acuma de 1 an de cand ma mentin,mananc orice(bineinteles in cantitati mult mai mici decat mancam inainte :lol:) : KFC,MC,shaorma,gyros dar mananc doar cat imi cade bine,nu ma fortez sa mananc.Cu sportul am lasat-o putin mai moale acuma ca am Bacalaureatul dar un fotbal pe saptamana sau un alergat (5 km/30 min) tot bag.

Am vergeturi pe piele,dar astea sper sa treaca cu vremea(chit ca medicii au zis ca nu or sa treaca) si mai am putina piele in jurul fostei "burti" de care nu stiu daca o sa scap :lol:

P.S. Inca 2 poze : la 120+ kg si una de saptamana trecut la 70 kg ! :D

P.P.S. NU am inel/balon gastric,NU m-am operat.Credeti-ma ca atatea variante am auzit prin oras,pe la "prieteni",ba ca m-am operat,ba ca am diabet,ba ca am cancer si sunt pe moarte(Da,am auzit si asta si de la mai multe persoane).Fac analizele tot la 2 luni si sunt sanatos tun :-)

Dodo_998 25-06-10 00:12

Dar cred ca mai trebuie sa pui pe tine, ca ai slabit prea rau. Cand m-am imbolnavit, ajunsesem la 65 de kg si am 1.95.. In 2 luni am pus 20 de kg :)

BH 07 MDF 25-06-10 00:15

Stiu,multa lume imi zice sa mai pun macar 5-10 kg.Cica aratam mai bine la 75-80 kg :).

Nu ma grabesc,am tot timpul din lume sa ma ingras.Momentan ma simt foarte bine asa.Daca e sa iau in greutate,ma voi apuca de sala(chit ca nu suport sa merg la sala :x )

Frizz 25-06-10 01:58

Cati-va colegi ti-au dat niste sfaturi destul de bune si cunoscute, cum ar fi: fara paine, carbogazoase, etc... ceea ce iti recomand eu, e sa mergi la un doctor specializat pentru ca tu ai ceva probleme si degeaba stam aici sa-ti dam sfaturi, unele poate chiar gresite. Medicul care ti-a zis sa mananci mult si sa dormi cat mai mult e tampit 100%. Am antrenat foarte multi tineri, chiar si adulti, stiu ce inseamna dieta si foarte mult sport. Ideea e urmatoarea, valabil si pentru toti ceilalti: dormiti 8-9 ore maxim, dimineata un mic de jun "incarcat" (fructe, suc de portocale facut de voi - nu cumparat, lapte, cereale, biscuiti,etc. fara 7days, sau alte chestii de genu ca nu sunt deloc sanatoase), faceti activitate cat mai multa - nu stati la PC tot timpul (iar pentru cei care lucreaza in fata computerului ideal este o ora de mers pe jos), la pranz - foarte putini carbohidrati (de ex. maxim 2 felii de paine sau 60/70 gr. de paste) - multe proteine - salata si fructe (fara exces), seara incercati ceva foarte usor pentru stomac cum ar fi o piept de pui, cartofi innabusiti, supe si un pic e fructe. Apa plata 1-1,5 l pe zi, baut treptat nu un bidon deodata.

Evitati sa consumati margarina, va asigur ca este foarte foarte grasa. Orice ar scrie pe cutie. Untul e mai bun, dar fara exces.

Ah, uitasem... ca tot a venit vara -> inghetata = bomba de calorii

Va urez succes.

Dodo_998 25-06-10 02:03

Plamanilor le face bine odihna si hrana.. te asigur ca nu e tampit. Doctorul la care sunt e cel mai bun din tara pe boala care o am. Pe el nu-l intereseaza burta..

All times are GMT +2. The time now is 09:48.

- Copyright 2026 4Tuning