Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - FED express (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/194096-machete-lucru-fed-express.html)

FED express 23-06-10 18:17

Re: Machete in lucru - FED express

7 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by strada (Post 3463828)
am dat un exemplu sa iti faci o idee.Ventilatoare eu am luat de la kaufland.Sper sa gasesti.Vezi ca ai pm.:D

Am vast, te-am adaugat.Care mai vreti sa vorbim add:fed_miracleboy95 :lol::lol:

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3463911)
Eddy si thinnerul e tot diluant. Englezii folosesc denumirea pre-paint pentru lichidul folosit la degresarea de dinaintea vopsirii.
Eu folosesc un thinner de la Agama (e vreo 6lei sticluta de 25ml), scump, dar functioneaza excelent.
Cabina de vopsit: cutie MARE de carton (trebuie sa fie suficient de mare ca sa-ti permita sa te misti cu sprayul astfel incat vopseaua sa ajunga peste tot). Decupezi o laterala si partea de deasupra ca sa te poti misca, pastrezi partile decupate ca sa inchizi cutia dupa ce aplici vopseaua. pui doua ventilatoare pe laterale (ai grija unul sa traga si unul sa evacueze aerul). Ar fi indicat sa pui si filtre de aer, mai ales la cel care baga aer, altfel e posibil sa te trezesti cu scame in vopsea. Ar fi indicate niste ventilatoare de 120mm si de turatie joasa (daca misca prea mult aer vopseaua iese din cutie in loc sa ajunga pe macheta).
Macheta o pui pe un spray cu vopsea (capacul sprayului intra aproape perfect in interiorul caroseriei), ai grija daca e gol sa il prinzi cu niste banda de fundul cutiei ca sa nu "darami" macheta din greseala.
Ti-as recomanda sa eviti totusi metoda cutiei. E greu sa vopsesti peste tot in strat uniform.

Tot cu cutia vopseam si in trecut.Nu chiar in modul asta, dar mi-ai dat o idee care se tine bine pe picioare!:hug::lol:ventilatoare o sa-mi cumpar candva, dar deocamdata A4-le a papat ceva "cascaval" si mno...sunt pe pana.Incerc sa nu fac cheltuieli foarte mari.Adica voi cumpara ce va fi strict necesar.STRICT AM ZIS:lol:

Quote:

Originally Posted by eddycdk (Post 3463994)
stiu ca e tot un fel de diluant, insa nu are puterea celui ordinar care se gaseste in comert in cutiile de tabla si pe care multi il folosesc
incercam sa il previn sa nu ramana fara filler pe caroserie (sa nu il deterioreze)

Oricum nu foloseam diluant din cutii de tabla.

aaaa, mi-am adus aminte ca spuneai parca chiar tu Radu ca fillerul cade de pe masina si cu unghia: explicatia - nu adera corespunzator pt ca multi dintre voi dati jos toata vopseaua pana la tabla (multi folosind decapant)
NU este o idee asa de buna, desi ies detaliile in evidenta mai bine, este posibil sa te trezesti cu vopseaua cazuta, daca o atingi un pic mai dur de ceva

Inteleg ce vrei tu sa zici si te-am mai auzit discutand despre asta.Asa voi face la urmatoarea, voi avea si un strat de protectie la baza pe care va sta bine vopseaua, ma gandesc.:lol:

eu recomand matuirea vopselei, eu asa lucrez, mai ales ca asta pe baza de apa se prinde de minune de suprafata matuita
la fel si voposeaua la spray
acum, fiecare cu modul sau de lucru :-)

L.E Fed, lasa cutia cu ventilatoare, mai mare daraua decat ocaua!
cauta o incapare fara praf, bine aerisita si unde nu patrunde vantul de afara sa aduca praf si alte particule ce s-ar putea depune pe vopsea si vopseste acolo cat doresti
merge si afara intr-o zi cu soare si fara vant
multi INCA vopsesc masini adevarate in curte, la service sant :lol:

Asa si fac de obicei, vopsesc pe un loc uscat, normal cu ziar si izolez tot ce nu vreau sa vopsesc, fac un postament, sa ajunga bine vopseaua peste tot si apoi in trecut, acopeream cu o cutie sa nu ajunga mizerii.

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3464007)
Am schimbat grundul :P Asta (Nigrin) e mult mai ok (nu adera foarte bine pe plastic, dar pe metal e bun).

Aha:lol:

Baietii, findca ati fost cuminti si m-ati ajutat, primiti niste update-uri la situatia mea.
Dupa cum veti vedea in poze, A4-le a trecut prin prima etapa de finisat cu smirghel si apa si apoi am mai incarcat cu chit, maine voi finisa din nou, pana voi ajunge la rezultatul dorit.Dupa cum vedeti, azi am vopsit gemaurile in negru-deci sunt fumurii
-he he:lol::lol:

Multumesc mult baieti ca va dati silinta si impartasiti si cu mine lucrurile pe care le stiti.Multumesc frumos!!

2010 23-06-10 18:35

Baga mare FED ca ai de treaba...
Cutii, vopsitorii...eu vopsesc pe scara blocului la etajul 3..:D:D:D

bmwh548 23-06-10 19:07

Ce grund ai luat? Aia e vopsea pe baza de rasini sintetice daca nu ma inseala memoria, nu e "compatibila" cu toate grundurile.
Ia o bucata de metal, da-o cu grund si apoi cu vopsea si las-o asa sa vezi ce se intampla. Dupa ce se usuca bine (vreo 12 ore) racaie cu unghia sa vezi daca nu se exfoliaza.

FED express 23-06-10 19:57

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3464417)
Baga mare FED ca ai de treaba...
Cutii, vopsitorii...eu vopsesc pe scara blocului la etajul 3..:D:D:D

WTF? ok man, da tie iti iasa bine si esti profesionist.Eu am nevoie sa imi iasa bine.Am nevoie de incredere!Multumesc mult Costi ca ai trecut pe aici!

FED express 23-06-10 20:05

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3464522)
Ce grund ai luat? Aia e vopsea pe baza de rasini sintetice daca nu ma inseala memoria, nu e "compatibila" cu toate grundurile.
Ia o bucata de metal, da-o cu grund si apoi cu vopsea si las-o asa sa vezi ce se intampla. Dupa ce se usuca bine (vreo 12 ore) racaie cu unghia sa vezi daca nu se exfoliaza.

Deci prietene, i zice asa:BODY FILL hs surfacer 360 Acryl sistem, man io l-am dat pe alta macheta si am vopsit si e tare.Arata bine si se simte bine.Doctor FED a avut grija!:lol:Hai ms prietene, sa ma treci sa-mi dai o mana de ajutor RIDE THE WIND!! ce parere ai, cum am lucrat pana acum:?:

InSidE 25-06-10 08:46

bravo FED!Tine-o tot asa.

FED express 25-06-10 10:42

Mersi prietene din Sibiu-io's din Sebes :lol:- la A4 am slefuit in continuare si in prezent este in cabina de vopsit, se aplica un strat mai gros de spritz-chit, ca sa am de unde finisa cu apa si smirghel.Acum sunt cam ocupat, dar saptamana asta sper sa termin de finisat, iar apoi sa-i dau culoarea finala-BLAU LILA:lol::lol:

InSidE 27-06-10 09:51

ateptam sa vedem cum o sa iasa.am si eu o intrebare:ca sa o vopsesti trebuie sa dai toata vopseaua jos,pana la metal,si apoi dai cu vopsea si atat?Am si eu un lambo si vreau sa-i dau culoare.

FED express 27-06-10 10:32

Quote:

Originally Posted by InSidE (Post 3473414)
ateptam sa vedem cum o sa iasa.am si eu o intrebare:ca sa o vopsesti trebuie sa dai toata vopseaua jos,pana la metal,si apoi dai cu vopsea si atat?Am si eu un lambo si vreau sa-i dau culoare.

hmmm..nu chiar...depinde.Eu asa faceam si mi-e umpic greu.Dadeam toata vopseaua jos, faceam modificari sau mno..ce vreau si apoi dau cu grund sau spritz-chit.Mai multe straturi sau unul mai gros.Apoi finisez cu smirghel cu apa si apoi vopsesc.
De exemplu Eddycdk doar matuieste vospeaua si asa ceva vreau si eu sa fac de acum in colo.O matuiesc si apoi grundul vopseaua si lacul care vor veni dupaia au sa zic un strat pe care sa adere, adica nu vin direct pe metal.
Daca vrei poti sa dai si cu lac dupa o zi sa zicem dupa ce s-a uscat complet.Ai grija sa pregatesti bine caroseria si..spor la treaba.

UPDATE:A4-le a iesit de la spritz-uit acum 1 zi si saptamana asta se pregateste de ultimul finisaj si isi va primi culoarea!!Lacul am vazut ca adera perfect pe culoarea aleasa si nu se ciobeste!!Am testat inainte pe alta caroserie!!Curand poze!!

InSidE 28-06-10 08:43

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3473478)
hmmm..nu chiar...depinde.Eu asa faceam si mi-e umpic greu.Dadeam toata vopseaua jos, faceam modificari sau mno..ce vreau si apoi dau cu grund sau spritz-chit.Mai multe straturi sau unul mai gros.Apoi finisez cu smirghel cu apa si apoi vopsesc.
De exemplu Eddycdk doar matuieste vospeaua si asa ceva vreau si eu sa fac de acum in colo.O matuiesc si apoi grundul vopseaua si lacul care vor veni dupaia au sa zic un strat pe care sa adere, adica nu vin direct pe metal.
Daca vrei poti sa dai si cu lac dupa o zi sa zicem dupa ce s-a uscat complet.Ai grija sa pregatesti bine caroseria si..spor la treaba.

UPDATE:A4-le a iesit de la spritz-uit acum 1 zi si saptamana asta se pregateste de ultimul finisaj si isi va primi culoarea!!Lacul am vazut ca adera perfect pe culoarea aleasa si nu se ciobeste!!Am testat inainte pe alta caroserie!!Curand poze!!

mersi de sfat.Asteptam pozele.

FED express 28-06-10 16:30

Quote:

Originally Posted by InSidE (Post 3475889)
mersi de sfat.Asteptam pozele.

Ok man, cat de curand!

FED express 28-06-10 21:34

10 Attachment(s)
Prieteni, colegi, amici, cum vreti voi..va prezint A4-le.Asa cum e el in stadiul de fata.nefinisat, doar cu spritz-'ul pe el.sper sa-mi fac vreme si sa-l finisez.am fost ocupat cu lucru la cele 1/1 si de cateva zile l-am lasat i nasteptare...A iesit excat cum doream.Am facut rotile..chiar daca nu vise par schimbate, sunt.Sunt schimbati butucii pe fata.nu'i mare lucru dar e o poveste lunga cum de am ajuns sa'i schimb si mno....in fine!
Dupa finisarea cu apa si dupa ce va iesi asa cum sper eu, ma apuc de fabricarea celorlalte componente si sa vad ce mai am nevoie.In principiiu dupa finisare ma voi ocupa de finale, apoi de faruri, grila, interior, antena de statie/ posibil sa fac si statia emisie-receptie-imi va da mari batai de cap- si apoi dupa asamblare si dupa ce totul vine asa cum vreau eu, o sa o vopsesc.
Mai jos aveti pozele promise.

L.E: Cu rotile nu am ce sa fac...le las astea pana gasesc altele..

2010 29-06-10 15:56

Trebuie sa iti faci timp si pentru el, vreau sa il vad terminat:lol::lol:

FED express 29-06-10 20:11

De vazut termninat il vei vedea...aranjez cu Cel De Sus sa nu vina sfarsitu in 2012...glumeam...sper sa'l gat pana atunci.Hai ca pe saptamana viitoare il bag la vopsitorie.Mi ciuda ca azi a fost sarbatoare dar am fost plecat si nu am avut timp.lasa, totul va iesi bine...cand se termina cu MINE.O sa arate bine, sper.Numa sa-i mai fac finalele si il pregatesc.Sa auzim de bine!

P.S:Astept cu nerabdare 850-ul!!:lol::lol::lol:

2010 29-06-10 21:19

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3480685)
De vazut termninat il vei vedea...aranjez cu Cel De Sus sa nu vina sfarsitu in 2012...glumeam...sper sa'l gat pana atunci.Hai ca pe saptamana viitoare il bag la vopsitorie.Mi ciuda ca azi a fost sarbatoare dar am fost plecat si nu am avut timp.lasa, totul va iesi bine...cand se termina cu MINE.O sa arate bine, sper.Numa sa-i mai fac finalele si il pregatesc.Sa auzim de bine!

P.S:Astept cu nerabdare 850-ul!!:lol::lol::lol:

uhhh ala e pe drum..incearca maine sau joi:!::!::!:

FED express 29-06-10 21:30

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3480897)
uhhh ala e pe drum..incearca maine sau joi:!::!::!:

sigur prietene!!Multumesc mult!
O intrebare:Dati-mi niste idei de unde sa fac rost de plasa fina...de metal.Am nevoie pentru a face grila la A4.Daca nu voi gasi voi ramane la cea originala.daca pun plasa cu ce s-o lipesc?Merge cu poxipol sau un lipici bun?
De fapt 2 intrebari...crede-ti ca ar da bine sa fac jantele la Audi negre? si eventual as face apoi si capota, depinde cum va arata.Ce ziceti...:?::?::?: Finalele vor fi cromate.Adica asa sunt ele!

eddycdk 29-06-10 23:43

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3480934)
sigur prietene!!Multumesc mult!
O intrebare:Dati-mi niste idei de unde sa fac rost de plasa fina...de metal.Am nevoie pentru a face grila la A4.Daca nu voi gasi voi ramane la cea originala.daca pun plasa cu ce s-o lipesc?Merge cu poxipol sau un lipici bun?
De fapt 2 intrebari...crede-ti ca ar da bine sa fac jantele la Audi negre? si eventual as face apoi si capota, depinde cum va arata.Ce ziceti...:?::?::?: Finalele vor fi cromate.Adica asa sunt ele!

din sita de strecuratoare fina poti face
ultima data am luat din Kaufland ca o strecuratoare cu diamentrul de 25cm la 4,5 lei buc si era si dreapta, nu ca cele de ceai
cauta prin magazine
jantele alea, hmmm merg si negre dar si albe...;) chiar si in culoarea interiorului daca il faci maro, crem, bej ;)

InSidE 01-07-10 15:04

Quote:

Originally Posted by eddycdk (Post 3481402)
ultima data am luat din Kaufland ca o strecuratoare cu diamentrul de 25cm la 4,5 lei buc si era si dreapta, nu ca cele de ceai
cauta prin magazine
jantele alea, hmmm merg si negre dar si albe...;) chiar si in culoarea interiorului daca il faci maro, crem, bej ;)

Mai e o varianta pentru grila.Merge sa folosesti si sita de la bateriile moderne.Ea are rolul de a retine pietricele si calcarul care vin de pe robinet.

Spor la lucru si sa ne ti la curent cu ce se intampla.:D

pustiu_FUG 01-07-10 17:17

Quote:

Originally Posted by InSidE (Post 3485558)
Mai e o varianta pentru grila.Merge sa folosesti si sita de la bateriile moderne.Ea are rolul de a retine pietricele si calcarul care vin de pe robinet.

asta e buna:lol:, are o sita cat degetul mare, iti dai seama cate baterii iti trebuiesc pentru 1/24? sa numai zicem de 1/18 :lol:

InSidE 01-07-10 19:55

Quote:

Originally Posted by pustiu_FUG (Post 3485893)
asta e buna:lol:, are o sita cat degetul mare, iti dai seama cate baterii iti trebuiesc pentru 1/24? sa numai zicem de 1/18 :lol:

eu ma refeream la faptul ca mai este o varianta,nu ca a mea este cea mai buna

FED express 01-07-10 21:03

Quote:

Originally Posted by eddycdk (Post 3481402)
cauta prin magazine

asta o voi folosi.o sa caut strecuratoare!
poi..interiorul probabil il voi lasa negru, original.Imi place!

Quote:

Originally Posted by InSidE (Post 3485558)

da, stiam varianta, am mai auzit de ea, dar nu trebuie cumva sa sacrific niste baterii??cum sa le sacrific doar pentru plasa aia mica...??

Da, da, cat de curand ma apuc de finisat si apoi cade vopseaua pe dansa!

Quote:

Originally Posted by pustiu_FUG (Post 3485893)

mda...oricum Inside, ms de idee.adica de aducere aminte.
Pustiule..asta era chestia sunt si multe si nici nu cred ca gasesc atatea de sacrificat, iar apoi alea tre lipite intre ele.Mai bine iau strecuratoare si e mai mare si doar tai bucata./decupez mna.

Quote:

Originally Posted by InSidE (Post 3486273)
eu ma refeream la faptul ca mai este o varianta,nu ca a mea este cea mai buna

No offence man, mersi de idee!!te mai astept, in curand un update!, sper:lol:

FED express 04-07-10 17:28

Update! A4-le este pregatit de vopsit!! am terminat ultimele finisaje.saptamana asta fac o asamblare preliminara si poate tot saptamana asta dau si vopseaua pe el.
Ferrari-ul Shell Maisto 288 GTO este negru acum!!in curand poze..

FED express 08-07-10 20:00

Vopsitul A4-lui ramane pe saptamana viitoare.Au intervenit alte probleme!

FED express 09-07-10 18:45

2 Attachment(s)
Azi am cumparat banda de hartie, strcuratoare, man..cea mai fina din oras...si am lfacut rost si de folie profesionala de vopsit masini...aaa da si o carte sa-mi tina de urat.OO sa nu uit.Am luat si niste pile.o sa-mi foloseasca.Cat de curand achizitionez chit fin pentru finisaje.Acela fara intaritor...

bmwh548 09-07-10 18:55

Stii ca banda aia are marginile zimtate nu?

FED express 09-07-10 19:18

aa...poi si ce sa fac acum?? oricum nu o foloseam la A4, este pentru altceva.
aia Footmark e buna?? sau de care sa iau?

bmwh548 09-07-10 19:23

Daca nu o folosesti pentru delimitarea liniilor de vopsire nu conteaza. Daca liniile conteaza (caroserie in doua culori sau ceva de genul asta) cauta o banda specializata (da un search pe topicul de tutoriale "banda mascare" si vezi acolo cateva replyuri).

FED express 09-07-10 20:40

nu man, macheta va fi intr-o singura culoare.o sa caut o alta banda atunci cand voi face ceva special pe caroserie.Multumesc mult!

FED express 24-07-10 18:03

Pe A4 am dat chit fin si este gata de slefuit...cred ca saptamana asta sau urmatoare il voi vopsi...va fi Alb pana la urma...sau negru mat.ramane de vazut.

2010 29-07-10 20:44

Quote:

Originally Posted by FED express (Post 3539978)
Pe A4 am dat chit fin si este gata de slefuit...cred ca saptamana asta sau urmatoare il voi vopsi...va fi Alb pana la urma...sau negru mat.ramane de vazut.

Hai man ca a trecut 1 an de cand ne tot amenti cu terminarea lui..:lol::lol::lol:

FED express 29-07-10 21:11

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 3551486)
Hai man ca a trecut 1 an de cand ne tot amenti cu terminarea lui..:lol::lol::lol:

hai ca tie ti-am zis pe mess dar le zic si celorlalti ca a avut loc un accident si grundul de pe caroserie s-a ciobit, m-am ales cu cateva indoituri si o mare durere.intr-un fel imi vine sa ma dau cu capu de tot peretii si sa-l arunc de la etaj, dar ma gandesc ca voi irosi atatia bani si timp cat am bagat in el.nu mai stiu ce sa fac.va tin la curent.oricum daca voi mai misca ceva la el, probabil dupa ce vin din concediu.

ciuca2 01-08-10 09:48

Man.Ce o sa faci cu strecuratoarea?

FED express 01-08-10 12:55

Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 3556231)
Man.Ce o sa faci cu strecuratoarea?

poi plasa de la ea o pun in grila.O decupez pac pac si stii tu mai departe.Singura problema e ca nu stiu daca mai am rabdare cu macheta asta.mi-a mancat zilele si nervii.Vad eu cand vin din concediu, pana atunci...”mormant” nu vreau sa mai aud de ea.:lol::evil::twisted:

ciuca2 01-08-10 13:45

Este interesanta ideea ta.Poti folosi deasemenea,protectiile de la difuzoare de la televizoare,casetofoane vechi. Stii tu,.metalul acela protector are aceiasi textura ca si cea a strecuratoarei.

FED express 01-08-10 20:05

Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 3556679)
Este interesanta ideea ta.Poti folosi deasemenea,protectiile de la difuzoare de la televizoare,casetofoane vechi. Stii tu,.metalul acela protector are aceiasi textura ca si cea a strecuratoarei.

Da, stiu la ce te referi, dar atunci pe moment nu am avut acces la asa ceva, asa ca am apelat la ideea asta, care am primit-o de pe forum.O sa vedem noi cum functioneaza.Mersi mult!

FED express 27-08-10 08:48

6 Attachment(s)
Nopai ce sa mai vorghesc amu...ca odata cu trecerea la 1/18, va zic sincer ca mi-a pierit amarnic cheful de A4...io fiindca is baiat cuminte, il mai tin pe acasa, pe la garaj si poate poate se aprinde o scanteie in mine.
In alta ordine, odata cu un colet mare mare mare si dragut dragut si plin, plin venit de la Costi, am dat de belea...uite ca m-am apucat de un Porsche 911 Speedster Maisto made in Thailand 1/18, desigur!
Macheta are un negru mat, fain dar care va fi inlocuit cu Lila Blau, care ar fi venit pe A4...cel mai important si mai dezamagitor pentru mine este ca urmand cursul epic si ca de obicei, are lipsuri...e fara roti, fara faruri, fara volan, faruri si volan am, le voi adapta, dar roti NEMA asa ca sunt pus pe ganduri, mai astept de la furnizorul meu de incredere niste jante, care poate le voi adapta, dar ramane de vazut, nimeni nu stie ce va fi maine.
Asa ca ieri macheta a ajuns la garaj, gol-goluta, in splendoarea ei, habar nu am cine a vopsito, dar nu a matuit nici culoarea rosie originala, i-a dat un strat de negru mat direct peste, recunosc a iesit super, dar ma asteptam la ceva eforturi inainte de vopsire, in fine, fiindca nu aveam manere la usi si oglinzile alea schimonosite ma dispera-dar si fiindca imi place clean-look-ul- m-am hotarat sa desfiintez gaurile de la manere si de la oglinzi, asa de incalzire...deci zis si facut, m-am apucat si am dat cu 80-u pe acolo sa curat suprafata...
Eu faceam toate astea in ideea ca iaca curat, dau chit, finisez, pac fueller peste-si toate astea ieri in cateva ore, tin sa precizez- dar ce sa vezi, am curatat frumos si cand deschid cu levieru cutia de chit, BAU :pistoles: ce sa vezi...chitul...chitul era uscat, no bagai injuraturi si mai stiti voi ce...care era faza. eu tocmai ridicasem coletu de la Steaua23 si nu aveam bani in plus, magazinu era aproape, dar nu ma mai intorceam acasa vezi pururi, mai ales pe caldura asta, asa ca am bandonat, ce sa fac, doar nu era sa dau fueller gros de un desht si apoi sa dau la apa, ca nu se poate...
Asa ca pe azi ramane sa cumpar un Kil de Chit Body, si niste spatule si sa dau pe el, mantionez ca inca nu m-am saturat si vreau sa dau si fueleru pe el azi, daca nu apare nimic neplanificat.
Asta fiind povestea...am bagat si niste poze, ca prea v-am plictisit si mie mi s-a uscat gura, ca na..trbuie sa vad si cum suna frazele:!:

bmwh548 27-08-10 13:34

Ce-i ala fueller/fueler si ce variante ai mai folosit tu pe acolo? Zi-i filler/grund/primer, dar zi-i corect :-P

Nu cumpara cantitati enorme de chit pentru ca in timp se "strica" si arunci banii pe geam. O cutiuta de 200g cred ca ti-ar ajunge, mai ales ca tu nu lucrezi foarte mult.
Uita-te pe cutia chitului uscat si vezi ce scrie pe ea (temperaturi de pastrare etc). Daca ai pus-o in balcon si a mai si batut soarele pe ea e normal sa se usuce. La fel daca ai tinut-o intr-un loc friguros. O ultima recomandare: tine cutia de chit intr-o punga cat mai bine impachetata (sa nu fie mult aer). Daca fortezi capacul el se deformeaza si cutia nu se mai inchide etans.

FED express 27-08-10 19:57

9 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3613947)
Ce-i ala fueller/fueler si ce variante ai mai folosit tu pe acolo? Zi-i filler/grund/primer, dar zi-i corect :-P

Nu cumpara cantitati enorme de chit pentru ca in timp se "strica" si arunci banii pe geam. O cutiuta de 200g cred ca ti-ar ajunge, mai ales ca tu nu lucrezi foarte mult.
Uita-te pe cutia chitului uscat si vezi ce scrie pe ea (temperaturi de pastrare etc). Daca ai pus-o in balcon si a mai si batut soarele pe ea e normal sa se usuce. La fel daca ai tinut-o intr-un loc friguros. O ultima recomandare: tine cutia de chit intr-o punga cat mai bine impachetata (sa nu fie mult aer). Daca fortezi capacul el se deformeaza si cutia nu se mai inchide etans.

ma refeream la Fulerr (cu u nemtesc) sau spritz-chit, dar m-am obisnuit sa-i zic in felul ala si nu aveam rabdare sa silabisesc...greseala mea.

nu cumpar, dar de data asta am luat de 1kg, body ca de obicei din ala folosesc, ca mai am si altele de carpit(nu ma refer la machete) stiu toate chestiile de care ai zis, l-am tinut la umbra, in punga...pus in garaj, ultima data l-am folosit inainte sa plec, iar apoi dupa doua saptamani...nu ca era chiar uscat uscat, dar n use putea folosi, si eu imi dau seama cand mai pot folosi chitul sau nu...deci era asa uscat de nici nu mai trebuia intaritor:lol::lol:
Mersi domnu' Radu, uite ca azi am mai progresat si am dat si FILLER-ul!

bobo-wow 27-08-10 20:09

astept finalul

FED express 27-08-10 20:21

Am uitat sa precizez, maine cred ca voi slefui cu apa si apoi voi matui toata caroseria sa o aduc intr-un stadiu cat mai apropiat de vopsire, inca nu ma pot decide intre doua nuante de albastru, dar oricum inainte de vopsire fac o asamblare preliminara si inca nu mi-am pregatit farurile si tot, vreau sa fiu sigur ca toate vor fi la locul lor:!:

All times are GMT +2. The time now is 23:11.

- Copyright 2026 4Tuning