![]() |
Re: Machete in lucru - FED express
7 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Baietii, findca ati fost cuminti si m-ati ajutat, primiti niste update-uri la situatia mea. Dupa cum veti vedea in poze, A4-le a trecut prin prima etapa de finisat cu smirghel si apa si apoi am mai incarcat cu chit, maine voi finisa din nou, pana voi ajunge la rezultatul dorit.Dupa cum vedeti, azi am vopsit gemaurile in negru-deci sunt fumurii -he he:lol::lol: Multumesc mult baieti ca va dati silinta si impartasiti si cu mine lucrurile pe care le stiti.Multumesc frumos!! |
Baga mare FED ca ai de treaba...
Cutii, vopsitorii...eu vopsesc pe scara blocului la etajul 3..:D:D:D |
Ce grund ai luat? Aia e vopsea pe baza de rasini sintetice daca nu ma inseala memoria, nu e "compatibila" cu toate grundurile.
Ia o bucata de metal, da-o cu grund si apoi cu vopsea si las-o asa sa vezi ce se intampla. Dupa ce se usuca bine (vreo 12 ore) racaie cu unghia sa vezi daca nu se exfoliaza. |
Quote:
|
Quote:
|
bravo FED!Tine-o tot asa.
|
Mersi prietene din Sibiu-io's din Sebes :lol:- la A4 am slefuit in continuare si in prezent este in cabina de vopsit, se aplica un strat mai gros de spritz-chit, ca sa am de unde finisa cu apa si smirghel.Acum sunt cam ocupat, dar saptamana asta sper sa termin de finisat, iar apoi sa-i dau culoarea finala-BLAU LILA:lol::lol:
|
ateptam sa vedem cum o sa iasa.am si eu o intrebare:ca sa o vopsesti trebuie sa dai toata vopseaua jos,pana la metal,si apoi dai cu vopsea si atat?Am si eu un lambo si vreau sa-i dau culoare.
|
Quote:
De exemplu Eddycdk doar matuieste vospeaua si asa ceva vreau si eu sa fac de acum in colo.O matuiesc si apoi grundul vopseaua si lacul care vor veni dupaia au sa zic un strat pe care sa adere, adica nu vin direct pe metal. Daca vrei poti sa dai si cu lac dupa o zi sa zicem dupa ce s-a uscat complet.Ai grija sa pregatesti bine caroseria si..spor la treaba. UPDATE:A4-le a iesit de la spritz-uit acum 1 zi si saptamana asta se pregateste de ultimul finisaj si isi va primi culoarea!!Lacul am vazut ca adera perfect pe culoarea aleasa si nu se ciobeste!!Am testat inainte pe alta caroserie!!Curand poze!! |
Quote:
|
Quote:
|
10 Attachment(s)
Prieteni, colegi, amici, cum vreti voi..va prezint A4-le.Asa cum e el in stadiul de fata.nefinisat, doar cu spritz-'ul pe el.sper sa-mi fac vreme si sa-l finisez.am fost ocupat cu lucru la cele 1/1 si de cateva zile l-am lasat i nasteptare...A iesit excat cum doream.Am facut rotile..chiar daca nu vise par schimbate, sunt.Sunt schimbati butucii pe fata.nu'i mare lucru dar e o poveste lunga cum de am ajuns sa'i schimb si mno....in fine!
Dupa finisarea cu apa si dupa ce va iesi asa cum sper eu, ma apuc de fabricarea celorlalte componente si sa vad ce mai am nevoie.In principiiu dupa finisare ma voi ocupa de finale, apoi de faruri, grila, interior, antena de statie/ posibil sa fac si statia emisie-receptie-imi va da mari batai de cap- si apoi dupa asamblare si dupa ce totul vine asa cum vreau eu, o sa o vopsesc. Mai jos aveti pozele promise. L.E: Cu rotile nu am ce sa fac...le las astea pana gasesc altele.. |
Trebuie sa iti faci timp si pentru el, vreau sa il vad terminat:lol::lol:
|
De vazut termninat il vei vedea...aranjez cu Cel De Sus sa nu vina sfarsitu in 2012...glumeam...sper sa'l gat pana atunci.Hai ca pe saptamana viitoare il bag la vopsitorie.Mi ciuda ca azi a fost sarbatoare dar am fost plecat si nu am avut timp.lasa, totul va iesi bine...cand se termina cu MINE.O sa arate bine, sper.Numa sa-i mai fac finalele si il pregatesc.Sa auzim de bine!
P.S:Astept cu nerabdare 850-ul!!:lol::lol::lol: |
Quote:
|
Quote:
O intrebare:Dati-mi niste idei de unde sa fac rost de plasa fina...de metal.Am nevoie pentru a face grila la A4.Daca nu voi gasi voi ramane la cea originala.daca pun plasa cu ce s-o lipesc?Merge cu poxipol sau un lipici bun? De fapt 2 intrebari...crede-ti ca ar da bine sa fac jantele la Audi negre? si eventual as face apoi si capota, depinde cum va arata.Ce ziceti...:?::?::?: Finalele vor fi cromate.Adica asa sunt ele! |
Quote:
ultima data am luat din Kaufland ca o strecuratoare cu diamentrul de 25cm la 4,5 lei buc si era si dreapta, nu ca cele de ceai cauta prin magazine jantele alea, hmmm merg si negre dar si albe...;) chiar si in culoarea interiorului daca il faci maro, crem, bej ;) |
Quote:
Spor la lucru si sa ne ti la curent cu ce se intampla.:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
poi..interiorul probabil il voi lasa negru, original.Imi place! Quote:
Quote:
Pustiule..asta era chestia sunt si multe si nici nu cred ca gasesc atatea de sacrificat, iar apoi alea tre lipite intre ele.Mai bine iau strecuratoare si e mai mare si doar tai bucata./decupez mna. Quote:
|
Update! A4-le este pregatit de vopsit!! am terminat ultimele finisaje.saptamana asta fac o asamblare preliminara si poate tot saptamana asta dau si vopseaua pe el.
Ferrari-ul Shell Maisto 288 GTO este negru acum!!in curand poze.. |
Vopsitul A4-lui ramane pe saptamana viitoare.Au intervenit alte probleme!
|
2 Attachment(s)
Azi am cumparat banda de hartie, strcuratoare, man..cea mai fina din oras...si am lfacut rost si de folie profesionala de vopsit masini...aaa da si o carte sa-mi tina de urat.OO sa nu uit.Am luat si niste pile.o sa-mi foloseasca.Cat de curand achizitionez chit fin pentru finisaje.Acela fara intaritor...
|
Stii ca banda aia are marginile zimtate nu?
|
aa...poi si ce sa fac acum?? oricum nu o foloseam la A4, este pentru altceva.
aia Footmark e buna?? sau de care sa iau? |
Daca nu o folosesti pentru delimitarea liniilor de vopsire nu conteaza. Daca liniile conteaza (caroserie in doua culori sau ceva de genul asta) cauta o banda specializata (da un search pe topicul de tutoriale "banda mascare" si vezi acolo cateva replyuri).
|
nu man, macheta va fi intr-o singura culoare.o sa caut o alta banda atunci cand voi face ceva special pe caroserie.Multumesc mult!
|
Pe A4 am dat chit fin si este gata de slefuit...cred ca saptamana asta sau urmatoare il voi vopsi...va fi Alb pana la urma...sau negru mat.ramane de vazut.
|
Quote:
|
Quote:
|
Man.Ce o sa faci cu strecuratoarea?
|
Quote:
|
Este interesanta ideea ta.Poti folosi deasemenea,protectiile de la difuzoare de la televizoare,casetofoane vechi. Stii tu,.metalul acela protector are aceiasi textura ca si cea a strecuratoarei.
|
Quote:
|
6 Attachment(s)
Nopai ce sa mai vorghesc amu...ca odata cu trecerea la 1/18, va zic sincer ca mi-a pierit amarnic cheful de A4...io fiindca is baiat cuminte, il mai tin pe acasa, pe la garaj si poate poate se aprinde o scanteie in mine.
In alta ordine, odata cu un colet mare mare mare si dragut dragut si plin, plin venit de la Costi, am dat de belea...uite ca m-am apucat de un Porsche 911 Speedster Maisto made in Thailand 1/18, desigur! Macheta are un negru mat, fain dar care va fi inlocuit cu Lila Blau, care ar fi venit pe A4...cel mai important si mai dezamagitor pentru mine este ca urmand cursul epic si ca de obicei, are lipsuri...e fara roti, fara faruri, fara volan, faruri si volan am, le voi adapta, dar roti NEMA asa ca sunt pus pe ganduri, mai astept de la furnizorul meu de incredere niste jante, care poate le voi adapta, dar ramane de vazut, nimeni nu stie ce va fi maine. Asa ca ieri macheta a ajuns la garaj, gol-goluta, in splendoarea ei, habar nu am cine a vopsito, dar nu a matuit nici culoarea rosie originala, i-a dat un strat de negru mat direct peste, recunosc a iesit super, dar ma asteptam la ceva eforturi inainte de vopsire, in fine, fiindca nu aveam manere la usi si oglinzile alea schimonosite ma dispera-dar si fiindca imi place clean-look-ul- m-am hotarat sa desfiintez gaurile de la manere si de la oglinzi, asa de incalzire...deci zis si facut, m-am apucat si am dat cu 80-u pe acolo sa curat suprafata... Eu faceam toate astea in ideea ca iaca curat, dau chit, finisez, pac fueller peste-si toate astea ieri in cateva ore, tin sa precizez- dar ce sa vezi, am curatat frumos si cand deschid cu levieru cutia de chit, BAU :pistoles: ce sa vezi...chitul...chitul era uscat, no bagai injuraturi si mai stiti voi ce...care era faza. eu tocmai ridicasem coletu de la Steaua23 si nu aveam bani in plus, magazinu era aproape, dar nu ma mai intorceam acasa vezi pururi, mai ales pe caldura asta, asa ca am bandonat, ce sa fac, doar nu era sa dau fueller gros de un desht si apoi sa dau la apa, ca nu se poate... Asa ca pe azi ramane sa cumpar un Kil de Chit Body, si niste spatule si sa dau pe el, mantionez ca inca nu m-am saturat si vreau sa dau si fueleru pe el azi, daca nu apare nimic neplanificat. Asta fiind povestea...am bagat si niste poze, ca prea v-am plictisit si mie mi s-a uscat gura, ca na..trbuie sa vad si cum suna frazele:!: |
Ce-i ala fueller/fueler si ce variante ai mai folosit tu pe acolo? Zi-i filler/grund/primer, dar zi-i corect :-P
Nu cumpara cantitati enorme de chit pentru ca in timp se "strica" si arunci banii pe geam. O cutiuta de 200g cred ca ti-ar ajunge, mai ales ca tu nu lucrezi foarte mult. Uita-te pe cutia chitului uscat si vezi ce scrie pe ea (temperaturi de pastrare etc). Daca ai pus-o in balcon si a mai si batut soarele pe ea e normal sa se usuce. La fel daca ai tinut-o intr-un loc friguros. O ultima recomandare: tine cutia de chit intr-o punga cat mai bine impachetata (sa nu fie mult aer). Daca fortezi capacul el se deformeaza si cutia nu se mai inchide etans. |
9 Attachment(s)
Quote:
nu cumpar, dar de data asta am luat de 1kg, body ca de obicei din ala folosesc, ca mai am si altele de carpit(nu ma refer la machete) stiu toate chestiile de care ai zis, l-am tinut la umbra, in punga...pus in garaj, ultima data l-am folosit inainte sa plec, iar apoi dupa doua saptamani...nu ca era chiar uscat uscat, dar n use putea folosi, si eu imi dau seama cand mai pot folosi chitul sau nu...deci era asa uscat de nici nu mai trebuia intaritor:lol::lol: Mersi domnu' Radu, uite ca azi am mai progresat si am dat si FILLER-ul! |
astept finalul
|
Am uitat sa precizez, maine cred ca voi slefui cu apa si apoi voi matui toata caroseria sa o aduc intr-un stadiu cat mai apropiat de vopsire, inca nu ma pot decide intre doua nuante de albastru, dar oricum inainte de vopsire fac o asamblare preliminara si inca nu mi-am pregatit farurile si tot, vreau sa fiu sigur ca toate vor fi la locul lor:!:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:11. |
- Copyright 2026 4Tuning