Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Oficial: Noul BMW M5 vine cu un V8 Twin Turbo sub capota! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/192907-oficial-noul-bmw-m5-vine-v8-twin-turbo-capota.html)

GodfatherN 22-07-10 08:58

Re: Oficial: Noul BMW M5 vine cu un V8 Twin Turbo sub capota!

are cineva date tehnice mai amanuntite ale motorului si transmisiei ?

boy_wonder 27-07-10 18:12

Noul BMW M5 surprins aproape necamuflat!

Numaratoarea inversa a inceput! Noua generatie a lui BMW M5 se pregateste sa soseasca in curand, modelul german de performanta fiind surprins recent la Nurburgring aproape necamuflat!

https://www.4tuning.ro/images/Noul-BM...necamuflat.jpg

Designul final ramane inca un mister, insa ultimele fotografii spion ne dezvaluie caracterul agresiv al viitorului performer bavarez. Spoilerul fata a fost redesenat si vine acum cu linii mult mai ascutite, in timp ce spoilerul spate gazduieste evacuarea cu cele patru tobe de esapament. Asa cum era de asteptat, din meniu nu vor lipsi nici suspensia sport si sistemul performant de franare.

Cea mai mare noutate se va regasi insa sub capota, noul BMW M5 fiind pregatit sa primeasca motorul V8 twin turbo de 4.4 litri prezent si pe modele X5 & X6 M. Daca in cazul celor doua SUV-uri de performanta puterea maxima este de 555 CP, viitorul M5 F10 se va lauda cu o valoare intre 575 si 600 cai putere!

Noul BMW M5 va debuta cel mai probabil anul viitor, la Geneva Motor Show.

adrian78bmw 27-07-10 18:43

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 3546468)
Noul BMW M5 surprins aproape necamuflat!

Numaratoarea inversa a inceput! Noua generatie a lui BMW M5 se pregateste sa soseasca in curand, modelul german de performanta fiind surprins recent la Nurburgring aproape necamuflat!

Cea mai mare noutate se va regasi insa sub capota, noul BMW M5 fiind pregatit sa primeasca motorul V8 twin turbo de 4.4 litri prezent si pe modele X5 & X6 M. Daca in cazul celor doua SUV-uri de performanta puterea maxima este de 555 CP, viitorul M5 F10 se va lauda cu o valoare intre 575 si 600 cai putere!
Noul BMW M5 va debuta cel mai probabil anul viitor, la Geneva Motor Show.

wwoowww ce fum scoate :)) sa nu ne mai abureasca acuma cu emisile :evil:
ultimele zvonuri se invart undeva intre 592-600cp

Gixer 27-07-10 19:01

Daca si pe acesta il limiteaza la penibilul cliseu 250kmph atunci poa sa-i dea si 1000cai ca mai bine prefer un 530i E39. Nu inteleg teoria asta sucita: faci o masina sport cu jdecai si o limitezi ca pe "dizelu'" 535d si ramai cu argumentul penibil....pai acceleratia frate :rolleyes2 .....??? De parca daca izdesti in ceva la 240kmph mai si traiesti sau nu razi 1km in fatza....

adrian78bmw 27-07-10 19:11

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3546582)
Daca si pe acesta il limiteaza la penibilul cliseu 250kmph atunci poa sa-i dea si 1000cai ca mai bine prefer un 530i E39. Nu inteleg teoria asta sucita: faci o masina sport cu jdecai si o limitezi ca pe "dizelu'" 535d si ramai cu argumentul penibil....pai acceleratia frate :rolleyes2 .....??? De parca daca izdesti in ceva la 240kmph mai si traiesti sau nu razi 1km in fatza....

alo nenea cu 1000 de euro ii scoti limitarea

Bogdan_mb 28-07-10 00:11

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3546582)

"German manufacturers initially started the "gentlemen's agreement", electronically limiting their vehicles to a top speed of 250 kilometres per hour (155 mph), since such high speeds are more likely on the Autobahn"

Oricum se poate scoate, la toti producatori, cel putin la amg, pentru suma respectiva care o cer pentru delimitare include si cursuri pe circuit & lectii speciale etc.

mitza mtb 28-07-10 09:39

La top gear daca nu ma insel , am vazut ca la vechiul M5 ( E60 ) limitarea se poate scoate din computerul de bord , ori am inteles eu gresit.. va rog corectati-ma.

adrian78bmw 28-07-10 15:31

Quote:

Originally Posted by mitza mtb (Post 3547774)
La top gear daca nu ma insel , am vazut ca la vechiul M5 ( E60 ) limitarea se poate scoate din computerul de bord , ori am inteles eu gresit.. va rog corectati-ma.

erau programele pentru motor P400 P500 P500+
unele modele pentru test vin fara limitarei au mers si cu 290

vacaroz 28-07-10 15:34

ce naiba ne trebuie limitarea scoasa?dasca depasesti pragul de 250 esti carnat ambulant deja. risti la un hop sa-ti iei zborul. nu degeaba au inpusa regula asta cu 250 km/h. daca vreti peste 5 ani sa nu mai fie m5-uri pe strada obligatii pe constructori sa scoaa limitarea. si o sa vedem doar in muzee :)pt unii romani ar fi buna limitarea la 90 nici macar la 120

Gixer 28-07-10 19:25

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3548529)
ce naiba ne trebuie limitarea scoasa?dasca depasesti pragul de 250 esti carnat ambulant deja. risti la un hop sa-ti iei zborul. nu degeaba au inpusa regula asta cu 250 km/h. daca vreti peste 5 ani sa nu mai fie m5-uri pe strada obligatii pe constructori sa scoaa limitarea. si o sa vedem doar in muzee :)pt unii romani ar fi buna limitarea la 90 nici macar la 120

Daca esti prost mori si la 150kmph, pt asta nu stiu v-o masina care prinde mai mult sa fie limitata la valoarea asta a vitezei. Nu e vb, ca probabil nu o sa depasesti niciodata 250kmph, dar e vb de principiu.....e ca si cum ar limita o masina de F1 la 300.....bineinteles dupa enshpele mii de limitari pe care le are pana acuma de la admisia de aer pana la turatia maxima!
Totusi pt ca se produc intr-o tara unde exista Autobahn cu zone de no speed limit cred ca ar fi penibil sa te depaseasca intr-o astfel de zona o motocicleta de 2000E precum un FZR1000 ca a meu, tu fiind intr-o masina de peste 50miiE.... Daca vrei sa ramana limitarea, prefect de-acord si asa, da atunci nu ai nevoie de un motor mai mare de 3000cmc si 250Cp, si sa fie limitata prin lege puterea si capacitatea cilindrica la aceasta valoare(oricum la noi e tot mai cu succes limitarea asta prin impozit)

Gixer 28-07-10 19:32

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3546607)
alo nenea cu 1000 de euro ii scoti limitarea

Pai dupa ce sa ii mai trebuiasca limitarea mai ales ca se poate scoate asa ieftin raportat la cat e masina??! .......n-au de lucru :???:

adrian78bmw 28-07-10 20:33

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3548989)
Pai dupa ce sa ii mai trebuiasca limitarea mai ales ca se poate scoate asa ieftin raportat la cat e masina??! .......n-au de lucru :???:

exista o intelegere intre producatori germani sa limiteze toate masinile la 250km/h din motive de securitate..

Kolegosu' 28-07-10 21:18

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3549195)
exista o intelegere intre producatori germani sa limiteze toate masinile la 250km/h din motive de securitate..

Cum si la moto exista limitarea la 300 km/h, pentru cele care pot depasi aceasta viteza...

On topic : Deci ne vom lua adio de la sunetul demential scos de acel V10??

boy_wonder 28-07-10 21:38

Cel mai probabil, noul BMW M5 va avea 578 CP!

Gixer 28-07-10 22:01

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3549195)

Asta e cel mai penibil si ipocrit argument din cate am auzit vreodata......e ca si cum ai zice: din motive de securitate pt a se juca de-a indienii, copiilor li se vor da macete cu lama ascutita in lungime de maxim 25cm.......:shock:

adrian78bmw 28-07-10 22:54

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3548989)

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3549404)
Asta e cel mai penibil si ipocrit argument din cate am auzit vreodata......e ca si cum ai zice: din motive de securitate pt a se juca de-a indienii, copiilor li se vor da macete cu lama ascutita in lungime de maxim 25cm.......:shock:

Asta pentru ca, in 1988, constructorii germani s-au pus la masa tratativelor si au stabilit un Gentlemen Agreement legat de faptul ca masinile sport care vor fi construite de acestia sa fie autolimitate la 250 km/h. Decizia a fost luata pe criterii legate de siguranta, capitol la care producatorii nu se descurcau prea bine acum aproape 20 de ani.
In 1988, cei mai importanti producatori de masini germane au ajuns la un acord in urma caruia toate modelele care ieseau de pe linia de fabricatie erau nevoite sa fie limitate tehnic la o viteza maxima de 250 km/h. Motivul: amenintarile guvernului german, care sustinea atunci ca nesfarsita competitie dintre producatori pentru producerea unor modele din ce in ce mai rapide ar putea sa duca la stabilirea unor limite de viteza pe Autobahn. Porsche este singurul constructor care nu a aderat la intelegerea germanilor, producatorul de supercaruri sportive nefiind ingradit din acest punct de vedere in ultimii ani.

Chiar daca restul modelelor din gama Audi vor continua sa aiba viteza maxima limitata, regula nescrisa dintre producatorii germani tinde sa cada rapusa de R8. Un purtator de cuvant al constructorului din Ingolstadt a afirmat ca “este absolut imposibil sa cenzurezi un supercar ca R8”.

Primii care au incercat o astfel de “evadare” au fost cei de la BMW, care au oferit clientilor interesati modele ca M5 si M6, care ajung la 305 km/h, fara sisteme de limitare a vitezei. Singurul impediment era insa un curs de conducere pe care BMW il organiza si pe care clientii erau nevoiti sa il treaca inainte de a primi cheile masinii comandate. Mercedes a continuat pe aceeasi linie, oferind optional, fara teste si examene obligatorii, modelele grupate sub sigla AMG cu viteze maxime intre 275 si 300 de km/h.

Evident, cei doi producatori nu recunosc faptul ca motivul oficial al incalcarii pactului este o competitie umar la umar pentru o viteza maxima cat mai inalta cu putinta. De altfel, Audi, Mercedes si BMW au inceput de ceva vreme sa ofere tacit in lista de pachete optionale si scoaterea limitarii care vizeaza viteza maxima, acest lucru efectuandu-se uneori doar verbal, la cererea expresa a clientului in momentul cumpararii efective a masinii

mitza mtb 29-07-10 22:00

Da , haideti sa ne punem 2000 de cai pe masini , sa prindem 800 la ora , si sa murim ca prostii .. viata e frumoasa , lafel ca si viteza .. dar cand te urci intr-o asemenea masina si ai in gand sa depasesti 250km/h deja aprinde-ti o lumanare pe bord si spovedestete inainte.. NU merita , doar pe circuit .. in oras .. batraneste ca tot acolo ajungi :-)

Claw166 30-07-10 10:19

totusi cred ca M5 nu este o masina pentru orice cocalar neexperimentat , si totusi este o masina pe care si-o permit oameni cu ceva in cap ... asa ca nu cred ca scoaterea limitarii ar fi un lucru atat de grav ...

vacaroz 30-07-10 21:44

Quote:

Originally Posted by Claw166 (Post 3552549)
totusi cred ca M5 nu este o masina pentru orice cocalar neexperimentat , si totusi este o masina pe care si-o permit oameni cu ceva in cap ... asa ca nu cred ca scoaterea limitarii ar fi un lucru atat de grav ...

tocmai azi am vazut un pusti cu un m3 care nu sunt sigur ca avea macar 18. si alerga ca nebunu prin oras. sa ca..... :)teribilismul multora ucide

C63 AMG 31-07-10 15:10

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 3549349)
Cel mai probabil, noul BMW M5 va avea 578 CP!

degeaba daca nu e aspirat..

Gixer 31-07-10 20:07

In primul rand multam pt lamuriri @adrian78bmw

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3553957)
tocmai azi am vazut un pusti cu un m3 care nu sunt sigur ca avea macar 18. si alerga ca nebunu prin oras. sa ca..... :)teribilismul multora ucide

Si te pomenesti ca respectivul a depasit atunci cand l-ai catalogat ca nebun 250kmph??! Nu cred, in consecinta ce am spus mai sus e perfect valabil......si la 150kmph poti muri sau cauza tragedii si pagube mari f usor chiar si cu o masina precum BMW M3 ....ni-ti mai trebuie inca 100kmph pt aceasta!

Quote:

Originally Posted by Claw166 (Post 3552549)

Perfect de-acord cu tine, si la urma urmelor se presupune ca o conduce o persoana cu permis de conducere valabil, care cunoaste limitele de viteza si celelalte prevederi ale legislatiei si a urmat si o scoala de soferi unde a facut 30 ore de practica in condus, ba mai mult unii producator iti fac si traning pt a conduce asemenea masina inainte de a o cumpara!

Quote:

Originally Posted by mitza mtb (Post 3551679)
Da , haideti sa ne punem 2000 de cai pe masini , sa prindem 800 la ora , si sa murim ca prostii .. viata e frumoasa , lafel ca si viteza .. dar cand te urci intr-o asemenea masina si ai in gand sa depasesti 250km/h deja aprinde-ti o lumanare pe bord si spovedestete inainte.. NU merita , doar pe circuit .. in oras .. batraneste ca tot acolo ajungi :-)

Cu 2000Cp si la o aerodinamica de SSC sau Enzo mai mult de 500kmph nu cred ca ai prinde, da nu despre asta e vb ci e mai mult vb de un principiu, si anume masina sport inseamna performanta, care nu trebuie neaparat pusa in aplicare pe sosea, dar pe langa faptul ca mai exista si Autobahn si inca vo 2-3 autostrazi cu zone de no speed limit, exista circuite unde daca ai dat o caruta de bani pe o asemenea masina, trebuie sa si primesti pt ceea ce ai decartat la caserie. Vb de mers in oras, scuza-ma dar cine isi ia asemenea masina sa mearga mult prin oras are alte probleme grave de soft, sau daca se da seara si noapte prin oras are si niste complexe fantastice!
Eu am motocicleta FZR1000Exup de max 290kg cu mine pe ea si 145Cp deci 500Cp/Tona si care prinde 275kmph REALI(300 pe ceas), fiind chiar mai buna la reprize 60-120, 100-150 sau 150-200 chiar decat acest M5.....o pun la bataie oricand; dar in principiu chiar daca m-a cam enervat de cateva ori(niste contacte au facut figuri la drum) mai mult de 250 pe ceas nu i-am dat, si de 200kmph in cei 1500-2000km pe care ii am cu ea am trecut de maxim 12-15 ori(si motorul asta are 0-200 sub 10sec).....

boy_wonder 31-08-10 18:25

Viitorul BMW M5 revine in prim plan!

Regele a murit, traiasca Regele! Viitoarea generatie a lui BMW M5 a fost surprinsa din nou in teste, cele mai noi fotografii spion prezentand pentru prima oara interiorul modelului bavarez.

https://www.4tuning.ro/images/viitoru...0-0-1-95-1.jpg

Asa cum se poate vedea si in aceste imagini, designul exterior a fost aproape finalizat. Spoilerele agresive nu vor lipsi din pachet, urmand a fi completate de aripi ultralate, jante uriase si sistem de evacuare cu patru tobe de esapament. De asemenea, atat o suspensie sport, cat si un sistem performant de franare isi vor face aparitia in cazul noii generatii a lui BMW M5.

Mai mult de atat, pentru prima oara, fotografiile spion ne prezinta interiorul modelului bavarez. Asadar, putem observa volanul sport in trei spite inzestrat cu o mana de butoane pentru comenzi si, mai important de atat, schimbatorul de viteze al transmisiei automate in sapte trepte.

Cu un V8 twin turbo de 4.4 litri si 578 cai putere sub capota, noul BMW M5 pare mai pregatit pentru debut ca niciodata. Chiar si asa, modelul bavarez nu va fi lansat mai devreme de anul viitor!

adrian78bmw 31-08-10 18:31

Cred ca cel mai bun lucru e ca au schimbat designul consolei centrale :oops:

boy_wonder 31-08-10 19:07

din ce am inteles, s-ar putea ca o cutie manuala sa nu fie oferita.

adrian78bmw 31-08-10 19:28

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 3624259)
din ce am inteles, s-ar putea ca o cutie manuala sa nu fie oferita.

Da si seria 1M doar manuala
F10 M5 & F12 M6 to be DCT Only

boy_wonder 31-08-10 19:48

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3624305)
Da si seria 1M doar manuala
F10 M5 & F12 M6 to be DCT Only

Asta stiam; noul BMW Seria 1 M Coupe este supranumit succesorul lui M3 E30.

boy_wonder 02-09-10 18:09

Noul BMW M5, surprins din nou in teste!

O noua zi, o noua serie de fotografii spion cu viitorul BMW M5! Asa ceva nu are cum dea gres... In plus, prototipul surprins de aceasta data permite o mai buna vizualizare a unor detalii exterioare multumita caroseriei sale finisate in alb.

https://www.4tuning.ro/images/noul-bm...0-0-1-95-1.jpg

Asa cum se poate observa si in aceste imagini, noul BMW M5 se va remarca inca de la prima aparitie printr-o parte frontala extrem de agresiva. Spoilerul fata va primi un design asemanator cu cel al modelului M3, in timp ce capota va fi atent redesenata. In partea din spate, un nou spoiler va gazdui evacuarea cu patru tobe de esapament, eleronul pentru portgabaj completand aspectul sportiv al sedanului bavarez. Alte detalii includ aripi fata revizuite si un nou set de praguri laterale. Mai mult de atat, se pare ca designul jantelor a fost deja definitizat.

Iar asta nu e tot. Din pachet nu vor lipsi suspensia sport si sistemul performant de franare, sub capota urmand a-si face aparitia un motor V8 twin-turbo de 4.4 litri si 578 cai putere, cuplat la o transmisie DCT in sapte trepte.

boy_wonder 06-09-10 11:20

Noul BMW M5 cade victima circuitului de la Nurburgring!

Nurburgring-ul a mai facut o victima! Noul BMW M5 a fost surprins recent parasind circuitul german pe o... platforma. Motivele din spatele acestei intamplari raman inca un mister, insa de aceea masinile sunt testate din greu inainte de a ajunge in showroom-uri.

Desi viitoarea generatie a modelului bavarez de performanta va fi dezvaluita abia anul viitor, ultimele fotografii spion elimina si aproape orice urma de indoiala cu privire la designul exterior. Asa cum se poate observa, noul BMW M5 va adopta o parte frontala revizuita, cu linii inspirate de la M3 si celelalte versiuni M. Jantele uriase si franele performante nu vor lipsi din pachet, in timp ce evacuarea cu patru tobe de esapament atrage privirea in partea din spate.

In ceea ce priveste motorizarea, atletul bavarez va ascunde sub capota motorul V8 de 4.4 litri prezent si pe modele X5, respectiv X6 M. Daca in cazul SUV-urilor unitatea dezvolta 555 CP, noul BMW M5 se va bucura cel mai probabil de prezenta a 578 CP. Puterea va fi transmisa rotilor spate prin intermediul unei transmisii DCT in sapte trepte, o cutie manuala lispind cu desavarsire.

BMW M5 F10 va debuta cel mai probabil in primavara, la Geneva Motor Show 2011.

DONU' 06-09-10 15:19

578 CP Twin Turbo?
Ma gandesc ce-o sa faca masina asta cand vor incepe modificarile.
Softuri, evacuari, intercoolere mai mari, Turbine mai mari! :lol:
Va fi grava! M cu turbo din fabrica! 8)

adrian78bmw 06-09-10 17:35

Quote:

Originally Posted by DONU' (Post 3638512)
578 CP Twin Turbo?
Ma gandesc ce-o sa faca masina asta cand vor incepe modificarile.
Softuri, evacuari, intercoolere mai mari, Turbine mai mari! :lol:
Va fi grava! M cu turbo din fabrica! 8)

Daca deja au modificat 550i si au scos 635cp de la 407cp standard sau 705cp de la 555 la X5M o sa fie nebunie..cred ca cei de la GPOWER vor intra in somaj:))

boy_wonder 13-09-10 15:53

1 Attachment(s)
Preview: Sa fie acesta noul BMW M5?

Ei bine, nu chiar! Ceea ce vedem in aceasta imagine reprezinta doar o interpretare artistica a viitorului BMW M5, insa desginul atletului bavarez nu va fi chiar radical schimbat. Arata impresionant, nu-i asa?

Ultimele fotografii spion ne-au lamurit aproape in totalitate orice neclaritate cu privire la exteriorul modelului bavarez de performanta. Apoi ar mai fi si acest ultim rendering, ce ne infatiseaza viitorul BMW M5 privit din fata. Asadar, toate puse cap la cap si ne putem face o prima impresie despre cum va arata noua generatie a bombei din Munchen.

Asa cum se poate observa si in aceasta imagine, partea frontala va primi un spoiler cu inspiratii de la BMW M3, in timp ce capota motorului va fi de asemenea redesenata. Acelasi lucru se va intampla si cu pragurile laterale, respectiv aripile fata, partea din spate urmand a se remarca printr-un nou spoiler si o evacuare cu patru tobe de esapament. Nota finala este data de jantele cu design unic, acompaniate de o suspensie sport si un sistem performant de franare.

Sub capota, noul BMW M5 va fi ascunde o versiune imbunatatita a motorului V8 twin-turbo de 4.4 litri, ce va dezvolta aproximativ 578 cai putere. Debutul modelului bavarez de performanta va avea loc in primavara, la Geneva Motor Show 2011.

Attachment 1653352

nicholas 14-09-10 12:03

Cu adevarat impresionant.

Hondarul 14-09-10 12:34

<embed width="450" height="366" src="http://www.4tuning.tv/embedded/JBLNEObiCaf" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed><p><a href="http://www.4tuning.tv/JBLNEObiCaf/Noul_BMW_M5_rupe_cauciucurile_pe_Nurburgring.html" target="_blank">Noul BMW M5 rupe cauciucurile pe Nurburgring</a><br /> Filmele din <a href="http://www.4tuning.tv/" target="_blank">4TuningTV</a> doar pe <a href="https://www.4tuning.ro/" title="4Tuning.ro">4Tuning.ro</a></p>

TazMan 26-09-10 13:25

Care este smecheria cu stopurile la iesirea din curba ? :D

Bogdan_mb 26-09-10 17:53

la o apasare mai pronuntata a pedalei de frana, ele clipesc pentru al atentiona pe cel din spate.

DrD3ViL 26-09-10 18:29

Foarte tare,depaseste ca pret probabil RS6 :D

TazMan 28-09-10 11:07

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3684410)
la o apasare mai pronuntata a pedalei de frana, ele clipesc pentru al atentiona pe cel din spate.

Eu cred ca tu nu ai fost atent la film....la ce draq mai clipocesc la iesire cand el a luat piciorul de pe frana, puteau foarte usor sa clipoceasca in timp ce tinea apasat, nu? Mie mi se pare o mare prostie, induci in eroare soferul din spate complet. Dupa ce ca ai apasat frana la maxim sa zic in curba mai si clipocesc dupa ce iei piciorul, e o tampenie cine a gandit sistemul asta...:rolleyes2

Bogdan_mb 28-09-10 18:23

1. De unde stii ca a luat piciorul de pe pedala de frana ?

2. Uitate atent la stopuri, vei vedea ca se aprind initial iar la cateva secunde incep sa functioneze intermitent, probabil de la o apasare mai violenta a pedalei de frana, dar imediat ce incepe sa intre in viraj se opresc. Din cunostintele mele , pe circuit se procedeaza chiar invers, mai puternic la inceput si lasi incet pedala de frana.

3. Cand circuli in conditii nefavorabile (ceata, ploaie, ninsoare abundenta etc.) mai tare iti atrage atentia o clipire decat o lumina fada.

4. Este posibil ca efectul sa fie si de la sistemul de iluminat, bazat pe led-uri, din anumite unghiuri iti poate creea senzatia de clipire.

adrian78bmw 28-09-10 19:10

Adaptive Brake Lights (Stopuri Frână Adaptive) În cazul în care frânarea se face normal, acest sistem nu se va activa. Utilitatea lui devine evidentă atunci cand franarea este evidenta exercitand o forta de franare ce genereaza 0.75 G la inaintare moment in care stopurile de frana vor functiona intermitent cu o frecventa de 5Hz atragand atentia participantilor la trafic ce se afla in urma autovehiculului scazand astfel timpul de reactie

adrian78bmw 04-04-11 13:57

10 Attachment(s)
OFICIAL: Noul BMW M5 Concept

Viitorul BMW M5, care va fi oficializat la toamnă la Frankfurt, va fi inspirat în proporţie de 99% din Conceptul M5, pe care bavarezii l-au prezentat oficial astăzi.

După ce în această dimineaţă am văzut primele fotografii reale ale noului BMW M5 Concept, constructorul bavarez a publicat astăzi, pe propriul site de presă, o galerie foto completă cu prototipul din care se va naşte, la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generaţie M5.

Bazat pe ultima versiune a lui Seria 5, lansată cu surle şi trâmbiţe în cursul anului tercut în întreaga lume, noul M5 continuă linia sedanurilor ultraperformante pe care BMW a început-o în 1984. Deşi vorbim de o maşină care poartă în denumirea oficială particula "Concept", exemplarul care va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Shanghai este foarte aproape de liniile modelului de serie, astfel că diferenţele estetice dintre variantele clasice ale lui Seria 5 şi noul M5 Concept pot fi considerate cele care vor sta la baza versiunii finale de producţie a sedanului de segment mare al nemţilor.

MOTOR
Sub capota conceptului M5 va sta un propulsor V8 TwinTurbo despre care BMW nu vorbeşte foarte multe în comunicatul de presă ataşat galeriei foto. Este foarte clar însă faptul că noul motor va fi mai puternic şi cu 25% mai economic decât cel pe care îl înlocuieşte, vocile din presa internaţională vorbind chiar de o putere maximă de 600 de cai putere pentru unitatea care va anima noul M5. Transmisia este asigurată de o cutie automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj calibrată de divizia M GmbH.

Foarte interesant este faptul că noul M5 îi va oferi celui de la volan patru moduri de condus. Astfel, pe lângă "clasicele" Comfort, Sport şi Sport Plus, cei care se vor bucura de noul M5 se vor putea baza şi pe modul M.

DESIGN
Diferenţele estetice exterioare faţă de BMW Seria 5 nu sunt unele radicale, designerii germani preferând să se aplece asupra modificărilor tehnice care scot în faţă noul M5. Şi totuşi, viitorul model va fi imposibil de ignorat pe şosea graţie spoilerului faţă diferit, cu trei prize de aer mai mari destinate răcirii eficiente a motorului. Jantele pe care le vedem pe noul M5 Concept vor intra cel mai probabil şi în echiparea versiunii M5 de serie. Vorbim de un set de jante din aliaj de 20 de inch care încalţă pneuri 265/35 ZR20. Deasupra roţilor din faţă observăm un alt element distinctiv care scoate M5 din rândul versiunilor clasice Seria 5: ornamentul cromat lateral care poartă, evident, logo-ul M5. În partea posterioară sunt imposibil de ignorat terminaţiile cromate ale sistemului de evacuare, eleronul fin montat pe capacul portbagajului şi spoilerul posterior care se transformă în canal aerodinamic la viteze mari

All times are GMT +2. The time now is 18:17.

- Copyright 2026 4Tuning