![]() |
Re: Tico GR 26 ALE
Quote:
In al doilea rand, cu o mica ranga, pe sub masina, pui un prieten sa iti traga de ambreiaj (nu din masina ca nu prea poti sa strangi piulita). Astfel piulita e libera si cu o cheie de 10 o strangi cam 5mm. Daca iti convine cum tine o lasi asa, daca nu... o mai strangi. Si ca sa fii sigur ca nu mai pleaca in timp, mai pune o piulita pe post de contra. Si cam asta e. Eu cel putin, asa am facut (plus ca intra in viteze mai bine) Quote:
Quote:
|
11 Attachment(s)
Am avut si eu un tico... jantele ii mai lipseau...
In ultima poza se vede cum era inainte de reconstructie. Scuze ca ti-am invadat topicul, poate vezi ceva ce iti place. Pentru detalii iti stau la dispozitie. Am si manual de reparatii daca te intereseaza. |
Felicitari in primul rand pentru munca depusa in salvarea acestei masini, pentru ambitia de a o mentine in circulatie... Probabil ca altii in locul tau o dadeau "dauna totala" si se reorientau catre altceva... Daca vrei parerea mea in legatura cu cele trei variante de colantare din postul #31, mie mi-ar placea varianta a doua...
Spor la treaba si multi km fara incidente nedorite... |
Quote:
Si cred ca e ceva ce m-ar interesa... prelungirea de la bara, de pe fata... de unde as putea achizitiona una? Si legat de autocolant, ce fel de autocolant este si cam cat costa? :D Quote:
- imi da cu gaze pe la galeria de evacuare si pe la 110, simt gazele in masina :-s, o sa cumpar o garnitura pentru acolo - imi bate pe spate, habar nu am pe unde... si tare e stresant - schimbul de ulei si distributia... - si alte maruntisuri prin interior... |
Sigur o confunzi... Masina circula si acum pe strazile Constantei. Am vandut-o unui tip in 2007 care lucra la ambasada, a inmatriculat-o pe "corp diplomat" si o foloseste zilnic si acum.
Prelungirea fata a fost facuta de mine insumi. Iti trebuie o fusta (prelungire) de Dacia 1310, o cutie de chit, niste smirghel de diferite granulatii si putina indemanare. Am taiat de la mijloc, adtfel incat sa incadreze bara de Tico (mai ingusta), apoi am taiat din lateral sa aiba aceeasi lungime cu a barei. Am prins fusta de bara cu holtsuruburi si sigurante. Am slefuit bine ambele suprafete la nivelul unde trebuia umplut cu chit, dupa care am chituit. A doua zi am smirgheluit la nivel iar dupa vreo 3 saptamani a intrat la vopsit. Grilele metalice le-am pus tot eu. Capota a fost vopsita negru semi-mat, interior si exterior. Tipul care a luat-o a vopsit-o din nou alba. Eu am trecut si combinatia de culori in talon. La portbagaj am folosit sistemul de deschidere din interior de Cielo (pret total - 80 lei), cu butonas original si actuator de forta. Butucul din exterior am astupat-o -> clean look 8). Astept si alte indrumari, daca ai nevoie. |
1 Attachment(s)
Pff, sesiunea asta ma omoara...
Abia ce am avut astazi putintel timp pentru a face partile necesare bad-boy-ului. Maine sper ca voi apuca sa m-apuc de capota... Tablitele sunt 1mm, si le voi prinde in nituri (cel putin 7/buc). Apoi cu chitul de fibra de sticla voi finisa restul. :D Wish me good luck! |
Quote:
si spor la treaba.. asteptam poze cu lucrarea finisata.. PS: si bafta-n sesiune |
Quote:
|
3 Attachment(s)
...inainte de kit-uire :)
hai ca iese cat de cat acolo.... |
1 Attachment(s)
Inca nitel... :D
|
ehhh na :-P zici ca ii gata imediat:D
imi place curbura aia8) sa ce o fi:lol::lol: |
tutorialul?:lol:
|
6 Attachment(s)
Quote:
Acum mai ramane colantarea, care cei de la DCM Desing, îmi cer 200ron pentru toată colantarea ca-n VT. Unii zic că-i mult, alții că e ok. De exemplu, cică la Constanța aceeași lucrare costă 100ron :-s Sunt tare nedumerit, mai ales că sunt (-em cu toții) în foame de bani. Quote:
Pentru început am făcut o machetă din carton, care am pus-o pe far și am decupat-o după plac. De pe urma dânsei, am decupat (cu flex-ul) o bucată identică din tabla de grosime 1mm, si cealaltă bucată la fel, numai că a fost opusă. Apoi, cu un șpiral de 4, am dat 5 găuri în capotă, unde am crezut că sunt puncte esențiale prinderii și apoi cu boltnituri, le-am prins. Cu flexul am retezat capetele de la boltnituri ca sa nu existe probleme. Apoi am cumpărat kit din fibră de sticlă (e mai durabilă) și am dat mai multe mâini :)) până la finisare. În principiu n-a fost greu precum credeam numai că cere timp... dar este și satisfacție. Acum mașinuța e finished cu badboy-ul și rămâne colantarea care e o mică-mare problemă la mine. Văd eu.. în timp. În acest weekend, pun și folia pe geamuri... sper. P.S. Am pus pozele dublate la o marime mult mai mare sa se vada mai clar |
Quote:
Edit: Ai postat inaintea mea... :oops: Ai vorbit deja la DCM? O faci ca a mea "tip carbon" sau mat? vezi ca mat e mai ieftina, la jumate cred... acu depinde de gusturi. Imi zici si mie cand mergi la ei, vin cu tine :D |
Quote:
Spatele va ramâne așa (chiar dacă am mai bătut aripile din spate nițel) dar fața, da ... categoric, o s-o las pe burtă! :)) Apropos, Liviu (B-99-SAA) mi-a donat un amortizor, îi mulțumesc... dar, din păcate nu e bun. Dar calul de dar.... L.E.: Le-am dat un mail care sună așa: "Sunteti amabil sa imi spuneti cat ar costa o colantare, cu autocolant exact ca in imaginea din attach? -culoare: dark grey, lucios sau semi-lucios -plasament: varianta 1: capota varianta 2: capota, prelungiri usi, stalpi si prelungiri contraaripi spate Multumesc," ...cu răspunsul: "Buna ziua. Preturile sunt: varianta 1: capota : 100 lei varianta 2: capota, prelungiri usi, stalpi si prelungiri contraaripi spate : 200 lei." |
Quote:
|
Quote:
Și acel centimetru pentru mine, este splendid pentru că... :)) am scăpat de troncănit. Și o sa incerc si varianta cu arcurile tăiate, îmi permit, le am pe cele vechi de rezervă... deci, la o bere și la o zi liberă... o să fac si lucrul ăsta. |
Quote:
|
Sunt scule speciale, de la 10 lei cele pt un singur tip de popnituri pana la preturi ceva mai mari cu capete diferite.
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
2 Attachment(s)
Inca un geam pus de mana mea:D si pana-n seara sper sa fie gata.
|
1 Attachment(s)
E gata si cu foliile, ce spuneti baieti?
|
Frumoasa foc si cu folii si capota suparata...si jantele fac totul. Vad ca te pricepi la folii de ce vrei sa dai bani la colantat cand poti cumpara autocolant si sa il pui singur?!
|
Se cere mai joasa :lol:
|
Quote:
Quote:
Acum, seara, i-am dat si o spalare exterioara... uff, mai mare dragul... 8-> |
stas a iesit ;) bv
|
Hmm in poze nu se vede bine trec yo zilele astea sa vad kt de bine mi-ai intuit sfaturile in aceasta "tehnica":Dsi sa punem pe luneta.foarte frumos topic-ul tau alex.ai luat treaba in serios te-ai pus sa o tunnaresti de tot:D
|
Quote:
Quote:
Totusi, va multumesc tuturor pentru sprijin! |
1 Attachment(s)
Și-nc-o poză cu al meu "supărat" :D
|
Quote:
|
Quote:
Am căutat în tot Giurgiul... degeaba. Un pont de la bucureșteni? Aș putea începe cu Șos. Maica Domnului, nu? |
ce pont doresti? despre ce?
|
pustiu_FUG
Quote:
Quote:
|
5 Attachment(s)
Între timp, am mai finisat capota (numai gata de colantare)... și mi-am făcut cadou niște albețe :D
Spuneți-mi că am făcut alegerea corectă...:-s |
Quote:
fiecare face ce vrea, cred a o sa pun chiar 8k in faruri si las 5 k in proiectoare pentru zile umede sau chiar sa le schimb cu 4300 dar 5000 sunt perfecte.. |
Pustiu... eu nu am proiectoare și nu as pune 6000k în faruri... am cerut și eu părerea multora și majoritatea consideră că 5000k este ideal... cel puțin pentru tico... În orice situație, eu nu am nimic de pierdut ci numai de câștigat, pentru că faptul e consumat deja...
|
Quote:
@Pustiu: sper sa nu te superi pt parere si/sau exprimare, n-am facut-o ca sa te denigrez pe tine, e doar punctul meu de vedere. :rolleyes2 @Alex: e pe ambele faze sau doar pe scurta? zi-mi si mie de unde l-ai luat si cat ai dat... dupa ce termin si eu cu buba la masina mea poate ii fac un cadou d-asta :oops: |
Quote:
https://forum.4tuning.ro/313-discutii...e/page-15.html Iar ce am cumparat eu, este: Quote:
|
nu ma supar stati linistiti, spuneam din experinte, la fel cum si xenonele de 6000k difera intre ele, am 3 bucati, nici unul nu bate la fel(culoarea)
despre vazut, va garantez eu, cu 6000k sus si 5000k jos( daca nu aveti proiectoare se pot pune) vedeti absolut orice. intradevar am mers chiar aseara decat cu farurile am vrut sa vad cum este, defapt sa nu vad:lol: si asa era, dar cand am dat drumu la proiectoare deja alta viata. Dasta spuneam chiar si 8000k sus in cazul in care exista jos 5000k. Repet asa am eu 6k sus 5k jos si este absolut perfect, si look si vedere buna si utilitate am absolut orice, deci nu vorbesc din povesti sau stiu eu ce si nu am xenon doar pe o singura masina... bafta! |
ai facut alegerea buna :-P
5000 sunt bune 6000 sunt ok diferenta dintre ele doua is foarte putin sesizabila si comparatie intre matiz si tico la xenoane nu se poate face pentru ca unu are sticla fara unu nu pe deasupra conteaza si arhitectura oglinzi. referitor la proiectoarele de ceata daca sunt originale ii mai bine sa nu le modifici. cand au fost proiectate culoarea lor si arhitectura lor nu a fost aleasa la intamplare. asa ca daca folosesti proiectoarele de ceata in adevaratul lor scop lasa-le asa daca le folosesti pentru design si mergi cu ele aprinse prin oras seara cand ii senin sau mai rau in amiaza mare atunci pui xenon cu cat mai colorat sa vada cetateanu ca ai xenoane:-) ... doar o simpla parere:-P |
| All times are GMT +2. The time now is 04:12. |
- Copyright 2026 4Tuning