Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   QuickShift - imbunatatirea schimbari vitezelor (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/1724-quickshift-imbunatatirea-schimbari-vitezelor.html)

Kalastar 06-05-07 23:29

Re: QuickShift - imbunatatirea schimbari vitezelor

mie mi se pare ca acest tip de sablon nu are cum sa imbunatateasca nimic...
mai ales ca pare o cursa destul de lunga!

Korne 06-05-07 23:45

Agatza schimbatorul acolo, mai mult ca sigur

13RvR 08-05-07 23:11

Re: LEGAL RACING

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 107080)

Exista mai multe feluri de schimbator rapid , iar voi aici tratati varianta cea mai clasica, prin care mariti viteza de comanda a levierului schimbator de viteze.
E o metoda simpla si eficenta pe care multi tuneri o vand insa periculoasa deoarece poti schimba mai repede decat pot face fata sincroanele cu inelele de sincron.Asta poate genera defectiuni ale cutiei de viteze.
Un alt tip este cel la care poti schimba cu pedala de acceleratie la maxim si cand atingi levierul de comanda taie benzina pana cand a intrat intr-o alta treapta.
E mult de povestit pe tema asta insa daca masina nu are o cursa kilometrica va propun sa o lasati in pace.Daca faceti totusi montarea unui astfel de dispozitiv asiurativa ca inelele de sincron si ansamblul ambreiaj sunt in cele mai bune conditii.

Are efect si spun asta din proprie experienta, doar ca trebuie schimbata viteza repede si exact, daca nu, apar probleme la cutie si ambreiaj.

Bogdan YBR 14-06-07 12:36

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 852119)
Threshure, aberezi grav! Sau esti tu mai tare decat Ayrton Senna, care in prostia lui folosea si ambreiajul!
www.youtube.com/v/A8-zbfdPfRg

yo cred ca nu ai inteles de ce folosea ambreiajul senna
de procedeul "heal&toe" (nu stiu daca am scris cum trebuie) ai auzit la viata ta??
daca nu documenteaza-te si apoi critica.
iti dau un mic indiciu drepul e pe frana dar cu exteriorul atingi acceleratia pana pui masina pe trasa ideala sau linie dreapta depinde se situatie.

Bogdan YBR 14-06-07 12:39

iar referitor la schimbatul cu acceleratia la blana in a II-a rupe aderenta 1-2 secunde (cielo 1.5 8v).dar nu intotdeauna dar trebuie sincronizate bine picioarele cu mana ca altfel o perioada mai mare duce la uzarea inutila a ambreiajului dar si placii de presiune si rulmentului

Urban per4mance 16-06-07 20:10

Nu la toate masinile merge schimbat cu gazu'n "blana",eu in 2000 aveam un porshe 924(motor audi 2000cc/125hp)m-am dus cu el la un eveniment(liniutze) ACR unde un prieten m-a sfatuit sa incerc sa schimb cu gazul la fund si a mers excelent...daca mai ai si un QuickShift functional(nu vo inginerie de-a lu nea X mecanicul)s-ar putea sa iasa ceva bun..

eMH 19-06-07 22:02

deci mie nu mi se pare o chestie care sa ajute la viteza...etc,mi se pare ceva doar de fitza,ca daca e vorba de schimbat treptele mai repede,poate oricine sa miste mana mai repede,daca e chiar asa vitezoman 8)

13RvR 25-06-07 01:12

Quote:

Originally Posted by ND-04-SPD (Post 956611)
deci mie nu mi se pare o chestie care sa ajute la viteza...etc,mi se pare ceva doar de fitza,ca daca e vorba de schimbat treptele mai repede,poate oricine sa miste mana mai repede,daca e chiar asa vitezoman 8)

Te-ai pierdut ;)

All times are GMT +2. The time now is 16:40.

- Copyright 2026 4Tuning