Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Astra J vs Golf VI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/163800-astra-vs-golf-vi.html)

andreimp3 14-02-10 00:57

Re: Astra J vs Golf VI

si eu tot pentru vw golf 6 optez din toate punctele de vedere mai putin designul... parca e mai frumos astra j si la interior si la exterior

UNLORD 18-02-10 02:04

Ma vad nevoit sa aleg Golf-ul :D ... pt ca desi este o cutie la design, tehnic este un G5 imbunatatit si pt ca nu este proiectat de la 0 ca si Astra, este mult mai placut de condus (cu aproape vreo 200 de kg mai usor decat porcul astral - asta daca nu dezinformeaza revista Autohuber ), mai dinamic (are suspensie independenta pe spate, spre deosebire de "compromisul" Astrei, lucru destul de "dureros" pt mine) si parca nu e atat de "gay" la design, practic nu are pretentii. In schimb Astra are exact ce nu ma intereseaza pe mine dar e apreciat de altii: spatiu interior simtitor mai mare, finisaje decente (in premiera la Opel :) ), mai comfortabila,mai sigura si mai ales imbatabila la pret pt cata "carne" ofera !

P.s. Si poate mai e remarcabil ca a iesit in test comparativ, in fata A3-ului!

GTR 18-02-10 11:42

Am vazut-o si am studiat si lista de preturi.

Opel Astra Cosmo 1.7CDTI, 16V, 125 CP MT6 19.450 EUR si culmea o configuratie cu niste optiuni si hop a ajuns 24200 de EUR.

ceee???? 24200 de EUR o Astra 1.7 diesel de 125 CP? :))))))))))

adica cat un BMW116 diesel chel sau cu 2000 mai mult decat un Civic 2.2 d cu ~aceleasi

optiuni, cu 1000 mai scump decat VW Golf 2.0 TDI DPF 140 DSG / 6 Highline.

A inceput si Opel sa ne ia de prosti, dar nu-i problema, or sa gaseasca destui clienti care o sa-si achizitioneze.

22VIN 18-02-10 17:18

Cosmo este cel mai inalt nivel de echipare al Opel-ului. E si logic sa aiba pretul ala, in plus ai adaugat cine stie ce optionale, iar pretul, logic, a sarit la 24000eur... Daca bifai optiunea Enjoy, cu dotari decente (Cosmo deja incepe sa aiba mai multe decat ai nevoie), un 1.7cdti este 17000 cu TVA, un 1.4Turbo 140cp este 16400, un 1.6 Turbo 180cp este 17500. Astea sunt preturile normale, dar aproape fiecare dealer are oferte...
Sa nu uitam, e o masina abia lansata, toete modelele au un pret mare imediat dupa lansare. In plus, fata de Golf VI care este mai mult un facelift al lui V (ar fi fost si nesimtire din partea lor sa creasca prea mult preturile), noul Astra e cu totul altceva, foloseste tehnologii extrem de moderne, nu e ceea ce obisnuia Opel sa fabrice.

GTR 18-02-10 22:56

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3099757)
Cosmo este cel mai inalt nivel de echipare al Opel-ului. E si logic sa aiba pretul ala, in plus ai adaugat cine stie ce optionale, iar pretul, logic, a sarit la 24000eur... Daca bifai optiunea Enjoy, cu dotari decente (Cosmo deja incepe sa aiba mai multe decat ai nevoie), un 1.7cdti este 17000 cu TVA, un 1.4Turbo 140cp este 16400, un 1.6 Turbo 180cp este 17500. Astea sunt preturile normale, dar aproape fiecare dealer are oferte...
Sa nu uitam, e o masina abia lansata, toete modelele au un pret mare imediat dupa lansare. In plus, fata de Golf VI care este mai mult un facelift al lui V (ar fi fost si nesimtire din partea lor sa creasca prea mult preturile), noul Astra e cu totul altceva, foloseste tehnologii extrem de moderne, nu e ceea ce obisnuia Opel sa fabrice.

Nu sunt fan VAG poti sa constati din zecile mele de comentarii contra, dar Golf VI are alta platforma fata de Golf V, are un interior net superior si o cutie f buna (DSG) si motor diesel total diferit, net superior.

In al 2-lea rand, Noua Mazda3 Sport (5 usi) CD150 TX Plus Navi (adica absolut full) este € 22.890 pret care include TVA, fara sa pun si promotia de 1700 de EUR.

Si chiar sunt curios de cand se compara Astra cu Civic, ba la aceeasi echipare e si mai scump. :))

Chevrolet Cruze 2.0 SOHC, 150 HP diesel absolut FULL cu navigatie cu piele etc. este 22500 de EUR, o masina care si-a demonstrat calitatile.

Totusi e un Opel, are acum pretentii de gama de lux?

22VIN 18-02-10 23:08

Nu are, dar nici restul nu-s gama de lux, hatchback-uri de lux sunt A3, Seria 1 etc.

Normal ca nu se compara Astra cu Civic, dar Civic are preturi mici datorita unor reduceri, in plus, este si model vechi, compara preturile de lansare de la Civic cu astea si ai sa vezi ca nici acolo nu statea prea bine situatia.
Motor diesel net superior la VW? Poate ca putere si cilindree, 2.0TDI din pacate nu e deloc un motor stralucit, si asta e un lucru cunoscut. La fel si cu interiorul, treaba asta tine de gusturi, eu unul n-am suportat niciodata interioarele VW, iar cel de la noua Astra este, dupa cum spun si multi critici, foarte frumos. Si comod, stiu asta pentru ca am facut test drive.
Mazda3 la banii aia cu ce motor? Pentru ca am configurat si eu vechiul model de Mazda 3, in ultimele lui luni de existenta, cand eram interesat de el, si abia am scos varianta 1.6 benzina cu foarte putine dotari la 15.500eur. Da, Mazda 3 e o masina excelenta, nu se compara cu Astra, dar e si mai pretentioasa ca intretinere, in sensul ca majoritatea pieselor au un pret cam ridicat.

E irelevant sa compari preturile Astrei acum, e iesita pe piata de 1-2 luni, e evident ca in aceasta perioada e destul de scumpa, peste cateva luni sau peste un an (niciunul dintre modelele enumerate de tine nu sunt atat de recente) preturile vor scadea si vor aparea oferte atractive.

GTR 18-02-10 23:26

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3101181)
Mazda3 la banii aia cu ce motor? Pentru ca am configurat si eu vechiul model de Mazda 3, in ultimele lui luni de existenta, cand eram interesat de el, si abia am scos varianta 1.6 benzina cu foarte putine dotari la 15.500eur. Da, Mazda 3 e o masina excelenta, nu se compara cu Astra, dar e si mai pretentioasa ca intretinere, in sensul ca majoritatea pieselor au un pret cam ridicat.

E irelevant sa compari preturile Astrei acum, e iesita pe piata de 1-2 luni, e evident ca in aceasta perioada e destul de scumpa, peste cateva luni sau peste un an (niciunul dintre modelele enumerate de tine nu sunt atat de recente) preturile vor scadea si vor aparea oferte atractive.

REPET
Mazda3 Sport (5 usi) CD150 TX Plus Navi (adica absolut full) este € 22.890 pret care include TVA, fara sa pun si promotia de 1700 de EUR.

Adica diesel de 150 CP, garantie mai mare si hai sa facem un pariu, ca reviziile pana al 60 k de km de exemplu sunt mai mici la Mazda 3 decat la Astra, ca servicile oferite de Mazda sunt net superioare serviciilor de la oricare service de reprezentanta Opel, ca Mazda 3 este net superioara si ca fiabilitate, etc.

Daca vorbeam de vre-o Astra OPC intelegeam, dar este un 1.7 de 125 CP si Honda asa cum este ea veche mi se pare net superioara Astra, sa nu mai vb de motorul diesel.

Cand vorbeam de aventajele Golf ma refeream Golf VI vs Golf V nu VS Astra, dar si vs Astra au cutia buna, interior nu neaaparat mai frumos (asta e discutabil, sunt pareri diferite) dar clar mai bine pe matieriale si finisaje, iar la exterior atat de banala a iesit Astra ca nu pot sa zic ca e mai frumoasa decat Golful.

Mie chiar imi pare rau, ma asteptam la ceva deosebit care sa bata Golf la tot dar in afara e interior totul dezamageste.

22VIN 18-02-10 23:54

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3101230)
Mie chiar imi pare rau, ma asteptam la ceva deosebit care sa bata Golf la tot dar in afara e interior totul dezamageste.

Si ca tehnica sa stii ca sta foarte bine, dupa cum am mai spus, tehnologia pe care o foloseste este foarte noua si avansata, s-a terminat cu vechile obiceiuri ale Opel-ului. Probabil de aici se trage si pretul cam mare, lumea e obisnuita cu Opel asa cum era inainte, si se asteapta ca modelul asta sa fie acelasi lucru, dar nu mai este, si este doar o problema de timp pana ce toti se vor "prinde" de lucrul asta.
Exemple de dotari:
-Opel Eye în noul Opel Astra este o cameră video specializată care recunoaşte şi reţine indicatoarele de depăşire interzisă şi cele de limitare a vitezei. Sistemul afişează indicatorul detectat pe panoul de bord. De asemenea, emite o avertizare prealabilă când maşina părăseşte neintenţionat banda de circulaţie
-FlexRide: Imaginaţi-vă o maşină care se adaptează permanent la condiţiile de drum şi stilul dvs. de conducere. Imaginaţi-vă că prin apăsarea unui singur buton puteţi alege între un cruiser confortabil sau o maşină sport. Acesta înseamnă exact noul sistem FlexRide: creierul electronic care face posibile toate acestea este sistemul de Control al Modului de Rulare (DMC). Acest modul de software inteligent recunoaşte 11 situaţii diferite de condus cum ar fi croazieră, conducere cu viteză redusă, conducere în curbe, frânare etc. şi adaptează automat toate subsistemele şasiului la aceste situaţii pentru a obţine cele mai bune reacţii.
-Farurile adaptive in 9 directii. Se adapteaza stanga-dreapta, in latime, in lungime, in inaltime etc.

Cat despre cutie, sunt de acord, DSG-ul este excelent, desi nu prea-i vad sensul pe diesel. Dar pe un motor bezina este extraordinar. DAR (intotdeauna exista un "dar":lol:): nici cutia easytronic a Opel-ului (daca o folosesc si pe noua Astra) nu este de lepadat - stiu asta pentru ca este prezenta si pe Vectra din semnatura. De ce? Pentru ca spre deosebire de DSG sau orice automata clasica, easytronic este de fapt o cutie manuala, actionata de 3 motorase hidraulice. Avantaje: nu mai exista acel convertor de cuplu, piesa destul de problematica la cutiile automate; fiind o manuala, este mult mai rezistenta in timp si mult mai putin pretentioasa; este foarte economica dpdv al consumului masinii, "scoate" consum mai mic chiar decat o manuala clasica (mai ales daca o folosesti pe semiautomat); schimba mai repede decat o automata clasica, si mai repede decat orice sofer pe manuala clasica. Bineinteles, nu va reusi niciodata performantele DSG-ului, care schimba treapta aproape instantaneu datorita celor 2 ambreiaje, dar are un mare avantaj si anume faptul ca este o automata cu fiabilitatea unei manuale. Eu unul pot sa zic ca sunt extrem de incantat de ea, se adapteaza superb acceleratiei (desi uneori poate fi deranjant kickdown-ul cam agresiv - profita de fiecare turatie) si reuseste sa scoata un consum URBAN pe magaoaia asta de masina cu motor de 1.8 benzina de 8.5-9%, extraurban de 5-5.5-6% (depinde de stilul de condus).
In fine, poate ca a fost putin offtopic, dar este un aspect demn de luat in considerare daca esti interesat de cutiile automate.

GTR 19-02-10 10:34

In afara de FlexRide nu ma incalzeste nici un sistem.

si rusinea incepe cand o sa-si ia bataie in comparatii directe de la Golf, de la Mazda si de la altii, cu toate "sistemele" ei.

Primele pierdute aici:

1.http://www.autoexpress.co.uk/carrevi...vs_rivals.html

2.http://www.autoexpress.co.uk/carrevi...ct_family.html
(Price is also a prime concern, which means the expensive Ford Focus and Vauxhall Astra fall away.)

3.Sau comparat si asa:
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/...09-CAR-review/
http://www.carmagazine.co.uk/Drives/...09-CAR-review/

nimic castigat, si asta este doar inceputul.

22VIN 19-02-10 16:08

Vezi ca in articolul din carmagazine se specifica ca au condus un prototip, articolul a fost facut in iulie 2009...

GJ 64 GAB 19-02-10 16:12

Eu unul aş alege astra!... Sunt mare fan astra şi parcă arată mai bine astra!

orlando 19-02-10 23:37

Nu am condus nici unu din aceste modele dar pot sa imi dau cu parerea apropo de inovatii si despre design.
Golf-ul vine cu unele chestii tare dragute cum ar fi: curatarea franelor(se apropie placuta de disc pentru a arunca pietricelele) rain cluster(se inchid geamurile si trapa in mom in care incepe sa ploua) si alte dotari de genul asta care mie mi se par bune.
Cutia dsg este net superioara de orice cutie opel, am condus o astra cu easytronic si pot spune ca este o cutie foooarte veche si fooooarte lenesa(am condus masina sute de km) asa ca nu stiu de ce spuneti voi ca este o cutie desteapta...
La capitolul design tot pe golf merg doar pentru simplu fapt ca astra e un conglomerat intre audi a3 si insignia care mie nu mi se pare prea reusit...

B_Boy 20-02-10 17:32

as alege astra pentru cum arata,este o masina superba,pe cand golful mi se pare o masina pentru babalaci,masina mai urata ca golf nu cred ca exista in clasa asta.motoarele tsi sunt clar mai reusite la golf,de aici si performantele mai bune

UNLORD 21-02-10 15:00

Quote:

Originally Posted by B_Boy (Post 3106271)
as alege astra pentru cum arata,este o masina superba,pe cand golful mi se pare o masina pentru babalaci,masina mai urata ca golf nu cred ca exista in clasa asta.motoarele tsi sunt clar mai reusite la golf,de aici si performantele mai bune

Golful o fi o masina de babalici, dar e mult mai dinamic decat Astra care ajunge si pe la 1500 - 1600 kg. Iar depsre motoarele Tsi - au fost multe probleme la alea de 1.4 si nu ai de unde sa stii cum sunt motoarele turbo de la Opel, ca sunt destul de noi si nu au apucat sa se remarce intr-un fel (asa cum s-au "remarcat" primele petarde de 1.4 tsi :) ).

22VIN 21-02-10 18:14

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 3104607)
Cutia dsg este net superioara de orice cutie opel, am condus o astra cu easytronic si pot spune ca este o cutie foooarte veche si fooooarte lenesa(am condus masina sute de km) asa ca nu stiu de ce spuneti voi ca este o cutie desteapta...

Esti sigur ca era easytronic? Nu confunda easytronic cu o automata simpla, schimbatorul easytronicului arata asa: http://www.opel.de/res/img/webservic...easytronic.jpg. Easytronic nu este o cutie veche, are maxim 5 ani de la lansare.
De ce e o cutie desteapta? Pentru ca este o automata care nu se defecteaza, nu are convertor de cuplu, dupa cum am mai zis, e o cutie manuala care "schimba automat".
Dupa modul in care exagerezi "fooooarte lenesa" "fooooaaarte veche" inseamna ca ori n-ai condus niciodata o automata clasica, ori n-ai condus easytronic. Normal ca nu o compari cu DSG ca viteza de schimbare a treptelor, asta are un singur ambreiaj, dar poti s-o compari lejer ca si fiabilitate.

91SIN 21-02-10 20:46

Aleg golf 6.Am mers cu ambele modele(ce-i drept cu golfu am mers mai mult) si cutia mi se pare foarte reusita.Si in general feelingul la condus mi se pare mult mai bun la golf 6.My 2 cents. :D

22VIN 21-02-10 22:11

Cu feelingul la condus, desi nu am condus G6 tind sa fiu de acord; cand am condus Astra J, mi s-a parut foarte ok atat timp cat mergi normal, frumos. Cand am luat-o la "omorat" nu prea mi-a placut; are suspensia (spre deosebire de G) mai mult spre confort, pare putin cam molaie, poate si pentru ca e cam grea. Sincer, mi se pare ca se comporta mult mai ok o Astra G la mers sportiv decat J-ul... Bine, astept sa apara varianta GTC care are suspensii mai tari si se va comporta clar mai bine decat cea in 5 usi. E posibil sa fi mers pe varianta: 5 usi strict comfort si GTC sportiv.

orlando 21-02-10 23:26

da amphetamine!este identic.
daca vrei ii fac poza masinii respective si iti trimit pe pm.Optiunea de cutie easytronic a fost 1000 si ceva de euro...masina nu este a mea...dar o conduc des...si mi-am facut o parere despre aceasta cutie.

BOGY26 22-02-10 08:41

Golf VI arata bine si ca fiabilitate cred ca sta mai bine :oops:

bano 26-04-10 02:35

1 Attachment(s)
urat interioru de MK6 , motoru dupa astra cred cai mai bun , 1.7 CDTI 92Kw /125 cp cuplu 280 , 0-100 11.5km/h viteza maxima 195km/h 6 trepte consum urban 5.7>>> G MK6 .1.6 Tdi 77kw/105 cuplu 250 0-100km/h 11.3 viteza maxima 189km/h 5trepte consum urban 5.7 UN ++ pt DSG

Date model

1. Tip caroserie
5-uşi

2. Nivel de echipare
Essentia
Enjoy
Cosmo
Sport

3. Transmisie
automată cu 6 viteze nu
manuală cu 5 viteze
manuală cu 6 viteze

4. Motorizare
1.3 CDTI ECOTEC® (95 CP), 70 kW / 95 CP
70kW / 95CP Benzină 1248 cm3
1.4 ECOTEC® (100 CP), 74 kW / 100 CP
74kW / 100CP 1364 cm3
1.4 TURBO ECOTEC® (140 CP), 103 kW / 140 CP
103kW / 140CP Benzină 1364 cm3
1.6 ECOTEC®, 85 kW / 115 CP
85kW / 115CP Benzină 1600 cm3
1.6 TURBO ECOTEC®, 132 kW / 180 CP
132kW / 180CP Benzină 1598 cm3
1.7 CDTI ECOTEC® (125 CP), 92 kW / 125 CP
92kW / 125CP Diesel 1686 cm3
1.7 CDTI ECOTEC®, 81 kW / 110 CP
81kW / 110CP Diesel 1700 cm3
2.0 CDTI ECOTEC® (160 CP), 118 kW / 160 CP
118kW / 160CP Diesel 1956 cm3

Ieşire Oferte speciale Anulează
Culori şi tapiţerii

Noul Astra

5-uşi, Enjoy
1.7 CDTI ECOTEC® (125 CP), 92 kW / 125 CP
manuală cu 6 viteze

2010A 0PD68_JQ61
Preţ model: 17 650 €
Preţ opţiuni: 0 €
Preţuri recomandate cu TVA: 17 650 €

Pt restu motorizarilor punetile voi Vot astra

_anaconda_ 26-04-10 07:54

1 Attachment(s)
Ai pus un interior de Golf troaca si zici ca e urat. Daca puneai unul ca asta ce zici, avea ceva ?

Herbas 26-04-10 13:43

anaconda tinand cont ca interior ca al tau o sa isi cumpere maxim 3-5% din cumparatori, iar restul vor lua cu interior de troaca, eu zic ca a pus omul poza potrivita. Si-asa la interior de troace e mai fain astra.

JunKer_hP 26-04-10 23:14

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 3311850)
anaconda tinand cont ca interior ca al tau o sa isi cumpere maxim 3-5% din cumparatori, iar restul vor lua cu interior de troaca, eu zic ca a pus omul poza potrivita. Si-asa la interior de troace e mai fain astra.

Pai decat sa iei cu interior ..."chel" (de parca interiorul la astra e foarte stralucit) mai bine iei un polo cu "plete de metalist" ;)

@anaconda .. mai lipsea dsg-ul:oops:

Herbas 27-04-10 00:16

Si totusi toate golfurile "full fara piele" imi dau dreptate.

aleks 27-04-10 01:07

"Fără piele şi clima", să nu uităm...

bano 27-04-10 05:33

sa pui navigatie si piele 1700 ,, 1600. la golf . pe cand la astra navi, 900, piele, 1000 euro . nu degeaba are vanzari de plus 10.5 % la golf ,, la astra 42,% masina anului in europa. la vechea astra usile se Inchideau ca la solenta. pe promotor gasiti niste teste comparative . si pe astraforum.ro <object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/1_IISv12yyI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/1_IISv12yyI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object> <object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/cYACaThhMG4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/cYACaThhMG4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

_anaconda_ 27-04-10 08:37

Nu zice nimeni sa il iei "full" dar o varianta de echipare highline/comfortline si niste optionale de bun simt schimba mult aspectul interiorului. O cotiera, o culoare frumoasa la tapiserie, niste ornamente de aluminiu, un sistem decent care are un HU acceptabil, volan multifunctional etc. Astea nu costa o avere.

Este drept ca la noi majoritatea masinilor sunt full fara piele/trapa/navi/etc care sunt in 40-50% din cazuri de fapt troaca iar in 40-50% cu dotari cat de cat dar asta se aplica la majoritatea masinilor nu doar la Golf :).

ELODIA GHINESCU 27-04-10 20:53

acest opel astra cred ca este ultima masina pe care mi-as lua-o si asta pt ca are cu minim 200 de kg in plus fata de masinile producatorilor concurenti. din acest motiv, motoarele abia pot tarai masinile si consuma si mult.
de exemplu un opel astra cu motor de 1.7cdti are 1550 kg adica mai mult de cat un audi a4 de ultima generatie care stim cu totii ca e un munte de masina.

cu toate ca masina este mare la exterior , atat de mica este la interior. portbagaj mic, spatiu interior mic pt pasageri, finisari interioare slabe.

nu stiu cu ce argumenteaza vanzatorii opel in showroom.
poate doar cu rotile ce au un diametru mare.
si eu conduc un opel si sunt extrem de multumit. am mai avut anterior inca doua, iar opel este marca de masina cu care am mers cei mai multi km(aprox 120.000) insa astra J chiar nu are nici un argument dpmdv si sunt oameni care au dat si peste 20.000 euro pt o astfel de...masina.

http://www.auto-motor-und-sport.de/v...t-1761540.html

aleks 28-04-10 09:10

Quote:

Originally Posted by bano (Post 3313875)
la vechea astra usile se Inchideau ca la solenta

cred ca ai avut o solenza editie limitată, cu închidere specială, că nu prea există comparaţie.

dreaq 02-05-10 16:42

Quote:

Originally Posted by bano (Post 3313875)
la vechea astra usile se Inchideau ca la solenta.

Prietene eu am 'vechea' astra. Pe langa faptul ca n-ai treaba cu masinile mai si vorbesti aiurea . Usile se misca un pic mai greu , PENTRU CA SUNT FOARTE GRELE ! Din ce cauza ? Unu la mana , are tabla de 3 ori mai groasa decat orice dacie ,apoi mai sunt si ranforsarile din interior care-s destul de bine facute.

Referitor la topic , nu as alege nici astra j nici golf VI. Astra J pentru ca au dat-o`n asiatice la design si golf 6 pentru ca mi se pare o masina gay.

a3ds 04-05-10 19:05

Despre opel astra , Jeremy Clarkson la test drive de H parca: Opel astra,it has always been a bit of a nothing car. You just dont care if it isn't there... :D

Votat golf 6.

aleks 07-05-10 22:03

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3333315)
Despre opel astra , Jeremy Clarkson la test drive de H parca: Opel astra,it has always been a bit of a nothing car. You just dont care if it isn't there... :D

Votat golf 6.

Presa auto (scrisa, radio, tv, nu conteaza) are o calitate mare: e mai buna drept mijloc de reclama decat orice spot publicitar.
De aici rezulta multa influenta din partea celor interesati iar asta ma face sa nu prea dau mare credit parerilor emise pe sticla de catre cei care fac respectivele reportaje.
Stiu ca ma repet, dar in general intre opiniile userilor de pe forumurile de specialitate si cele din emisiunile respective nu prea gasesti nicio urma de asemanare. Treaba asta spune destul de multe.

JunKer_hP 07-05-10 22:25

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3333315)

Votat golf 6.

Daca Jeremy Clarkson zice ca maicata defapt nu iti este mama , tu il crezi?

Ai votat golf 6 numai pt ca a zis Jeremy Clarkson a zis ca opelul nu-i bun?

a3ds 08-05-10 00:01

Clarkson e dumnezeul meu, Clarkson si dealeru' de droguri.

Pentru restul cu iq mai mare decat numarul de la pantofi, am dat citatul ala din "top gear" pentru ca m-a amuzat si este intamplator o ilustrare perfecta a parerii personale despre marca opel. Nu imi spune nimic, nu ma agita, mi se pare Dacia germanilor. Am comparat personal golf 4 vs astra g, golf 5 vs astra h, mi-am facut o impresie destul de realista despre diferenta de conceptie vag/opel si despre fiabilitate/confort/performanta.

Evident, daca ar trebui sa cumpar una din cele 2 as face test drive cu amandoua, cum nu intentionez, mi-am dat cu parerea ca si restul de pe thread care,as putea sa pariez, nu au mers cu respectivele masini.

22VIN 08-05-10 00:07

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3342765)
Pentru restul cu iq mai mare decat numarul de la pantofi, am dat citatul ala din "top gear" pentru ca m-a amuzat si este intamplator o ilustrare perfecta a parerii personale despre marca opel. Nu imi spune nimic, nu ma agita, mi se pare Dacia germanilor. Am comparat personal golf 4 vs astra g, golf 5 vs astra h, mi-am facut o impresie destul de realista despre diferenta de conceptie vag/opel si despre fiabilitate/confort/performanta.

Pai si ai impresia ca Opel se vrea o masina exotica? Opel vrea sa scoata masini ieftine si cat de cat ok, ca nu e la fel de palpitant ca un Lamborghini asta e.
Si daca un Astra nu se remarca prin nimic, atunci un Golf prin ce se remarca? La fel ca si Astra, Golful este o masina normala, care incearca sa aduca cate putin din confort, fiabilitate, sportivitate etc.
Deci hai sa nu comparam care masina e mai "cu suflet", despre asta se vorbeste la Alfa Romeo si alte marci. Aici principalele teluri sunt fiabilitatea, costurile de intretinere si utilitatea.

Sa-ti iei un Golf 1.9tdi sau Astra 1.7cdti si sa ai impresia ca esti la volanul unei masini cu multa personalitate, sau clasica expresie "cuore sportivo" inseamna ca esti deplasat.

nutzuXXL 08-05-10 09:27

votat golf 6 . peste astra la toate capitolele dpmdv

22VIN 08-05-10 09:43

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3343097)

Argumenteaza.

aleks 08-05-10 18:00

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3343097)

ia-le putin la rand si argumenteaza-ne comparativ si concret cum de ai ajuns la concluzia asta. poti s-o faci pe fiecare capitol

a3ds 08-05-10 20:09

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3342770)

Sa-ti iei un Golf 1.9tdi sau Astra 1.7cdti si sa ai impresia ca esti la volanul unei masini cu multa personalitate, sau clasica expresie "cuore sportivo" inseamna ca esti deplasat.

Prefer in orice zi un 1.9 tdi vs 1.7 cdti.

22VIN 08-05-10 22:27

Si acum te intreb si pe tine: DE CE?

Argumentati, e chiar asa de greu sa vii cu argumente bune care sa-ti sustina afirmatia? Aici nu exista "ca asa-mi place mie".

In plus, postul meu nu e menit sa declanseze un versus intre TDI si CDTI. Ca mi s-a tot luat de comparatii interminabile intre TDI-uri si restul motoarelor, unii dintre colegii forumisiti ar fi capabili sa afirme sus si tare ca un TDI e mai puternic ca un 6.0 V12.

All times are GMT +2. The time now is 06:06.

- Copyright 2026 4Tuning