![]() |
Re: SE MAI MERITA SA BAGI BANI IN DACIE?
off topic....
si cu dacia ce planuri ai .... |
Deja intram rau in off topic si nu e bine .. dacia mea, vreau doar sa functioneze "ca la carte" ... nimic mai mult ...
|
Sincer sa fiu o dacie care sa mearga perfect as vrea si eu sa detin, dar din pacate acum nu prea se mai gasesc de cumparat dacii in stare excelenta decat poate la vreun pensionar care a facut in 10-15ani numai 20-30mii km si a tinut-o in garaj. Un prieten si a cumparat acum vreo 5ani o dacie din 97 de la o vaduva, ruda de a lui. Masina avea vreo 20mii km iar motorul mergea ca iesit din fabrica.
|
8)sa inteleg k acum ai vrea o dacie..:lol:oricum o dacie intretinuta si schimbate piese la timp la ea nu prea ai treaba cu ea;)chiar daca mai face ea cate o nefacuta cand ai mare nevoie de ea :-P asa ea.....
|
am avut dacie, de asta spun ca as vrea o dacie in stare perfecta, mai ales ca sunt si destul de ieftine la vanzare. decat o masina de 20de ani pe care dai 1000-1500E tot mai rentabil e o dacie de 500E dar numai in stare buna si fara sa bagi bani in ea. faza e ca desi nu e asa de fiabila dacia, tot suporta tratamente aspre :D
|
2 Attachment(s)
Quote:
Care dintre voi isi tine masina in garaje, cine foloseste piese de import, care dintre voi mergeti pentru reparatii la un dealer si o faceti pe garantie? Eu am cateva masini, una a facut de ceva timp un voiaj de aprox 6000 km fara interventie, oare de ce? |
[QUOTE=catalin7070;3006951]Nu te supara dar masina ta din 99 cu peste 300.000 km era de Remat inante sa te apuci de bagat bani. Un mecanic scolit in 1936 zicea asa " Ce este nou se face vechi, ce este vechi se face praf" la 300.000 km masina aceea sarise peste doua reparatii curente ...
Care dintre voi isi tine masina in garaje, cine foloseste piese de import, care dintre voi mergeti pentru reparatii la un dealer si o faceti pe garantie? Eu am cateva masini, una a facut de ceva timp un voiaj de aprox 6000 km fara interventie, oare de ce? de ce? ca ai niste super masini cred :lol: am specificat ca am facut reparatie capitala,adica am schimbat tot.masina era in stare perfecta de functionare in momentul in care am vandut-o.sa faci o dacie la service este egal cu 0.numai eu stiu de cate ori m-am dus cu ea la service si au facut-o de mantuiala.tu esti genul de om care prefera sa lase pe altii sa isi bage nasul in masina pe motiv ca sunt meseriasi si stiu ei ce au de facut.bravo tie ;) . |
Cine are curaj sa bage benzina in dacia mea din `99 carburatie si sa facem 6000 de km? Pastram 2L de benzina intr`o sticla si daca ne lasa pe drum, ii dam foc si facem poze ...
|
:)) nu cred ca mai e nevoie sa mai pastrezi aia 2L k nu o sa te lase ...cine incearca pierde banii de benzina:)) dar se alege cu o plimbare cu o masina frumoasa;)
|
:D sa iesi tu cu masina prin vama spre Ungaria sa vezi cum sunt Daciile pe dreapta si in Romania si prin Ungaria, multe dupa 96 ...
:D si as vrea sa le aratati pe sens 2000 km de autostrada sa vedeti ce pot |
Quote:
|
Sti care`i defapt problema? Romanu` in general da inapoi cand e vorba sa faca un drum lung cu o dacie... daca stai sa te gandesti, se poate defecta orice masina pe drum ...
|
problema este ca romanul intretine Dacia ca si in America de Sud si se asteapta ca ea sa se comporte ca Renault 12 din Franta
|
Pana la urma parerile sunt impartite si n`ai cum sa te opui ...
|
Intr-adevar o masina poate pica oricand...dar parca atunci ca o tii numai din apa, paie si bataie...iti pica mai des, mai ales daca este vorba de Dacia 13XX.
|
Este unul din subiectele fara sfarsit;)...!
Da se merita sa bagi bani in dacie daca : - e cat de cat in stare buna - daca vrei sa bagi bani(si daca ii ai) - si sa nu uitam ..daca iti PLACE dacia poti baga bani... Ce naiba orice masina se strica... dar depinde ce vrei de la masina sau cu ce vrei sa te ajute..vrei viteza... i-ati lamborghini....vrei masina de teren cumpara un nissan.... vrei DACIE poi iti cumperi o dacie! in fine...acum sigur o sa urmeze sa raspund un deutsch driver sa isi laude bmw sau opelu..ca deh nu l-am trecut pe lista:) |
Quote:
|
Quote:
|
Eu zic ca se merita sa pastrezi o dacia si sa te apuci sa umbli la ea , normal ,cat te tine buzunarul , senzatia e alta atunci cand te uiti dupa o batranica in stara buna pe strada , te face sa fii putin nostalgic poate sensibil la vremurile cand mai tot romanu mergea cu dacia , si nu cu nu stiu ce marca. ASA CA ZIC CA MERITA .
|
de meritat nu se merita sa bagi bani in nici o masina pt k este o pierdere de banii..nu-i mai scoti niciodata.asta e cert.se zice ca de obicei se merita sa se bage bani in ceva ce scoate. dar si eu bag bani(atat cat bag) in COTETU' meu si nu ma intereseaza de nimeni orice mi-ar zice.tot ca mine fac. pt ca e o PASIUNE
intrebare cu care m-am intalnit: -de ce ai dat pe dacia ta 30 mil si in 3 ani ai mai bagat 70mil pe reparatii si "upgrade-uri"?stangeai banii si puteai sati iei o supernova cu 100mil.... -strange tu 2-3 ani bani cu cate 10ron dak poti.dadeam 100 pe supernova,dar cat mai bagam sa o fac cum vroiam eu inca 70?????de unde alti bani. nu teai gandit niciodata lucru asta raspuns final-----depinde totul de 2 lucruri PASIUNE si BANI |
Pasiunea nu are limite.
Acest subiect nu se va decide nici odata,parerile sunt impartite! |
DA altfel se uita lumea la o dacie modificata cu gust decat la restu masinilor care sunt toate la fel plus ca sunt din ce in ce mai putine.Parerea mea ca se merita.
|
Normal ca se merita,atat timp cat e intr-o stare cat de cat buna.
Pentru a baga bani trebuie sa te ajute si masina,respectiv starea ei. :D |
salut!postez si eu aici ca sa nu mai deschid alt topic.Am si eu un vecin c-am batut in cap care zice ca in c-am 3 ani daciile o sa dispara ca cica iti trebuie "o toba catalictica".dupa parerea mea e catalizatorul si i-am spus ca ma duc la dezmembrari si imi iau una si am scapat si mi-a zis ca nu merge ca trebuie una noua,omologare...oare sa fie asta sfarsitul?:sad:
|
Quote:
|
stiam asa,da ma refeream la faptul ca asta o sa fie sfarsitul batranicilor?oricum daca se strica cea pe injectie tot ca curca in lemne te uiti.....:-)
|
Quote:
pana acum nu am avut vreo problema care sa nu se poata remedia pe loc.si merg cu ea de 2 ani aproape zilnic . |
Nu vor fi scoase de tot, dar sigur se vor rări. A început de pe-acum cu programul ăsta nenorocit "Rabla" (nu avem bani de salarii dar dăm subvenţii pentru maşini noi).
Probabil vor pretinde taxe mai mari pentru maşinile non-euro, pentru că "poluează" atmosfera. |
Taxele la masinile non-euro o sa fie tot mai mari pentru a te forta sa renunti la ea, nu o sa prea vezi dacii pe strazi dar nici nu o sa dispara.
|
Sunt dispus sa platesc impozit pana`n 1000 de lei si asigurare pana`n 1500 de lei pe an ... daca se va trece pragul asta, o sa renunt la dacie ... pana atunci, "ma doare la bascheti"...
P.S.: mai bine bag banii intr`o dacie, decat ca altii, in femei ...macar masina stiu sigur ca`mi este loiala :lol::lol: |
Quote:
Si? a disparut? neeee... din contra, a mai aparut un TrabyClub care in momentul asta are 200 membri (in mai putin de un an) din care peste jumatate posesori trabant. Noi sa fim sanatosi, cine pune pasiune va trece peste tot si toate. |
Nu au cum sa iti interzica, eventual te obliga sa montezi catalizator.
Eu nu am auzit in nici-o tara sa interzica masinile non-euro... Peste tot in lume exista masini non-euro, in Germania de exemplu, nu au voie in oras si platesc impzit mare... |
raspunsul la intrebare este ..clar NU
|
Quote:
Bineînteles contează foarte mult starea Daciei pentru care o ai în posesie. Dacă este prea rău afectată de rugina şi pe tine nu te leagă niciun sentiment, astfel încât să o recondiţionezi, atunci da, răspunsul poate fi NU. |
De scos nu au cum sa le scoata din circulatie dar o sa mareasca taxele la ele.
|
a mea nu are nici rugina...si e in familie de noua..deci ma leaga ceva sentimmente...am bagat in toamna aprox 30 mil in ea..doar partea mecanica...estetica urma in primavara acum...si acum cand am nev de bani.. si trb sa o vand spune-mi andi ..mai scot macar ce am bagat..aia 30...ce sa mai zic si de peste..
|
Quote:
|
Quote:
Bineînteles că nu este rentabil să bagi bani in maşină dacă ai in plan să o vinzi. Se merită să bagi bani în ea, dacă ştii ca nu o vei da niciodată, sau dacă o dai să te impaci cu gândul că banii nu sunt recuperabili. Chiar aşa, de ce ai băgat atâţia bani în ea, dacă acum vrei să o vinzi? (dacă poţi spune bineînteles) Rugină nu are, tehnic ai zis este în stare perfectă. |
banii investiti intr-o masina ... (sa nu-i spunem mai veche)... care a facut parte dintro anumita perioada ce a apus, nu se mai recupereaza niciodata. Stiu multi oameni care au bagat o groaza de bani in te miri ce: dacie , olcit , trabant , lastun , Vw etc. Acesti oameni sunt pasionati si baga banii in masina lor pentru ca vor sa o pastreze si nu o fac pentru un eventual profit dupa revanzarea lor.
Sa nu confundam "a baga bani in masina pentru ca ai nevoie de ea in a te duce colo de colo" si " a baga bani in masina pentru a o pastra la linia ei originala (sau modificare cu gust), pentru ca vrei sa fii un colectionar sau pur si simplu te-ai atasat prea tare de ea si nici ca mai ai de gand sa o dai vreodata" |
scz andi_cimpean ca te-am "copiat la aceasi idee"..dar cand am dat sa scriu eu, postarea ta nu era :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:06. |
- Copyright 2026 4Tuning