![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
http://s2.4tuning.ro/?mmid=6502cb4bbc88f6be6
1. Mircea Ponta / pilot 2. Dan Gruba / pilot 3. Iovan Petru 4. Constantin Diplan / 5. Ion GHEORGHE /arbitru verifcare tehnica - FRAK 6. ???? / 7. Stelian DRAGOS/ arbitru secretariat, comisar sportiv - FRAK 8. Adameck / 9. ???? / mecanic hai, nu mai stie nimeni pe careva?... sa definitivam lista . |
1 Attachment(s)
Te salut Nelutzu, va salut pe toti cu mare bucurie ca cineva a luat taurul de coarne si se gandeste si la trecutul automobilismului romanesc si nu numai...felicitari pt site ! Nr 9 din poza este Iulian mecanic pt echipa IDMS Bucuresti. Il stiu si pe celalalt unknown :) dar pe moshu' la cam lasat memoria...voi scana niste poze de pe vremuri si le voi adauga aici...ar fi bine sa mai apara si alte fosile auto paici sa strigam catalogul ! toate bune si mai apar si eu ...sanatate tuturor !
cornel bibiri p.s. acum 10 ani am facut primul triciclu artizanal din romania...trimit o poza si 2 linkuri Clip Trike part1 https://www.youtube.com/watch?v=ZHjg1V7RNis Clip Trike part 2 : https://www.youtube.com/watch?v=WEMHvQuN6yI |
2 Attachment(s)
Quote:
Foto 1 : o fasie dintr-un program din 1986 / Resita Cupa Pacii si prieteniei # 111 - Peteanu Eugen / formula Easter - Dacia # 112 - Bibiri Cornel / formula Easter - Lada # 114 - Ponta Mircea / formula Easter - Dacia # 115 - Gedeon Tiberiu / formula Easter - Dacia Foto 2 : schita traseu Circuit Stradal international / Resita |
9 Attachment(s)
Mare bucurie de acest topic, voi intra si pe autorally, si cum am promis iata cateva poze cu fosile auto amintiri placute pt noi poate ciudate pt altii care merg pe masini de 750 CP de uzina. Aceste masini grupa B8 Easter au fost facute de noi, pe banii nostrii, fara sponsori si cel putin ultima facuta de mine era tip monococa din aluminiu, motorizare Lada cap cil 1600 cmc 124 CP la 420 Kg :) ...raportul CP/Kg este esential. Din pacate filmul cu ea sa pierdut si daca cineva a facut poze in campionatul 1989 coasta sau circuit sa mi le dea si mie la [email protected] fac cinste cu un gratar la tzara :) toate bune si sa bag pozele...
|
Nu ma ajuta nimeni si pe mine ?
|
Quote:
|
12 Attachment(s)
Iaca a mai scormonit moshu' prin hartzoage si am dat de o gramada de poze vechi printre care si albumul personal care nu il gaseam :) . Mai bag o serie acum ca azi luni nici iarba nu creste...asa ca am timp ! Numarul 59 mi se pare cunoscut...o sa ma uit in album...io aveam 58 la incepatori dar in 84...am pus si un clasament de la CPP Resita 1985 in care se vede clar materialul sportiv strain....adica nu a terminat nici un roman cursa :D
|
Salutare ! Asta am uitat sa mai specific :) Tot pe la amatori a fost si el , numele Niculae Eugen - Jan sau Jeni pentru prieteni si familie ;) Masina era o Dacia 1300 galbena , cu trei dungi in culori diferite pe diagonala masinii - spate dreapta - pavilion si se termina pe capota si aripa stanga fata , masca fata galbena , spolier fata si spate negre , sprancenele rotilor si pragurile negre , chenarele geamurilor laterale tot negre . Am aici link-uri cu filmulete de pe youtube de la Pitesti 1987 nu mai retineam anul cu exactitate :oops:, masina apare aici https://www.youtube.com/watch?v=2Yy2kqEfuQI - de la minutul 0:39 pana la 0:45 si ruleaza in spatele unei Dacia Sport de culoarea alba ; aici https://www.youtube.com/watch?v=ugqEL...eature=related de la 4:16 pana la 4:19 ( se vede bine numarul de concurs ) iar aici de la minutul 1:43 unde ruleaza in fata unei Dacia 1310 neagra cu numar de concurs 202 . Totodata o sa vedeti si cateva secunde cu Fomula Easter ;) aici https://www.youtube.com/watch?v=VqSvX...eature=related de la minutul 0:33 pana la 0:57 - am retinut numerele 13 si 115 :)
|
Quote:
|
Din cate stiu eu a alergat vero cativa ani.....cam de prin '84-85.......
|
Quote:
|
Domnule Cornel, jos palaria :D , pozele sant fantastice, mai ales ca sant premiera pt multi dintre cititori forumului... mi-am amintit si de Gherghel pe care il uitasem... :-) tin minte ca l-am ajutat o data la schimbatul unei roti, de fapt tineam piulitele in mana sa nu se imprastie pe jos ...
|
Quote:
Draga Thunder sau Mascatu' cum team poreclit eu la prima vedere :D...imi pare rau ca nu te pot ajuta cu 59 dar iti multumesc pt linkurile postate in perioada in care eu nu eram prezent in cursele auto 87-88. Incearca sa iei legatura cu Dl. Rusanescu si sunt sigur ca el stie cui apartine licenta 59 din 1987....mai am un link unde a aparut si Dl. Rusanescu si voi incerca sa aflu un nr. de tel pt tine ca sa vb personal...sunt sigur ca te va ajuta :) |
Merci frumos Moshu'....multam fain si de porecla :D .....asta este :( poate reusesc sa aflu si eu cate ceva de la FRAS......le-am trimis un mail , acuma sa vedem cand imi raspund si ce imi raspund . In rest astept in continuare imagini si "pataranii" din anii aceia de la voi , cei care a-ti fost acolo....pe asfalt :)
|
Quote:
stai ca gresisem linkul...batranetea firar coaja ei a dracu' |
Quote:
P.S. un link de care nu stiam facut de un pozar lituanian : http://www.onlinesport.ro/forum/show....php?p=3059716 |
Quote:
Vestea buna e ca o Formula Easter va fi restaurata dar despre asta va povestesc mai mult in topicul urmator : https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-...ml#post4142112 Foto: Constantin Dobre / VTM Oravita " Marila " ... competitie desfasurata in campionat Judetean si cred ca anul este 1992 sau 1995, nu mai stiu exact cand am facut poza :twisted: http://i54.tinypic.com/rr7492.jpg |
Quote:
Voi intra pe topic si ma-s bucura daca iese ceva dar partea proasta este ca azi iti trebuie sponsor si pararea mea este ca treaba asta nu face decat sa impinga sportul cu motor inapoi pt ca nivelul pilotilor a scazut considerabil, dar au masini si sponsori...am caz concret fost coleg de al meu de club care moare de invidie si azi ca nu a reusit nici sa se apropie de mine...nu ma dau mare, nu barfesc, dar asta e realitatea....el este oricum o nulitate in sportul asta dar are bani si sponsori :( ...astept F1 la bucuresti poate ne vedem acolo...pana atunci vb paici si speram ca va fi mai bine ! mai bag o serie de poze weekendul asta :) |
Hey ! Stie careva ceva de Kulpinski de la Easter ? El trebuie sa-l cunoasca pe unchiul meu , au fost colegi la A.S.MOTORUL ORADEA !!!
|
Quote:
|
6 Attachment(s)
Ia sa va dea moshu' ceva interesant ce construiesc acum....si oricum e primul in Romania cum a fost si triciclul din 2000... REVERSE TRIKE motorizare 50 cmc kit Pollini sau mai mare 600 cmc honda kawasaki suzuki !!! cel mic se inmatriculeaza la primarie si nu ai nevoie de permis de conducere ....nu ai voie pe autostrazi decat pe drumuri laturalnice...e aproape gata, mai am instalatia electrica de definitivat cu semnalizari stop pe frana si pozitii si va voi da film cu el pe sosea...gabarit : 210 cm lungime, 142 cm ecartament fatza, la greutate iam batut pe aia de la Piaggio :D 70 Kg. Am mers pe ideea lui Andre Citroen cu shapca lui De Gaulle cum se numea Citroen 2 cv...VREAU O MASINA IEFTINA SA POATA TRANSPORTA 2 TZARANI CU 2 SACI DE CARTOFI CU UN CONSUM MINIM DE BENZINA....si a iesit masina cu vanzarea mondiala locul 2 dupa Ford T :))
|
Quote:
118 Wilhelm Kulpinski, Romania, GT 88 http://forums.autosport.com/lofivers...60164-500.html http://www.ussr-autosport.ru/images/...8kulpinski.jpg |
Domnule Bibiri, cand sa inceput prima data participarea Romaniei la Cupa Paci si Prieteniei ? ce an a fost?
|
Quote:
|
Mai am o intrebare, masina din aceasta foto ce tip era, GT ?? cand a fost construita ? unde ? de cine ? si ce motorizare era ? si de unde provine denumirea de GT ?
trebuie sa raspund unor prieteni si nu stiu exact ce sa le zic :-) Stiu ca la Resita ati avut motorizare Lada, dar nu stiu de cat ? 1300ccm? 1986 Riga CPF 112 Corneliu Biribi, Romania, car unknown http://www.ussr-autosport.ru/images/...e112biribi.jpg |
Quote:
asta e masina pe care a mers moshu' la CPP si facuta integral de mine si pe banii mei in 1983-1984 prima cursa '84 magaura Buzaului locul 2 coasta si Circuit Galati locul 1 :D...clubul mia dat motorul de Lada 1300 si niste fiare pe acolo, oricum finantzare satisfacatoare :) motorizare Lada, axa cu came grupa A pe care am dat atunci in 1986 3000 de lei 2 salarii plus restul de tunning la chiulasa facuta de moshu' in 3 luni de zile...RECORD :D...asta e care mia vanduto clubul la iasi cand am avut eu probleme cred se stiu si nu mie rusine de asta nu am fost membru de partid...parnaie 3 ani la Arad 1986 pt ca am avut curaj sal bag in p...a masii pe prim secretarul de partid pe sector 6 Bucuresti , fostul aviator Launeanu.... poza e este facuta in 1986 la CPP Riga motorizare Lada 1300 Gr. A si la volan e chiar moshu' greutate 420 kg, slaba pt masinile facute de fabrica ale rusilor si ddristilor Metalex,Estonia ...etc dar care a obtinut la Hungaroring la cantar electronic pe 4 roti locul 1 pentru cea mai echilibrata masina din concurs....mau intrebat aia cum am reusit performantza...leam zis ca din bomfaier si sudura :)) |
Buna seara domnul Cornel
Mai exista cumva prin actele dumneavoastra proiectul dupa care ati facut masina si ce piese ati folosit? Aveti idee cat ar costa in acest moment reconstruirea ei? |
Quote:
treci pe la mine sa ne vedem si daca vrei sa te dai cu un Easter sunt cel mai aproape care poate sa te indrume spre o masina forte :) |
uite-te la linkul asta si ai sa vezi cum poti face azi cu kawasaki, motor de motocicleta lucrat un pic 180 CP la greutate minima https://www.youtube.com/watch?v=0vD3ij8-f1E
|
si sati mai dau un link sa vezi ce faceau batranii pe vremuri...daca iti place Pink Floyd https://www.youtube.com/watch?v=0wtiN...eature=related
|
Quote:
Acum sant in negociere cu ceva fotografi cehi si rusi, astept sa imi trimita niste imagini cu pilotii romani de la CPP... si mai am de lucru la o baza de date cu rezultatele si participarile romanilor la CPP, cand o definitivez o sa o postez... intrebare ??? ... toata lumea vorbeste de Grigoras, si de masinile lui, dar nu am auzit pe nimeni vb de Dinu Silviu, iar dupa evidentele din acele vremuri ce le-am gasit pe site-uri rusesti, nemtesti, poloneze, el a avut o prezenta constanta si rezultate foarte bune in CPP, la fel si Victor Nicoara, iar la Formula Easter mai e un pilot Dorian Igescu , eu il stiu de la Resita de pe circuit 1988, avea nr de licenta #116 ce stiti despre el? Ma credeti ca eu am aflat despre Cornel Bibiri mai multe de pe siteuri straine decat de pe cele romanesti ? asa este :twisted: ....problema e ca trebuie sa scoatem pozele vechi din dulapuri, ziare si reviste si sa le asternem aici pe toate, ca intr-un Muzeu .... sa vada si nepotii pilotilor ce bunici bravi au avut :-) |
Daca ii intrebi pe tinerii de acum , care se cred si "reisari" , de Grigoras , Mazilu , Nicoara , Iancovici , Balint , Peteanu , Necula , Hirschvogel , Kulpinski , Bibiri si multi altii , precum si de masinile facute pe munca si banii lor , se uita la tine ca la a noua minune a lumii . Daca le mai spui si ca in Romania nainte de '89 chiar se facea motorsport la toate nivelele si cu participari externe , unde chiar se obtineau rezultate bune in ciuda faptului ca ceilalti participanti avea ualta sustinere materiala , iarasi iti vor spune " du-te frate si plimba ursu'......Cu ce se dadeau ? Cu Daciile alea obosite ? " Nu are sens sa le spui ca Hora si cei care mai participa acum cu monoposturi sunt de fapt urmasii Easter-elor care , pentru noi contemporanii lor , erau "masini de formula 1 romanesti"......Nu trebuie sa te mai mire faptul ca de multi piloti de-ai nostri afli de pe site-uri din strainatate unde chiar se tine cont de sportul cu motor "old school". Nu vreau sa vorbesc cu pacat insa ma doare cand ma uit la WRC , F1 , WTCC , IRC si alte competitii auto accesibile acum si nu avem nici un reprezentant . Toti care ne-au reprezentat s-au lasat pagubasi din varii motive : sponsori , material competitional slab si nici nu au mai incercat....dar nici piloti nu mai avem cum am avut odata.....Pacat....poate ca sponsorizare s-ar gasi , material de competitie asijderi asa ca nu ma pot intreba decat : ce s-a intamplat cu "incapatanarea" romaneasca de a razbi acolo unde altii nu dau sanse ? Oare sunt singurul care vrea un pilot sau un echipaj romanesc "afara" pe circuite sau probe speciale ? Nu cred......
|
Quote:
|
Ce s-a intamplat totusi la Oradea ? Eu am retinut doar franturi de la cei care au fost acolo...inclusiv de la unchiul meu......a fost vorba de un acrosaj intre Preoteasa si un alt pilot ? Sau ce s-a intamplat de fapt ?
|
1 Attachment(s)
Quote:
Citeste asta, dar nu as vrea sa mai lungim discutia cu acest subiect, hai sa vb de lucrurile faine din acest sport..... |
Quote:
Quote:
Sa incepem :-) Prima cursa in care apar piloti romani ca participanti la CPP (Cupa Pacii si Prieteniei) a fost la: Etapa nr:3. Kijew (UdSSR) 1981 31.5.1981 Autoturisme Gr A - 1300ccm (21 ture circuit) 1. Petr Samohyl CSSR Skoda 120 43:20.67 2. Vitalie Bogatyrew UdSSR WAS* 43:23.54 3. Miroslaw Herman CSSR Skoda 120 43:24.00 * * * 10. Stefan Iancovici......Romania......Dacia.........45:36.32 14. Nicu Grigoras..........Romaniia......Dacia ........-1 tur. 21. Buerebista Ursu.......Romania......Dacia.........-3 ture ( interesant e ca o cursa tinea mai mult de 45 de minute :twisted:) CLasificari Echipe: 1. Ungarn 2. Rumänien 3. UdSSR 4. CSSR 5. Bulgarien 6. Polen La Formel Easter 1300 ccm nu avem nici un participant.... Etapa nr:4. Schleiz (DDR) 2.8.1981 Nu apar in evidente sau nu au participat... :twisted: www.puru.de |
Etapa nr: 5. Albena (Bulgaria)20.8.1981 (ultima din acel an)
Autoturisme Gr A - 1300ccm (30 ture circuit) CLasificari Echipe: 1. CSSR 2. UdSSR 3. Ungarn 4. Rumänien 5. Polen |
Anul 1982 CPP ((Cupa Pacii si Prieteniei)
Etapa nr: 1. Kielce (Polen) 1982 23 Runden = 95,7km 30.5.1982 Clasificare echipe: 1. CSSR 2. UdSSR 3. DDR 4. Bulgarien 5. Rumänien Nu am gsit timpi si clasificarile individuale ale pilotilor Romani... Castigatorul cursei a fost 1. (1) Vlastimil Tomasek CSSR Lada* 51:36.6 |
Cupa Pacii si Prieteniei
Etapa nr: 2. Kijew (UdSSR) 6.6.1982, (21 Ture de circuit) 1. (2) Aleksej Grigoriew UdSSR WAS* 43:45.30 2. Nikolai Bachmurov UdSSR WAS* 43:45.60 3. (3) Vlastimil Tomasek CSSR Lada* 44:23.15 Primi 3 clasati.... . . . 10. Nicu Grigoras Rumän. Dacia 45:26.91 22. Viktor Nicoara Rumän. Dacia -3 Rd. ture. 23. Buerebista Ursu Rumän. Dacia -3 Rd. ture. 1. UdSSR 2. CSSR 3. Ungarn 4. Bulgarien 5. Rumänien 6. DDR La Formel Easter 1300 ccm nu avem nici un participant.... |
Cupa Pacii si Prieteniei
Etapa nr: 3. Schleiz (DDR) 8.8.1982 Turisme Gr A 1300 ccm (30 la start 21 la finis) 1. (3) Vlastimil Tomasek CSSR Lada* 2. (7) Milos Bychl CSSR Zastava 3. (5) Klaus Peter DDR Lada* ...primi 3 clasati, 9. Nicu Grigoras Rumänien Dacia 1. CSSR 2. Ungarn 3. DDR 4. Bulgarien 5. UdSSR 6. Rumänien Etapa nr : 4. Most (CSSR) 15.8.1982 (28 ture circuit = 96,6km) Turisme Gr A 1300 ccm 1. Vlastimil Tomasek / CSSR / Lada* /48:48.45 2. Ladislaw Bares / CSSR / Lada* /48:41.04 3. Klaus Peter Schachtschneider / DDR / Lada* /49:03.44 ...primi 3 clasati, 6. Nicu Grigoreas / Romania. / Dacia / 50:17.12 11. Stefan Jancovici / Romania. / Dacia / -1 tur. 15. Victor Nicoara / Rumän. / Dacia / -2 ture. 17. Buerebista Urcu / Rumän. / Dacia / -3 ture. 1. CSSR 2. Rumänien 3. Bulgarien 4. DDR 5. Ungarn 6. UdSSR |
| All times are GMT +2. The time now is 10:16. |
- Copyright 2026 4Tuning