![]() |
Re: Anvelope de Vara vs Anvelope de Iarna
...in primul rind,nici pe departe nu e vorba de 2 saptamini de zapada!anul trecut aveam aproape 5 luni setul de iarna pe masina.
exact cum spune CyberCSX(doamne,tre sa admit ca sunt de acord cu el!:shock: ) : 2 seturi,una in garaj si una pe masina.cum coboara sub 7 grade,incep sa urlu sa ma ajute un amic sa desfacem prezoanele si setul de vara se spala si se pune in garaj. eu,de felul meu sunt radicala.pe vara,merg cu cauciucuri destul de dure si foarte late(205 pe o buburuza).deja pe la 5 grade imi lasa impresia ca umblu cu niste betoane pe roti.pe iarna,ma mut de pe 16 pe 14,de pe 205 pe 165!cauciucul subtire,efectiv "taie" zapada ,iar materialul nici atunci cind sunt -10 grade nu lasa impresia ca e din piatra. anvelopele "all seasons" nu sunt bune nici vara,nici iarna.sunt ca toate aparatele multifunctionale.oarecum,le poti folosi ,pana ce nu ai nevoie de o functie mai serios.cei care zic,ca sunt bune ,conduc probabil in asa situatii ,incit e totuna pt ei. |
da, bună ultima observaţie, şi corectă...
|
Revin cu o patanie... In cluj, in centru, cum intri pe str avram iancu am intrat lejer, ca doar e artera principala si e curatat... Rezultatul e demn de koe drift series... Deci, cum spunea careva, nimic nu te ajuta daca nu conduci preventiv.
|
vara cauciucuri de vara
iarna cauciucuri de iarna !! ( este diferenta enorma de tractiune ) niciodata cauciucuri all season !!!!!! ( cele mai proaste, nu sunt bune nici vara nici iarna ) |
Un cauciuc all-season se numeşte astfel fiindcă merge īn toate sezoanele la fel de prost :)
~Nautilus |
Anvelopele All-Season au aparut pentru a reduce costurile dealerilor auto. In loc sa iti vanda masina cu un set de iarna si unul de vara, iti baga pe gat un set all season si gata, te-au fraierit cu 1000-1500 lei (in pret este inclusa si janta suplimentara).
Din nefericire si eu am all-season, insa sunt aproape noi si ma descurc bine pe zapada si gheata. Singurul caz in care am simtit ca e nevoie de anvelope de iarna a fost la urcarea unui deal abrupt si cu gheata plus strat superficial de zapada. |
Iarna - cauciucuri de iarna
Vara - cauciucuri de iarna Eu am folosit vara aceasta cauciucuri de iarna iar aderenta pe uscata este mult superioara cauciucurilor de vara. Evident sunt mai moi si se tocesc f.f. repede, dar din pct ul meu de vedere nu este nici o problema. |
Quote:
|
eu nu am simtit nici o diferenta in acest sens. doar zgomot mai mare(care este acoperit de toba:) si mici vibratii, care au disparut cant s-au mai tocit. anvelopele pt iarna asta o sa le pastrez si vara un timp pana se mai tocesc
|
nu inteleg cultura oamenilor din Romania...dau 10 000 e pe o masina dar nu mai dau 250 e pe 4 pneuri de iarna !!!!
iarna clar pneul de iarna primeaza, o alta aderenta, o alta franare, chiar daca nu e zapada sub 7 grade , se simte diferenta la franare, pt ca cele de vara se intaresc si au aderenta scazuta si o franare mai proasta. de la anul politele casco , au stipulate in contracte ca in perioada noiembrie/decembrie/ianuarie/februarie, daca masina asigurata casco la firma lor, nu este echipata corespunzator cu anvelope de iarna sa nu te despagubeasca, pt ca ai folosit autovehiculul cu buna stiinta , cunoscand faptul ca ai anvelope neadecvate sezonului :P...bine e si o chestie ca sa plateasca ei mai putin, dar daca stai si te gandesti...cam au dreptate. |
Masinile ieftine sau destul de ieftine vin de obicei cu all season ? Ma refer la masini gen Logan, Accent, Kia Rio, Aveo, Hyundai i20, i30, Chevy Cruze, Kia Cee'd si altele.
|
Si masinile mai scumpe vin tot cu anvelope all-seazon... anvelope proaste pe orice sezon, din punctul meu de vedere.
Iarna - anvelope de iarna. Vara - anvelope de vara. Am mers si cu all-seazon 1 an (inclusiv o iarna) si cu cele de iarna pe vreme mai calduroasa, primavara/toamna si cu cele de vara, vara... cu aceeasi masina. Si clar e diferenta, testat pe propria piele. p.s: mai conteaza si calitatea anvelopelor, nu chiar orice "no-name" de iarna e mai bun decat un all-seazon "de firma". Eu merg pe Toyo t1r vara si pe Toyo Snowprox iarna si sunt foarte multumit. |
am auzit ca in germania asa este
|
nope, in cazul ceed si i30 , ele vin echipate de vara, chiar bine as zice, cu michelin energy. insa, adevarat, e amuzant ca vin multi si ne spun pe forum (clubkia, clubkiaromania, fankia), frate, dealerul mi-a zis ca michelin energy sunt all season! :lol::lol::lol:
|
Masina mea a venit din echipare cu Dunlop SP Sport 2020E. Tocmai mi-am luat un set nou, cele vechi avand 73k km. Sunt de vara, dar merg foarte bine si iarna, unde la franare se comporta excelent pentru niste anvelope de vara.
In schimb, Vectra a venit echipata cu Brdgestone Turnanza care sunt excelente pe uscat, dar incredibil de proaste iarna. Anvelope de iarna nu cumpar, se merge mai mult cu Astra mea. Nici n-am unde sa tin 8 anvelope in apartament, si nici nu stiu cat se merita sa dau banii pe ele din moment ce circulam in oras unde zapada pe strada nu ramane prea mult. |
Amphetamine , nu contest ce ai zis doar nu inteleg cum niste anvelope de vara se comporta bine pe zapada .Fiind masina ta mai usoara poate nu ramane in zapada , dar accelerare, franare ,directie nu cred ca stai la fel de bine daca ai fi avut unele de iarna . Nissanu meu are 1020 kg echipat cu toyo de vara . Merge prin zapada fara probleme , nu am ramas niciodata inzapezit dar atat .cand franez aluneca mult , directia slaba etc..
|
Arata cam asa anvelopele: http://www.vannetukku.fi/images/dunl...rt_2020e_2.jpg
Au un profil destul de complicat, si se "infig" mai bine in zapada. Bineinteles, nu sunt moi ca cele de iarna, si asta se observa, nici nu pot sa zic ca imi ofera siguranta cum ofera unele de iarna, dar nu impun schimbarea cu unele de iarna la un mers normal prin oras. |
Quote:
Exista teste si masuratori, cu un simplu google o sa-ti schimbi parerea radical. Nu confunda cauciucurile mai moi de iarna cu slick-urile, nu functioneaza logica ta aici. Cauciucurile astea sunt gandite a aibe o anumita aderenta in jurul unei anumite temperaturi, diferentele mai mari in + sau in - fac ca aderenta sa scada, din acest motiv niciodata un cauciuc bun de iarna nu o sa fie vara mai aderent decat un cauciuc bun de vara. |
Cauciucurile de vara, pe langa prestatiile slabe pe vremea asta, au si de suferit din cauza temperaturilor sau a zapezii/ghetii de pe strada ? Se deterioreaza mai repede ?
|
din experienta cauciucurile de iarna (nokian in cazul meu) se comporta mult mai bine pe zapada si la temp scazute fata de cele de vara. in schimb pe gheata/polei tot cele de iarna sunt mai aderente...dar destul de mica diferenta. oricum, se merita da dai un ban pe un set de cauciucuri de iarna o data la 4-5 ani si barem stii ca poti sa iesi din parcare daca ninge sau ca nu derapezi la orice plecare de pe loc/viraj.
va doresc o iarna placuta:D |
eu la pneuri de iarna, recomand calduros Dunlop WinterSport... f f f bune si la calitate si la pret !
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Eu mi-am luat roti de iarna sh si pot sa spun ca aderenta e incomparabil mai buna cu cele de iarna,indiferent ca e vorba de polei,zapada sau sosea uscata inghetata.M-am dus pe drum cu zapada si polei cu viteze de 80-100km/h unde cu cele de vara as fi fos cu morcovu la c.. daca depaseam 60-70km/h.
Sunt 100% pro cauciucuri de iarna.Diferenta este enorma. Eu am dat 150e pe un set complet de roti de iarna.Eu cred ca atata merita si masinile noastre.Decat sa platesc reparatia masinii in urma unui ccident,mai bine o echipez cu bocanci pentru zapada.:lol: |
Quote:
Sincer nu se merită să mergi cu ălea de vară iarna decāt dacă ai gānduri sinucigaşe pentru tine şi pentru maşină ;) Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:16. |
- Copyright 2026 4Tuning