Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   Resoftare Ford Focus RS 2.5 T - SKN (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/156987-resoftare-ford-focus-rs-2-5-skn.html)

pturbo23 28-12-09 21:14

Re: Resoftare Ford Focus RS 2.5 T - SKN

"Saraca"... modestia nu face casa buna cu tine.;)
Replica semna cu zicala : "Din lac in put."
Vanzarile nu "calca" pe https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tun...s-2-5-skn.html, nu ma intereseaza aspectele comerciale. Nu confundati ambalajul cu produsul.
Astept graficul cu 295 din +300 dezvaluiti de Ford. Mari mincinosi Ford astia noroc cu ambalajul comerciantilor de cai putere.
Unde esti tu Cuza doamne, cu ocaua sa masori caii samsarilor.

andreitentean 29-12-09 15:26

Iti spun de acum ca poti sa astepti mult si bine graficul de 295 de cai, noi nu suntem baza de date de grafice dyno la dispozitia curiozitatii tale. Cred ca ai inteles gresit.

Un alt aspect pe care nu sunt sigur daca il cunosti este faptul ca dinamometrele nu sunt facute sa masoare o valoare a puterii cat mai exacta cu cea declarata de producator, ele sunt facute sa masoare o diferenta aparuta in urma unor modificari.

Acum consider ca orice discutie pe marginea acestui subiect este epuizata, si voi alerta moderatorii sa intervina asupra acestui topic, avand in vedere ca remarcile tale si acuzatiile aduse sunt nefondate.

pturbo23 01-01-10 20:10

Testul confirma 280 cai la roata pe dyno, restul e can can.
Dyno de la RC, marca Mustang, masuratoarea conform ISO si cai putere conform SAE.
Restul e can can!

alexGTI 02-01-10 17:14

ati cam deviat de la subiect ...

unochi 02-01-10 17:30

Care era subiectul de la care s-a deviat?

ct77pia 03-01-10 13:44

exact cum am banuit pturbo23 este SEBASTIAN

andreitentean 03-01-10 13:51

Daca asa este , atunci este foarte trist, la varsta lui sa faci asemenea misculatii este absolut penibil, dar asta e Sebastian.

Catalyn 03-01-10 19:16

Resoftare Ford Focus RS 2.5 T - SKN

O mie de posturi si tot neconcludent finalul...deci?A fost prezentat un grafic , gura lumii spune ,si nu sunt putini si nu fac parte din gasca RC, ca masina ar fii scos 280 cp la stage 2 , nu ne am ales decit cu niste contre si discutii...care este adevarul?

bbm 03-01-10 19:36

Quote:

Originally Posted by pturbo23 (Post 2938790)
Testul confirma 280 cai la roata pe dyno, restul e can can.
Dyno de la RC, marca Mustang, masuratoarea conform ISO si cai putere conform SAE.
Restul e can can!

stie cineva sa "traduca" in putere la motor cei 280 de cai la roata masurati pe dyno?

yoda 03-01-10 22:26

Quote:

Originally Posted by Catalyn (Post 2943075)
O mie de posturi si tot neconcludent finalul...deci?A fost prezentat un grafic , gura lumii spune ,si nu sunt putini si nu fac parte din gasca RC, ca masina ar fii scos 280 cp la stage 2 , nu ne am ales decit cu niste contre si discutii...care este adevarul?

f bine punctat, dar din pacate iar se va ocoli raspunsul, desi adevarul il stim cu totii!

Exelixis 04-01-10 13:16

Dezgustator !
Pe un topic unde se prezinta grafice dyno strict, ati ajuns pe rand sa faceti apologia garantiei oferite/neoferite de un tuner dupa care fiecare "cunoscator" sa isi exprima parere avizata RAR despre cum se misca masina iar la final o lalaiala de mai multe pagini despre ce o fi cu pierderile, or fi nu or fi.
Nu va obliga nimeni sa credeti nimic si cu atat mai putin e cineva obligat sa va satisfaca toate capriciile si curiozitatile.
Cel mai simplu cred ca era sa faceti o raportare simplista la alte masini cu configuratii aproximative de fabrica gen 2,0T (Cupra, Subaru, Mitsu) si sa vedeti puterile atinse la motor de acestea cu modificari similare si va lamureati singuri ca Fordul in cauza cu un supliment de0,5L la cilindree se incadreaza in aceasta zona de bun simt al rezultatelor.
Dar probabil esti mai interesanta gargara decat ratiunea si un mic studiu personal.

elspa 04-01-10 17:00

pai atunci sa facem comparatii :)

https://www.youtube.com/watch?v=tSrGApxENeE

Eddie C. 04-01-10 18:33

In acest mic filmulet masina era stock,proprietarul o avea de o zi si cursa a avut loc pe mai putin de 400 de m...si in plus fordul frana de ceva vreme...deci nu e nimic concludent...

alexGTI 04-01-10 19:40

si in cursa cu cupra ... mai era stoc ?:)

felixb 04-01-10 19:45

Quote:

Originally Posted by Eddie C. (Post 2946052)
In acest mic filmulet masina era stock,proprietarul o avea de o zi si cursa a avut loc pe mai putin de 400 de m...si in plus fordul frana de ceva vreme...deci nu e nimic concludent...

Oare? Mai putin de 400m nu au fost,iar faza cu franatu' nu e treaba mea. Intr-adevar masina era stock.

Eddie C. 04-01-10 20:36

Quote:

Originally Posted by alexGTI (Post 2946289)
si in cursa cu cupra ... mai era stoc ?:)

In prima cursa dintre ei da era stock...

ct77pia 04-01-10 21:07

e sebastian uite si dovada https://forum.4tuning.ro/130-masina-m...g/page-45.html

cristi_407 04-01-10 22:57

Om batran fara viata..

yoda 06-01-10 06:56

Quote:

Originally Posted by Eddie C. (Post 2946052)

era ud pe partea rsului, pe la 200 m a iesit o vulpe si trebuit ocolita, apoi nu putem uita de viscolul din China si spre sfarsit de tsunamiul care risca sa strice cursa!
personal chiar vreau sa ma dau cu acest rs cu softul respectiv, cu care a scos 370 cp!

yoda 06-01-10 06:58

Quote:

Originally Posted by ct77pia (Post 2946569)

si daca era el ce ?!problema lui si divagam aiurea de la topicul acesta !

Eddie C. 06-01-10 11:42

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 2950372)
era ud pe partea rsului, pe la 200 m a iesit o vulpe si trebuit ocolita, apoi nu putem uita de viscolul din China si spre sfarsit de tsunamiul care risca sa strice cursa!
personal chiar vreau sa ma dau cu acest rs cu softul respectiv, cu care a scos 370 cp!

My friend nu trebuie sa ma iei la misto...pe bune...eu doar am comentat acel film si am zis ce a fost.Personal nu imi place softul de care l-a avut de la SKN... P.S. Si nu era vulpe era un pui de urs :lol:

yoda 06-01-10 17:28

de ce s-au sters graficele de putere?!aratau prea bine?! :lol:

andreitentean 06-01-10 20:28

Nu le-a sters nimeni.
Graficul de putere este atasat primului post.

yoda 06-01-10 20:46

Quote:

Originally Posted by andreitentean (Post 2952574)
Nu le-a sters nimeni.
Graficul de putere este atasat primului post.

sunt unii moderatori mai zelosi, ca existau si grafice cu masina masurata in alta parte, noroc ca le-am salvat inainte sa fie sterse, asa ca daca este cineva curios sa intrebe! ;)

bitnet 06-01-10 23:56

Da, eu sunt curios.

yoda 07-01-10 07:51

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bitnet (Post 2953256)
Da, eu sunt curios.

vreau sa nu fiu inteles gresit!nu reprezint pe nimeni si nu ma intereseaza acest bussines de a modifica electronic masini si nu am ce castiga sau pierde din aceste dezbateri!vreau doar sa vedeti ca exista si alte masuratori ce au fost sterse intentionat sau nu!

Glavan 07-01-10 10:27

asa-i romanul - in loc sa isi vada lungul nasului si sa aibe grija de "blocul" lui - se uita in "curtea" altora si arunca cu ce au la indemana - respectiv "namol"....

bbm 07-01-10 10:33

vai cita subtilitate :)

PS: mi-am luat popcorn & suc, m-am asezat comod, va rog continuati, pare sa inceapa ceva frumos si distractiv

bitnet 07-01-10 11:30

Cum la rubrica "COMMENTS" nu scrie nimic, inseamna ca este bine, asa trebuia sa fie!

bbm 07-01-10 11:53

doc, nu te supara dar chiar sebastian spunea intr un post anterior ca masina a fost masurata si scotea acea putere de 280 de cai la roti, asta a fost motivul pt care am intrebat (si a fost sters postul) cit inseamna la motor; puterea promisa de 370 era la motor si nu la roti.
PS: stie cineva de ce nu se plinge clientul ? parca clientii sint cei ce trebuie sa se plinga si nu altii pt ei !!

yoda 08-01-10 06:56

Quote:

Originally Posted by bbm (Post 2954111)
doc, nu te supara dar chiar sebastian spunea intr un post anterior ca masina a fost masurata si scotea acea putere de 280 de cai la roti, asta a fost motivul pt care am intrebat (si a fost sters postul) cit inseamna la motor; puterea promisa de 370 era la motor si nu la roti.
PS: stie cineva de ce nu se plinge clientul ? parca clientii sint cei ce trebuie sa se plinga si nu altii pt ei !!

nu ma supar deloc!nu am facut nicio afirmatie ci doar am postat acel grafic cu 280 la roata, cat despre transformarea la motor, habar nu am ce procent trebuie aplicat!cred ca cel mai bine ar fi fost sa mearga la Florin sa o masoare si avea 4 variante, respectiv Maier,Theo,Seby si Florin iar daca 3 erau asemanatoare se putea trage o concluzie!iar de plans, se plange clientul dar nu aici ! ;)

bbm 08-01-10 08:01

ok, din ce inteleg eu si confirmati si voi, masina avea 280 - 283 de cai la roti , nu vreti sa faceti aproximari cit inseamna la motor - fair enough; clientul totusi nu este multumit , ok, este dreptul lui si banii lui dar totusi, sa nu exageram si sa spunem ca are probleme de fiabilitate....nu-mi spune ca i s-a stricat ceva la masina ca nu te cred, a mers cu softul prea putin iar skn nu sint o firma sa faca greseli capitale si sa cada motorul la prima cheie sau in citeva ore.
faptul ca nu e multumit repet, este dreptul lui, poate clientul vrea mai multa putere, este dreptul lui sa fie nemultumit;
dar sa nu amestecam chestiile personale cu softurile
parerea mea

yoda 08-01-10 08:13

Quote:

Originally Posted by bbm (Post 2956699)
ok, din ce inteleg eu si confirmati si voi, masina avea 280 - 283 de cai la roti , nu vreti sa faceti aproximari cit inseamna la motor - fair enough; clientul totusi nu este multumit , ok, este dreptul lui si banii lui dar totusi, sa nu exageram si sa spunem ca are probleme de fiabilitate....nu-mi spune ca i s-a stricat ceva la masina ca nu te cred, a mers cu softul prea putin iar skn nu sint o firma sa faca greseli capitale si sa cada motorul la prima cheie sau in citeva ore.
faptul ca nu e multumit repet, este dreptul lui, poate clientul vrea mai multa putere, este dreptul lui sa fie nemultumit;
dar sa nu amestecam chestiile personale cu softurile
parerea mea

ma vad nevoit sa ma retrag din discutie!nu reprezint pe nimeni si nu fac reclama unuia sau altuia!mi-am spus parerea de om patit!mergi in mai multe locuri masori, te dai si apoi tragi o concluzie buna sau rea!si asa m-am bagat in chestii care nu ma intereseaza!bafta!

bbm 08-01-10 08:18

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 2956712)
mi-am spus parerea de om patit!mergi in mai multe locuri masori, te dai si apoi tragi o concluzie buna sau rea!si asa m-am bagat in chestii care nu ma intereseaza!bafta!

ai un mare 10+ pt aceasta fraza, si vorbesc serios

YCSNHT 08-01-10 11:15

UN MIC ARGUMENT:
TOTI CONSTRUCTORI DE MASINI DIN CATE STIU EU DECLARA PUTEREA UNEI MASINI LA MOTOR NU LA ROATA .......RESTUL E cancan

RoSonic 08-01-10 12:57

Quote:

Originally Posted by bbm (Post 2956699)
ok, din ce inteleg eu si confirmati si voi, masina avea 280 - 283 de cai la roti , nu vreti sa faceti aproximari cit inseamna la motor - fair enough

asa, pentru aducere la numitor comun a celor doua masuratori, in graficul pus in primul post al topicului - se vede ca puterea masurata la roata este ~300 cai.
-> deci o diferenta de ~20cp intre cele doua masuratori.
diferenta (mare/mica apreciaza fiecare) care poate fi data zic eu de multi factori (dependenti sau independenti de standul de masurare).

Quote:

mi-am spus parerea de om patit!mergi in mai multe locuri masori, te dai si apoi tragi o concluzie buna sau rea!si asa m-am bagat in chestii care nu ma intereseaza!bafta!
sau o abordare probabil la fel de buna - mergi si inainte si dupa modificari la acelasi dyno si apreciezi "succesul" modificarilor prin cresterile relative de putere. Valorile absolute fiind oarecum mai putin importante - ca pana la urma tot pe asfalt (in conditii reale) intereseaza pe majoritatea sa obtina un plus de performanta comparativ cu masina altcuiva.

yoda 08-01-10 18:46

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 2957315)
asa, pentru aducere la numitor comun a celor doua masuratori, in graficul pus in primul post al topicului - se vede ca puterea masurata la roata este ~300 cai.
-> deci o diferenta de ~20cp intre cele doua masuratori.
diferenta (mare/mica apreciaza fiecare) care poate fi data zic eu de multi factori (dependenti sau independenti de standul de masurare).

sau o abordare probabil la fel de buna - mergi si inainte si dupa modificari la acelasi dyno si apreciezi "succesul" modificarilor prin cresterile relative de putere. Valorile absolute fiind oarecum mai putin importante - ca pana la urma tot pe asfalt (in conditii reale) intereseaza pe majoritatea sa obtina un plus de performanta comparativ cu masina altcuiva.

f adevarat ce spui, dar o sa inceapa discutii ca cel care a modificat masina si are si dyno "fura" sa arate cat de bine a modificat masina!de aici spuneam ca este bine sa masori si in alte parti DUPA ce ai masurat inainte si dupa soft la tunerul tau, ca sa vezi pe ce dai banii! :D

andreitentean 08-01-10 20:17

Exact cazul acestui grafic atasat. Este efectuat dupa o sedinta de resoftare, a treia, iar masuratoarea a fost facuta pe standul lui Exelixis. Fix in aceeasi zi propietarul a facut o vizita si la standul Mustang de la racingcode si a masurat 355 de cai.
Deci 370.9 la Exelixis si 355 la racingcode, nu este nici o conspiratie, sunt masuratori independente de SKN.

duud40 09-01-10 20:48

Nui destul de mult sa ai pierderi aproape 100 de cai? Ma refer aici la cei 280 de cai masurati la roata si 370 la motor . Sunt 90 de caluti si inseamna cam 24% din puterea masinii... Nu-i cam mult?
Cred ca puterea la roata e mult mai ok de afisat.
Cam atata scoate si rs4 la roti 300 de cai. Credeti ca are rost comparatia?

yoda 10-01-10 06:53

Quote:

Originally Posted by YCSNHT (Post 2957073)
UN MIC ARGUMENT:
TOTI CONSTRUCTORI DE MASINI DIN CATE STIU EU DECLARA PUTEREA UNEI MASINI LA MOTOR NU LA ROATA .......RESTUL E cancan

constructorii dau eronat date legate de puterea masinilor si sunt dovezi concrete in acest sens PLUS ca in realitate conteaza puterea la roata ("filtrata" de transmisie), nu cea la motor !

All times are GMT +2. The time now is 13:22.

- Copyright 2026 4Tuning