Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   Cum sa imi fac incinta pt subwoofer??? (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/15405-fac-incinta-pt-subwoofer.html)

bluey 15-02-07 07:04

Re: Cum sa imi fac incinta pt subwoofer???

Nu inteleg eu prea bine cum ai zis tu.
Vreau sa o fac cu sealed separat la fiecare difuzor si vented comun.
Tocmai ca fiecare difuzor este unic.
Diferentele intre difuzoare sunt mai putin evidente zic eu in vented decat in sealed unde cea mai mica miscare a membranei unuia il influenteaa pe celalalt.Daca le-as pune pe ambele in sealed asta.

vpower16v 15-02-07 18:54

cum sa iti explic....tu dai exemplu o incinta comuna pt 2 difuzoare la bass reflex ..eu ziceam 2 incinte lipite...sa arate ca una singura....adik 2xsealed cu 2xbass reflex cu 2 porturi...dar se poate modifica

bluey 15-02-07 22:12

Crezi ca e mai bine asa???
O incinta cum am zis eu scoate 3Db castig.
e adevarat ca acelasi tip de incinta cu alte difuzoare scoate -2,8Db.Adica pierde.asta la volum calculat corespunzator.

vpower16v 15-02-07 23:42

stai ca acum nu inteleg eu ce vrei sa zici:):)..eu ziceam asa....faci 2 incinte si le faci sudate/lipite/legate sa para ca una singura ..ma intelegi ce zic??? nu trebuie sa modifici in unibox sau alte programe ;)

bluey 16-02-07 23:04

Am inteles ce zici tu.Ma gandesc ca poate e mai bine cum zici tu ,difuzoarele fiind neinfluentate unul de celalalt.

vpower16v 17-02-07 11:56

baban_san ..nu cred ca moderatorul e dur sau are ceva cu tine...problema este ca,chiar daca acest forum este public si fiecare poate sa scrie ce vrea...bine cu bun simt si intelepciune ;)...uneori unii care cer ajutor nu cunosc acest domeniu...si daca cineva ii sfatuieste gresit..se pot intampla lucruri urate...poate chiar incendirea vehicului...sau distrugerea componentelor electronice...si nu de multe ori am vazut solutii total gresite...si aici este bun un moderator ..sa corecteze si sa atentioneze ca trebuie postate lucruri in cunostinta de cauza..si nu "pt ca asa crede fiecare" ...nu considera ca am vb numai de tine am vb in general :)...si ca sa clarificam 2-3 lucruri ..incintele cu labirint cu bass reflex nu exista....sunt 2 tipuri diferite ..incinte bass reflex...si incinte TRANSMISSION LINE (labirint acustic) ..seamana cu bass reflex dar lucreaza pe alt principiu ...1/4 din lungimea undei ..in fine...gugalul e plin de documentatie

NightClubRacer 21-02-07 23:46

Salut! ma puteti ajuta cu niste dimensiuni pentru niste cutii, la urmatoarele difuzoare. Am incercat cu programele, dar nu m-am prins cum se face. Va multumesc!

Uitati detaliile:
1. kickar -subwoofer Solo-baric L5 15 inch (38 cm) putere: 750W RMS (1500W max) impedanta: bobina dubla 2 x 2 ohmi (1 sau 4 ohmi) SPL: 88.8 dB raspuns in frecventa: 18-100 Hz paramet

2.Magnat - subwoofer bandpass 15 inch (38 cm) putere nominala: 600W RMS (1200W max)

decibels 22-02-07 01:08

3 Attachment(s)
Uite dimensiunile pt compact sealed pt modelul din 2006.
Mai jos ai manualele pt L5 din 2005 si 2006..sper sa ajute.

NightClubRacer 22-02-07 12:01

multumesc! am gasit si pt magnat. ;)

shumyfi 03-02-09 19:18

http://www.ajdesigner.com/index.htm

blackjackass 30-03-09 00:54

salut...de asemenea....as vrea si eu niste informatii despre un subwoofer auto :).
EU am :
Subwoofer Raveland cu iluminare LOGO XAB4300

Putere maxima: 700W
Putere nominala: 350W
Impedanta: 4 ohmi
Raspuns frecventa: 20 - 160 Hz
Curent iluminare: 12V
Dimensiuni: (B x H x T): (295 x 445) x 375 440 mm

dar....am doar difuzorul acestui subwoofer :).m-ar interesa niste parametrii pentru cutie.adica cum sa o fac ca sa se auda bine si ce alte "chestii" mi-ar mai trebuii in afara de acel dif care il am,ceva filtre sau ce ar trebuii ?

Am gasit sub asta http://www.vuum.ro/produse/mtx-xt12as/232 imi place cum arata,as putea sa fac cutia sa se potriveasca cu dif meu ?

loryubitamea 26-04-09 18:14

ce parere aveti de un TS-W3001D4 cum ar merge mai bn intr-o cutie mare ventilata sau una sealed cea care o recomanda producatoru 22.6 litrii eu m-as risca sa fac una mare da nu stiu sigur dk o sa se auda bine:)

Bogdan2fsc 05-05-09 15:33

salut..azi mi-am cumparat un difuzor pioneer ts-w307d4..pe cutie am volumul incintei pentru sealed,ported si bandpass..eu vreau o incinta custom..ce volum trebuie sa aleg pt a obtine puterea maxima?(sa zguduie umpic masina daca suporta difuzorul..)pt ca subwooferul sa fie complet imi trebuie cumva filtru? sau merge si fara filtru?ce amp imi reomandati?

loryubitamea 05-05-09 15:38

la mine suna super pe o incinta reflex micuta as zice eu ... la 2 ohmi cu un jbl 600w da iti recomand una inchisa si in jur la 60l pt detalii mai bune ;) bafta

AlexBanu 05-05-09 16:15

Ii calculezi incinta dupa parametrii difuzorului..si depinde cum vrei sealed sau bass reflex..

Bogdan2fsc 05-05-09 21:26

bassu e mai pronuntat intr-o incinta bass reflex?daca da pentru volum maxim imi trebuie o incinta de 58 de litri..dar acum eu stiu ca volumul e l x L x h dar nu stiu cum trebuie luate laturile incintei..cum trebuie pozitionat difuzorul si gaura de bass reflex :D sunt incepator sa nu radeti de mine :P merci anticipat

Stage1 10-05-09 19:24

Quote:

bassu e mai pronuntat intr-o incinta bass reflex?
Daca este bine calculata, da.

Bogdan2fsc 10-05-09 20:17

mi-am gasit marimile pentru incinta :D volumul mi-a dat aproape 60 de l cea ce e bn :D acum ramane partea fizica :D

giubau_v8 13-05-09 10:00

2 Attachment(s)
invii si eu topicul

difuzorul :

Marime: 10”/250 mm
Putere: 250/500 W
Impedanţa: 2x2Ω
Frecvenţa: 50 Hz - 1,5 kHz
adancime: 84 mm
Sensibilitate: 87 dB/W/m
Vas: 18 litrii
Qts: 0,60
Fs: 50hz

amplificatorul :

Amplificator stereo 2 canale
Frequency response 5 Hz - 50 kHz (-3 dB)
Max. power output* into 4 Ω 2x 150 W / 1x 500 W
RMS power output** into 4 Ω 2x 55 W / 1x 150 W
Max. power output* into 2 Ω 2x 250 W
RMS power output** into 2 Ω 2x 75 W

din cate am inteles, pentru configuratia mea trebuie sa leg amplificatorul in punte, si difuzorul in serie

acum....trebuie sa construiesc incinta si imi cam prind urechile.....am luat un program de aici, dar nu stiu ce sa complletez la:

Pmax- trebuie puterea r m s ?
Qes- ?
Alignment- ce trebuie bifat?

si la box calculator
-port volume ....cum stiu cat e gaura de mare ? :oops::lol::lol:

multumesc anticipat

aleyx_oltcit 13-05-09 20:51

salut...am o incinta din pfl ...am vazut la unii au un fel de burete pe dinauntru sau ce material se poate pune?

giubau_v8 14-05-09 11:30

help ?:oops::???::???::???::rolleyes2

macar ce inseamna termenii aia :D

later edit:
aleyx - din cate stiu eu se foloseste burete cu profil special, gen carton de oua, se gaseste de cumparat la magazinele de profil

aleyx_oltcit 14-05-09 11:34

Quote:

Originally Posted by giubau_v8 (Post 2317784)
help ?:oops::???::???::???::rolleyes2

adica?

Stage1 14-05-09 12:50

Quote:

am vazut la unii au un fel de burete pe dinauntru sau ce material se poate pune?
Burete cofrat, melana, lana, geotextil etc

giubau_v8 14-05-09 21:16

si totusi, pentru mine nu exista nimeni ?:D

nu vreau sa fiu insistent, dar dupa o luna de telefoane si certuri cu cei de la care am luat difuzorul, in sfarsit a ajuns, si acum o sa am timp foarte putin pentru incinta, pentru ca am foarte multe de facut in doua zile, respectiv weekend

un ajutor ar fi o binecuvantare

Stage1 14-05-09 21:50

Incepi cu asta:
http://www.bcae1.com/speaker.htm
continui cu
http://www.bcae1.com/spboxad2.htm

Asta daca stii engleza, daca nu, am sa incerc sa-ti explic.
In legatura cu acel program de calcul...stergel...download bass box (ai trial version), dupa ce citesti articolul de mai sus ar trebuii sa intelegi ce si cum...

P.S da-mi un model de difuzor si te ajut sa-ti faci boxa...

Spor la treaba

giubau_v8 14-05-09 22:11

3 Attachment(s)
pai este un mnc spidershoxx de 10 inci , slim, si astea sunt toate datele de care am reusit sa fac rost

Dimensiune: 10” (250 mm)
Adâncime: 84 mm
Impedanta: 2x2 ohmi
Puterea: 250 W /500 W
Banda de frecvente: 50 Hz-1,5 kHz
Diam. bobina mobila woofer: 2"
Sensibilitatea (1W/1m): 87 dB
Dimensiune magnet: 32 oz (907 g)
Vas: 18 litrii
Qts: 0,60

nici macar nu stiu ce ar fi mai bun...sealed, reflex sau bandpass (ultimul am inteles ca e foarte greu de construit )

Stage1 16-05-09 10:55

Nu mi-ai spus daca ai luat bass box, nici daca intelegi engleza...
Incinta cu port: 37 litrii Volum
Port: 10(diametru)*20(adancime) cm sau dreptunghiular 3*25*20 cm
Eu zic ca se va auzii ok pentru un dif. de 10" (boost de la 45-58 hz)

Spor la treaba

giubau_v8 16-05-09 16:53

multumesc mult..stiu ceva engleza, am luat si bass box , dar imi prind urechile in el :(

eugen_pustiu 11-07-09 22:32

Am si eu 2 difuzoare xtreme 104sx si vreau sa imi fac o noua incinta, am una da e facuta de unu care zicea ca stie sa faca si a facut din patu bunicii. Imi calculati si mie pt 2 difuri o incinta sau 2 /?
Detalii:
roducator: XTREME

* subwoofer 25 cm, 10 inch
* putere RMS: 200W, max 400W
* raspuns in frecventa: 40Hz - 2500Hz
* sensibilitate (1W/1m): 90dB
* impedanta: 4 ohms
* adancime la instalare: 11.43mm
* Vas/liter/ft3 : 24.3/0.86
* Qts : 0,64
* Fs : 45 Hz

baby_serby 05-08-09 00:22

salut , sper ca cineva ma poate ajuta si pe mine...
pana acum n-am prea inteles nimic ce sa discutat pe aici , engleza nu prea stiu si nici in programele de calcul pentru subwoofer nu ma descurc..
de curand am achizitionat un dif In Phase Xt12` 30cm(12inch) 1400w max si 700RMS Vas(litre) 57.83 , e cam primu dif la care vreau sa ii fac o incinta adevarata pentru spl , pana acum le faceam tot dupa ochii si dupa urechi,,
am o incinta acum pt el dar mi se pare ca e prea mica , si ca el poate si m-ai mult..
va rog ajutati-ma putin , am m-ai multe date daca trebuie despre difuzor , chiar nu stiu cum se caluleaza incinta dupa litraj si nebuniile astea , nici nu stiu ce forma , bass reflexu si etc..
AVETI MILA :rolleyes2

o n i x 03-09-09 10:45

1 Attachment(s)
imi poate calcula si mie cineva dimensiunile unei incinte inchisa trapezoidala pentru un subwoofer,va rog.

Stage1 07-09-09 21:43

Ce dimenisuni ? daca vrei incinta inchisa trebuie sa respecti 2 lucruri:
1) volumul
2) constructia rigida
La 1 te ajut, incinta de 34 litrii e suficient.
Personal sunt fan incinta tip bass reflex, este in acelasi timp incinta cu cel mai mare potential, imi spui te rog de ce vrei sealed ? dupa parametrii sau...?
Daca esti fan frecvente joase si sunet placut relativ ,,incet", poti ramane linistit pe incinta inchisa.
Treaba cu dimensiunea incintei nu te prea inteleg, ti-am dat volumul, calculeaza-ti laturile in functie de spatiul disponibil. Daca forma trapezoidala te incurca, deseneaza-ti boxa la cota.
@baby_serby , insuficienti parametrii disponibili.

o n i x 09-09-09 12:33

multumesc ca incerci sa ma ajuti.
ideea e ca eu am acum unul de tip bass reflex cumparat cu tot cu incinta din magazin si m-am cam 'plictisit'de el(pentru inceput a fost bun) dar vreu ceva sa se auda mai tare,un bass mai puternic...de asta as vrea sa imi cumpar un subwoofer si sa ii fac eu incinta inchisa.incinta as vrea sa o fac din pal(cam grea??)insa nu stiu dimensiunile laturilor(am incercat cu aproape toate programele de pe internet care le-am gasit dar nu am reusit).spatiul unde as pune cutia ar fi de aproximativ :L=70cm;l=45cm;baza mare=40cm;baza mica=25cm
In concluzie daca poti sa imi spui dimensiunile laturilor cutiei ca sa obtin un volum de 35litri(daca ai pute tine cont si de L;l;h;baza)
multumesc

Stage1 09-09-09 15:49

Quote:

ideea e ca eu am acum unul de tip bass reflex cumparat cu tot cu incinta din magazin si m-am cam 'plictisit'de el(pentru inceput a fost bun) dar vreu ceva sa se auda mai tare,un bass mai puternic
Cu incinta inchisa nu se va auzii mai tare, mai puternic, dimpotriva.

o n i x 10-09-09 15:50

stiu se va auzi mai 'infundat'.dar vreau sa incerc

loryubitamea 10-09-09 15:53

depinde si de difuzor dar cu ea inchisa nu mai e subwoofer :D

Stage1 11-09-09 01:23

Sa te ajut putin, ai Lungimea(L) * latimea(l) * adancimea(h), imparti la 1000 si obltii volumul incintei.
Exemplu: avem 40 cm L* 30 cm l * 29 cm h = 34800 / 1000 = 34.8 litrii (de ce imparti la 1000? transformi cm cubi in litrii respectiv dm cubi).
Spor la treaba.
Quote:

depinde si de difuzor dar cu ea inchisa nu mai e subwoofer
Ramane subwoofer, exista subwoofer sealed/bass-reflex/band-pass/etc

Luchiano 15-09-09 07:29

Buna ziua. Am o intrebare scurt si la obiect : Portul trebuie neaparat sa fie pe aceeasi suprafata a incintei cu cea a difuzorului ? Intreb fiindca singura modalitate ar fi sa fac un port "deasupra" fiindca dimensiunile nu permit altcumva. Multumesc anticipat de raspunsuri.

saxo 15-09-09 10:48

Pune-l unde ai loc.

Luchiano 17-09-09 08:34

Multumesc mult saxo de raspuns. Inca o intrebare la care nu gasesc raspuns nicaieri : Cum se face acordarea incintei la o anumita frecventa ? Acordarea ei depinde de lungimea si diametrul portului ? Portul creeaza aceasta acordare ? Sau altcumva se realizeaza acordarea asta ? Multumesc mult anticipat.

All times are GMT +2. The time now is 17:28.

- Copyright 2026 4Tuning