Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Windows vs Mac vs Linux (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/152916-windows-vs-mac-vs-linux.html)

B3ST 05-12-09 12:34

Re: Windows vs Mac vs Linux

Parerea mea este aceasi ca si in acest video... de mi-as putea permite sau mi s-ar da de ales... MAC va fi alegerea mea...

<object width="580" height="360"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/BpOvzGiheOM&hl=en_US&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0 x6b8ab6&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/BpOvzGiheOM&hl=en_US&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0 x6b8ab6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="580" height="360"></embed></object>

aleyx_oltcit 05-12-09 13:10

windows este cel mai folosit ...deci castiga ceva teren prin chestia asta

denees 05-12-09 13:18

este folosit mai des pentru ca se poate gasi si gratis, este compatibil cu aproape toate computerele, pe cand mac, doar cu cele de la apple deoarece pentru altele nu gasesti drivere. si, nu foarte multi isi permit un apple.

dolb 05-12-09 13:23

Quote:

Originally Posted by denees (Post 2863930)
este folosit mai des pentru ca se poate gasi si gratis, este compatibil cu aproape toate computerele, pe cand mac, doar cu cele de la apple deoarece pentru altele nu gasesti drivere. si, nu foarte multi isi permit un apple.

dar ce e mai bine...sa iti iei un PC pe care sa iti mearga Windows, Linux si Chrome sau sa iti iei un Mac pe care sa iti mearga Tiger, Leopard, Leopard Snow, Windows, Linux , Chrome ?

aleyx_oltcit 05-12-09 13:25

depinde si de utilizator la ce foloseste pc-ul...daca as avea bani mi-as lua mac, is satul de cate windowsuri am schimbat

_anaconda_ 05-12-09 13:25

@ dolb - Nu prea ai nimerit-o (nu ca m-ar surprinde). Pe PC poti face sa mearga ~ orice, legal sau nu, in schimb pe hardware apple nu are ce cauta Windows in mod legal iar daca il faci sa mearga oricum o sa aiba mai multe probleme decat in general si e aberant sa iti cumperi un Apple si sa ii pui OS Microsoft.

dolb 05-12-09 13:32

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2863947)
@ dolb - Nu prea ai nimerit-o (nu ca m-ar surprinde). Pe PC poti face sa mearga ~ orice, legal sau nu, in schimb pe hardware apple nu are ce cauta Windows in mod legal iar daca il faci sa mearga oricum o sa aiba mai multe probleme decat in general si e aberant sa iti cumperi un Apple si sa ii pui OS Microsoft.

vezi ca-i invers! tocmai cu asta se lauda si cei de la Apple. Pe un device apple mac, poti instala Windows LEGAL ! Nu trebuie sa faci artificii si porcarii ca sa mearga ! In schimb pe un PC e foarte dificil sa pui un Leopard ! Abia s-a reusit sa se "crackuiasca" Leopard pt a fi instalat pe un PC . Ghici ce..la un pc ii trebuie un core2duo (minim ) si vreo 4 gb ( minim ) ca sa ruleze un leopard (jalnic )

pHlow 05-12-09 13:38

Quote:

De curiozitate, ai pus mana pe vreun Mac vreodata de iti dai cu parerea in ceea ce priveste sistemele ce merg instalate? Si daca ai pus mana, ai si instalat altceva decat ceea ce era pe el? Iti garantez eu ca merge instalat windows foarte usor pe un mac si chiar merge bine. Nu zic daca merge mai bine sau mai prost decat pe un PC dar iti faci treaba cu el.

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2863967)
vezi ca-i invers! tocmai cu asta se lauda si cei de la Apple. Pe un device apple mac, poti instala Windows LEGAL ! Nu trebuie sa faci artificii si porcarii ca sa mearga ! In schimb pe un PC e foarte dificil sa pui un Leopard ! Abia s-a reusit sa se "crackuiasca" Leopard pt a fi instalat pe un PC . Ghici ce..la un pc ii trebuie un core2duo (minim ) si vreo 4 gb ( minim ) ca sa ruleze un leopard (jalnic )

Eu am incercat sa instalez leopard pe o masina virtuala si din win si din linux si nu am reusit. Tot timpul aveam erori gen kernel panic sau mai stiu eu ce altceva...:oops:
Cat despre linux pe mac, nu am incercat niciodata, dar totusi mac-ul de la versiunea leopard cred , are kernel UNIX , deci teorectic acopera stabilitatea, securitatea linux.

denees 05-12-09 13:41

nu as refuza un imac. momentan am laptop Dell Inspiron la dotari sunt apropiate. oricum, sunt incantat de el.

_anaconda_ 05-12-09 13:42

Quote:

Originally Posted by pHlow (Post 2863983)
De curiozitate, ai pus mana pe vreun Mac vreodata de iti dai cu parerea in ceea ce priveste sistemele ce merg instalate? Si daca ai pus mana, ai si instalat altceva decat ceea ce era pe el? Iti garantez eu ca merge instalat windows foarte usor pe un mac si chiar merge bine. Nu zic daca merge mai bine sau mai prost decat pe un PC dar iti faci treaba cu el.

Eu am incercat sa instalez leopard pe o masina virtuala si din win si din linux si nu am reusit. Tot timpul aveam erori gen kernel panic sau mai stiu eu ce altceva...:oops:
Cat despre linux pe mac, nu am incercat niciodata, dar totusi mac-ul de la versiunea leopard cred , are kernel UNIX , deci teorectic acopera stabilitatea, securitatea linux.

Am pus mana de mai multe ori decat probabil crezi tu pe produse "Mar" din categoria asta. Nu a zis nimeni ca NU merge dar e ABERANT sa instalezi OS Microsoft pe hardware Apple, la dracu l-ai mai luat ?

pHlow 05-12-09 13:52

Quote:

Uite la asta ma refeream. Cum sa zici ca nu are ce cauta in mod legal cand chiar cei de la apple propun solutia. Si nu e deloc aberant sa iti pui nici linux,windows,mac pe un hardware apple. Iti pui ceea ce ai nevoie ;). Atat timp cat este functional nu vad unde e problema. Daca tu ai nevoie de ambele ce o sa faci, O sa te cari cu doua laptopuri dupa tine? Asa ca chill, intereseaza-te inainte sa afirmi chestii.

P.S. Cei care aveti Leopard,cel putin din punctul meu de vedere, nu treceti la Snow Leopard pentru moment. Are cateva buguri asa ca mai bine asteptati sa fie rezolvate. Mai rau o sa va enervati.

oops:
Quote:

It runs Windows, too.

Have a Windows application you need to use once in a while? No problem. Every new Mac lets you install Windows XP and Vista and run them at native speeds, using a built-in utility called Boot Camp.
Setup is simple and safe for your Mac files. After you’ve completed the installation, you can boot up your Mac using either Mac OS X or Windows. (That’s why it’s called Boot Camp.) Or if you want to run Windows and Mac applications at the same time — without rebooting — you can install Windows using VMware or Parallels software.*
sursa aici
si daca te uiti la sursa, o sa vezi ca au chiar si video ca sa te invete cum sa il instalezi ;) cei oameni rai astia de la apple domne'

dolb 05-12-09 14:11

Quote:

Originally Posted by pHlow (Post 2863983)

in virtuala nu merge! daca ai un hdd de rezerva sau ceva.. poti instala frumusel cu bios-ul ! Am instalat cu un amic pe laptopul lui ( core2duo si 2gb ram), mergea execrabil iar apoi l-am pus pe al meu ( dualcore si 4gb ) si mergea asa si-asa, era ok dar parca nu-ti lua ochii.

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2863990)
Am pus mana de mai multe ori decat probabil crezi tu pe produse "Mar" din categoria asta. Nu a zis nimeni ca NU merge dar e ABERANT sa instalezi OS Microsoft pe hardware Apple, la dracu l-ai mai luat ?

Instalezi Windows pe MAc pt diferite programe si jocuri care merg chiar bine! E de preferat sa mergi pe sistemul lor de operare ( leopard ) in cazul in care vrei surfing, irq, scris pe el..adica e stabil si excelent pt treburi "normale". Poti restarta si boota apoi windows daca vrei sa te joci un joc mai smecher sau daca iti plac filmele in windows media player:lol: .

aleyx_oltcit 05-12-09 14:20

am nevoie de o informatie...vreau sa fac 2 partitii una pt XP si una pt windows 7 ...cati gb sa aibe partitiile?nu stau prea bine cu spatiul (probabil o sami mai iau un hdd)

pHlow 05-12-09 14:22

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2864065)
in virtuala nu merge! daca ai un hdd de rezerva sau ceva.. poti instala frumusel cu bios-ul ! Am instalat cu un amic pe laptopul lui ( core2duo si 2gb ram), mergea execrabil iar apoi l-am pus pe al meu ( dualcore si 4gb ) si mergea asa si-asa, era ok dar parca nu-ti lua ochii.

Eh eu vorbesc aici de un amarat de samsung Intel Celeron 1.86 GHz cu 2.5 gb RAM si asta pentru programare. Deci nu vreau sa imi imaginez cum ar merge :P

dolb 05-12-09 14:24

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2864090)
am nevoie de o informatie...vreau sa fac 2 partitii una pt XP si una pt windows 7 ...cati gb sa aibe partitiile?nu stau prea bine cu spatiul (probabil o sami mai iau un hdd)

nu iti recomand :) dar.. sa zicem. 10 gb xp si 25 gb w7 :) Dar jur ca nu te inteleg !

pHlow 05-12-09 14:30

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2864103)
nu iti recomand :) dar.. sa zicem. 10 gb xp si 25 gb w7 :) Dar jur ca nu te inteleg !

Dar in cazul asta sa instalezi TOATE aplicatiile pe o alta partitie .

B3ST 05-12-09 14:33

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2863917)
windows este cel mai folosit ...deci castiga ceva teren prin chestia asta

IN EUROPA... ca america e plina de MAC.

pHlow 05-12-09 14:47

Quote:

Originally Posted by B3ST (Post 2864141)
IN EUROPA... ca america e plina de MAC.

Este plina dar tot Microsoft conduce detasat.

uite pentru general:
Quote:

<table class="datatable"><tbody><tr><th colspan="3" style="width: 100%;">Operating Systems</th> </tr> <tr> <td class="num">1</td> <td class="item">Windows XP</td> <td class="pct">57.57%</td> </tr><tr> <td class="num">2</td> <td class="item">Windows Vista</td> <td class="pct">21.73%</td> </tr><tr> <td class="num">3</td> <td class="item">Mac OS X</td> <td class="pct">7.46%</td> </tr><tr> <td class="num">4</td> <td class="item">Windows 7</td> <td class="pct">4.54%</td> </tr><tr> <td class="num">5</td> <td class="item">Linux</td> <td class="pct">1.80%</td> </tr><tr> <td class="num">6</td> <td class="item">Windows 2003</td> <td class="pct">1.21%</td> </tr><tr> <td class="num">7</td> <td class="item">Windows 2000</td> <td class="pct">0.54%</td> </tr><tr> <td class="num">8</td> <td class="item">iPhone OSX</td> <td class="pct">0.54%</td> </tr><tr> <td class="num">9</td> <td class="item">Windows 98</td> <td class="pct">0.10%</td> </tr><tr> <td class="num">10</td> <td class="item">WAP</td> <td class="pct">0.07%</td></tr></tbody></table>

aleyx_oltcit 05-12-09 14:47

poi win 7 sa il folosesc la muzica,chat,treburi simple, pt. jocuri si programe sa butez XP...nu am un pc prea performant si la jocuri si programe nu am RAM sa le impac pe toate si apelez la batranu XP :) ...eu zic ca w7 o sa urce peste vista

pHlow 05-12-09 15:11

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2864192)
poi win 7 sa il folosesc la muzica,chat,treburi simple, pt. jocuri si programe sa butez XP...nu am un pc prea performant si la jocuri si programe nu am RAM sa le impac pe toate si apelez la batranu XP :) ...eu zic ca w7 o sa urce peste vista

Huh?!?! De ce ai restarta pc-ul ca sa intri in xp sau 7 doar ca te joci sau muzica & chat? Nu le poti face foarte bine pe amandoua din XP? Prin varianta ta pierzi timp si spatiu degeaba.

dolb 05-12-09 15:20

Quote:

Originally Posted by pHlow (Post 2864267)
Huh?!?! De ce ai restarta pc-ul ca sa intri in xp sau 7 doar ca te joci sau muzica & chat? Nu le poti face foarte bine pe amandoua din XP? Prin varianta ta pierzi timp si spatiu degeaba.

exact! ciudat mod de a privi lucrurile ! adica daca era sa tina pe o partitie linux si pe alta windows..mai ziceam:) dar doua win-uri.... cam ....ciudat!

aleyx_oltcit 05-12-09 15:21

mam plictisit de xp vreau ceva nou,la 7 imi place interfata, si mai are chestii in plus, nu prea pot sa ma joc pe w7 cu 1,2 gb de ram, dar pt muzica filme si deastea merge

B3ST 05-12-09 20:47

Quote:

Originally Posted by pHlow (Post 2864187)
Este plina dar tot Microsoft conduce detasat.

Conduce dintr-un singur motiv parerea mea.. nu stiti de toate povestiile si porcariile pe care le face microsoft cu orice rival? Ei vor sa detina totul.. am vazut diverse documentare despre programatori si tot felul de oameni care au realizat ceva dar au fost redusi la tacere de catre microsoft.

Aici e vorba de mai mult decat performanta si chestii de genu.. sa fim seriosi cine nu ar vrea un DESKTOP cu cat mai putine probleme?

Evoluzione 09-12-09 20:08

Actualmente: Mac OX X Panther, Tiger si Leopard :D

Windows nu ii bun de nimic, nu se compara cu Mac OS :lol:
Cel putin pentru mine. Care folosesc calculatorul pentru multimedia ;)

aleyx_oltcit 09-12-09 20:54

la bugetul multora e bun si windowsul :P

aleyx_oltcit 09-12-09 21:16

vreau sa incerc ubuntu,sau linux (sau e aceeasi chestie) sa vad cum e , cd butabil se face la fel ca la xp, putine detalii va rog...a si ubuntu asta stie jocuri cam de 700mb?

aleyx_oltcit 09-12-09 22:01

scuze de triplu post, dar nu am postat in interval de 5 min daca este vreun moderator amabil sa mi le ,,stranga'' ms :D. Ce spatiu e necesar unei instalari de ubuntu sa revin la XP cand nu ma descurc:P

pHlow 09-12-09 22:52

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2876920)
vreau sa incerc ubuntu,sau linux (sau e aceeasi chestie) sa vad cum e , cd butabil se face la fel ca la xp, putine detalii va rog...a si ubuntu asta stie jocuri cam de 700mb?

Ubuntu este doar una din multele distributii linux. Ca sa il testezi nu e neaparat nevoie sa il instalezi. Il poti testa direct in varianta live cd. Downloadeaza de aici . Oricum instalarea este putin mai complicata daca nu ai deja niste partitii goale. Pentru a fi mai simplu ai putea sa il instalezi direct din windows dar nu o sa mearga la fel de bine. Da mai multe detalii despre PC-ul tau. In ceea ce priveste jocurile ma tem ca e si mai complicat. Jocurile in general sunt pentru Windows. Pentru a le testa in Linux ai nevoie de emulatoare sau jocuri native linux. Pentru asta vezi ca sunt multe tutoriale pe google. Iar ubuntu asta nu vad de ce nu ar sti jocuri de diferite marimi. Nu are nicio legatura.

Quote:

Originally Posted by aleyx_oltcit (Post 2877130)
scuze de triplu post, dar nu am postat in interval de 5 min daca este vreun moderator amabil sa mi le ,,stranga'' ms :D. Ce spatiu e necesar unei instalari de ubuntu sa revin la XP cand nu ma descurc:P

Ai nevoie de vreo 5 gb pentru partitia / unde se vor gasi toate fisierele sistemului(un fel de C:\Windows daca vrei) si apoi cat mai mult pentru partitia /home unde vei instala aplicatiile si chestiile userului.

aleyx_oltcit 09-12-09 22:55

aha...o sai fac o partitie de 7 gb, il instalez in seara asta, mam facut curios :))lam descarcat deja..pc-ul meu amd athlon x64 2 ghz , 1.2 gb ram, nvidia 8500gt (la asta am indoieli daca o pot instala) si un amarat de hdd sata de 80 gb, trebuie sai fac cd sau se instaleaza de pe hdd, subliniez c anu stiu nimic de linux dar vreau sa invat

aleyx_oltcit 10-12-09 00:08

am instalat ubuntu...primele probleme...cum dezarhivez,si montez fisiere iso. ,,trebuie sa ma mai documentez

pHlow 10-12-09 09:54

intra in terminal si scrie
Quote:

sudo apt-get install -y gmount-iso
si apoi dupa ce se instaleaza scrie tot in terminal gmount-iso sau ceva de genu si iti apare programul. Apoi presupun ca stii ce sa faci

aleyx_oltcit 10-12-09 12:31

am rezolvat cu winrar si iso...trebuie sa vad cum fac sa ma uit la filme cu subtitrare...din cate vad eu este un SO placut, lipsa programelor cu care suntem obisnuiti il face complicat

pHlow 10-12-09 12:47

Pentru filme downloadeaza vlc. Aceasi miscare
Quote:

sudo apt-get install -y vlc
asta daca nu e deja instalat. Apoi cand deschizi filmul click dreapta -video-subtitle...

All times are GMT +2. The time now is 20:06.

- Copyright 2026 4Tuning