Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

Cosmin255 26-03-06 20:56

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

Dar e vorba de un galben aprins?

mercut 27-03-06 13:52

bah in sfarsit ca nu ne mai intelegem....galben aprins neaprins...mie imi place ideea :) asa si ca sa fim ontopic gti :D

im570rm 29-03-06 23:15

eu zic ca st-ul e superior din toate punctele de vedere,avand in vedere mai ales ca are diferential ,nici makar nu cred ca gti-ul nu se poate apropia de performantele lui st...care btw...bate vechi-ul ford focus rs pe ciucuit.Zicea cineva ca golful gti cu chip fuge bine....eu zic ca daca ii pui la st chip ii da la gti de sare in sus.Desi am o masina din grupul vw-audi tre sa recunosc ca st-ul e net superior

TUDOSE ALX 30-03-06 13:44

Aleg ST-ul din urmatoarele motive :
- 4 ani garantie fata de 2
- putere mai mare si posiblitate de preparare
- stabilitate si manevrabilitate mai buna
- cel mai inalt nivel de siguranta din clasa ei
- masina noua pe piata (de GTI-uri e plin)

Cosmin255 31-03-06 13:26

Bv Tudose , bine spui:)

Spark 31-03-06 14:25

St ... si design e mai fain ... si pret e mai bun .. si performante mai ridicate, desi nu cu foarte mult ... si eu zic ca si la fiabilitate sta bine ...
deci .. ford ... net superior ...

Morro 04-04-06 10:31

deci cat costa pana la urma Ford-ul ala?

si nu mai ziceti ca face GTI pe megane RS va rog frumos, soferul ala era avion daca si-a luat-o cu un RS de la GTI.

TUDOSE ALX 04-04-06 10:51

Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

3 usi 2522 cm³ 225CP 19740
5 cilindri

5 usi 2522 cm³ 225CP 19990
5 cilindri
Airbag-uri frontale, laterale si perdea, Discuri frana fata/spate
Aer conditionat cu reglare manuala,ABS + EBD
IVD (controlul electronic al stabilitatii) Jante de aliaj de 18'
Inchidere centralizata cu telecomanda ,Faruri de ceata
Oglinzi actionate electric si incalzite, Computer de bord
RadioCD 6000 cu 6 difuzoare, comenzi pe volan
Geamuri fata actionate electric,Sistem directie electrohidraulic programabil
Grila fata ST,Spoilere fata si spate tip ST,Eleron
Scaune sport Recaro,Suspensie sport
Scaun sofer reglabil manual pe 8 directii
Volan tip sport,Cutie de viteze in 6 trepte
Pedalier cromat,Senzor de ploaie, Oglinda retrovizoare heliomata
Carcase oglinzi exterioare in culoarea caroseriei , cotiera
Schimbator de viteze imbracat in piele

Morro 04-04-06 10:59

uf ... hmh ... o alegere dificila ... foarte dificila ... cred ca aleg totusi GTI ( din cele 2 :-P )

GTR 04-04-06 13:03

Focus - Atuuri
manevrabilitate
putere
posibilitati tuning (motor)
fiabilitate
garantie
Netunate GTI-ul e mai frumos ce-i drept dar aleg performanta in detrimentul design-ului

AleXuTz 04-04-06 13:54

golf GTI ...alegerea mea :P

TUDOSE ALX 04-04-06 15:54

Nu Cred Ca Intereseaza Pe Nici Unul Dintre Cititori Parerea Uniua Sau Altuia Daca Nu E Bazata Pe Argumente Asa Ca Va Propun Ca In Momentul In Care Scrieti : "alegerea Mea Este X " Spuneti Si De Ce ..

Morro 04-04-06 16:32

Eu as alege GTI in primul rand pentru modul in care a fost apreciat motorul dar si masina per total in critica de specialitate, si chiar si ca design mi se pare mai interesant decat ST-ul.
Alegerea e dificila pt ca ST-ul compenseaza cu performante sesizabil mai bune(cel putin pe hartie), dar pur si simplu nu imi furnizeaza acel ceva cand ma uit la masina ... nu ma inspira ...
:D

TUDOSE ALX 06-04-06 16:25

Quote:

Originally Posted by Morro
Eu as alege GTI in primul rand pentru modul in care a fost apreciat motorul dar si masina per total in critica de specialitate, si chiar si ca design mi se pare mai interesant decat ST-ul.
Alegerea e dificila pt ca ST-ul compenseaza cu performante sesizabil mai bune(cel putin pe hartie), dar pur si simplu nu imi furnizeaza acel ceva cand ma uit la masina ... nu ma inspira ...
:D

Desi ST-ul este net superior din toate punctele de vedere , tie nu-ti trezeste acel ceva care ti-l trezeste GTI-ul . Sincer te inteleg daca ti-ai lua Golf, la urma urmei trebuie sa tinem cont si de motivele emotionale , dar trebuie sa avem grija ca de GTI a devenit un stereotip .

Bogdan_mb 06-04-06 16:57

Quote:

Originally Posted by mercut
obraznick pai eu cred ca esti fan ford pt ca ai avut sau ai doar ford...te-ai gandit sa incerci sa te urci si in altceva? da focusu e urat rau dupa parerea mea ....personala

zise marele cunoscator in ale masini ... intaleg ca taicatau are vw in garaj dar totusi la varsta ta daca nu ai permis macar potzi sa iti formezi o opinie personala in care sa ai macar un argument ?

on topic: gti , for the engine

mercut 06-04-06 21:45

wtcvictim.....cum spui tu dar nu pot nici macar sa imi dau cu presupusu despre aspectul unei masini? deci sa inteleg ca tu la 17 ani erai total pe langa fenomenu numit 'masini'si nu erai in stare nici macar sa realizezi care e mai frumoasa daca trebuia sa alegi intre doua....
mie de ex mi se pare gti mai frumos..sper sa am si norocu sa imi iau unu peste un an si ceva..Doamne ajuta

Bogdan_mb 07-04-06 00:02

Quote:

wtcvictim.....cum spui tu dar nu pot nici macar sa imi dau cu presupusu despre aspectul unei masini? deci sa inteleg ca tu la 17 ani erai total pe langa fenomenu numit 'masini'si nu erai in stare nici macar sa realizezi care e mai frumoasa daca trebuia sa alegi intre doua....
mie de ex mi se pare gti mai frumos..sper sa am si norocu sa imi iau unu peste un an si ceva..Doamne ajuta

Quote:

..si vw e dupa parerea mea cea mai buna marca la raportu pret/calitate..

aici nu te referi la aspect

Quote:

da obraznick dar daca te vei urca si vei conduce un model nou de vw vei simti imediat diferenta..mult mai tare vw

si aici nu te referi la aspect si vorbesti ca si un mare cunoscator de masini iar tu probabil ai condus cativa kilometri

p.s. nu vreau sa te critic numa am vazut ce ai zis , si nu ii primu thread in care spui lucruri de genul asta

mercut 07-04-06 00:38

nu..io ma refeream la ce quote mi-ai pus tu acolo...
pret/calitate l-am vazut si io in auto motor si sport si la top gear si era mai bun gti..
si chestia cu 'mult mai tare vw' o sustin pt ca merg destul de des in ford si vw si dupa parerea mea nu e nici pe aproape ford..singuru ford care mi-a placut a fost fiesta..dar si asta raportat la 206...
si stai linistit k io nu prea postez decat la threadurile referitoare la vw cu rare exceptii. nu ma bag in seama doar ca sa imi vad nicku pe ecran..

iovivali 07-04-06 02:28

Morro 07-04-06 08:51

Quote:

Originally Posted by TUDOSE ALX
Desi ST-ul este net superior din toate punctele de vedere , tie nu-ti trezeste acel ceva care ti-l trezeste GTI-ul . Sincer te inteleg daca ti-ai lua Golf, la urma urmei trebuie sa tinem cont si de motivele emotionale , dar trebuie sa avem grija ca de GTI a devenit un stereotip .

intr-adevar sunt cam multe GTI-uri ... eu personal mi-as lua Megane RS ...:D

sunt curios daca ST-ul este superior ca si confort, dotari, si alte aspecte de acest gen GTI-ului ... am inteles ca e mai scump, nu? am inteles gresit?

SpeedeR 07-04-06 11:56

cateodata 25 cai in plus nu fac diferenta :)
nush... nu ma atrage nik la focus...
pe kand la gti dap...sau la megane rs, civicul nou la exterior si pentru curse, nu liniute, ci pe trasee :D
aaaaaa...sunt kam multe gtiuri nu?! dap... ma deranjeaza si p mine asta, dar park te impulsioneaza sa o modifici un pic, si in plus, e un semn , pe langa premiile acordate de reviste/institutii de specialitate, k e o masina buna..

tase_astra 07-04-06 12:08

Nu cred ca va fi mai ieftin ST fata de GTI, daca ne gandim doar la faptul ca vopseaua accea portocalie e 1500 euro (si e optionala).
Insa,un atu pe care il are St este trenul de rulare si nu cred ca diferenta aceea de 25 de cai se rezolva asa batand din palme, dupa cum am vazut un post undeva pe aici.
Sunt mai multe lucruri legate de tractiune, etajarea cutiei de viteze...

TUDOSE ALX 07-04-06 17:25

Quote:

Originally Posted by iovivali

Ai argumentat foarte bine ,nu stiu de unde atat intelepciune .......

mercut 07-04-06 17:30

voua va merge www.focusst.ro ??? ca face ford prin reviste de vreo 2 luni reclama la siteu asta da am impresia ca nu prea exista...

tha_real_valek 08-04-06 14:16

cu sigurantza golful !!!pentru mine cel putzin....nu sunt familist deci nu prea vad ce ar putea sa ma atraga la focus poate doar reclamele care si le face in pauzele de la meciurile din champions league !!! plus k nu pun confortul in fatza performantzelor !!!

GabiByte 08-04-06 16:47

Da focusu ii mai rapid ca si golfu e mai ieftin si cred ca si mai comfortabil

Bogdan_mb 08-04-06 17:30

Quote:

Originally Posted by GabiByte
Da focusu ii mai rapid ca si golfu

deunde stii ?

tha_real_valek 08-04-06 17:44

depinde,de ex : golf r32 aparut in 2002 varful de gama de la golf are 250 cp si viteza max de 250 Km/h ;0-100 Km/h in 6.2 s,plus tot ce inseamna confort si full option la numai 30.000e

Bogdan_mb 08-04-06 18:23

Quote:

Originally Posted by tha_real_valek
depinde,de ex : golf r32 aparut in 2002 varful de gama de la golf are 250 cp si viteza max de 250 Km/h ;0-100 Km/h in 6.2 s,plus tot ce inseamna confort si full option la numai 30.000e

si ce legatura are asta cu subiectul threadului ?

tha_real_valek 08-04-06 18:57

GabiBytea spus k focusul e mai rapid k golful....acum ai inteles ??

GabiByte 08-04-06 19:57

Mey
e vorba de Ford Focus ST contra VW Golf 5 GTI
Golf GTI : 200cp 0-100 in 7s
Focus ST: 220cp 0-100 in 6.5s
Sunt si mai multe dovezi da mi lene sa le mai caut

Bogdan_mb 09-04-06 04:10

Quote:

GabiBytea spus k focusul e mai rapid k golful....acum ai inteles ??

si daca el zice sa te arunci in dunare , te arunci ?

Urban_Racing 09-04-06 05:23

:D hai sa vorbim ca noua asha ne place!

tha_real_valek 09-04-06 15:47

Quote:

Originally Posted by wtcvictim
si daca el zice sa te arunci in dunare , te arunci ?

am vaga impresie ca eshti cam degeaba....yo nu am spus k gabybite are dreptate...dimpotriva....ala era contraargumentul

Bogdan_mb 09-04-06 16:15

Quote:

am vaga impresie ca eshti cam degeaba....yo nu am spus k gabybite are dreptate...dimpotriva....ala era contraargumentul

in fine ... nu ma arunc in discutii fara sens ..

ontopic golf power ... la prima impresie poate pare mai bun focusul , dar daca il analizezi mai mult , inclin spre golf

SpiKe88 09-04-06 16:19

vw favorit

turbojack 09-04-06 18:01

Quote:

Originally Posted by teddy
a fost o editie speciala la GTI-uri cu vopsele de lamborghini :cool:

Daca exista asa ceva ,vopseaua reprezenta jumatate din valoarea golfuletului.:):):):):):):):)

turbojack 09-04-06 18:09

Optez pt. Focus pt.cel mai important motiv: stabilitate si manevrabilitate mai buna .In rest fiecare dintre masini are plusuri si minusuri,dar pe ansa,blu daca punem si pretul in balanta,se inclina spre Focus.

Bogdan_mb 09-04-06 18:09

Quote:

Originally Posted by turbojack
Daca exista asa ceva ,vopseaua reprezenta jumatate din valoarea golfuletului.:):):):):):):):)

normal cai scump pentru romania ... dar daca ai face un tuning la o masina de peste 50.000 euro probabil ca ai fi dispus sa dai 10 pentru o vopsea care o face chiar unicata.

p.s. totusi nu prea imi vine sa cred ca e chiar asa mult..

NWZeu 09-04-06 19:13

Avem un Focus care suna precum un Volvo T5 cu evacuare supra di mensionata (sau mai degraba, precum doua evacuari), un Focus a carui usurinta cu care accelereaza, putere dezlantuita instantaneu, dar cu eleganta si comportament ar trebui sa il urce direct pe primul loc in topul hot-hatch.

Focus-ul asta atinge 241 km/h, sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,8 secunde si totusi ofera un consum mediu de 9,8 litri/100 km - o masina pentru care nu trebuie sa te simti vinovat, chiar daca esti ecologist.

Puterea lui ST - 225 de caluti, obtinuti prin intermediul unui sistem turbo KKK-Warner integrat - e dublata de un cuplu de 320 Nm, livrati intre 1.600 si 4.000 rpm.

am citit cu cateva pagini in urma de diferenta de 4000 de EURO - cine a zis-o s-a informat de la TOPGEAR .... de acolo era acea diferentza.

imi place GTI ul dar tot ce este facut sub deviza RS de la Ford este o impune respect, Focusul are un comportament rutier deosebit, este usor controlabila cu sau fara ESP iar motorul suna absolut criminal, personal aleg STul.

All times are GMT +2. The time now is 11:41.

- Copyright 2026 4Tuning