Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Freehand - Desene de mana (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana.html)
-   -   Desenele mele: sergini0 (https://forum.4tuning.ro/163-freehand-desene-mana/149218-desenele-mele-sergini0.html)

sergini0 27-10-09 20:04

Re: Desenele mele: sergini0

@dns_dns, pai aia era varianta finala :-s, nu stiu ce i-as mai putea face, ar fi prea intense umbrele si i-as strica aspectul pentru ca inca nu-s... expert.

dns_dns 27-10-09 20:14

scuze, nu am observat ca ai postat'o. mie imi da senzatia ca lumina vine din fata. asa e? foloseste guma de sters pentru reflexii

sergini0 27-10-09 22:10

1 Attachment(s)
Nu prea le am cu guma de sters...:( dar voi incerca, uitati o schiţă facută la repezeală in seara aceasta, de la cateva puncte stabilite si bine plasate cu rigla au plecat cateva linii usor curbe si am incercat sa fac un spate de E36... deocamdata e doar o schiţă dar voi munci mult la ea, vreau sa iasa ceva mare (la figurat:D).
Attachment 1150425

sergini0 29-10-09 07:37

1 Attachment(s)
Uitati alta versiune a M3-ului, dupa ce-am facut schita, am copiat doar conturul schitei pe o noua foaie si am inceput sa hasurez, am copiat-o pentru a obtine o imagine mai "curata", prima schita era prea greu de "curatat", erau multe pete, voi scana si schita intr-un stadiu mai avansat decat ce era mai sus pentru a va convinge.
Attachment 1152657

sergini0 01-11-09 15:10

1 Attachment(s)
Am terminat E36-le, cum vi se pare?
Attachment 1157100

skyZZo 01-11-09 15:18

Quote:

Originally Posted by sergini0 (Post 2769913)
Am terminat E36-le, cum vi se pare?
Attachment 1157100

ba nu e gata!:lol:
in dreptul placutei de inmatriculare,ai lasat alb,nu prea e real nu?
si luneta trebuie hasurata un pic ;)
bafta!;)

dns_dns 01-11-09 17:41

nu e rau. data viitoare va fi mai bine ;)

sergini0 01-11-09 19:32

1 Attachment(s)
@skyZZo, numarul de inmatriculare il fac dupa, trebuie sa scriu ceva anume pentru cineva si de-aia l-am lasat alb :D.
@dns dns, Asa sa fie... nu va dezamagesc... :)

M-am apucat de desenat un Golf III si incerc sa-l termin zilele astea.
Attachment 1172074

sergini0 15-11-09 00:13

Am terminat Golf III-ul :D.
http://h.imagehost.org/t/0815/VW_Golf_III.jpg

cata x 15-11-09 11:52

Hmmm imi place cum desenezi brut (ca la bmw m5 sau cat era ala de pe pagina anterioara... ) primul desen chiar mia placut ...insa cand te bagi cu creionu foloseste cu tupeu guma ... mai ales ca desenezi fara culori
multa bafta si mai asteptam desene:D

sergini0 15-11-09 16:05

Un desen pentru un concurs sponsorizat de Ford.
http://h.imagehost.org/t/0033/DSC00307.jpg http://h.imagehost.org/t/0269/DSC00310.jpg

LE: Ma bucur ca-ti place Golf-ul :D.

copolinox 16-11-09 23:03

GTR'u mi se pare foarte dragutz... dar trebuia sa te mai chinui putin la el ... la jentzi , cauciucuri , sa ii fi facut un interior ceva ,becurile din faruri etc:D ... pt un GTR , merita putina osteneala , ca la golf 3 aja, ca la M3 :) oricum multa bafta in continuare:) si nu te mai grabii ... aprofundeaza-le

sergini0 17-11-09 19:33

O schita fugitiva la un 350Z, am planuri foarte mari cu el.
http://h.imagehost.org/t/0373/scan0007.jpg

sergini0 18-11-09 12:06

Mi-am cumparat carbune de desen:D, vi se pare benefica diferenta?:D
http://h.imagehost.org/t/0140/350z.jpg
Am incercat sa adaug umbre pe partea laterala si putina reflexie la geam, e prima tentativa:D.

no limits design 18-11-09 12:16

lipsesc detaliile.......dar le-ai putea face acum

sergini0 18-11-09 20:59

no limits design, aia a fost o schita hasurata, dimineata in 10 minute ca sa testez carbunele, imi place efectul obtinut :D, voi exersa si voi incepe cu masini vazute din stanga pentru a invata sa fac jantele si umbre, reflexii, dupa ce voi stapani metodele voi trece iar la 3d-uri.

P.S.: 350Z-ul e mult mai "inchis" si mai intens in realitate, se vad mult mai definite umbrele si reflexiile :(.

VanquishS'fanatic 18-11-09 21:20

So good Drawings!!

I'm impressed!!!

sergini0 18-11-09 21:54

Update cu Ford Mustang-ul, am "bagat carbunele" si-n el:D.
http://h.imagehost.org/t/0999/DSC00375.jpg
VanquishS'fanatic, thanks man :).

Ace Axel 19-11-09 18:58

o sa te rog sa incerci sa folosesti uploadul forumului de acu inainte. daca nu stii cum, folosesti instructiunile de aici : https://forum.4tuning.ro/29-coltul-in...forumului.html . Spor la treaba !

sergini0 20-11-09 07:35

Stiu cum se foloseste upload-ul forum-ului dar imi expun desenele pe mai multe forum-uri si este cam incomod sa dau pe fiecare in parte upload. E mai simplu sa le uploadez pe un host de imagini si sa pun doar link-urile, sper ca nu am incalcat ceva :-s.

sergini0 20-11-09 09:48

1 Attachment(s)
Ultima mea creatie, un Ferrari 599 GTB facut pe A3, am scanat de 2 ori cate o jumatate din desen si le-am imbinat in photoshop, de aceea se vede o linie la mijloc. Pentru prima data mi-a iesit janta mai decent :D.

Nota moderator: Daca mai folosesti inca o data un image hosting extern ti se va sterge postul fara alte explicatii.
Ti-am urcat poza cu sistemul de attachement a forumului, in viitor te rog sa faci si tu asa. Daca nu stii cum da-ne PM ;)

Evoluzione 20-11-09 13:38

Nu e rau, fa rotile mai marisoare... La fel farul stang a masinii (deci pe dreapta desenului) Apoi termina desenul, grila de calandru, jantele, umbrele s.a.m.d.
Mai ai de lucrat mult la desenul asta, bafta.

PS. Te rog sa citesti ce ti-am scris in postul tau.

sergini0 20-11-09 19:26

ONtopic: Nu cred ca mai modific janta, poate voi face cauciucul mai gros pentru a nu parea "dezechilibrat" dar deja am hasurat foarte intens si este greu de sters, plus ca s-ar vedea urat, asta e, nimic nu-i perfect :D.
OFFtopic: Imi pare rau ca nu m-am informat si nu am citit corespunzator regulamentul, voi uploada fotografiile ca atare de acum in colo.

THUNDER77 20-11-09 21:00

Man....uite care e treaba ! Poate imi iau warn sau nu , dar mie mi se pare ca o mare parte din desenele tale sunt copiate. E si asta o arta, dar nu cred ca isi are locul aici. Asta este parerea mea si iti spun si de ce : Sunt foarte multi desenatori talentati aici ( nu dau exemple pentru ca nu fac reclama nimanui ) dar la toti am vazut greseli , linii de constructie , mici erori de perspectiva , iar la tine la unele desene nici una !!! Nu poti sa imi spui ca ai evoluat de cand ai postat prima oara si pana acum , este imposibil si stiu bine ce zic ! Vrei exemple ? Primele desene , Mercedes-urile sunt aproape impecabile https://forum.4tuning.ro/163-freehand...-sergini0.html , si ca o culme la BMW E30 , Jeep Grand Cherokee si Mercedes W124 ai dat-o in bara https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1256241503 ! Comparativ cu primele Mercedes-uri sunt oribile la modul crancen si mie unul mi-a batut la ochi si nu am fost singurul. Golf-ul 3 pe care sustii ca l-ai desenat , la fel este copiat in proprtie de 60 % . De ce ? Simplu : nu este normal , sa mergi bine pe partea fata , capota , faruri , grila , bara ( care este foarte dificil de desenat din planul ala ) , pasaj roata , aripa ,roata si usa soferului ( culmea si deschisa ) , ca apoi incepand de la baza parbrizului in sus , pavilion si partea spate sa o faci fara nici un fel de continuitate cu linia masinii si sa nu iti mai mearga mana , mai ales ca era foarte simplu !!! Ferrari-ul cel putin , sunt convins ca l-ai copiat !!! Prea este bine proportionata si bine asezata in plan , comparativ cu desenele tale ( E30 , W124 , Jeep )! . Imi cer scuze moderatorilior , adminilor si celorlalti useri , dar eu nu am mai putut rabda ! De asemenea , imi cer scuze daca vorbesc prea direct si fara diplomatie, nu vreau sa te jignesc sau sa contest ca nu stii sa desenezi , insa nu mi se pare corect sa prezinti copii pe post de freehand !!!!!!! Sper sa intelegi ce am vrut sa spun , si sa incerci sa desenezi tu si nu sa copiezi , si sa faci asta din respect pentru ceilalti useri de aici si din respect pentru tine. Numai bine si spor la desen !

dns_dns 20-11-09 21:16

e ceva la mijloc. ferrari sunt 100% sigur ca l'ai copiat. pana si jantele.. nu uimesti pe nimeni daca le copiezi, oricine poate face asta. poate crezi ca poti pacali, ca nu isi da vreunu seama. te pacalesti pe tine. daca tot vrei sa desenezi, exerseaza. nimeni nu s'a nascut invatat. cum le faci, le faci dar stii ca le'ai facut cu mana ta. vei vedea ca in foarte scurt timp evoluezi mult. nu ai de ce sa iti fie rusine ca nu ies perfecte masinile. te vom ajuta, te vom sfatui! imi cer scuze daca te'am jignit cu ceva. bafta!

Evoluzione 20-11-09 21:39

Hai, deseneaza-ne un concept propiu sau arata-ne metoda pe care o folosesti de obicei pentru a desena.
Nu de alta dar nici eu nu sunt convins ca desenele nu sunt copiate, cel putin o parte.

Pana atunci, as vrea sa ramana topicul in standby. Sa nu se posteze decat posturi constructive ;)

sergini0 20-11-09 22:26

2 Attachment(s)
Categoria "free hands" nu interzice desenatul cu o imagine in fata nu? Cum as fi putut copia pe A3 Ferrari-ul? mai exact de pe ce? Folosesc mult rigla pentru a lua niste masuratori , cu care ma ghidez in special la fata masinii, si janta (doar conturul) deoarece am probleme de perspectiva cu elipsele.
Janta am sters-o de 3 ori pana sa-mi iasa si s-o hasurez atat de intens, sunt destule zone in care se vad clar stersaturi (cel putin direct pe desen) probabil dupa scanare imaginea este mai "curata" un pic, voi incerca sa fac un concept, dar intai vreau sa termin 599 GTB-ul pentru cineva, dupa ma apuc si de concept.

@Thunder77, in legatura cu primul post, vad ca pretinzi ca am copiat si Golf 3-ul, uite-te la poza dupa care m-am ghidat, l-am facut pentru cineva, si spune-mi unde sunt liniile copiate. "culmea si usile sunt deschise": care-i problema? asa era in poza si am vrut sa semene cat mai mult, baiatul a avut un accident si am incercat sa-i fac ceva care sa-i aminteasca de masina lui.
Attachment 1183860
Puteti considera ca Jeep Grand Cherokee-ul si W124-ul sunt primele desene facute de mine ultima luna (adica de cand m-am apucat de desenat) CLK-ul, SL-ul si S-ul, le-am gasit in arhiva mea personala pe care o am de cand desenam, va voi scana niste desene pe care le faceam la 10 ani ca sa vedeti ca nu am plecat de la 0, aveam putin talent si acum incep sa progresez, deoarece inteleg altfel un desen fata de cum il intelegeam atunci (adica contur). Jeep-ul este varza la perspectiva, W124 aproape la fel, dar treptat puteti vedea ceva imbunatatiri.
Sincer, in legatura cu Ferrari-ul si eu as fi spus la fel, m-am ghidat dupa o poza cu masina, am tras-o la imprimanta si am luat masuratorile astfel incat s-o desenez mai mare dar la scara reala, cu aceleasi raporturi lungime/inaltime/latime, era pacat sa o fac distorsionata, acum o saptamana am gasit pe net un ghid in adobe reader (o carte defapt) in care erau foarte multe tutoriale combinate, de la evitarea problemelor de perspectiva la ce materiale sunt necesare.

Dupa cum am precizat, janta Ferrari-ului a primit mai multa atentie decat ale celorlalte, am retusat-o si am hasurat-o pana a iesit cum am vrut eu.

LE: Uite desenul cu Golf-ul:
Attachment 1183861,
a fost un unghi nou, le puteti compara, daca mai aveti vreo nelamurire spuneti. Va raspund dupa 12:00.
Vin dupa.

THUNDER77 20-11-09 22:29

Desi suntem in off , nu ma pot abtine sa nu repet : copiile sar in ochi , si se vede clar !!! In legatura cu Golf-ul , imprimantele scot imagini foarte bune , dar repet ce ti-am spus in primul post : explica-mi diferenta de mana intre partea fata , capota , pasaj , roata , usi etc. si partea superioara a masinii . Sustii de asemenea ca primele trei desene postate aici sunt din arhiva ta de cand erai mai mic si desenai.... ma uit la ce ai facut din e 30 , w 124 si cherokee si compar cu cele " din arhiva " .....omule oi fi eu tampit si al dracu' dar prea mare e diferenta si ori a fost o involutie in ceea ce priveste desenul ori ai desenat cu ochii inchisi !!!!!! Si nu , nu este interzis uitatul la o imagine si desenarea ei pe hartie , dar nu este corect copierea prin suprapunere a imaginii respective. Tu poti sa imi spui ce vrei , eu raman la parerea mea , si , voi face efortul de a ne intalni undeva si a da o proba in fata mea , pe o masina aleasa aleatoriu. Promit ca te voi filma si voi posta filmul aici , si promit de asemenea ca voi fi primul care iti cere scuze si retrage cele spuse !

sergini0 20-11-09 22:34

1 Attachment(s)
N-am postat nicio masina personala sau ale parintilor aici:|. Nu inteleg ce vrei sa zici.

LE: Uitati ghidul pe care l-am urmat pentru a-mi corecta cateva greseli de perspectiva.
Attachment 1183876

LE2: Daca prin masini personale te referi la Golf, doar ti-am aratat masina dupa care m-am ghidat ca sa se vada clar ca n-a fost copiat.

sergini0 23-11-09 23:13

2 Attachment(s)
Schita pentru o janta de Shellby 500GT, mie-mi place cum a iesit abia astept s-o hasurez, inca nu se disting bine zonele, trebuie s-o termin, imi place foarte mult cum arata.
Attachment 1187752
LE: Fotografia originala.
http://www.seriouswheels.com/pics-20...l-1280x960.jpg

_______________________ Postari unite _______________________

Cypos, de data asta am avut bunul simt sa pun si fotografia originala tocmai ca sa nu fiu acuzat din nou, cat o s-o tineti asa? Crezi ca daca as fi copiat-o as mai fi avut curajul s-o pun? Suprapune-o in Photoshop sau uite-te cu ochiul liber pentru ca se vad clar diferentele.

Aveti cuvantul meu ca de-acum in colo toate desenele vor fi insotite de fotografiile originale ca sa le suprapuneti pana vedeti cat de necopiate sunt... :-<

P.S.: Uploadez si imaginea cu janta deoarece mai sus am pus un link, poate din acest motiv nu ai vazut-o.
Attachment 1188055

copolinox 24-11-09 09:33

E misto janta oricum ... si stiu ca nu ai copiato ;)

Cypos 24-11-09 10:13

Mah nu stiu ce sa zic...vorba lui THUNDER77 pana nu vad, nu cred (Toma Necredinciosu') m-am legat de desenul cu janta pentru ca mi se par proportiile prea exacte...pe langa asta, liniile de contur par dintr-o bucata...(ca si cum ai copia ceva, daca ma intelegi...)! Hai ca nu mai leg de tine, dar incearca totusi ceva din cap (din imaginatia ta);) O sa-mi deschid si eu un topic in curand cu desenele mele, asa ca o sa ai ocazia sa ma taxezi si tu daca e nevoie :lol: . Numai bine.

copolinox 24-11-09 10:15

te inteleg... e normal sa ai indoieli.... ar trebui sa posteze un filmuletz cand deseneaza ceva "mare" si atunci toate se vor linisti

dns_dns 24-11-09 14:14

1 Attachment(s)
frate, fara suparare acum, daca tu ai facut desenul asta cu mana libera (si intelegi ce vreau sa zic, nu copiat - si aici tot cu mana libera faci) eu bag mainile in foc. unde sunt incadrarile? cercu e perfect, nu ai cum sa il faci fara o incadrare adecvata. steaua din care ai facut spitele? sau orice linie trasa in plus. la 15 ani nu prea ai cum face asa ceva. sorry dar nu ai dreptate. si ca sa iti demonstrez, am suprapus pozele in photoshop, cum ai spus. nu ai putut tine foaia drept si s'a deplasat putin.

ps: nu am nimic cu tine dar recunoaste, sau mai bine spune de la inceput: uitati, desenul acesta l'am copiat.

sergini0 24-11-09 19:03

1 Attachment(s)
De data asta deja o iau ca pe o jignire. Nu fac cercurile cu incadrari:|, le desenez foarte usor si sterg, redesenez, sterg pana iese destul de bine. Dupa scanare nu ies toate imperfectiunile, stersaturile, imaginea este mult mai luminoasa si din acest motiv nu se vad acele detalii. Spitele la fel, nu sunt identice, unghiul dintre ele este diferit. Azi in ora de desen l-am hasurat putin, o sa uploadez desenul in cateva minute.

Faceti abstractie de inimioara din colt, a ajuns la scoala pe mana cui nu trebuia.
Attachment 1189083

mareo 24-11-09 19:14

Elipsele se incadreaza in patrate, unde sunt la tine?
Cam uniforme desenele tale:rolleyes2

kenzor 24-11-09 19:29

tind sa il cred pe el :p nu stiu de ce..poate pt ca si eu fac la fel..nu am nici cea mai mica idee de puncte de fuga sau cum se construiese o elipsa
ca la tzara :lol:

sergini0 24-11-09 20:01

dns_dns, nu stiu ce-ai mai gasit:(:
"nu ai putut tine foaia drept si s'a deplasat putin", asta e chiar ceva ce-i zici doar unui om ....... care nu e-n stare sa tina o foaie in mana. Daca as fi copiat cred ca as fi facut-o macar putin mai "identica" cu originalul, ca sa iasa macar unghiurile dintre spite frumos si sa fie mai reusite.
Nu plec de la linii ajutatoare mereu, dreptunghiurile trasate usor pentru elipse le folosesc doar in cazurile in care masina e pe toata coala, janta aceasta era destul de mare cat sa am unde sa sterg in caz ca gresesc, oricum am trasat usor si am intarit conturul dupa ce am ajuns la o forma finala.

Evoluzione 24-11-09 20:13

STOP! Gata, nu mai posteaza nimeni, deja am fost nevoit sa sterg aproape o pagina de off-topic si jigniri.

sergini0, posteaza te rog un post, un singur post cu diferite stadii a desenelor tale, sau un filmulet cum tia propus amicul tau. Atunci se va putea relua cursul normal al topicului. Nu esti obligat sa postezi repede. Ai o eternitate la dispozitia ta pentru ca sa ne pregatesti acest post, poti folosi tot timpul care il crezi necesar ;)

Restul postarilor (a lui sergini0 si celoralti useri) se vor sterge sistematic si indiferent de continut.

sergini0 16-12-09 16:51

19 Attachment(s)
Revin si eu cu desenele promise dupa o pauza destul de lunga. Azi am luat vacanta deci de acum inainte voi desena putin mai des. In acest timp am desenat destul de putin pentru ca am avut niste teze dar va arat totusi.

Un Mercedes CLC, initial am incercat sa desenez un C dar nu am avut loc pe foaie, m-am plictisit si l-am abandonat la jumatate. Este free hand si l-am facut din ochi.. fara masuratori exacte.
Fotografia din care m-am inspirat:
Attachment 1223631
Si desenele:
Attachment 1223632Attachment 1223633
Attachment 1223634Attachment 1223635

Un BMW E30, e facut pe A3 si am scanat cate jumatate din desen si le-am imbinat, de aceea este o linie verticala in centrul imaginii. M-am inspirat dupa mai multe fotografii si dupa BMW M3 E30-ul lui blue macca, deci nu am o fotografie anume, oricum il voi mai retusa cand voi avea timp pentru ca nu prea-mi plac geamurile care au aceeasi intensitate a hasurii ca si masina. La acesta in schimb am folosit mult rigla si l-am facut cat de cat la scara dupa masuratori exacte.
Attachment 1223648Attachment 1223649
Attachment 1223650Attachment 1223651

Am facut si un SL 65 AMG din spate, dar in aceasta perioada am avut probleme cu scanner-ul si am reusit sa scanez doar cand era aproape gata.
Fotografia:
Attachment 1223663
Desenele:
Attachment 1223664Attachment 1223665

Acelasi SL 65 AMG din fata, trebuia sa-l fac putin mai turtit, arata mai mult a CLK :D. Am muncit mai mult decat la orice alt desen de-al meu la hasura.
Fotografia:
Attachment 1223692
Desenele:
Attachment 1223693Attachment 1223694
Attachment 1223695Attachment 1223696
Cu asta am incheiat prezentarea noilor desene... astept pareri, acum incerc sa fac un Porsche 911.

LE: Am uitat sa va spun ca m-am filmat putin cand hasuram SL-ul din spate, nu e surprins un moment foarte interesant dar... :-?
Attachment 1223720

All times are GMT +2. The time now is 00:35.

- Copyright 2026 4Tuning