![]() |
Re: Fiat Grande Punto Racingline by MSDesign
10 Attachment(s)
Sti ceva aici o sa inchei discutia cu tine pt ca eu nu incerc sa conving pe nimeni. Eu fac fraieri pe acei oamenii care vorbesc tot ce aud ca spun niste prosti. Poti sa vorbesti despre vreo marca si despre vreo natiune decat dupa ce detii vreo masina a acelei marci. Sa-mi gasesti oameni intre 18 - 45 ani care au avut pe bune masina italieneasca (noua) si le plac senzatiile tari si sunt nemultumiti. Eu am dat banii pe un mare *** de golf luandu-ma dupa toti astia, de care nu m-am bucurat nici macar 100 mii Km. Iesi in strainatate mai des in cazul in care iesi, implicate in intalniri si in cluburile de acolo si porma vorbeste. Itzi zic eu ca masina italiana nu se desmembreaza la viteza si dovada e faptul ca micutzul Punto 3u in 98 a obtinut 4 puncte Euroncap (informeaza-te) in vreme ce ditamai Golfu are 3 stelute rusinate. Nu cred ca Italienii o sa se simta vreodata amenintati de o lada ca logan incat sa-i insceneze o rasturnare ca nemtii. Nemtii sunt cei mai farsori si mincinosi oamenii, in vreme ce Italienii nu prea ii intereseaza parerile celorlalti (si aici gresesc) dovada fiind ca ei itzi vand un Ferrari numai daca li se pare lor ca-l meriti (nu faci contrareclama, nu ai fost criminal, violator, etc) in vreme ce neamtul sare imediat sa-ti traga teapa. Eu nu-i suport pe mancatorii aia de *** roscati. Am pus poze de la intalniri din Germania unde nemtii strigau "Italy no. 1" , "Cuore Sportivo", "Michael Shumacher", "Ferrari", etc
|
Si nu compara un porche cu un Maserati, ca se aseamana doar la numarul de locuri ! Italy no. 1 ;)
|
Scuze am uitat sa-ti spun pe unde stau in mare parte in Bucuresti in rest Romania-Italia-Germania-Elvetia si am peste 400 mii de Km cu masini italienesti si fratimiu mai mult ca mine.
|
Iti dau dreptate si aici, dar la faza cu EuroNCAP am ramas putin pe ganduri. In caz ca nu stiai, EuroNCAP acorda stele masinilor IN FUNCTIE DE PROTECTIA OFERITA PASAGERILOR IN CAZUL UNUI IMPACT, nicidecum in cazul rularii la viteze mari.
E si normal sa fii indignat de o comparatie Maserati-Porsche. Ca doar o "Cuore Sportivo" inca mai foloseste jurnalierele clasice, aeratoare de Logan , plastic si finisaje demne de un Renault si un motor cu 0,6 litri mai mare decat al lui 911 turbo care produce si mai putina putere la un consum mai mare... Dar aici e totul vorba despre emotii... Si apropo, d'aia au ajuns Ferrari sa fie cumparati de grupul Fiat (care, ultima oara cand am citit, nu o ducea asa bine cu vanzarile). Pentru ca sunt prea cu nasul pe sus pentru a da o supermasina. Trebuie sa fii invitat sa-ti dai banii ca sa ai parte de "privilegiul" de a conduce o masina pe autostrada; masina care poate foarte bine sa ia foc (a fost un reportaj pe PROTV, si este si pe forum filmul pe undeva) fara vreun motiv serios. Germanii despre care vorbesti tu erau inebuniti de magia creata de Michael Schumacher (Sie est Deutsch) in Formula 1. Gandeste-te bine: oare atatia nemti laudau Ferrari daca nu pilota Schumi pentru ei? Eu unul zic nu. Dar asta este parerea mea. Oricum, Grande Punto pare la prima vedere o masina foarte reusita (un motor de 180 pe un model de clasa mica este ceva intradevar), si cred ca modelul de serie bazat pe Trepiuno va fi un succes rasunator pentru Fiat. PS: nu mai scriu posturi asa lungi ca ma plictisecs :D |
Macar informat te credeam Maserati are motor de 4244 cmc si dezvolta 400 CP, ia suta in 4,8 s in vreme ce un mare cacat de porche de 4511 cmc dezvolta 340 CP sau 3824 cmc si 355 CP. Aici chiar mi-ai demonstrat ca mai bine taci pt ca Italieni sunt de cand lumea cunoscuti prin faptul ca si motoarele mici sunt fioroase si au cea mai mare putere litrica. Ar trebui sa vezi si tu o intrecere intre un Maserati si un Porche, cand ala cu Maserati e la 20 m in fata lu ala cu Porche e in a 1-ia si ala cu porche cred ca se pregateste sa bage a 3-a. Cum spuneam mai sus, respect oamenii care sunt informati sau patiti nu cei care se iau din auzite ca tine. Cu consumul ai si tu dreptate intradevar. Cu EuroNcap ma refeream tot la accidente, o masina care are 4 stele e f bine inchegata, dar de asa e cand vorbesti in necunostinta de cauza, cand n-ai avut niciodata vreo italianca. Deci ca sa inchei discutia intr-un fiat singurul zgomot pe care il auzi la viteza este un motor chinuit de un *** nemtesc pe care tocmai il depasesti ;) sau, numai in Romania plasticele interioare (nu deranjeaza prea tare). De amortizoare poti sa zici ca te tin 120 mii Km nu 140 mii ca la nemtoaice (ce diferenta mare). Numai bine !
|
Hmm.. nu stiu ce pitic ti-a soptit tie in ureche, dar Porsche 911 turbo are 3600 cmc (3,6 L) si 444 CP.
|
Eu vorbeam de masini aduse in Romania de importatorii autorizati, cel mai puternic porche 911: Porche 911 Carrera 2 S Coupe de 3824 cmc si si 355 CP ca asa itzi zic si eu de Maserati 4308 cmc si 490 CP care e in Europa sau de 5748 cmc 540 CP sau de Maserati MC 12 de 6,0 L si 630 CP, eu de motorul ala de porche nu am auzit (3,6 l sigur nu are, poate mai mult).
|
Eu vorbeam de motorul Porsche in general, ca in Romania oricum se aduc cam 3% din toate marcile bestiale din lume (una din ele fiind, desigur Maserati :P ).
Specificatiile motorului Porsche le-am gasit intr-o revista ams din arhiva de anul trecut. Am zis ca poate au scris ei gresit, asa ca am cautat pe net, si mi-a dat acelasi rezultat. Am scris in google exact asa: "Porsche 911 turbo specs", si a aparut Yahoo! autos, un model turbo S cabrio: "Standard Engine3.6L H6 Standard Transmission6 Speed Manual Cylinders6 ********** @ RPM444@5700 Torque @ RPM457@3500" Asta este fosta generatie 911 PS: nu uita de "S"-ul din Porsche ;) |
Porche 911 Carrera S
2+2 seater coupe, rear-wheel drive Rear-engine, 3.8 liters, 6 cylinders 355 hp (SAE) @ 6,600 rpm 0-60 mph: 4.6 sec. Top Track Speed: 182 mph $ 81,400 Deci baietel asta e cel mai puternic Porche inafara de Carrera GT care are 6050 cmc imi pare rau ca te dezamagesc, poate ce ai vazut tu e vreun concept sau vreun desen de la Gradinita Romano-Germana. Oricum diferenta dintre Maserati si Porche nu e pe hartie, e pe strada, o sa-ti fac rost de niste filmuletze. Porche e de nivelul Chrysler 300 C adik CP destul de multi, da' prosti ;) |
Deci nenea, habar n-ai de Porsche... tu de 911 TURBO n-ai auzit? Prima generatie a aparut prin '75. A depasit de mai bine de 30 de ani stadiul de concept, silly.
Sugestie: http://www.porsche.com/international/models/911/ si vezi ultimul model de pe lista: 480 HP, 0-100 in 3,8 secunde, Vmax: 310 km/h. Restul poti sa vezi si singur, daca vrei. PS: in legatura cu cilinreea, my bad! Greseala de tipar ;) |
Da eu intrasem pe un site din usa. Aici ai dreptate, imi cer scuze e un motor impresionant, oricum cand te uiti la aia 8000 rpm max de pe bord imi vine sa rad (exact ca mine). Nu as da un Maserati pe 4 dalea. Daca ar fi tari ar avea si ei echipa in F1 dar probabil s-ar trezi cu motorul plin de flacari la sofer in brate :) Daca nu se reuneau intr-un grup era si Maserati si Alfa in F1. Cand in Italia se faceau curse porche cred ca facea biciclete.
|
Nu, Porsche s-a apucat sa fabrice biciclete in 1966, mai exact la 18 ani dupa aparitia primului automobil de serie care poarta emblema Porsche. Inainte de 1948, Ferdinand Porsche concepea si construia masini impreuna cu alti producatori (cum ar fi Hitler - vezi Volkswagen) Tu chiar crezi ca turatia conteaza cel mai mult?
E treaba celor de la Porsche de ce nu participa la Campionatul Mondial de Formula 1. Zic totusi ca Germania este bine reprezentata (McLaren-Mercedes, Toyota si mai nou BMW). Oricum, Porsche participa cu succes in FIA GT, supercupa Porsche si Le Mans, asa ca nu duc lipsa de competitii sportive. Ca sa-ti gasesc nod in papura: Si daca Ferrari nu cumpara marca Maserati, ar fi zacut si astazi intr-o balta de sange. Apropo, de ce se joaca grupul Fiat na-ti-o tie da-mi-o mie cu Maserati? Acum apartine de Alfa-Romeo... wtf? |
frate deci grande punto e f tare eu am avut ocazia sa merg cu unu in italia si am fost placut impresionat ..oricum ce sa zic oricum sunt fan fiat ...si poate sunt subiectiv dar masina kiar se comporta bine !cat depsre tuning...ramane de vazut cum o sa apara pe strazile naostre ...eu vreau sa imi cumapr unu :Dbafta!!!cat despre motorizari .....preferatu banuiesc ca o sa fie 1.6 turbo 16v 180 cp aa si pt interesati o sa fie si un motor pe gaz:P vam salutat
|
aa si apropo maserati apartie de grupul fiat...la fel si alfa romeo!!!!
|
16 Attachment(s)
In FIA GT se stie Italienii fac legea, in supercupa Porche e normal sa castige o trotineta daia de porche daca numai dalea sunt. In trecut Maserati avea probleme datorita concurentei cu Ferrari si Alfa, daca 1948 ti se pare de mult afla ca grupul fiat produce masini de 110 ani. Nu e nici un joc in Fiat Group esti doar dezinformat ca toti necunoscatorii, eu urmaresc mereu in Italia conferintele lor. Alfa Romeo va trece in segmentul supersport prin modelul 8C Competizione din cauza faptului ca Maserati si mai ales Ferrari sunt prea scumpi fata de concurentii directi. In supergrupul FIAT strategia este urmatoarea: Fiat (masina de zi cu zi), Lancia (Lux mai ales prin Thesis, in trecut si spotiva dar va redevenii prin noua Delta), Alfa Romeo (Sportiva Premium), Maserati & Ferrari (supersportive), Iveco (autoutilitare & industriale), CNH (industriale) si spre deosebire de nemti ei sunt pasionati si isi fac totul singuri (Magneti Marelli, Teksid, Comau, Selenia). Pt mine si pt orice iubitor al puterii turatia inseamna tot. Am facut un Golf Sport nou praf incercand sa-l conduc ca pe o Italianca (pacat ca era al meu :() De cand Toyota e de origine germana sau ai vazut vreouna cu numere de Germania :)). Inchei aici pt ca incep drumurile pt mine, in concluzie masina nemteasca e o obosita. Pun niste poze cu Alfa 8 C, noua Delta, Alfa Kamal & Maserati Kubang (viitoarele cele mai tari suv-uri)
|
Cursele in Italia au inceput in 1902 si se intreceau intre ei pt ca nu aveau cu cine se intrece din alte tarii. Giro d'Italia Automobilistico asa s-a numit prima competitie automobilistica din lume si a castigat FIAT 24 HP. Forzza FiatGroup !
|
Termenul de "joc" era folosit cu sens conotativ, si ma asteptam sa te prinzi de prima. Asta nu o stiu de prin auzite. Maserati a fost "reinviat" de Ferrari la inceputul anilor '90, iar acum Maserati trece sub tutela Alfa Romeo. De ce? Pentru ca Alfa planuieste sa intre in categoria supersport? Asta nu-i argument.
Forza se scrie cu un Z, pentru ca nu e pizza. Germanii isi mai iau unele parti din alte parti pentru ca ei sunt in stare sa recunoasca un lucru facut mai bine de altcineva (cu exceptia Mercedes care face un automobil in patru colturi ale lumii, pentru a scade costurile de productie). Pacat de Golful ala nou :(. Mai uita-te si tu cand atinge vitezometrul linia rosie ;) Ma refeream la echipa de Formula 1 Toyota, al carei masina este dezvoltata in Cologne, Germania, dar vad ca Formula 1 nu este punctul tau forte. (cu exceptia echipelor Ferrari si Toro Rosso) |
Eu nu am vazut vitezometru cu zona rosie, ala cred ca e turometru dar daca tu zici poate ai vazut si Toyota poate sa faca masini si sa testeze si in Mexic ca tot de origine japoneza o sa fie. Vezi asta e smecheria o masina Italieneasca fuge de rupe si se opreste in zona rosie care e f. departe, o masina nemteasca trece de zona rosie dar degeaba, tot tractor este. Maserati nu trece sub tutela Alfa Romeo, ei sunt un grup, o familie poate doar vor dezvolta proiecte comune. Da, Maserati a fost reinviat la inceputul anilor '90 atunci cand a fost cumparat de Fiat. Nemtii nu recunosc un lucru bun, sunt doar incapabili sa-l faca, inafara de falsuri si minciuni nu stiu altceva, cel mai bine e sa faci totul adaptat cerintelor masinilor tale.
|
:oops: oops.. nu stiu de ce a iesit vitezometru.
"nemtii [...] in afara de falsuri si minciuni nu stiu altceva" . Experienta mea cu germanii mi-a demonstrat contrariul. Sunt mult prea ambitiosi sa se coboare la nivelul ala BTW: Forza GM, ca a cumparat Grupul Fiat, altfel se ducea de rapa. :-) |
3 Attachment(s)
Bai baiatule da' tu chiar nu ai habar de nimik, unde draq ai auzit tu ca GM a cumparat Fiat. Exista un acord Fiat - GM prin care GM foloseste motoare Fiat si tehnologia unica MultiJet iar Fiat Group poate folosi elemente de caroserie GM (ex: Fiat Croma - sasiu Opel Signum). Fiat a incasat foarte multi bani de la GM, iar GM isi doteaza aproape toate dieselurile cu MultiJet Fiat. Niciodata GM nu o sa cumpere Fiat bai dezinformatule. GM detine doar Chevrolet, Buick, Pontiac, GMC, Saturn, HUMMER, SAAB, Cadillac, Vauxhall, Opel, Holden, Mitsubishi, Daewoo. Ar vrea nemtii sa aiba si ei MultiJet si motoare italienesti nu obositele alea de TDI, pt ca cel mai mare constructor din lume GM nu a reusit sa faca ce face FIAT Group, doar a cumparat. Acordul era facut initial sa dezvolte proiecte comune dar intelegerea a picat si au ramas numai la acest schimb.
|
Imi cer scuze, am fost dezinformat. GM era la un pas de a cumpara Fiat, dar pe urma s-au razgandit. Scuze, din nou. M-am grabit.
Fac o paranteza de la aceasta discutie: cred ca moderatorii au cam uitat de thread-ul asta. Suntem offtopic de mult. |
1 Attachment(s)
numi place fiatu in general
|
Si ma rog ce nu-ti place la Fiat?
|
Quote:
|
Frumos argumentat, dar din pacate te-ai chinuit degeaba. Mantra posteaza peste tot sa-i creasca rangul :-P
|
baieti buni,eu nu am nimic cu nici unul{siceri sa fim fiatul e fiat adica e o masina la un pret accesibil}eu din propria experienta am avut un punto din 2000,1300-65 cai si era ca o caruta,nu tragea de loc,dar grande punto e altceva acum mai am de 1400-95 cai benzina bun inca nu am dat tare in el,e nou dar sincer am vazut un bmw745 cred nu foarte nou poate gresesc numarul dar cica are 500 cai ,...dar sa vedeti cind a apasat pe acceleratie cum a fugit fundul masinii,,si cum se auzeaaaaa nu am auzit in viata mea asa ceva{am vazut si alte masini,,,carera..lotus...ferari}dar asta m-a speriat.
|
Stai putin ca nu inteleg. Tu compari Grande Punto cu BMW seria 7 ???
|
nu ,dar zic ca bmw e BMW{nu neaparat seria 7}orice bmw
|
Si ce legatura are BMW cu Fiatul? Cate BMW-uri poti cumpara cu 15.000 de euro? Zero, eventual volanul imbracat in piele si o janta. Cate Fiaturi? Unul intreg si bine echipat.
|
corect,sincer eu ma feresc de masini cu tractiune spate
|
Daca stai in California sau Monaco e perfecta tractiunea pe spate, daca nu cea mai buna alegere este un Mitsubishi Evo IX :D
|
bmw -ul e bmw e o afirmatie proasta, sa fim seriosi motoare de bmw mai mari si-o fura de la alfa si fiat cu motoare mult mai mici. Fiat-ul e ieftin pt ca nu-ti ofera luxul unui bmw si calitatea materialeltor interiore (bordul parca din cauciuc), daca vrei lux i-ati lancia sau alfa, maserati quattroporte (pe care nu l-as da nici pe 5 seria 7 si 7 seria 5) fiat-ul se adreseaza unei categorii aparte. De bmw dupa parerea mea e doar tractiunea spate si stabilitatea (dar oricum sub alfa) pt ca pe mine luxul nu ma intereseaza, fiat ofera tot ceea ce-ti este util (geam elect, ac, destule reglaje si confort) sa sti ca poti sa-ti dotezi fiat-ul sa coste cat un bmw numai ca bmw e o marca premium (ca alfa) si e gata dotat. Si un motor de 4,5 l doar nu vrei sa fie bleg ca ar fi culmea, si bunicamea daca ar face un motor dala ar fugii. un 318 i (129 CP) nu are cuvant de spus in fata unui 147 1.6 16 v (120 CP), masini cam de aceeasi greutate si pret asa ca mai gandeste-te nu-mi da exemple de 4.5 l pt ca scot Ferrari la atac ;) Te-ai gandit la rusinea aia de masina 316 i care e o rusine dupa parerea mea sau 116 i, pai compara-l cu un alfa de 1.6 si atunci o sa vezi fortza latina. Cat despre Fiat eu unul numai masini italienesti o sa-mi iau, iar o masina cu sigla fiat nu o sa lipseasca din colectia mea pt c a e incarcata cu 115 ani de istorie si pasiune.
|
bravo nu te lasa,eu punto care l-am avut era o prostie,o carutade 60 cai ,mai astept putin cu grande si apoi ii dau in gusa sa vad cit fuge si asta
|
Punto 60 CP nu e o masina pt fuga, e facuta pt consum si pt oras, 0-100 Km/h adik cat e necesar in oras ii trage foarte bine (nu-mi spune ca nu e asa). Si nu-mi spune ca nu e bine pt asa un motor, in carti scrie 0-100 Km/h in 14.2 sec (dar scoti mult mai bine) viteza max 155 (165 am mers eu cu a lu' nevastamea), plus ca in a-4a i-am dat si 145 si trage superbine pana in vit a4-a, in a-5-a intradevar nu trage. Ce zici de bmw 316 i cu 0-100 in 13 sec sau de vw Polo 1.2 64 cp - 15 sec sau de 55 cp 17.5, sau golf 1.4 75 cp - 14.7 sau de gluma aia de masina skoda fabia 1.2 55 cp 18.4 sau 64 cp 15.9, seat ibiza 1.2 14.9, megane 1.4 cea mai naspa caruta, nissan micra 1.2 65 cp 16.3 . Deci mai gandeste-te oricum e nr 1 in clasa sa ca si performante si nu e un motor facut pt fuga e facut pt consum e un simplu motor cu 8 v sohc mpi, pt fuga punto are 1242 cmc 16 V dohc care tot nr 1 e in clasa sau mai nou 1.4 16 V care e supersportiv. In final Punto 1.2 60 cp e o masina frumoasa si economica de oras,si sa-ti mai zic ceva m-am luat cu logan 1.6 90 CP cu a lu nevastamea si l-am cam facut sa planga pe tipu cu loganu' tunarit :) nu zic dupa 150 poate e mai tare dar cand eram la 130 in a3-a era cu mult in spatele meu, eu nu ezit sa-l iau in oras cand e liber pt ca imi face bine la buzunar ;) si e chiar sprinten atunci cand e nevoie, plus ca e superb (are varianta in 3u full options). Atunci cand alegi o motorizare trebuie sa te gandesti pt ce e facut eu vreau sa-i vand nevestei asta si sa-i iau 1.9 d 60 cp tot in 3u care e cel mai bun prieten al buzunarului tau 7 in oras si 4.8 in afara motorina.
|
multumesc,cred ca al meu era foarte obosit,ca la sprint ma intrecea si un pegeot de 55 cai 1000cmc,si imi venea sa pling
|
mai mult de asta am decis 1400-95 cai mai putin niciodata
|
E posibil, l-ai avut nou, cati km avea ? faza cu peugeot-ul e prea de tot in primul rand motor mai mic apoi punto are 860 Kg, 206 are aprope 1 tona, si in carti la 206 scrie 0-100 in 17 sec (diferenta mult prea mare). Si daca fostul propietar al lui punto (in cazul in care era second hand) schimba uleiul din 40 in 40 e normal sau daca cara cu el prea mare greutate, dupa parerea mea sigurele motive care puteau afecta masina. In max 2 luni imi vine si mie grande punto 3u sporting 1.4 16 V rosu ca focu ;)
|
deci cind vin in tara facem un raly
|
ce pret te- a ajuns,pe mine 14190-masina si vopsea250 euro..U?
|
Am auzit ca apare Grande Punto Multijet cu 100 si mai multi cai... este adevarat??? Daca da... yikes :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:21. |
- Copyright 2026 4Tuning