Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   golf 3 vs calibra (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145392-golf-3-vs-calibra.html)

mistreku 22-11-09 12:36

Re: golf 3 vs calibra

nu are toata lumea, insa toti tintesc catre motorizarile de varf. probabil de aia. oricum, eu am vbt din punctul meu de vedere, unde performanta primeaza. in limita bugetului, fireste. nu snt taximetrist, nu am familie, nu vad cu ce m-ar "aranja" practicalitatea in detrimentul performantei/design-ului.

tonu_adrian 27-11-09 13:17

sunt posesor de calibra 16 v ecotec din 95 [136 cai] , consumul pe benzina e 10% mediu si 12% pe gpl[asa am achizitionat masina din italia], la un stil de mers destul de agresiv... Care se plange k nu are loc in calibra?? eu am 1.96 si stau ff bine in scaunele recaro pe cand cu golf 3 cu scaunul la maxim stau cu capul in tavan...Deocamdata sunt tanar ..merg cu cali ..cand mai imbatranesc o sa imi iau golf..

_anaconda_ 27-11-09 17:16

Numai pentru aspectul exterior si mi-as cumpara Calibra daca as avea de ales intre astea doua.

Heaven^ 30-11-09 03:27

Quote:

Originally Posted by tonu_adrian (Post 2841198)
sunt posesor de calibra 16 v ecotec din 95 [136 cai] , consumul pe benzina e 10% mediu si 12% pe gpl[asa am achizitionat masina din italia], la un stil de mers destul de agresiv... Care se plange k nu are loc in calibra?? eu am 1.96 si stau ff bine in scaunele recaro pe cand cu golf 3 cu scaunul la maxim stau cu capul in tavan...Deocamdata sunt tanar ..merg cu cali ..cand mai imbatranesc o sa imi iau golf..

Ai incercat vreodata scaunele recaro de pe golf? Lasa balivernele cu capul in tavan la golf ca esti pe langa...

kidu2006 30-11-09 10:12

:))) sunt uimit de cate aberatii sunt si aici si lipsa totala de respect pt acest topic!
Greseala celui care a inceput topicul este ca nu a precizat care dintre modelele de calibra respectiv golf sa le comparam!
Exista +uri si -usuri pt ambele,dar totul difera de la motorizare la motorizare!
Eu vad dintre Calibra SFI 150cp si GTI de 150cp ca ar merita Golful de la mare departare!
De ce?comparati singuri pe net si o sa vedeti de ce!Nu sunt fac VW sau Opel,imi placea acum cativa ani Calibra,dar dupa cateva cercetari nu sunt mari realizari din punctul meu de vedere!Cel putin SFI n`are nici o treaba cu aia 150cp care`i detine din fabrica!Ca sa fiu putin off-topic,Mazda mea stock batea Calibra stock pe 400m fara drept de apel .. intradevar,dupa 400m ar fi trecut de mine cu cel putin 1masina .. a mea se duce 230km,cam asa si SFI,poate 240km
In fine,asteptam "titularul" sa ne spuna ce modele dintre cele 2 masini il intereseaza

tonu_adrian 30-11-09 10:16

>heaven ..nu stiu ce inaltime ai tu da eu am 1.96 iar golful cu care am mers era 1.6 i 101 cai gt si avea scaune sport! cu scaunul tras la max stau muuuult mai rau decat in calibra...in a mea imi intra picioarele sub bord klumea.. practic stau intins in masina :lol:

hordeagabriel 02-12-09 18:23

Ati tot vorbit despre look si performante dar despre fiabilitate si calitatea finisajelor nu cred ca ati amintit, capitole la care golful cred ca e superior...

aleks 02-12-09 18:30

Quote:

Originally Posted by hordeagabriel (Post 2856086)
Ati tot vorbit despre look si performante dar despre fiabilitate si calitatea finisajelor nu cred ca ati amintit, capitole la care golful cred ca e superior...

Nu tin partea nimănui, dar eu nu văd diferenţe de finisaj şi de rezistenţă în timp la interioare. Poate n-am fost eu prea atent sau n-am mers suficient cu ambele.

D_M_X 02-12-09 18:37

la o masina de 15 ani conteaza f mult cum a fost ingrijita pe parcursul vietii iei. Am un g3 vr6 si am mai avut un 1.8 . Cel de 1.8 a fost adus din D si intr-un an nu am bagat nici macar 1 leu in el. Vr-u a fost luat din ro si nu prea a avut grija de el. Ca mecanica sunt masini f robustemai putin cel de 1.4. Au prb cu rugina la aripi. Intretinerea este ieftina.
La calibra nu pot sa ma pronunt decat asupra motorului. Sfi e o belea de motor si daca mai e si ingrijit mergi cu consum redus( cam 10 in oras) si trage frumusel ptr anii lui. PE parcursul timpului am observat la multe calibre ca se decoloreaza plasticele de la bord si apare rugina pe la aripi si sub bandouri.

tonu_adrian 02-12-09 18:42

intradevar calibrele ruginesc la aripile spate f usor...dar la cele dupa '95 a fost remediata problema. A mea e din 95 caroserie finlanda si nu are pic de rugina. Bordul de pe g3 e o idee mai frumos si mai bine imbinat...la cali cam scartaie..

hordeagabriel 02-12-09 21:00

Quote:

Originally Posted by tonu_adrian (Post 2856166)
intradevar calibrele ruginesc la aripile spate f usor...dar la cele dupa '95 a fost remediata problema. A mea e din 95 caroserie finlanda si nu are pic de rugina. Bordul de pe g3 e o idee mai frumos si mai bine imbinat...la cali cam scartaie..

Nu ma refeream neaparat la faptul ca ruginesc mai repede calibrele...Parerea mea e ca e reprezentata mai bine la golf esenta aceea nemteasca..

Recunosc ca am un golf 3 si poate sunt subiectiv...Mentionez ca am 1.85 (pentru ca era in discutie si asta) si nu am probleme cu confortul nici in spate iar la volan nici atat, mai ales ca scaunele sunt reglabile si pe inaltime. Motorul trage decent (1.6 L AEK) cu un consum decent. Are un look care nu iese in evidenta dar in acelasi timp are un aer chic iar asta nu o spun eu, o spune prietena mea care e mai avizata in domeniul esteticului. In cocluzie, as spune ca e o masina care le are pe toate dar nu exceleaza in nici un domeniu. E masina care mie imi satisface nevoile zilnice. Cat despre partea sportiva pot spune ca am facut liniute cu urmatoarele masini: 316 (e36) am fost inainte pana in treapta a 4-a, Logan 1.4 pe care l-am facut cu 2 lungimi de masina, Logan 1.6 pe care l-am facut cu 1 lungime de masina, Alfa romeo 90 2.4 TD care pana in treapta a 2-a merge incredibil dar apoi pierde repede teren. Cam asta e experienta mea pe care o pot impartasi. Sper sa fie cu folos...

lord_wader 10-12-09 20:11

Quote:

Originally Posted by hordeagabriel (Post 2856604)
Nu ma refeream neaparat la faptul ca ruginesc mai repede calibrele...Parerea mea e ca e reprezentata mai bine la golf esenta aceea nemteasca..

Recunosc ca am un golf 3 si poate sunt subiectiv.... am facut liniute cu urmatoarele masini: 316 (e36) am fost inainte pana in treapta a 4-a, Logan 1.4 pe care l-am facut cu 2 lungimi de masina, Logan 1.6 pe care l-am facut cu 1 lungime de masina, Alfa romeo 90 2.4 TD care pana in treapta a 2-a merge incredibil dar apoi pierde repede teren. Cam asta e experienta mea pe care o pot impartasi. Sper sa fie cu folos...

Pai tu compari motor de 100Cp cu 75 de la dacia? eu in locul tau nici nu mai mentionam loganul de 1.4

scorpionreptyle 18-12-09 00:35

un motor mare pe o caroserie mica sau potrivita consuma la fel sau chiar mai putin decat unul mic asezat pe o caroserie nu tocmai potrivita. E o chestie foarte logica. Multi se sperie de bmw spre exemplu pentru consumul mare,eu am 2.8 benzina pe un e39,daca vreau si nu ma las in mreajele puterii pot scoate de la 6,5% pe autostrada (120km/h) - 9% mix (si talpa la nevoie dar si linistit,dupa caz) pana la 11% in oras(asta in Bucuresti). Fara sa te chinui si fara sa-ti pese,ca om normal scoti 9% mix si 12~13 oras. Mi se pare acceptabil la un astfel de motor,multi interpreteaza 12% din bordul masinii ca si cand i-ar fi inghitzit deja 12 litrii pe loc. Consumul ala e pentru 100km mersi in ritmul ala. 100km e destul de mult mers prin oras si e aproape imposibil sa ai un mers sportiv in tot acest timp. 30RON pentru 100km prin oras nu mi se pare deloc mult. ..parerea mea.

mike-fullspeed 18-12-09 08:21

12 l = aproape 50 de lei nu 30... :D Oricum sa stii ca ai dreptate, am si u un preten cu 528i.... Consuma mai mult un 520...

scorpionreptyle 18-12-09 23:37

acum doar nu vrei sa dau cifre exacte! 1 lbenzina e 3,9Ron prin Bucuresti,deci 40Ron 10 L :) . Am avut si eu un 320i 24v si la temperamentul meu consuma 19%. Am mai avut si un 325TDS care din 10% nu iesea indiferent de cum il foloseam. Motoarele mari (nu cele exagerat de mari) sunt mai bune dupa parerea mea pe o caroserie echilibrata decat motoarele mici,te face sa stai mai relaxat si pentru cine invatza bine motorul,il satisface si la consum.

lord_wader 24-12-09 14:11

In conditii de iarna o dacie consuma peste 2.5l de benzina la 20km, ma indoiesc ca un motor de 2000cmc, si peste, scoate mai putin. Dar celelalte consumabile, reviziile nu le socotiti?

tonu_adrian 24-12-09 14:58

la vectra a/calibra preturile la consumabile sunt cam cele mai mici posibile...un filtru de ulei e mai ieftin k la dacie..oricum si la golf tot pe acolo..

scorpionreptyle 24-12-09 17:21

dacia e o exceptie de la toate regulile,intotdeauna a consumat mult...mai ales daca te referi la cea pe carburatie. 1.4i consuma 9% in oras condus batraneste si 10~11 la un mers cat de cat. De 1.6 nu mai vorbesc,consuma cat un 2.8i . Cine vrea bmw are pretentii la putere,comportament bun de drum,o tenta de lux,nu 5% consum! Piesele intr-adevar sunt cam scumpe dar daca faci o comparatie cu piesele de logan sa zicem,nu e chiar asa uriasa diferentza. In plus durata de viatza a piesei e destul de lunga cat sa compenseze gaura din buzunar. :)

scorpionreptyle 24-12-09 17:27

socru`meu are un vectra A si cumpara piese fff ieftine citez : "mai scumpe cu doar jumate din pretul pieselor de dacie". opel este o masina cu un consum foarte bun si pret la intretinere pe masura..dealtfel singurele avantaje peste bmw. Fiecare masina e buna in felul ei pentru diferitele categorii de oameni. Daca stii ce vrei si vrei ce ti se potriveste,faci compromisuri.

74axd 10-03-10 20:27

nu stiu daca mai este de actualitate dar va pot spune cate ceva din experienta proprie. am avut o calibra de 150 cp luata cu 119000km si am tinut-o 2 ani ajungand cu ea la 190 000 km. in tot acest timp aparte un set de placute, ulei si filtre nu am bagat nimic. viteza max 240km/h. spatiu cat cuprinde in fata, in spate faptul ca stai intr-o pozitie coborata inti da senzatia de discomfort dar loc e. consum : medie 8l/100km cu mers la 160 pe unde se putea. am facut in schimb un drum italia-romania si am consumat 120l la 1900km mergand in conditiile normale de trafic(era prin mai) am dat-o unui prieten caci nu o putea conduce sotia(pedala ambreiaj tare, pozitie joasa la volan, incomoda la schimbator pt cei sub 1,70. cel care a luat-o de la mine a avut bunavointa sa o rastoarne undeva pe laga iasi. singurul lucru de combatut sunt franele care oboseau destul de repede. intradevar nu cred ca se poate compara la demaraj cu un golf 3 de 150 cp pt ca e o masina grea dar nici golful nu va ajunge ever la 240 cu numai 150 cp- chestie de aerodinamica. cat despre cum arata nu se poate comenta caci fiecare e cu gustul lui.
eu probleme cu rugina nu am avut caci eram in it si nu prea dadeau cu sare dar dupa 4 drumuri de ro incepuse sa imi bata un pivot... concluzionind: am avut ocazia sa merg si cu golf 3 gti si cu 1.8 dar nu se compara cu opelul ca si dinamica decat daca bagi bani in ele.

Flow_Flexatu 10-03-10 20:52

nici nu ai ce sa compari,calibra e peste golf cu 5 clase...din toate punctele de vedere, care isi ia golf,il ia pt.consum.... is un pic rautacios :D dar am boala pe golf'uri :x

floryano_zmp 03-05-10 18:09

incomparabil,calibra va ramane in inima multora.

Klubbed 04-05-10 08:14

golf 3 vs calibra?incomparabil..dpmdv g3urile sunt printre cele mai urate masini, lipsa de imaginatie la design ma face din start sa uit de toate +urile golfului.

in schimb un golf 4......

lord_wader 05-05-10 20:03

Quote:

Originally Posted by 74axd (Post 3169304)
am avut o calibra de 150 cp luata cu 119000km si am tinut-o 2 ani ajungand cu ea la 190 000 km. in tot acest timp aparte un set de placute, ulei si filtre nu am bagat nimic. viteza max 240km/h. spatiu cat cuprinde in fata, in spate faptul ca stai intr-o pozitie coborata inti da senzatia de discomfort dar loc e. consum : medie 8l/100km cu mers la 160 pe unde se putea. am facut in schimb un drum italia-romania si am consumat 120l la 1900km mergand in conditiile normale de trafic(era prin mai)

Eu iti spun fara suparare, sa mai "tai" putin din topspeedul real, adica vreo 20km/h, iar referitor la consum....:-P sa mai adaugi ceva Litri acolo, 8L/100 cu varfuri de 160km/h e consum de logan 1.6, iar celalalt exemplu cu 120L/1900km e deja consum de logan 1.4 cu 6.3 media. Pai ca sa faci o medie de 6.3 teoretic ar trebui sa consumi 4 in afara :shock: si 8 in localitate ceea ce mi e cam imposibil sa cred la un motor de 2000cmc

ZaNe94 05-05-10 20:33

ciudatel topicul ca sunt clase diferite, eu unul cred ca as prefera golf, caci daca as avea bani sa intretin o calibra as avea si sa imi iau una mai noua. totusi ador si calibrele, dar prefer golfu.

tonu_adrian 05-05-10 20:50

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3336445)
Eu iti spun fara suparare, sa mai "tai" putin din topspeedul real, adica vreo 20km/h, iar referitor la consum....:-P sa mai adaugi ceva Litri acolo, 8L/100 cu varfuri de 160km/h e consum de logan 1.6, iar celalalt exemplu cu 120L/1900km e deja consum de logan 1.4 cu 6.3 media. Pai ca sa faci o medie de 6.3 teoretic ar trebui sa consumi 4 in afara :shock: si 8 in localitate ceea ce mi e cam imposibil sa cred la un motor de 2000cmc

2000 cmc 16 v ECOTEC 136 cai... am gpl,
barcea(tecuci)buzau ~ 250 km dus-intors >> 22 litri gaz+1 litru benzina :evil: in conditiile in care dupa focsani au fost varfuri de 180 km\h (daa pe gpl..si trece si de 200 kiar) deci se poate...conteaza sa mergi constant chiar daca ai viteza mare. Pe benzina, vara, am scos 7.3 mediu tecuci-galati la viteze intre 60-120 km/h. Motor in mintile lui + stilul de sofat conteaza f mult..in schimb nu sunt multumit iarna cand ajung la consumuri de 15% chiar si peste (gpl).

NU mai compara cu loganul...o fi motorul calibrei vechi dar oricum la tehnologie tot e peste dacia....

TzuTzu77 05-05-10 22:00

In comparatia asta nu cred ca isi au locul motoarele mici sau diesel de pe Golf, aia e deja alta mancare de peste.
Calibra e in primul rand masina de drum lung si drept. Nici o varianta nu e submotorizata, aerodinamica o avantajeaza la viteze mari (asta daca nu e tunata si fulgerata cu pluguri si uscatoare de rufe). Suspensia stock si dimensiunile nu sunt combinatia perfecta pentru drumuri intortocheate sau manevre bruste, dar cu o suspensie sport o mare parte din asta se rezolva.
Faptul ca imparteseste platforma tehnica cu Vectra e un avantaj mai ales cand vine vorba de piese de schimb. Mai are avantajul 4x4 la cele echipate cu asa ceva, ca nu e cel mai fiabil sistem e alta poveste. Nu e o masina super-sport, e un coupe bazat pe o berlina cu motoare care pt vremea lor erau erau cel putin la nivelul concurentei, daca nu usor peste.
Golf-ul are avantajul mai multor motorizari, plus diesel care ar fi fost aberant pe Calibra, un Golf de 1.4 nu are corespondent la Calibra, dar motoarele peste 100 de cai sunt comparabile, cu avantajul motorului turbo la Calibra.
Ca si comparatie este destul de relevanta, desi sunt doua caroserii diferite, motoarele sunt asemanatoare, consumul baniesc foarte putin diferit, pretul la piese la fel, mai ales ca acum sunt pe toate drumurile, iar preturile cam in aceeasi categorie.
Pana la urma e o decizie ce tine de preferinte legate mai mult de caroserie, confort si design, fiabilitatea la o masina de +10 ani e deja un joc de noroc.

74axd 05-05-10 22:00

eu momentan am un 318 is asa ca nu sunt un fan inrait opel dar v-am impartasit din experienta proprie . daca cineva nu crede nu are decat sa isi ia calibra sa probeze si apoi sa vorbeasca caci la teorie suntem tari toti. si mai e o treaba: sofer nu se naste nimeni, ci se educa...

lord_wader 07-05-10 09:42

Quote:

Originally Posted by tonu_adrian (Post 3336615)

NU mai compara cu loganul...o fi motorul calibrei vechi dar oricum la tehnologie tot e peste dacia....

Nu era o comparatie in adevaratul sens al cuvantului ci un exemplu, e clar ca nu se poate compara opel cu dacia, puteam alege orice masina de familie cu motor mic ca sa scot in evidenta faptul ca e cam "ciudat" cel putin spus, sa consume o calibra de 150Cp pe benzina care atinge varfuri de 160 cat consuma o masina de familie la mers normal.

m1nor 13-05-10 14:49

sunt 2 masini... destul de bune.. dar.. opelu este mult mai sportiv si mai jucaus decat un golf 3 si gti fiind.. binenteles opel calibra are si un consum pe masura.. fata de golf.. aici depinde de tine.. vrei adrenalina si ai buzunarul adanc.....ia'ti calibra esti mai bland.. si nu ai buzunarul adanc ia'ti golf3:)

manu07 21-08-10 20:40

depinde ce vrei de la masina: daca vrei o masina care sa intoarca cateva priviri pe drum, iei calibra si o pui umpic la punct (is niste masini super doar ca unele sunt modificate cu mult prost gust mai ales la romani) si te-ai scos, da tre sa scoti niste bani din buzunar pt benzina, din cate stiu cea mai slaba motorizare e de 2.0i 16v de 116 cai.daca vrei o masina obisnuita iti iei golf 3.

Dennis_TL 21-08-10 20:52

exista 1 tona de upgrade-uri si pentru golf si pentru calibra.
nu poti sa spui ca una este mai stabila ca alta tinand cont ca ambele sunt sh-uri cu multi km in ziua de azi iar suspensia ca atare mult fata de cum a fost din fabrica.
calibra cu let din fabrica este superior oricarei variante de golf dpdv al motorizarii strict.
singura mare problema ca sunt din clase diferite...deci aici apare subiectivismul .
dc vrei sa iti faci o masina care sa atraga priviri si sa fie foarte bine echipata poti faci fie din golf fie din calibra, repet, exista ORICE pentru aceste masini la preturi ok.
eu votez opel in cazul de fata ,strict pentru turbo din fabrica. dc ma gandesc si la consum s-ar putea sa votez un g3 tdi:evil:

golf3diesel 21-08-10 22:12

@Dennis TL subscriu la partea cu consumul la TDI :)
Calibra iei daca esti tanar,ai pretentii de sportivitate si de design si ai si ceva banuti de benzina :P (nu ca un G3 modificat ar arata rau..)

All times are GMT +2. The time now is 20:01.

- Copyright 2026 4Tuning