Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General : SEAT vs RENAULT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145194-general-seat-vs-renault.html)

raman 10-11-09 17:21

Re: General : SEAT vs RENAULT

Am fost să comand o maşină din grupul VAG, şi mi-a arătat pe calculator, mi-a zis seria de şasiu, şi că durează 2 luni pānă vine. Am īntrebat dacă nu poate să comande una care nu e la stadiu de şasiu, şi a zis că nu se poate, că alea au deja alte destinaţii.

Quote:

nu are 2 stocuri de aripi facute prost si aripi facute bine
Aşa-i, are vreo 3 sau mai multe, că pt Africa o fi altele. Sunt atāţia care au văzut diferenţele la materiale īntre maşini din vest şi cele de la noi, inclusiv eu, dar totuşi cumva sunt din acelaşi stoc... Nu trebuie să vezi stocurile personal, doar să compari o maşină luată de aici cu una din Germania.

Quote:

Eventual puteai sa sustii ca dupa ce e gata masina si ii fac insepctiile de rigoare daca e pentru rom si are mici probleme o lasa asa..
Chiar aşa şi e. Astea pt noi le fac turcii angajaţi la VW īn turele de noapte

Quote:

Ce pot sa zic...esti un roman tipic. A toata lumea priveste romania ca pe o tara de cacat
Ştii tu ce fel de romān sunt sau cum privesc ţara? Uite cum ai tu o deformare, şi nu mai īncadrezi oamenii corect. Īţi garantez că ştiu valorile ţării mai bine decāt tine. Am vrut să spun că aşa ne tratează străinii, nu că nu avem noi valoare.
Puteai, de exemplu, să judeci după faptul că scriu cu diacritice... De ce crezi că fac asta, din lipsă de respect faţă de ţară şi limbă??

Quote:

Honda unde are fabrica?
Am dat exemplul Honda, deoarece cānd m-am interesat de civic sedan la dealer mi-a zis că-s făcute īn Japonia, şi la o examinare rapidă, mi s-a părut bine asamblată şi cu materiale de calitate.

MariuSs_AGP 10-11-09 17:48

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2796202)
Am fost să comand o maşină din grupul VAG, şi mi-a arătat pe calculator, mi-a zis seria de şasiu, şi că durează 2 luni pānă vine. Am īntrebat dacă nu poate să comande una care nu e la stadiu de şasiu, şi a zis că nu se poate, că alea au deja alte destinaţii.

Da frate ...corect alea deja au alte destinatii. Dar cand sunt pe banda de asamblare ...sasiul vine cu o foaie pe care are scris tot ce trebuie pus pe masina. Si atat.Nu ii scrie angajatului ala un romana cu tot ce trebuie despre noi.Gandeste-te ca ei trebuie sa faca multe masini intr-un timp cat mai scurt si nu ii intereseaza pe fiecare decat ce are de facut. Se numeste profesionalism.Te-ai gandit vreodata ca majoritatea masinilor aduse din afara au fost variante full, iar majoritatea de la noi din tara cumpara variante de echipare medie. Poate are vreo relevanta chestia asta. Am comparat un polo cumparat chel cu un polo full . Ambele din tara. Si sunt diferente la imbinari la plastice. Aici poate fi o explicatie care pleaca de la vina angajatului. Vede ca trebuie sa puna manivela si ca nu trebuie sa puna abs...se gandeste ca nu s-au platit multi bani pe masina aia ...e unu mai sarac care a cumparato si face treaba de mantuiala. Asa e omu in general....respecta mai mult oamenii bogati decat pe cei saraci. Nu doar romanul.
Inca o chestie extrem de importanta...la noi in tara. Service-ul este de tot k*****l. Aici am certitudine maxima. La noi in tara uneori pica piese pentru ca cei din service ni le schimba cu altele mai vechi.... Mergi sa iti faci revizia si risti sa ti se schimbe un alternator sau whatever. Cunosc cazuri. Iar piesele schimbate la noi (in urma unui accident sau unei defectiuni ceva) nu sunt neapart originale ci pot fi foarte bine chinezisme. Eu am ford mondeo. M-au tinut stergatoarele originale 2 ani si au aparut 2 dungi care ma enervau cand stergeam parbrizul...si asta ca am dat pe gheata din greseala. Le-am schimbat la ford....2 mil 600. In 2 sapt lasa fiecare stergator cate 3-4 dare...Folosite toamna,cu grija. O singura explicatie....chinezism. Dar totul pleaca din service-urile noastre. Din fabrica totul e la aceeasi calitate .

Ca sa plece la calitati diferite din fabrica ar trebui linii de asamblare diferite pentru fiecare tara....sau macar 2 linii de asamblare (3 ca e si africa :))) ). Si ar fi pur si simplu mai ieftin sa ofere aceeasi calitate la toate masinile decat sa creeze linie de asamblare pt masini mai ieftine.

Nu inteleg de ce te ataci in halul asta. Eu am vorbit cu straini de tara noastra si mi-au zis parerea lor generala. Iar cand au venit in tara si au vazut ce fel de oameni suntem si-au schimbat-o la 180 de grade. Irelevant totusi.

MariuSs_AGP 10-11-09 17:54

De ce zic la noi in tara serviceul e neserios si nu zic si in alte tari ...dau 2 exemple.
Eu trebuie sa imi schimb volanta la mondeo acum....si o schimba pe garantie ..sper. Dar cica discul si placa de presiune nu ar intra in garantie (nu inteleg de ce ....dar nu ctz) si imi cer o gramada de bani . Se c**a pe ei cand ar trebuie clar sa imi schimbe totul pentru ca masina este noua.
Al doilea exemplu. Finul meu in belgia si-a cumparat octavia 2,full. In fine a venit cu un defect de cusatura la stalp pe dreapta. S-a dus la garantie. Nu i-a schimbat stalpul din dreapta. I l-ea schimbat pe amandoua.
Eu consider ca nu mai e nevoie sa subliniez concluzia

ionut_cluj 10-11-09 17:58

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2796202)

Aşa-i, are vreo 3 sau mai multe, că pt Africa o fi altele. Sunt atāţia care au văzut diferenţele la materiale īntre maşini din vest şi cele de la noi, inclusiv eu, dar totuşi cumva sunt din acelaşi stoc... Nu trebuie să vezi stocurile personal, doar să compari o maşină luată de aici cu una din Germania.

Chiar aşa şi e. Astea pt noi le fac turcii angajaţi la VW īn turele de noapte

Ştii tu ce fel de romān sunt sau cum privesc ţara? Uite cum ai tu o deformare, şi nu mai īncadrezi oamenii corect. Īţi garantez că ştiu valorile ţării mai bine decāt tine. Am vrut să spun că aşa ne tratează străinii, nu că nu avem noi valoare.
Puteai, de exemplu, să judeci după faptul că scriu cu diacritice... De ce crezi că fac asta, din lipsă de respect faţă de ţară şi limbă??

Am dat exemplul Honda, deoarece cānd m-am interesat de civic sedan la dealer mi-a zis că-s făcute īn Japonia, şi la o examinare rapidă, mi s-a părut bine asamblată şi cu materiale de calitate.

In concluzie, VAG sunt niste nesimtiti mizerabili. Dar asta stiam deja, majoritatea.

MariuSs_AGP 10-11-09 17:58

Iar seat vs renault.....seat din cate stiu eu are fabrica pt romania aceeasi cu pt celelalte tari. Renault pentru modelele clio si megane au fabrica in turcia. De aici pot aparea diferente clare. Si la materiale si la imbinari...Exact ce ai zis tu cu turcii. Dar la modelele cum ar fi Laguna ...nu mai avem treaba cu turcia si e povestea mea valabila. Uite de exemplu la megane...nu exista posibilitatea sa iti iei in tara motor de 2 litri diesel sau sa ti-l iei fara pachet de drumuri grele. Pentru ca turcia nu face asa ceva ... ;)

fe_billy92 10-11-09 18:18

Quote:

Originally Posted by MariuSs_AGP (Post 2796299)
De ce zic la noi in tara serviceul e neserios si nu zic si in alte tari ...dau 2 exemple.
Eu trebuie sa imi schimb volanta la mondeo acum....si o schimba pe garantie ..sper. Dar cica discul si placa de presiune nu ar intra in garantie (nu inteleg de ce ....dar nu ctz) si imi cer o gramada de bani . Se c**a pe ei cand ar trebuie clar sa imi schimbe totul pentru ca masina este noua.

Volanta, spre deosebire de placa de presiune si discul de ambreiaj......nu este consumabila. Ce ar fi sa mearga toata lumea, la fiecare 30 de mii sa isi schimbe placutele sau discurile de frana pe garantie ?

_anaconda_ 10-11-09 18:21

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2796314)
In concluzie, VAG sunt niste nesimtiti mizerabili. Dar asta stiam deja, majoritatea.

Haha, ai impresia ca altii nu fac la fel ? Fii calm, mai toti fac asta, inclusiv japonezii :).

ionut_cluj 10-11-09 20:19

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2796393)
Haha, ai impresia ca altii nu fac la fel ? Fii calm, mai toti fac asta, inclusiv japonezii :).

Sunt convins, dar ma indoiesc serios de japonezi. Imi place sa cred ca ei inca mai pun calitatea pe primul loc.

_anaconda_ 10-11-09 20:28

Da, dar asta nu inseamna ca ei nu isi 'rezerva' cele mai bune chestii pentru ei, eu cred ca ei tin destul de mult la asta, masinile destinate tarii lor sa fie "the best of", restul sunt pentru export.

Adica, la orice firma exista piese de nota 9-10, altele de 7-8, 5-6 si asa mai departe. E oarecum normal ca cele mai bune sa ramana pentru masinile destinate pietei lor, urmatoarele sa se duca in alte tari dezvoltate, iar alea codase se duc in tarile din lumea a treia. E imposibil ca toate turbinele (de exemplu) sa fie literalmente perfecte si sa fie de nota 10 toate. Chestia asta nu e valabila numai la masini. De exemplu perifericele Logitech, sistemele Z5500 pentru Romania erau slabute, probleme la fiabilitate si chiar sunetul era vizibil mai prost fata de alea cumparate din Germania de exemplu. Am avut ocazia sa compar un Z5500 cumparat din .RO nou din magazin, tocmai scos din cutie cu altul nou din Germania, de asemenea proaspat desigilat (ambele in aceeasi zi). Diferenta era vizibila, de la felul cum se auzea, la sistemul de racire (ala din .de se incalzea mai putin), felul cum se misca rotita de la consola centrala si alte detalii, iar asta nu este un caz izolat, toate sistemele pentru .RO erau mai slab calitativ, se ardeau sigurantele in draci si asa mai departe. Si la produsele Razer se observa diferente fata de alea pentru .RO si alea din tari mult mai dezvoltate, difera chiar tara/fabrica unde sunt facute...so...

aleks 10-11-09 22:12

Seat sau Renault, vă rog...

MariuSs_AGP 11-11-09 17:15

Quote:

Originally Posted by fe_billy92 (Post 2796382)
Volanta, spre deosebire de placa de presiune si discul de ambreiaj......nu este consumabila. Ce ar fi sa mearga toata lumea, la fiecare 30 de mii sa isi schimbe placutele sau discurile de frana pe garantie ?

din moment ce pe placa de presiune si pe disc apar urme de uzura din pricina carora ei in cer schimbarea lor, iar acele urme nu sunt urme de uzura normale ci excesive datorate unei volante defecte...dezechilibrate bla bla ....nu inteleg de ce trebuie sa le platesc....tu de exemplu daca ai un defect din fabricatie la nu stiu...planetara de exemplu si ti s defecteaza din cauza asta si altceva...io stiu...zic si io directia sau plm orice....nu iti convine sa suporti tu acea cheltuiala...nu ? Un disc ar trebui sa te tina in jur de 150-200 de mii. Eu trebuie sa il schimb la 60 de mii. Pe o masina pe care am dat peste 20 de mii. Nu e placut ce mi se intampla. Si nu ma luati cu face de genu ca daca mi-am permis sa dau banii aia pe masina imi permit sa schimb si mizeriile alea ca nu e asa. Am dat bani mai multi pe o masina special ca sa nu trebuiasca sa schimb piese la discretie. In fine...nu e vina mea si logic ar fi sa nu platesc pentru asta.

Caz la Mertz la un S cand i s-a blocat computerul la 200 de km la ora si a trebuit sa faca buf ca sa se opreasca. I-au dat alta masina nu i-au schimbat doar computerul . Nu e logic ?

fe_billy92 11-11-09 19:32

Quote:

Originally Posted by MariuSs_AGP (Post 2799109)
din moment ce pe placa de presiune si pe disc apar urme de uzura din pricina carora ei in cer schimbarea lor, iar acele urme nu sunt urme de uzura normale ci excesive datorate unei volante defecte...dezechilibrate bla bla ....nu inteleg de ce trebuie sa le platesc....tu de exemplu daca ai un defect din fabricatie la nu stiu...planetara de exemplu si ti s defecteaza din cauza asta si altceva...io stiu...zic si io directia sau plm orice....nu iti convine sa suporti tu acea cheltuiala...nu ? Un disc ar trebui sa te tina in jur de 150-200 de mii. Eu trebuie sa il schimb la 60 de mii. Pe o masina pe care am dat peste 20 de mii. Nu e placut ce mi se intampla. Si nu ma luati cu face de genu ca daca mi-am permis sa dau banii aia pe masina imi permit sa schimb si mizeriile alea ca nu e asa. Am dat bani mai multi pe o masina special ca sa nu trebuiasca sa schimb piese la discretie. In fine...nu e vina mea si logic ar fi sa nu platesc pentru asta.

Caz la Mertz la un S cand i s-a blocat computerul la 200 de km la ora si a trebuit sa faca buf ca sa se opreasca. I-au dat alta masina nu i-au schimbat doar computerul . Nu e logic ?

Ai cam deviat de la ce ai zis prima data.....imi cer scuze ca iti raspund, pentru ca suntem amandoi offtopic.
,,Eu trebuie sa imi schimb volanta la mondeo acum....si o schimba pe garantie ..sper. Dar cica discul si placa de presiune nu ar intra in garantie (nu inteleg de ce ....dar nu ctz) si imi cer o gramada de bani " In primul rand tu ai o problema din fabrica(da sau nu)la volanta...si atat(din ce reiese)
Este un noroc (din punctul meu de vedere) ca iti schimba o piesa care a suportat timp de 60`mii mult mai multe decat o masina normala. Stii ce s-a intamplat cu kit`ul de pe Cordoba...Era culmea sa il schimbe pe garantie:rolleyes2. Constructorii au ales cu cap piesele care intra in partea de garantie si care nu. Au luat in considerare si soferii care se cred ,,racerii" cu masini stock.

Revenind la topic, si citind toate posturile, cred ca voturile sunt in majoritate pentru Renault.

MariuSs_AGP 11-11-09 19:39

Dai billy ai si tu dreptate..suntem offtopic....la volanta e defect de fabricatie. M-am dus la ei mai pe la primii 10 mii de km si mi-au zis ca e normal. Si acum face mai mult zgomot...Majoritatea mondeourilor ca a meu pe diesel (procent mare de tot) au avut problema asta....la 60 de mii.Majoritatea au ramas in camp la 60 de mii. Da...aleg renault in favoarea seat....dar nu e diferenta foarte mare ....adica nici unu din fabricanti nu e cine stie ce ... Cred ca daca ar face renault-urile la fabricile europene...si nu in turcia (modele mentionate anterior intr-unu din posturile mele) ar fi ceva mai bine ...Seat...mai are de lucru...dar pe viitor va depasi pe reno. Clar. Momentan 1-0 pentru renault

bogdyMND 11-11-09 20:32

Seat face parte din grupul vag, deci ar trebuii comparata cu o marca din grupul renault-nissan. Nu e corect fata de seat sa o compari cu renault.
Dc o compari cu dacia e in aceeasi oala. Nu produce nimic propriu, doar emblemele si caroseria.

_anaconda_ 11-11-09 20:50

Eu nu vad niciun segment de piata unde Seat are alternative pentru Dacia sau viceversa. Seat poate sa fie cel mai slab membru din grupul VAG si Renault sa fie cel mai bun din concernul din care face parte, e irelevant, atata timp cat intr-un anumit segment au masini comparabile (tip/dimensiuni/pret/whatever) e absolut normala si corecta comparatia.

Eu as alege Renault. De ce ?

1) La Seat nu m-am omorat niciodata dupa design-ul lor, fie el interior sau exterior. In afara de modelul precedent de Seat Leon nu cred ca este unul care sa imi placa

2) La Renault sunt cateva masini chiar ok, compania nu mi se pare sa exceleze la ceva anume dar nici sa stea foarte prost la un capitol.

3) Daca as vrea ceva din grupul VAG m-as uita la un VW in bugetul respectiv, gasesti alternative la Seat-uri, cel putin cele mai populare, iar la capitolul design (interior / exterior) stau mult mai bine (parere pur subiectiva). In aceeasi categorie ca Seat intra si Skoda dar parca stau ceva mai bine ca spaniolii. Ar mai fi si chestia ca am toate motivele sa cred ca piesele mai bune, mai de calitate, ajung intai pe VW, apoi pe Skoda sau Seat.

fe_billy92 11-11-09 22:51

Acest topic s-a facut in urma unor neintelegeri....sau mai bine zis, a unor pareri diferite cu privire la Seat-Renault.
Marius, nu poti spune ca este 1-0 pentru Renault. Amandoua au + si - , dar poti spune ca Renault conduce.

raman 12-11-09 00:08

Īn primul rānd aleg Renault, pentru gama mai diversă, vrei confort, găseşti, vrei sport, găseşti, vrei spaţiu, găseşti, cāt de cāt.

MariuSs_AGP:
Quote:

Gandeste-te ca ei trebuie sa faca multe masini intr-un timp cat mai scurt
Quote:

Din fabrica totul e la aceeasi calitate .Ca sa plece la calitati diferite din fabrica ar trebui linii de asamblare diferite pentru fiecare tara...
Da, dar ar putea să le grupeze pe cele destinate pieţei estice īn anumite intervale orare. Nu degeaba am spus că le fac muncitorii turci noaptea (fiind o minoritate foarte importantă īn Germania). Asta spunea cineva pe forum vw, al cărui prieten lucra la VW īn Germania, ca inspector de calitate. Inspectorul spunea că noaptea īn general lucrează emigranţii şi minoritarii turci, cānd se fabrică maşinile pentru est, şi atunci controlul calităţii nu este la fel de strict. Chiar se uitase la golful 5 al altui prieten de aici din Romānia, luat de aici, şi imediat i-a zis că masca era prea tensionată, şuruburile fiind prea strānse, ceea ce duce la un impact mic la crăparea ei, fapt ce poate fi evitat prin detensionare, şi că el, care lucrează ziua, nu ar fi pus ştampila de Ok pānă nu se remedia asta. Ca fapt divers, el avea civic sedan.
Mai ştiu şi de la patronul dealerului local vw, dar nu direct, că piesele de pe maşinile de la noi sunt toate din Taiwan (intermediarul avusese problemă cu nu ştiu ce elice, el avea de metal şi dealerul nu avea decāt de plastic- nu mai reţin, a fost mai demult, şi am auzit īn treacăt). Mă rog, acuma or fi toate, sau nu, +/-, dar oricum, nu iese fum fără foc, e la mintea cocoşului.

Quote:

Inca o chestie extrem de importanta...la noi in tara. Service-ul este de tot k*****l. Aici am certitudine maxima.
De aia merg la service-uri unde pot sta lāngă maşină să văd că pun piesele cu care vin eu. De aia ar trebui fiecare să caute astfel de service-uri. Şi ar fi bine dacă ai avea pe cineva să-ţi aducă piesele mai importante din Germania.

MariuSs_AGP 12-11-09 14:14

Quote:

Originally Posted by raman (Post 2800394)
Īn primul rānd aleg Renault, pentru gama mai diversă, vrei confort, găseşti, vrei sport, găseşti, vrei spaţiu, găseşti, cāt de cāt.

De aia merg la service-uri unde pot sta lāngă maşină să văd că pun piesele cu care vin eu. De aia ar trebui fiecare să caute astfel de service-uri. Şi ar fi bine dacă ai avea pe cineva să-ţi aducă piesele mai importante din Germania.

Da frate in sfarsit sunt de acord cu tine .. la faza cu turcii...nu pot sa te contrazic. Dar problema era la montare ...nu la materialul montat. Era acelasi bord si la asta din Romania numai ca nu era montat bine.

Billy am zis 1-0 pt renault pentru ca a fost o confruntatie intre cele 2 marci si a castigat renault-ul,aparent. Si m-am gandit ca vor mai fi si pentru viitoarele modele...alte mici comparatii intre reno si seat. Si eu am preconizat ca intr-un final seat va fi peste renault....

Iar cine a zis ca seat e cel mai slab din grup vag...da corect ...skoda in schimb incepe sa tinda spre o usoara egalitate cu vw....adica in ultimul timp vw a decazut iar skoda a impresionat foarte frumos (exceptand noua octavia /:) ) Uite un mic exemplu. Octavia e echivalentul vw jetta. Si la echipare pe configurator...ultima data cand am intrat eu ...echivala la optiuni cu un passat. Nu stiu daca si la jetta se pot pune acele lucruri...dar eu m-am uitat la incalzire in bancheta din spate...ca acum 2 ani cand mi-am luat mondeo...era optiune disponibila...iar la passat nu aparea. Iar acum apare inclusiv la octavia. E posibil sa gresesc. Nu am verificat inainte sa scriu. Parerea mea .Skoda superb e clasa passat. Prefer superbul clar. Prefer octavia 2 fata de jetta... :D nu mai zic de octavia 3 care e un pic de tot peste 2. Acuma la skoda lipseste echivalentul unui golf...:) nu m-ar mira sa apara.

vacaroz 12-11-09 21:10

seat, un vw mai acceptabil la pret
renault, ieftina si scumpa la piese

johhny 12-11-09 21:31

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 2802569)
seat, un vw mai acceptabil la pret
renault, ieftina si scumpa la piese

Ieftina in romania unde este prea subapreciata si comparata cu dacia, ca in alte state (ex. Irlanda) are acelasi pret ca majoritatea marcilor, asta la vanzarea sh.

dolb 12-11-09 21:39

Design - Seat
Confort - Seat
Fiabilitate - Seat
Motorizari - Seat
Performante - Renault

Overall , ca si masina de oras as prefera Seat, dar cand vine vorba de performante ( ca pana la urma la asta se rezuma totul. " cine pe cine bate la fundulet ), nu pot decat sa aleg Renault. Seat nu o sa fie niciodata o marca ce va iesi din tipare! Si Seat si Skoda, sunt niste marci ca sa mai bage niste banuti la vw in buzunarele.
Renault a facut ceva furori in F1, si face multe furori pe strazi cu modelele sport la clio si megane.

_anaconda_ 12-11-09 21:45

Design-ul e chestie total subiectiva deci nu se incadreaza. DIn punctul meu de vedere Seat stau slabut de tot la design. Confort ? Despre ce modele vorbesti ? In afara de Exeo cu care nu am avut nicio tangenta Seat nu prea are un model care ar trebui sa se remarce prin confort, Renault mai are cate un sedan confortabil, incepand de la Megane, Laguna, Velsatis.

dolb 12-11-09 21:49

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2802680)
Design-ul e chestie total subiectiva deci nu se incadreaza. DIn punctul meu de vedere Seat stau slabut de tot la design. Confort ? Despre ce modele vorbesti ? In afara de Exeo cu care nu am avut nicio tangenta Seat nu prea are un model care ar trebui sa se remarce prin confort, Renault mai are cate un sedan confortabil, incepand de la Megane, Laguna, Velsatis.

ma...ai mers tu cu seat si cu renault 500 km ( fiecare ) sa zici de comfort ?

_anaconda_ 12-11-09 21:52

Nu, nu am mers nici cu Seat nici cu Renault. Imi vine greu sa cred ca as fi putut rula cu sediul sau cu brand-ul in sine. In schimb am mers cu Seat Leon (ultimele 2 generatii), cu un monovolum d'ala neatragator (nu stiu cum se numeste fiindca chiar nu ma intereseaza), am mers si cu Laguna si cu Megane, de Velsatis doar am auzit de bine. In afara de Exeo care e bazat pe A4 nu vad niciun model la Seat care ar trebui sa fie sau care este confortabil (in adevaratul sens al cuvantului). Daca la tine un Golf sau un Leon reprezinta masini confortabile...sunt curios unde se incadreaza un Citroen C6.

Sa inteleg ca 500 km e standard-ul ? Data viitoare lasa generalizarile in pace, vorbeste de anumite modele cand spui ca X e mai confortabil ca Y.

dolb 12-11-09 22:04

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2802708)
Nu, nu am mers nici cu Seat nici cu Renault. Imi vine greu sa cred ca as fi putut rula cu sediul sau cu brand-ul in sine. In schimb am mers cu Seat Leon (ultimele 2 generatii), cu un monovolum d'ala neatragator (nu stiu cum se numeste fiindca chiar nu ma intereseaza), am mers si cu Laguna si cu Megane, de Velsatis doar am auzit de bine. In afara de Exeo care e bazat pe A4 nu vad niciun model la Seat care ar trebui sa fie sau care este confortabil (in adevaratul sens al cuvantului). Daca la tine un Golf sau un Leon reprezinta masini confortabile...sunt curios unde se incadreaza un Citroen C6.

Sa inteleg ca 500 km e standard-ul ? Data viitoare lasa generalizarile in pace, vorbeste de anumite modele cand spui ca X e mai confortabil ca Y.

in primu rand lasa mistourile.
in al doilea rand chiar tu ai zis ca mai ai un pic si iti iei permisu :) deci..cum ai mers cu ultimele 2 generatii?
Noi vorbim aici de comfort la condus, nu ca pasager!
500km nu e un standard, insa e un kilometraj bun pe care se pot face comparatii! ex: dupa 500 de km intr-un seat leon nu te dor picioarele sau oasele, dar dupa 500 intr-un megane, te dor ( e doar un exemplu ca sa intelegi despre ce vorbesc... desigur ca te dor in amandoua, insa conteaza cum te simti tu mai bine ). Comfort inseamna si butonase si cat de usor se ajung la comenzile principale, cat de bine simti pedalele, cum te asezi in scaun, cum se regleaza volanul si scaunul, la cata distanta esti de tavan, cum vezi bordu in fata. Asta desigur, de pe scaunul soferului :)

PS: cu placere! cu ocazia asta o sa apuci sa cunosti masinile mai bine! asta desigur , daca faci macar 50 de km pe zi.

_anaconda_ 12-11-09 22:08

Asta nu o stiam, ca trebuie sa CONDUCI masina ca sa iti dai seama ca e confortabila. De fapt nu prea cunosc masini in care e mai confortabil sa conduci decat sa fii pasager. EU ma refeream ca pasager NU ca sofer. Cat de bine si logic sunt amplasate butoanele se incadreaza la ergonomie.

Asta cu "noi vorbim de blabla" probabil vroiai sa zici ca tu vorbesti, nu imi amintesc sa fi citit pe thread-ul asta ca se discuta din postura de SOFER.

Da, chiar eu am zis ca mai am putin sa iau permisul :D. Mai exact saptamana viitoare am examen, stiu ca esti alaturi de mine si ca imi tii pumnii, iti multumesc :lol:.

MariuSs_AGP 12-11-09 23:09

vanzarea sh nu are nici o legatura cu valoarea masinii cand e noua :P....pretul unei masini SH e direct proportionat cu pretul pieselor....deci o masina a caror piese vor fi scumpe....va fi ieftina. aka ford....renault. etc.

ionut_cluj 13-11-09 00:45

Conform cunostintelor mele, confortul era punctul forte al francezilor. Ma uit la Renault si vad Laguna 3, VelSatis, Avantime, Grand Espace...

fe_billy92 13-11-09 07:56

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2802693)
ma...ai mers tu cu seat si cu renault 500 km ( fiecare ) sa zici de comfort ?

Noi aici vorbim de toata gama........nu cred ca seat se apropie la confort si design de renault. In afara de Leon si Exeo(care este copiat) restul modelelor nu prea au nici o treaba.....

dolb 13-11-09 08:05

da, si eu tot asa .. vorbesc de toata gama! am avut megane sedan, la condus era un mic chin , ca pasager daca puneam mana langa geam ( pt ca nu iti poti odihni mana langa maner ), ma zgaria o stofa foarte foarte aspra:|

kakaliciu 13-11-09 10:36

Mie nu mi se pare fair deloc comparatia asta.Pai cate modele are Renault si cate modele are Seat??Ce istorie are Renault si ce istorie are Seat?
Nu am condus niciodata un renault Sunt fana VAG si posesoare de seat leon.Nu spun ca seat e mai bun decat renault, stiu doar ca nu as fi ales altceva, la design nu se compara renault cu seat nici in visele lui cele mai frumoase(si aici ma refer la leon 1p pt ca il cunosc foarte bine).

fe_billy92 13-11-09 11:43

Quote:

Originally Posted by kakaliciu (Post 2803648)
Mie nu mi se pare fair deloc comparatia asta.Pai cate modele are Renault si cate modele are Seat??Ce istorie are Renault si ce istorie are Seat?
Nu am condus niciodata un renault Sunt fana VAG si posesoare de seat leon.Nu spun ca seat e mai bun decat renault, stiu doar ca nu as fi ales altceva, la design nu se compara renault cu seat nici in visele lui cele mai frumoase(si aici ma refer la leon 1p pt ca il cunosc foarte bine).

Ai perfecta dreptate. Eu sunt posesor de Renault Megane, am prieteni cu Seat, sunt membru in Clubseat.eu :rolleyes2 Am condus cam 5-8 modele din am2. Leon`ul 1p este reusit la design, si exeo pt ca este luat dupa a4. In rest? Ce are Seat la design si dc Renault nu poate visa? Eu cred ca e invers. La Renault sunt mult mai putine si probleme la imbinari (interioare si exterioare) Sincer sa fiu, daca ar fi sa imi ales 2 masini din aceasta gama mi-as alege:
1. Renault Laguna Coupe - pentru confort, fiabilitate si design
2. Seat Leon 1p Cupra -pentru design, sportivitate si putere

_anaconda_ 13-11-09 14:11

Quote:

Nu stiu ce ai vrut sa spui exact in prima fraza dar la capitolul istorie / modele, Renault sta mult mai bine ca Seat. In afara de prima generatie de Leon nu vad un Seat sa se remarce prin design. La Renault sunt mai multe masini interesante, deci la partea cu visele s-ar putea sa ai dreptate, daca visele lui = visele Seat :lol:.

MariuSs_AGP 13-11-09 18:13

Quote:

Nu mai conteaza ce istorie are ce istorie nu are :)) Este pe aceeasi lungime de unda pe piata. Sunt masini comparate de toata lumea sunt rivali direct la apraope toate capitolele si ca raport calitate/pret si ca performante. De aia le si comparam. Majoritatea a ales renault pentru ca impresionat mai mult si a avut si mai multe modele cu care sa impresioneze. Seat inca nu a avut la fel de mult timp dar a avut suficient. Iar ca sa te convingi de punctele forte de la renault, cauta pe youtube "renault ballet" sa imi zici o parere si cauta si renault crash. Am vazut coliziune face2face cu un reno espace vs un mini suv. Si nu imi venea sa cred ce era acolo. Singura masina care ma impresionaze la faze de genu era smart fortwo. Dar si proiectantii de la renault au avut cativa asi. Seat e facut mai mult de vanzare in masa....sa se vanda,nu si-au batut prea mult capul...in schimb la renault au fost mai atenti la detalii.

Sunt foarte de acord cu pozitia la megane ca e cam trista...dar e acceptabila. Iar plasticele si imbinarile sunt din cauza ca sunt facute in turcia...cum am mai zis. Modelele frantzuzesti sunt mult mai smechere. Renault scoate masini usoare si totusi stabile si sigure. Consumuri mici si performante dezavantajoase pentru competitie.

b01uxd 13-11-09 18:43

nu stiu cum e renaultu pt romania da seatu fabricat pt romania e o bataie de joc....sper sa ma insel dar seatu meu mia lasat o impresie foarte slaba despre marca. ca design leonul 1m si exeo imi plac, cu toate ca exeo e un a4, ceea ce nu e rau pt ca a4 arata bine. la renault singura masina care imi place e laguna in 2 usi si asta doar la exterior... si in leatura cu f1 wtcc nfs carbon etc.....e cineva posesor de masina f1 sau wtcc sau wrc? aici vorbim de ce folosim, cel putin asa consider eu

dolb 13-11-09 18:53

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 2804942)
.e cineva posesor de masina f1 sau wtcc sau wrc? aici vorbim de ce folosim, cel putin asa consider eu

ideea nu e ca are cineva dintre noi asa ceva! Ci faptul ca ..daca inginerii stiu sa faca o masina competitiva, cu siguranta stiu sa faca si un megane rs :) Daca ei au experienta, masinile nu vor avea probleme si vor fi si competitive ( ma refer la cele ce sunt de vanzare, nu f1 sau wtcc ).

b01uxd 13-11-09 19:01

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2804964)
ideea nu e ca are cineva dintre noi asa ceva! Ci faptul ca ..daca inginerii stiu sa faca o masina competitiva, cu siguranta stiu sa faca si un megane rs :) Daca ei au experienta, masinile nu vor avea probleme si vor fi si competitive ( ma refer la cele ce sunt de vanzare, nu f1 sau wtcc ).

scuzama ca te intreb dar nu stiu, inginerii renault f1 sunt aceeasi cu cei care proiecteaza si ce vedem noi pe strada? nu spun ca stiu dar presupun ca nu sunt...oricum teoretic se transmite experienta...nu spun ca nu ai dreptate dar meganeu ala rs e bun ca performante dar....cand il vad p strada numi spune nimic.....nu ca cupra 1p miar spune ceva

johhny 13-11-09 21:13

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2802658)
Renault a facut ceva furori in F1, si face multe furori pe strazi cu modelele sport la clio si megane.

face, dar problema este ca nu prea le vezi pe strazi..

Quote:

Originally Posted by fe_billy92 (Post 2803318)
Noi aici vorbim de toata gama........nu cred ca seat se apropie la confort si design de renault. In afara de Leon si Exeo(care este copiat) restul modelelor nu prea au nici o treaba.....

legat de confort pot sa spun ca seat sta destul de bine in comparatie cu renault (cel putin la clasa mica, sus poate sta treaba invers). Am avut clio, momentan am cordoba, un plus de confort l-am considerat la cordoba datorita pozitiei la volan mult mai buna, si un lucru care-l consider important pentru mine este suportul lateral pe care-l ofera scaunele, in clio chiar aveam senzatia ca lipseste.

kakaliciu 14-11-09 18:33

Quote:

Originally Posted by MariuSs_AGP (Post 2804851)
. Majoritatea a ales renault pentru ca impresionat mai mult si a avut si mai multe modele cu care sa impresioneze. Seat inca nu a avut la fel de mult timp dar a avut suficient.

Majoritatea a ales Renault pt ca ei nu vor sa fie altfel deloc.Vor sa fie din "turma".
IN fine, iti dai seama cat sunt de subiectiva avand in vedere ca sunt posesoare de leon si am in plan cupra.

_anaconda_ 14-11-09 18:35

Sa intelegem ca Renault "e de turma" in timp ce Seat e exclusivist ?

All times are GMT +2. The time now is 05:49.

- Copyright 2026 4Tuning