![]() |
Re: VW Golf5 GTI
Evident tata. Mai ramane sa vedem si cum fac asta si sa mai bag si cate un pasager pe locu' din dreapta...eventual din ala care are si picioare :)
|
zi si mie niste chesti..... care sunt frecventele de intretaiere(cross-overele active) la woofer-kick bass-medii-inalte
|
Quote:
Acelasi lucru ne framanta si pe noi si cu toate ca stim care sunt alternativele, ne este destul de greu insa sa ne apucam de treaba. Cele mai uzuale sunt: Pozitionarea tuturor difuzoarelor pentru redarea frecventelor inalte/medii/medii-joase ...in bord/stalpi... astfel transformand usile in incinte pentru subwoofer-e... 20-25cm, in general cu magneti de neodinium. Introducerea a doua subwoofer-e in compartimentul fata, respectiv unul in stanga si unul in dreapta - optim, este intradeavra o provocare. Acest lucru se poate realiza numai prin modificarea/decuparea/transformarea colturilor laterale, exterioare, de la picioare... si "prelungirea" incintei in afara habitaclului... in spatiul care se afla intre semi-aripa si habitaclu. Exista de altfel un BMW seria 5, celebru... pentru adoptarea acestui mod neconventional de amplasare a subwooferelor in compartimentul fata al masinii. "Operatia" merita pe deplin. Sacrificarea spatiului din bord alocat depozitarii actelor... este o alternativa, dar nu asigura o dispersie uniforma in masina precum in primul caz, dar este mult mai lesne de realizat! Eu va doresc spor la treaba!!! |
1 Attachment(s)
eu vreau sa incerc in renault un sub de 20cm sau 25cm daca o intra in compresie amplasat in consola centrala. credeti ca vor fi probleme de rezonanta din acel punct?
|
Foarte posibil sa fie ceva probleme in consola centrala. Ca si pozitionare e foarte bine dar as opta tot pentru ce zice Ground Zero. Ramane de vazut ce se mai poate face de acum incolo ! Deja investitiile devin masive iar cresterea de performanta atat de mica incat tre sa ai o ureche foarte buna pentru a o sesiza, ca sa nu mai zic de reglajele de finete ! Din pacate, unul din mecanismele de identificare a directiei sunetului folosite de creierul uman este transmiterea vibratiilor prin obiectele cu care corpul intra in contact. Acesta este unul din motivele pentru care se recomanda ca PLD sa fie cat mai aproape de 0. Path length difference este diferenta intre distantele Ureche-difuzor stanga si ureche-difuzor dreapta. PLD se manifesta preponderent in zona spectrului reprodusa de difuzoarele de mid-bass si din experienta mea asta este cauza pentru care difuzorul de mid-bass este ceva mai greu de aliniat cu celelalte si trage scena spre stanga ( presupunand ca ascultatorul se afla la volan ). Nasol e ca alinierile temporale nu au cum sa tina cont de acest efect si de aceea dupa alinierea difuzoarelor "la ruleta", in unele cazuri este nevoie de ajustari la ureche. Singura chestie pentru care eu nu am gasit remediu este instabilitatea scenei sonore ( migrarea unei voci in spatiu in functie de modulatiile acesteia ). Ea se poate observa pe o voce care ocupa o zona mai larga din spectru. In functie de cum vocea urca si coboara in frecventa, pare ca solistul se plimba pe scena in plan orizontal ! Enough talk for today !
|
fuscobal: o sa incerc si o sa vedem ce iese.
|
Inca o mare problema este, asa cum a spus si fuscobal ca vibratiile se transmit corpurilor invecinate.Avand in vedere ca majoritatea masinilor au bordul construit din mai multe repere si in general din materiale mai putin rigide si stabile, ca sa faci ceea ce vrei tu presupune o munca titanica, dar bineinteles nu spune nimeni ca este imposibil, asa ca bafta in construirea sistemului tau.
PS:Ar fi interesant sa iti construiesti alt bord si sa iti muti si mid-basii in el. |
Marinu: o sa incerc intai varianta doar cu diful in consola. daca nu iese merge incercata si varianta ta cu toate ca va fi o munca colosala.
|
dj81bas.... daca te hot sa te apuci de bord, arunca un ochi aici :
http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?t=150197 cer scuze daca stiai forumul. e o masina de competitie sq care a castigat deja si e in reconstructie acuma. succes p.s.: scuze de off-topic |
Quote:
|
Quote:
|
okay.. ce am vazut aici ma refer la pozele din prima pagina e prea mult.... nu vreau ca masina mea noua sa fie "dezmembrata" si apoi instalat fot sound-ul ala.. Se poate ceva mai simplu??? ceva de genul un amp 4 boxe diferite de cele care vin deja pe masina + un sub??? si daca da c-am care e pretul PENTRU MONTARE?
|
Vorbeste cu Saxo pentru manopera. Postul asta trebuia pus la "sisteme audio pentru masini". Asta este o arie pentru competitie !
|
9 Attachment(s)
Weekendul trecut am inlocuit masivul 12W7 cu un fratior mai mic numit 10W6v2. Desi nu are autoritatea si output-ul lui W7, 10W6 loveste mai rapid si se imbina mult mai bine cu mid-basii in sistemul meu. La construirea incintei s-au folosit : MDF de 18mm, 3-4 straturi de fibra, dynamat extreme, burete cu celule inchise, vata minerala si mocheta. Volumul recomandat de JL este de 17.7l net iar noi am obtinut 20.6l ceea ce face ca difuzorul sa coboare chiar mai bine decat in incinta recomandata. Conform simularilor, am obtinut un Fb de 43.3Hz si Qtc de 0.656 ceea ce corespunde in mare masura cu ceea ce rezulta din auditii ! Masuratorile RTA au fost efectuate seara tarziu intr-un loc foarte izolat de traficsi zgomot. Pentru acuratete am verificat raspunsul cu sistemul oprit si nu am obtinut decat un parazit nesemnificativ de vreo 5db la 50Hz. Multumesc inca o data colegului Marinu care a dat din nou rabdare de o rabdare si minutiozitate iesite din comun !
|
Incredibil !!!!!!
|
Acum numai sa ai grija sa nu dea cineva cu picioru in difuzor. Nu poti sa ii pui o grila,ceva?
|
Am pus grila dupa ce am facut poza !
|
Dar spune-mi si mie,cum se sta acum in fata?Nu e cam incomod?
E greu sa faci asa ceva? |
foarte frumos. sper sa am oportunitatea sa aud si eu odata sistemul asta.
|
Nu e incomod. Nu mai poti intinde picioarele si atat. Tot stai ceva mai bine decat pe locurile din spate ! Depinde de indemanarea fiecaruia cat de greu e sa faci asa ceva ! Noua ne-au fost necesare 3 zile !
|
se aude exceptional de curat si de echilibrat dupa gustul meu...
un sistem facut cu multi bani,multa munca care are ca rezultat performanta! |
Banuiesc ca o sa fii la emma in brasov nu?
Ca tare as vrea sa ascult si eu sistemul asta!!!! |
daca vii la emma as aprecia sa ma lasi sa iti ascult si eu sistemul. sper sa ne vedem cu bine.
|
Super Golful :D dupa masina asta as intoarce capul..:D OFFTOPIC : imi spuneti in ce data se vav tine EMMA si locul ? Ca vreau si io sa merg..:D
|
1-2 decembrie la brasov.
|
Voi fi acolo de Vineri dimineata ! Civic, sa-mi spui daca iau 12W7 cu mine :)
|
super tare ideea
|
Quote:
pana joi mai tre sa primesc niste bani... iti spun sigur joi k? |
Ok man. Ne vedem la Brasov !
|
Fuscobal esti nebun ... ce putere are difu ?
|
bai Dj, iar dau de tine? la masina asta nu doar puterea conteaza, ci calitatea... dar ce stii tu...
|
Garantia producatorului se videaza la 1500W. Am facut simulari in Unibox si difuzorul NU depaseste niciodata cursa liniara de 29mm ( one way ) la 1500W, INDIFERENT de frecventa !!! Foarte putine difuzoare reusesc asta !
|
o idee extraordinara... estetic a iesit super, si cred ca si sunetul este pe masura asteptarilor. felicitari!
|
Quote:
ce mandru sant :)) |
10 Attachment(s)
Update :
Recent am gasit de cuviinta sa inlocuiesc mediile DLS UR 2.5 cu o pereche de Scan-Speak Revelator 12M. Difuzoarele au fost montate in bord iar dupa cum se poate vedea in poze incinta difuzorului ( aprox. 0.5L ) a picat fix in traseul de climatizare asa incat acesta a trebuit deturnat prin spatele difuzorului. Pana la urma solutia gasita a fost destul de simpla si eficienta, neafectand prea mult functiile climatizarii ! De asemenea aveam o reflexie neastamparata pe care nu reuseam sa o controlez sub nici o forma din Time Alignment asa ca am decis sa refac si unghiurile tweeterelor fara a schimba pozitionarea insa. Pozele cu lucrarea finita vor veni ceva mai tarziu intrucat inca se lucreaza la tweetere si astept stalpii stock care sunt comandati ! Rezultate : - Profunzimea scenei a crescut cu aproximativ 0.5m depasind limitele fizice ale masinii - Focusul este probabil foarte aproape de limitele a ceea ce se poate obtine in masina eu nefiind capabil sa mai depistez in acest moment nici o reflexie rebela - Avand in vedere punctul de taiere mult mai jos, coerenta a crescut si ea destul de mult, o zona a spectrului reprodusa inainte de mid-bass in portiera revenind acum mediei care o reproduce intr-un mediu mult mai controlat |
2 Attachment(s)
Macelarul de masini, Marinu si-a facut din nou datoria cu pasiune si minutiozitate motiv pentru care tin sa-i multumesc !
|
bat bine din parbriz?
|
Bat exact cum trebuie ! Scena este foarte stabila si palpabila !
|
dar difurile? cum le-ai compara cu vechile medii si cu... sa zicem... mediile de la noile utopii? asta presupunand ca ai avut ocazia sa le asculti.
|
Comparativ intre cele 3 ar fi cam asa :
Diferentele intre cele 3 sunt destul de mici, toate fiind foarte naturale si dinamice. DLS are un sunet foarte deschis, viu. Scan-speak sunt mult mai intunecate si sobre iar din cate imi aduc aminte din Elvetia Focal sunt undeva intre cele 2. Scan-speak castiga dupa mine datorita faptului ca coboara foarte bine in frecventa. Chiar eu le-am masurat ca fiind liniare pana pe la 150Hz fata de 500Hz la DLS ! Focal probabil ca sunt din nou intre cele 2 ! In masina, am constatat ca difuzoarele cu con si dispersie mai mica sunt superiaoare din punct de vedere al focusului iar Time algnmentul este implicit mult mai usor de realizat ! |
| All times are GMT +2. The time now is 16:32. |
- Copyright 2026 4Tuning