![]() |
Re: Ford Capri `78
Hai sa va zic si eu ceva....eu il cunosc personal pe Silencer (l-am trimis pe unde nu trebuia sa isi repare masina (si ma oftic pentru ca am facut asta...rezultatele fiind groaznice)....asta sa imi fie invatatura de minte sa nu mai recomand pe NIMENI...chiar nu mai poti avea incredere in nimeni)...
Vreau sa va spun ca Silencer este un tip de calitate (cu o mentalitate ...care din pacate se gaseste din ce in ce mai rar), un om meticulos si chiar tipicar. Probabil ca exprimarea lui (mai ales ca aici nu e acelasi lucru ca atunci cand vorbesti fata in fata) va face sa va simtiti jigniti, sa va ganditi ca e genul de om care spune ca are intotdeauna dreptate, sau ca masina lui e etalon pentru ceilalti (omul asta inca nu si-a terminat masina). Fratilor, omul asta a invatat multe chestii despre Capri, omul atsa vrea sa isi reconditioneze masina "ca la carte" (mai intai s-a documentat, a inceput sa cumpere piesele...si urmeaza sa puna in practica ceea ce are in minte). Nu mai considerati comentariile lui ca fiind malitioase, jignitoare sau eu mai stiu cum. Silencer nu face decat niste observatii...nu mai considerati ca trebuie sa va pastrati masina dupa criteriile lui (aici e chestie de gust)..... in multe cazuri are dreptate....Capri nu este o masina la care poti pune orice janta (ma refer la design), orice cauciuc (talonul mic nu prea are ce cauta la o clasica cu veleitati de muscle car), orice eleron etc (in loc de "tuningu" asta ...mai bine cumparati piese noi pt masina). Topicurile despre Capri sunt unele din cele mai "curate" topicuri de pe acest forum (in alte topicuri se gasesc pustani manelisti care sa injure, sa zica ca el e mai tare....ca "masina lui baga 1000 la ora" etc. Incercati sa patstrati tonul specific unor iubitori de masini vechi (ca asa vad ca se da lumea pe aici). Silencer a mai fost judecat pentru faptul ca recomanda piese noi si de calitate.....domnilor... am tot vazut ca sunt persoane cu masini vechi care se vaita ca sunt "vanati" de politie (starea masinii, toba, cauciucuri, noxe s.a.m.d)...daca vrem sa fim respectati de politie (cu toate ca aici intram in alte discutii si nu are rost) ar cam trebui sa mai investim ceva si in masinile astea...si sa nu mai riscam viata celorlalti si a noastra pentru ca noi vrem masina veche dar vrem sa cumparam elemente de frana sau directie de la dezmembrari.... Sper sa nu aruncati cu pietre in mine si sa intelegeti exact ceea ce am vrut sa transmit. Bafta |
Quote:
Nu o lua in nume de rau, pentru ca nu asta a fost scopul. Important este sa fi realist si dupa ce citesti postul meu, daca tot iti plac jantele atat de mult si toate celelalte, lasa-le asa, dar daca realizezi ca trebuie/poti sa schimbi ceva, fa-o. ps: Daca ai fi citit textul din postul cu poza masinii mele ai fi inteles ca masina arata asa dupa ce am adus-o de la Suceava, adica dupa ce am cumparat-o. O sa ai ocazia sa-ti spui parerea vizavi de masina dupa ce o termin, care este sinonim cu "dupa ce ma apuc de ea". ;) |
Quote:
|
Sa stii ca nu e vorba de "alegerea cuvintelor potrivite"...eu mai repede as spune ca esti o persoana care isi spune cu sinceritate parerea (de multe ori...sinceritatea poate fi confundata cu duritatea....pentru ca uneori doare.....).
Mariuslazarina...baga frate si tu "neshte" poze mai luminoase (hai ca maine e frumos afara). Din pacate pentru tine....jantele pe care le-ai pus pe masina (te obliga la cauciucuri cu talon mic pentru a nu avea eroare mare la vitezometru). Niste jante ca ale propietarului Capriului alb (de pe forum) sunt mult mai potrivite. Bafta |
oameni buni dar eu tot n-am inteles care e rolul oglinzilor de pe aripi;poate ma mai luminez si eu;
|
Vad ca momentul meu de rautate a incins spiritele:sad:
Sincer, poze luminoase sunt puse in paginile anterioare. Faptul ca am pus nu stiu ce prag sau nu stiu ce janta nu are legatura cu ce sa spus mai derveme cum ca avem probleme cu politia. Stiu cati bani am bagat in masina, si cred ca stiu fara sa ma gandesc prea mult cat costa 90% din piesele componente ale acestei masini, 2 ani am redus la minim cheltuieleile familiare si am pompat in masina. M-am dus si am facut identificarea si itp-ul in RAR si nu au fost probleme (doar ca a trebuit sa schimb un rahat de bucsa de cauciuc la bara stabilizatoare si sa strang colierul unei tobe si sa sterg stopurile ca erau date cu putin rosu si cateva maini de la) astea s-au facut in 2 ore. Jantele sa le schimb pe cele originale, cele din poza de la RAR, era un vis, care nu avea cum sa se implineasca prea curand, dar spre norocul meu o cunostina a facut un accident urat de tot cu o sierra si asa m-am pricopsit cu un set de jante si cauciucurile dupa spate la un pret...de nerefuzat (cunoscuti m-au intrebat daca am primit si o lumanare la pomana pe care am primit-o). NU sunt poate cele mai potrivite, dar comparativ cu tabla pe 13 sunt "sooperi" tari:lol: Chiar nu vreau sa mai supar pe nimeni, dar de sensibilitatea isi spune cuvantul atunci cand te legi de copilul meu.;) Sincer am vazut ceva mai multe clasice cu acele oglinzi pe aripi, dar nu mai erau cele dupa usi si de aici trag concluzia ca au acelasi rol ca cele dupa usi. |
nu va suparati pe mine, dar ala dupa al doilea capri, chiar e eleron ?
|
Quote:
Quote:
Si sa nu crezi ca fac misto! Cu cat se incalzeste mai tare motorul, cu atat se aburesc mai mult oglinzile. |
Silencer, cred ca iar vei fi greu de inteles si dai cursaltor discutii fara rost.
Am inteles, inca nu te-ai apucat de masina si tind sa cred ca acele elemente pe care se pune accent, nu sunt elemente ce vor ramane. Dar chestia cu oglinzile e prea tare:D Iti multumesc pentru faptul ca ti-ai spus parerea despre masina mea, aveam o problema cu felul in care ai facut-o. Ai spus bine cand ai spus ca tine de ales cuvintele si cred ca bil a gresit cand a facut referire la spus in fata, in fata ii spui unui om ca nu se potriveste, daca nu alegi bine cuvintele ii spui " ca nuca..." Acum nu ma mai deranjeaza, dupa ultimile reply-uri am realizat ca te-am inteles gresit. Cred doar ca esti o persoana degajata si glumeata:lol: Sper ca atunci cand voi face anumite modificari, sa fi la fel de sincer si sunt sigur ca nu vor mai exista astfel de discutii. Am vazut la avatar Buc. asa ca poate ne intalnim la o bere si o discutie despre capre:blahblah::drunk: O ultima RUGAMINTE pentru toata lumea, va rog sa nu mai discutam despre masina lui silencer (cel putin pana nu o termina:-P. |
1 Attachment(s)
Englezii merg foarte mult pe combinatii de 13x, care arata intr-un mare fel.
Asa ca nu e nevoie de un 15 sau 16 ca sa arate bine, ca sa nu mai vorbesc de garda, care conteaza si ea foarte mult. |
mda...merci pt raspuns;dar mai bine nu puneai o oglinda mare pe toata capota ? ca se vedea mai bine daca se abureste sau nu ? si era si unica masina;poate ti-am dat idei cine stie ;)
|
Quote:
|
Intradevar, arata intr-un mare fel, dar eu chiar aveam nevoie de o garda mai ridicata, ca de m-am mutat la 30 km de buc si fac naveta zilnic in bucuresti.
Drumurile pe aici sunt ireale, adica doar curajosii merg cu a III a (bineinteles la relanti :D) asa ca pentru mine e un plus. Si parca, erata un pic mai muscle, cel putin asta imi doream. |
Marius...nu am gresit deloc cand am spus ca e altceva atunci cand stai fata in fata (nu ti-o spune nimeni in bataie de joc....dar fata in fata poti intelege "nuanta" vorbelor).
Legat de politie si de jante, praguri etc....am spus-o pentru ca sunt persoane care au masini vechi....si cauta ...sau isi cumpara "elemente de tuning" (sa se vada frumos) in loc sa isi puna masina la punct....(chiar un "fordist" de pe aici (nu "caprar") intreba de ridicarea puterii la motor si lui i-a fost luat talonul pentru cauciucuri uzate si probleme la frane). Pentru a intelege pefect ceea ce spun.....un exemplu destul de frumos este Taunus'ul tipului din Cluj (DRV, care acum este in Bucuresti....e buna ca material didactic)....aia este o masina aranjata frumos (are cateva minusuri...dar se vede ca a fost facuta cu bun gust). Bafta |
Bil, eu vreau sa cred ca am explicat destul de bine ce am spus, la partea de comunicare putem discuta si despre metode de comunicare si despre ce vrei tu, este domeniul meu de activitate, sunt trainer, asa ca iti spun din nou ca nu a ales cuvintele potrivite, decat daca a vrut sa jigneasca. Nu conteaza ca o spune fata in fata sau fata in spate, acele cuvinte, folosite in primul dialog pe care il poarta doua persoane ( care, logic, nu se cunosc ), JIGNESC.
Am spus ca nu ma mai deranjeaza din momentul in care am citit ce ai scris prima data, nu cred ca mai era nevoie sa incerci sa spui ca sinceritatea este confundata cu duritatea, depinde de modul (iar in scris tine doar de cuvinte), de abordarea pe care o folosesti. Tonul face muzica Sper sa intelegi si sa incepem sa discutam despre masini si nu altceva. O seara buna iti doresc! |
Quote:
Roti pe 15' au fost pe unele modele Capri inca din fabrica (2,8i si Mako) asa ca nu-ti face griji in privinta asta, altii au pus de 16 sau 17 si nu stirbeau deloc aspectul masinii. Cat despre garda la sol coborata m-i se pare o fitza de doi bani la ce drumuri avem noi acum, si in plus e mai practica si da o impresie mai musclecar daca e ceva mai ridicata de la asfalt, bun sau cu gropi cum o fi el.Eu am pe spate cauciucuri cu talon mai inalt decat pe fata (195/50/15 fata, 205/55/15 spate) si cu toate astea de fiecare data cand merg in parcare, masina mea e intotdeauna cea mai joasa (mai scunda adica) !:D |
2 Attachment(s)
Unora le place ca masina sa fie foarte joasa chiar daca se pierde mult la impresia artistica ...
altora le place o masina mai 'ridicata' cu aspect mai agresiv. Eu prefer varianta din urma. |
sunt perfect de acord cu tine... prefer capri mai ridicat din cauza aspectului de muscle, cred ca se gasesc destule masini care dau destul de bine aproape de astfalt, dar capri parca da mai bine UP:D
Poate dai si tu detalii despre eleronul tau, o poza mai de aproape, poate renunti la el si ma fac cu eleron, poate si ceva detalii de fabricatie:lol: |
Quote:
A doua varianta postata de tine nu are legatura, nici macar 0.1%, nici cu cior... scuze, masina ta, si nici cu masina lui Marius. Acel Capri are jante pe 16 cu cel putin 8 latime si anvelope sunt pe masura, adica latime (peste 250..) si inaltime (~50). Prin urmare, a nu se confunda cu jante de 7 sau 7.5 si anvelope de 205/40/16. Ceea ce vreau sa spun este ca una spunem ca preferam si alta avem, una vedem si alta atingem. ;) Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Sper sa nu se supere nimeni, dar si parerea mea este ca jantele alea nu se potrivesc deloc cu o masina retro.
Si inca o chestie.....la masina asta nu isi au locul pragurile alea din fibra de sticla. |
Nu este nici o suparare Xdriver, de aia am pus masina aici, sa aflu si bune si rele.
Chiar ma bucura cand anumite persoane imi spun lucruri pe care eu nu le mai vad. Daca imi petrec tot timpul liber incercand sa mai fac ceva la masinuta mea si chiar daca nu am mai am nimic in cap in acel moment, macar o spal si ii dau cu ceara, eu am impresia ca ce e acolo de acolo ar trebui sa fie :D Singurul lucru cu care nu am fost de acord a fost o exprimare, in rest nu vreau decat sa va multumesc pentru opinii. Jantele au ajuns la mine printr-un noroc, al meu si ghinionul unui cunoscut, la bani prea putin sa le refuz. Sincer le-am cumparat fara sa le stiu cum arata, a doua zi am primit un MMS cu o poza si la o saptamana le-am ridicat de la fratele meu care s-a ocupat de tranzactie, dar sincer la bani la care le-am luat eu sunt multumit, daca fac rost de bani poate le schimb. Acum ma aflu intens sub efectul crizei financiare si trebuie sa imi prioritizez nevoile si asta nu cred ca este o urgenta. Xdriver, poate imi dai si mie niste detalii despre modul in care ti-ai confectionat eleronu...ca ma bate un gand:???: |
4 Attachment(s)
Pun niste poze cu eleronul "in constructie" :) ca sa vezi care e miscarea ;)
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
2 Attachment(s)
@ mariuslazarina,
daca te intereseaza sa schimbi jantele, si o sa vrei ceva classic, mai retro, am eu BBS 7 / 15, care au fost pe Capri meu. Necesita distantiere de 10 mm, si prezoanele de Capri trebuie inlocuite cu altele de Sierra, care sunt putin mai lungi. Exista posibilitatea sa le faci negre cum sunt pe Granada alaturata... |
Quote:
Totodata, trebuie sa tii cont atat de toata gama de ornamente de pe acele modele, care ajuta integrarea jantelor in designul masinii, cat si de "mica" diferenta dintre cele doua modele de jante... compara. ps: intamplator, chiar astazi am luat Cragar-urile de la curier :D |
Ce am facut eu la masina nu e un exemplu bun pt. o clasica ca sa-si pastreze valoarea.Cred ca oricand un Taunus reconditionat si adus intr-o stare asemanatoare cu aceea ca si cand a iesit din fabrica se va vinde cu mult mai bine ca si al meu.Pe mine nu ma intereseaza acest aspect, de aceea l-am facut pe placul meu.
Si un film care cred ca poate fi considerat etalon ;) http://px5.sfstatic.com/thumbs/0000/85/24/635842.jpgWheeler+Dealers+-+S01E12+-+Ford+Capri+1.6+Laser |
Corect! - daca asa ti-ai dorit si exact asa a iesit
Dar decat sa tunezi anarhic o masina, din diverse motive (fonduri insuficiente, lipsa de inspiratie, lipsa pieselor, dar mai ales ca raspuns la necesitatea apasatoare de a repara ceva etc), mai bine, si "mai bine" nu trebuie privit ca un compromis, incerci sa o pastrezi cat mai stoc cu putinta si sigur o sa ai satisfactii enorme, mai ales de-a lungul procesului de restaturare, cat si la final. |
1 Attachment(s)
Quote:
Da, ornamentele lipsesc la ce am eu... Unde pui poze cu Cragar-urile, ce ET au si pe cat sunt (13,14,15,16)? Quote:
Inteleg sa mergi pe varianta stok cand este vorba de masini foarte rare, dar cand e vorba de Capri, Granada,Taunus, Manta, Sciroco, Fuego sau alte modele sport tocmai tuningul -de firma sau coustom- face masina mai interesanta. Cum am mai spus de nenumarate ori, totul se rezuma la gust... Quote:
|
Quote:
Ca sa nu mai vb de masina "insipida" din poza, ce ar trebui sa argumenteze punctul tau de vedere. Ei bine, nu ai reusit. Nu m-am referit la tuningul ok, ci la tuningul care nu e ok - am explicat foarte simplu ca sa ma intelegi din prima. Quote:
|
Quote:
Eu cred ca poti umbla cu rotile alea fara sa iti faci complexe de inferioritate; cum am zis deja: asa ceva s-a folosit cu mandrie pe Capri in urma cu vreo 25 de ani, si multi le folosesc si-n ziua de azi. Cauta pe net si o sa vezi multe Capri cu roti ca ale tale... Iar in privinta tuning-ului, fii linistit, n-o sa poti multumi niciodata pe toata lumea, iar masina ta arata foarte bine si ok, ceea ce nu pot spune si de masina mea care arata intadevar mai scandalos, mai 'nasty', dar mie imi place asa :lol: |
Multumesc pentru imbarbatari Costy:D
Sincer, asa cum am mai spus, mie imi plac comparativ cu jantele de tabla sunt sooper:D. Imi place masca ta, sa-ti traiasca:lol: Urmaresc topicul Capri Club cu ceva timp inainte sa imi iau masina si am avut ocazia sa "cunosc" anumite atitudini ale colegilor nostri. Silencer este intradevar un perfectionist si sunt sigur ca indiferent de ce masina am vorbi (chiar si de a lui cand va fi gata), sunt sigur ca va gasi aspecte de care sa nu fie multumit si sper ca atunci sa aiba demnitatea sa le relateze :twisted: |
Deci eu raman la ideea ca masina asta e foarte frumoasa, se mai poate imbunatati...dar mie imi place foarte tare.
:shock::shock::shock:Complexat?!?! :shock::shock::shock: asta chiar nu o inteleg, nu cred ca exista ceva la masina asta care sa te faca sa te simti complexat, poate doar mandru...eu as fi mandru sa am o asemenea masina. |
3 Attachment(s)
Mariuse, vorbeam cu ceva timp in urma de roti pe Capri; eu am reconditionat BBS-urile mele si le-am vopsit intrun mod foarte personal :D
|
Arata bine! Le lasi pe astea (mai ales ca acum le-ai vopsit)?
ps: ai distantiere? |
Quote:
|
Marius arata bine capriul tau imi place si in legatura cu "incaltarile" is in asentiment cu tine decat cele de tabla mai bine astea,desi ar arata mai bine ceva retro dar pe viitor cand vor fii bani.Succes in continuare cu lucrarile la el.Sa-l stapanesti sanatos si fara incidente.
|
merci baga
ai reusit sa-ti faci topic cu masina ta? te ajut ? trebuie doar sa imi spui. o seara placuta :D |
mersi am reusit
|
3 Attachment(s)
Baga, dupa ce am vazut theard-ul tau plin de poze, mi-a venit o pofta sa mai pun si eu cateva mai recente :-)
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:28. |
- Copyright 2026 4Tuning