Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Old School Cars (https://forum.4tuning.ro/568-old-school-cars.html)
-   -   Puse la conservat! (https://forum.4tuning.ro/568-old-school-cars/138348-puse-conservat.html)

R.Equinox 29-10-11 19:44

Re: Puse la conservat!

Masinile alea valoreaza O AVERE.....Pacat de ele....Sa le vad asa....Oare cate sunt in total?...)daca s-a spus scz nu am citit topicul)

Edit-Oare au cheile de la masini?:))))

ticosu' 29-10-11 20:54

Re: Puse la conservat!

2 Attachment(s)
180 de bucati, zice fotograful.
Bun, sa trecem la chestii mai serioase:
- actele... oameni buni, in Romania si inca cateva tari nu se pot face acte la masini daca nu ai fiscal si contract de vanzare cu proprietarul. Pe la cei mai civilizati, daca vad o masina ca alea de acolo, statul te indeamna sa o inmatriculezi si sa intri intr-un club retro, sa participi pe la parade de ziua nationala, samd
- cheile de la masini... deloc o problema. Singura problema ar fi sa gasesti un individ cu o masina semanatoare cu a ta, sa fie binevoitor sa iti arate o cheie si apoi un strungar priceput iti face o bijuterie de cheie retro. Desi sunt convins ca sunt destui mesteri tari in asa ceva, acoliti cluburilor retro de prin tari mai civilizate.
- colectia este a unui car dealer care a acumulat masini pana prin anii 70 (cand a sudat hambarul), mai mult sau mai putin din pasiune. Unele dintre ele sunt intr-o stare jalnica, si nu cred ca doar stand acolo au ajuns asa. De ce sunt masinile in acea stare, numai el stie. Poate asa le-a achizitionat si el, la randul lui.
- chestia e ca poti sa gasesti si pe la noi, prin garaje uitate de lume sau prin vreo curte bijuterii de masini, intr-o stare asemanatoare, de care cineva a uitat. Si ai sanse mari sa gasesti la ele pe la vreun nene proprietar si acte, si chei. Degeaba, ca nenea sigur a radiat masina (ca sa nu mai plateasca impozit degeaba) si din cate stiu eu, nu prea poti sa o mai inmatriculezi la noi (am o moto IJ 61 radiata din circulatie prin '93 si ma chinui de 2 ani sa o reinmatriculez).
Exemplu: alataieri am fost sa schimb butelia de aragaz. Am ajuns la o mamaie octogenara care are butelii de vanzare in curte. Si ce vad langa raftul de butelii? Un BMW Isseta 250. Sa imi cada botul, va dati seama. "Mamaie (ii spun cu tremurul lui Cristofor Columb in glas), care e traba cu masinuta?" Ce imi spune, ca saptamana trecuta a cumparat-o un italian de la fiu-su cu 500 de euro si ca tre sa vina pe 01.11 sa o ia, pe platforma in Italia. Curtea e la vreo 300 de m de blocul unde stau si pana acum nu am vazut jucaria??? Imi venea sa ma strang de gat.
Inca o ocazie ratata de a avea ceva unic in Romania, poate (chiar daca masina se inmatricula prin alte tari). Am facut doar doua poze cu ea, ca sa nu ma oftic de fiecare data cand vedeam pozele prin calculator. Masina vea motor, timonerie, pedalier. In interior nu mai avea scaune, tapisetie, nimic. Pe afara nu mai avea geamurile laterale, stopuri, faruri, ornamente. Dar era recuperabila, cu oarece investitie.
Si, care ar fi sansele sa mai gasestsi asa ceva in tara?
Constantenii moi pot vedea masinuta in Tomis 3. Vizavi de Integra (pe Adamclisi) e o straduta. Intrati pe ea si sunt vreo 3 case intre blocuri. Doua din ele au chiosc la fata, la a treia e un anunt cu butelii. Acolo e comoara.
In concluzie, masini ca alea gasesti fara probleme, dar costurile...

PM: nenea duesenberg, cred ca ai fi fost incantat sa stai in CT sa dai o tura sa o vezi.

All times are GMT +2. The time now is 03:09.

- Copyright 2026 4Tuning