![]() |
Re: Hennessey Venom GT vine la Geneva Motor Show 2010
Quote:
ON:Veyron nu va fi niciodata un track car!de aia prefer masinile gen F1 sau Venom-ul asta GT !Un hyper-car inseamna o masina usurata pana la ultimul bolt,se folosesc la ea ultimele tehnologii in materie de materiale usoare,un motor cat mai potent si usor si o aerodinamica pe masura!intelegi tu?asta inseamna un hyper-car adevarat!ia si tu exemplu :Ferrari,Lamborghini,Pagani,Porsche,etc.etc!toate marcile astea au cate un Hyper-car (dar nici una intesata de piele din 50 de vaci,5 tone greutate,50 turbocompresoare,200 cilindrii in WWW etc!;)asta nu intelegi tu!:wave:doar ca intelectul tau avansat nu poate intelege asta ,sau nu vrea !:lol::lol::lol: |
E clar, esti pierdut... in viata ai auzit un M3/M5/M6 turat?! Exact asa se aude...BAZAIE, fata de un AMG/RS/CTS-V/Turbo S/etc... BMW-urile nu au sunet, ci doar bazaie, ai impresia ca se aude ceva misto de la motor, dar cand deschizi geamul s-a terminat...se aude infect in comparatie cu cele enumerate mai sus. Nu suna gutural, a bas si cu o tonalitate foarte joasa si puternica, suna prea sus si urat, iar daca esti asa "destept" de ce BMW in F1 nu fac NIMIC?! Ahhh de "buni ce sunt". Esti prea dus cu pluta ca sa vezi realitatea.
In plus BMW nu are sasiu, nu are frane, nu are tractiune, are doar motor si atat... Si da prefer sa ma dau pe Nurbugring cu un Veyron la costum, cu manusi Sermoneta de lux, relaxat dar totusi prins in arta condusului, decat sa par un pusti disperat la volanul unei masini kitchoase ca Venom in interior si in exterior zici ca e facut intr-un garaj de niste incepatori in ale tuning-ului. Veyron a fost testat indelung ca fiecare piesa indiferent de situatie sa reziste si la temperaturi extreme si la un condus dus in extrem. Veyron e aproape perfect din surub in surub, nu degeaba un surub costa 50 de euro, iar jantele 50.000 euro, pentru ca sunt facute special sa reziste la acea viteza fara ca masina sa se dezintegreze sau sa ii produca celui de la volan o stare inconfortabila de nesiguranta. Bugatti a produs mereu cele mai luxoase si exclusiviste masini din istoria auto. Mereu au fost cu un pas inaintea tuturor si faptul ca au reusit sa produca un exemplar ca Veyron-ul care nu are limite in a te impresiona inseamna cu adevarat ca e un producator mai sus decat tot ce exista pe lumea asta. N-am auzit si n-am sa aud ceva prost de Veyron, poate doar consumul sau pretul, dar in rest numai de bine. Cu acel Venom nu se poate conduce zi de zi ca o masina normala pe cand Veyron face asta si multe altele, asta e diferenta. Pacat ca tu cu mintea ta infundata nu intelegi ca traiesti in RO si traiesti intr-o lume in care circuitele sunt rare si masinile nu se produc numai pentru a merge pe circuit odata la 1-2 ani ci pentru a fi folosite zi de zi. Iar in RO nu exista circuit pe care sa te dai, asta spune TOT. Cine e prostul care cumpara o masina doar pt circuit cand stie ca nu o poate folosi pe strada la adevarata sa valoare si mai ales sa fie singura masina. O masina are nevoie de lux, prestanta, design, cockpit placut, confort si multa sportivitate, un motor de varf si practicalitate ca sa impace toate aspectele de care are nevoie chiar si un pasionat auto. Si inca ceva, Bugatti pregastesc PE BUNE acel Veyron GT de 1350CP si 1380Nm, asta ca fapt divers, sa intelegi ca ei nu au limite sau macar limita lor e mult mai sus decat a celorlalti asa zisi producatori auto care vor sa atinga nivelul la care a ajuns veyron-ul. Sunt absolut convins de chestia asta si din mai multe surse si din experienta proprie ca BMW face doar motoare, nu masini, daca ar face masini adevarate n-ar mai ajunge sa fie bataia de joc a stirilor sumbre cu oameni cu creierul in BMW...ba chiar si ieri a fost un "nene" muribund cu bmw care a facut pe "smecherul" si a ajuns in groapa. E simplu, BMW face scart si atat. Ei nu sunt in stare sa produca masini frumoase, SIGURE si exclusiviste. BMW-urile se vand doar fanaticilor care vor sa le foloseasca in alte moduri decat cele normale, iar faptul ca nu unul ci o groaza de oameni se plang de interioarele lor ieftine inseamna clar ca fac compromisuri uriase si baga poate prea multi bani in dezvoltarea motoarelor si in celelalte componente investesc mult prea putin. |
acuma esti clar sub imperiul nervilor...nu pot sa cred ca esti convins de ceea ce scrii despre BMW...indiferent care marca ce avantaje sau dezavantaje are...e totusi prea mult.Pe urma nu inteleg ce are luxul si calitatea normala pina la mega a materialelor interioare cu tehnologia.In care BMW s-au investit milioane de euro in constructie, ca intr-un Veyron...
BMW are sunet infect....nu are sasiu si frane??? Nu cred ca merita replica. |
Da BMW nu are frane...nici macar noul M3 sau M6 nu sunt in stare sa franeze de la 100-0 in 34.4m cum poate un RS6 sau un R8 fie V8 sau V10, e un articol frumos colorat pe gustul tau pe autobild cu franarea daca te intereseaza si ai sa vezi ca sunt doar cateva supercar-uri care franeaza mai violent ca cele doua enumerate mai sus, restul n-au nici o sansa.
In plus ca sa stii ca fapt divers Veyron franeaza cel mai puternic la ora actuala de la 100-0 in 31.4m, happy now?! |
Quote:
|
tot timpu cind apare o masinutza cu ceva numere mari, hopa ca se ajunge si la veyron. sa facem un paragon cu femeile, veyronu e cea care iti gateste de mancare, te trimite la munca la birou calcat si spalat, cind te intorci acasa iti face masaj, curata casa si toate alea. venomu gt SE PREZINTA ca o prostituata, nu se stie inca dak una de pe strada sau una de lux... Si nu va preocupati voi ca o masina de 1000+ caluti o so testeze, cum sa facut cu veyronu. idea a aparut prin 1999 cu eb18/3 chiron, prima masina trebuia sa iese din fabrica in 2003, sau mai asteptat doi ani pentru probleme tehnice (supraincalzirea motorului) si acuma o mai imbunatatesc. pina la urmatorul salon de la geneva mai sunt citeva luni, mai asteptam pina atunci, ca o sa mai vina ei cu ceva noutati. designul aduce a lotus elise (exige) modificat in NFS, dar deocamdata sunt numai schite. si cu motoru de ///M5, 6, 3, 10, 1000, etc, daca a fost ales engine of the year pt citiva ani consecutivi, de ce va mai luati de el? titlul e la motor, degeaba spneti vorbe'n vint ca nu are frine, caroserie si pwl@ calului. motoru e bun si gata, ca e performant, consuma putin, se gasesc piesele si cine mai stie ce (asta in comparatie cu motoare similare). veyronu e intradevar maximu, pentru un director de banca care vrea sa se duca o data pe an la nurburgring sa faca senzatie si sa aiba cu ce se duce la cazinou, dar venomu SE PREZINTA ca o masina pt un pasionat de masini, fara rasfaturi, ceva ca un McLaren F1, un koenigsegg, un ssc aero... astea trei masini ar fi cele mai apropriate de noul concept, bugatti face parte dintro alta planeta, galaxie, lume...
|
Si eu sunt pasionat auto poate mai mult ca majoritatea si declar pe propria raspundere ca prefer sportivitatea in favoarea confortului, dar problema nu apare aici si la ideea de a alege un Venom in locul unui Veyron, e absurda si incoerenta... Da sa le ai pe amandoua e cu totul altceva, dar sa prefera Venom-ul in favoarea unei masini rafinate si extraordinar de rapide cu senzatie nimicitoare e cu totul altceva.
U ai impresia ca un launch control cu 1250NM te lasa rece?!:))) Bai baiatule cutia aia face toti banii, din cauza cutiei Veyron-ul face ce face si mai ales iti poate oferi acea senzatie maxima de viteza... |
e bun launch controlul, cutia de viteze... numa ca costa cam mult. cu banii aia iti iei un gtr, un AMG de vreo trei ani sau un ///M. senzatia de viteza nu o ai, nu te sguduie tare, incit james may de la topgear, cind a probato pe circuitul de la volkswagen, ajungind la viteza maxima de 407 la ora a zis ca experienza nu a fost deloc dramatica (ceva de genul asta), asa ca masina, pt aerodinamica, mecanica, toate alea nu are nik. numai ca toate astea au un cost, destul de mare... si nu ai unde sa o plimbi cu 400 la ora. ca sa ajunga la viteza asta a trebuit un circuit de 7 kilometri. zici bine, o so probez pe autobahn, dar dak iti iese un prost in fata cu o vechitura? la 300 la ora intro secunda esti in el, nu mai ai ce face... asa ca trebuie ceva circuit sa o dezlantuiesti la viteze mari. asta si pentru venom gt, despre care e topicu. asa ca masini de astea de 400+ km/h nu prea au sens pe strazi. ca accelereaza foarte bine, te ajuta in intreceri si alte chestii, bine, da nu prea ai unde sa le dai pedala... si la vitezele alea (400) veyronu consuma 125 litri de carburant la suta de km, asa ca in maxim un sfert de ora bucuria se termina si sa mergi de la berlin la munchen (de ex) iti trebuie sa ai 500 de euri numa de benzina... un lucru similar se va intimpla si la venom gt, mai mult sau mai putin. vor fi masini care a sa steie mai mult in garaj (ca cea a lu jenson button, care are abia 1500 km la bord), mai mult sa spui ca le ai, sa iesi seara la agatat si alte chestii nepractice.
deci sunt masini fantastice, extraordinare, de laudat pina in cer si in pamint, dar cui ii trebuie? mie nu. dak as avea posibilitatea, as merge pe un S 65 AMG. parerea mea |
Quote:
ON:Venom daca va iesi de serie cred ca va fi cea mai tare masina (cu adevarat sport) nu de gala cum este Veyron !;):rolleyes: |
Aia de tir cantareste cat jumate de Veyron, arta consta in rezistenta ei fantastica si nu cantareste 1 tona numai ea. Aia de Dragster nu e de serie si dupa 1-2 liniute crapa. Sau astea sunt detalii ? :lol:. Iti recomand cu cea mai mare prietenie sa verifici ce scrii de acum incolo sa vezi daca are sens.
PS: Tir-urile de top au peste 3000nm. |
Quote:
|
F40 este turbo. CCXR este turbo. Sunt hypercar-uri turbo. Tir-urile alea de top chiar au peste 3000nm nu ca rezista pana la 3000nm. Veyron nu se plafoneaza la 6.5k RPM, iar 1.6 16V atinge maxim 6000RPM. Nici Zonda nu are RPM Maxim foarte mare asa ca teoria conspiratiei cade :lol:.
PS: Faptul ca la Veyron nu ai impresia ca se dezintegreaza la 400km/h este un maaaare plus si un show off tehnologic. Sunt jdemii de supercar-uri care la 340+ km/h iti lasa impresia ca se autodistrug, nu prea au interior si au timpi ok pe circuit si cam atat. Deci nu e chiar asa greu sa faci o masina dupa reteta aia, dovada ca sunt cu zecile. In schimb una ca Veyron nu mai exista. Trage tu concluziile care este mai greu de dezvoltat si inglobeaza mai multa tehnologie, fiind unica. Si altii si-ar dori asa ceva dar nu au potential (tehnic/financiar). Ar fi o idee ca offtopic-ul sa se termine aici si sa se vorbeasca de masina asta nascuta in photoshop, Venom GT. |
Quote:
|
Quote:
Iti place Veyron, iar Ferrari, Lambo, BMW M, sunt jucarii pt tine, bravo tie, insa nu mai arunca te rog cu noroi pe alte marci de prestigiu fiindca taaaare am impresia ca nici nu ai condus una macar, cu atat mai mult cu cat cred ca de fapt nici nu ai permis. Vrei sa iti spun ce masina detroneaza Veyron, McLaren F1, cu toate ca e cu vreo 17kmh mai slow si are cu 380CP mai putin, ca sa nu mai vorbesc de motorul care se trage dintr-o 'bazaitoare din aia de M'. Un alt capitol la care Veyronul e cam slab e circuitul, nu are rost sa mai explic de ce. Acestea fiind spuse, ai dreptul sa iei si tu o pauza, mai uita-te la niste desene animate, si lasa-ne pe noi, muritorii de rand, sa visam la bazaitoarele noastre de M. PS: Odata cu Veyron toti copiii turbo au devenit copii bugatti:lol: |
Quote:
|
Si ca sa incheiem orice discutie legata de Veyron, nu e chiar cea mai frumoasa masina, ceea ce e un must-have pt orice Supercar. Acum sa imi sara careva pe cap ca arata cum arata din considerente dinamice, iar Venom, cu toate ca e un Lotus Elise modificat, are linii foarte interesante, si foarte bine puse in evidenta.
|
Quote:
PS: Ar fi o idee sa citesti cu atentie, unde am aruncat cu noroi in Ferrari, Lambo etc ? PS2: Avand in vedere ca ai 20 de anisori tare sunt curios de unde si pana unde iti aloci dreptul sa mi te adresezi cu apelativul copil si sa imi recomanzi desene animate. Cred ca tu te-ai preta mult mai bine la asta. Foloseste PM de acum pentru aberatii de genu'. PS3: Un mare cunoscator ca tine ar sti ca frumusetea e ceva total subiectiv deci o afirmatie X nu este prea frumos este doar amuzanta. Ai putea sa iti respecti propria afirmatie, cu persoana si teoria. |
Quote:
|
Quote:
Masina asta ce mai are ?;) |
Daca ai citi de la inceput thread-ul ai vedea cine a adus in discutie Veyron, nu e frumos sa citesti printre randuri
/end offtopic. |
Quote:
Nu-i VW. VW-AUDI-Bugatti.... intelegi ? |
Quote:
|
Quote:
1. Ma mir cum ai putut sa te indepartezi de comenturile mai lungi de 3 cuvinte. 2.Nu sunt nici arab nici tigan si mai ales nu sunt fan bmw si aleg dintre cele 2 masini veyronul! mai ales ca aia inca NU exista! 3.Nu ai cum sa te repeti...cel mult doar sa repeti. 4.Este evident ca nu ai inteles pt ce a fost facut veyronul din moment ce tu te uiti la el ca la o masina normala. 5.Nu mai face comparatii ca nu ai treaba (viper cu buggati, cutie de viteze de 5 tone pt tir cu cutie de veyron e.t.c) 6.O masina cand este conceputa nu este dusa in limitele ei. Hai sa iti explic cum sta treaba. Ei baga nista bani in dezvoltare. Ca sa nu mai faca aceeasi investitie peste 5 ani fac un motor (cu cutie cu sasiu e.t.c) si il scot la 60-70% din potential. Peste 4-5 ani cand pare invechit ridica stacheta cu mici schimbari si il aduc la 80-90% din potential. Si tot asa. 7.Iti aduc aminte inainte sa inchei ca veyronul are aproape 5 ani vechime. Si ca un veyron sa il construiasca i au costat 5 milione de euro iar ei l au vandut cu 1.6mil. Ca tot esti fan bmw poate stii de motorul bmw de f1 de prin 83 parca, care avea motor de 1.5l si in timpul curselor ajungea la 1500 de cai...Dar mai mult de o cursa nu tinea motorul..daca termina. Deci putere e usor sa scoti, conteaza cum o faci. Da, mai sunt masini care la limita limitei ating 400...si care zdrongane si zguduie si urla din toate suruburile...veyronul merge la 407 km/h ca la 60. Asta il face o minune a ingineriei de care tu cu usurina zici ca e un 0. 8. Nu inteleg dece de obicei fanii bmw au cele mai stupide argumente posibile si de obicei ochelari de cal. |
Quote:
|
Quote:
Tu nu esti in stare sa sustii obiectiv Hennessey-ul pt ca nici nu a aparut in schimb vii si critici veyronul fara macar sa cauti un pic despre el pe net... Si cum am mai zis, argumente foaaartee slabe...explica mi dece sa imi iau "frate" Koenigsegg sau ...ce ai mai zis acolo si nu veyron? Are bube ? Are sifilis ? Iti explic pt ultima data si incerc sa fiu cat mai explicit. VEYRON nu este o masina oarecare . Este un simbol, o opera de arta, o piatra de hotar, o legenda evident,o piesa de colectie! |
legat de ultima fraza, eu cred ca totusi inca e cam devreme...e o masina extraordinara poate, acuma daca e si carismatica, legendara, piesa de colectie...asta timpul hotaraste.Vom vedea daca va avea carisma lui F1 sau a lui CJK GTR.Sau Miura sau F50.De fapt daca stam sa ne gandim, legende nu au devenit masini luxoase si comode (dar si performante in acelasi timp).Poate ca Veyron va sparge ghiata.
|
Ma amuz copios ca tot la ceea ce spuneam mai devreme se ajunge, adica la faptul ca fanii bmw sunt incuiati la minte si n-au nici o treaba cu realitatea, ba mai mult sustin fara argumente ca tot bmw face motoare, ca bmw a ajutat sa faca nu stiu ce, cand defapt realitatea e total diferita.
In viata mea n-am citit ceva rau despre Veyron sau sa fi vazut vreo filmare in care sa se fi folosit vreun apelativ mai jos decat fantastic...e deja legenda vie, o masina ca Veyron nu va mai exista niciodata, nimeni nu are cum sa produca o masina (cum zicea cineva mai sus) care sa mearga fluid si rafinat la viteze de peste 400km/h, e exact un fel de S Klass numai ca are viteza maxima mult mai mare. Ahhh si de-aia James May lacrima la 400km/h, ca nu prea "simtea nimic", ii tremura chilotii pe el cat de devastator de rapida era masina si tu o tii pe a ta fara scrupule. "Asa e" Veyron e "prea banala" ca sa fie legenda...ia de aici:https://www.youtube.com/watch?v=fmYJlZvaKfc Tu nu intelegi odata si odata ca in Veyron aproape ca iti sfarami gatul de la acceleratii! Nu e masina de mers in curbe?! Asa e, un M "sigur" e mai rapid ca un Veyron in curbe... Deci uite comparatie intre o masina ultra usoara cu motor AMG si Veyron...https://www.youtube.com/watch?v=zyC3CWDlEzY Nu mai aberati, Veyron e masina suprema, nu perfecta dar e mai presus de toate celelalte indiferent de marca sau motor. |
Quote:
|
1. Cine a inventat teoria / reteta aia la Hypercar ? Tu ? Permite-mi sa o ignor
2. Dupa cat s-a scris tu inca mai ai puterea sa te joci cu cuvintele si sa bati campii in cantitati industriale. Cum poti afirma ca Veyron nu se descurca bine pe circuit cand are timpi onorabili (Comparabili cu F430 Scuderia, 599 Fiorano etc) ? 3. Toti cei care au condus-o au avut cuvinte la superlativ la adresa lui in schimb tu care nu ai vazut decat un wallpaper cu el il critici si nu intra la categoria hypercar. Pai daca nici Veyron care este cam the ultimate road car nu este hypercar atunci un Zonda F este sedan de familie :lol: 4. Crezi ca o Zonda sau alt supercar la V Max are benzina pentru mai mult de 12-15 w/e minute ? 5. Veyron nu are sound ? :)))))))) Uita-te la cateva filme cu el, te sperie sunetul ala. Doar in cazul in care ai mari probleme cu auzul poti afirma aia despre el. 6. Mai termina cu ideile astea nefondate si departe de realitate referitoare la Veyron. Nu iti place, bravo tie dar nu mai polua forumul. https://www.youtube.com/watch?v=J4m5hRQwQEc https://www.youtube.com/watch?v=hIdghsUFcXo&feature=fvw Chiar ca nu are sound :lol::lol::lol:. PS: Daca tu tot nu ai inteles ca asta o face Veyron-ul asa special, performante foarte mari, de top, fara sa ai impresia ca se dezintegreaza si fara sa ai impresia ca stai intr-o Dacie 1300 e clar ca nu trebuie nici sa aduci Veyron in discutie, esti pe langa toata ideea lui. |
Quote:
|
Quote:
|
Dupa postul asta mi-am dat seama si mai bine cam cate poti discuta cu tine :shock:
PS: Sunetul ala de tractor era de la dubita aia, ce lume :lol::lol::lol:. PS2: Mai bine ai lua o gramatica in brate decat sa bati campii pe aici. PS3: Ai auzit un Veyron in aceeasi situatie ca sa faci o comparatie sau ? |
Quote:
|
Quote:
|
Anaconda, in clipuletul pus de tine, primul, deruleaza la 2:04 cand trece veyron-ul si lasa inca 2 secunde sa treaca M5-ul daca vrei sa auzi cum suna o masina de formula 1 :omfg:.
|
4 Attachment(s)
Noi "picanterii" despre Hennessey Venom GT
Chiar daca pana la Geneva Motor Show (salon la care va debuta Hennessey Venom GT) mai este ceva timp, astazi ne bucuram de noi informatii cu privire la supercarul american. Asa cum se poate observa si in rendering-urile de mai jos, Venom GT va beneficia de un eleron ajustabil, care ajuta si la franare. De asemenea, noul model va fi capabil sa suporte o forta de 1.5 G la franare si sa se opreasca de la 322 km/h in doar 7.0 secunde, multumita franelor carbon-ceramice. Si cum toata lumea remarca asemanarile cu Lotus Exige, John Hennessey a dezvaluit misterul: la baza chiar se afla un sasiu modificat de Lotus Exige. Motivul? Compania americana a dorit o masina cat mai usoara, tocmai din acest motiv renuntandu-se si la motorul Viper V10 in favoarea unui LS9 V8. In concluzie, vom avea un V8 american intr-o masina britanica. O formula de succes, cel putin pentru Carroll Shelby. |
deci pina la urma e un lotus modificat in need for speed circuland pe strazi...
|
Quote:
Ceva de genu. Oricum ar fi costat muult prea mult sa conceapa o masina de la 0 ;) |
idea e buna de tot... un motor mare pe o masina usoara. ca rezultat ar veni un lotus mult mai eficient din punctul de vedere al prestatiilor, teoria lui Chapman de masina usoara fiind complet satisfacuta.
pacat ca pina acum au spus doar cit franeaza si nu au dat nici un numar despre cit ii trebuie acului sa ajunga la suta, la doua sute, la trei... probabil ca e inca in faza de desene:evil: |
Au dat si ei ce date au avut!Tre sa asteptam pana la datele complete si corecte...:)
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:22. |
- Copyright 2026 4Tuning