Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea! (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/136018-dacia-1300-prima-mea-masina-planuri-mari.html)

Mandeologul 07-08-09 12:12

Re: Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea!

DVD il aveam deci numai am legat niste fire...
zic si eu asa ca ma surpris ca a mers. pai stiu ca are ceva rugina, insa nu cred ca e nush cat de grav. in cateva zile o duc la tablarit.

valitataye 07-08-09 22:18

[QUOTE=Mandeologul;2540945]DVD il aveam deci numai am legat niste fire...
zic si eu asa ca ma surpris ca a mers. pai stiu ca are ceva rugina, insa nu cred ca e nush cat de grav. in cateva zile o duc la tablarit.[/QUOTE

foarte bine asteptam progrese:)

Alex_19Mig 07-08-09 22:21

Urla dupa bara spate cromata(originala).

Mandeologul 09-08-09 20:58

1 Attachment(s)
ma gandeam sa ii dau jos barele, sa indrept frumos toate gaurile si tabla sa fie asa dinto bucata cum se zice. Imi dati ceva sugestii de vopsea? adica ma refer la vinyluri... mam gandit la 2 linii groase si 2 f subtiri pe langa acestea...

White_Dragon 12-08-09 11:45

Sper sa ne intalnim la o tura cat de curand.

Mandeologul 02-09-09 18:48

9 Attachment(s)
Proiectul continua. Masina e in pregatire pentru vopsit... va fi un galben spre portocaliu, o linie de vreo 30 cm neagra pe mijloc, si stalpul si conturul geamurilor negre. Sper sa gasesc jante extrabalon din 97 98 ceva de genul mai late, si sa o las fara bari. Daca indrept tabla pe acolo si astup gaurile de la bari se ia politia de asta? ...iam pus si oglinzi model nou cas mai faine dar si pt ca geamul nu mai mergea pe sina veche.
Pareri sau sfaturi astept de la oricine !

CHIAR ASTEPT PARERI !!! (in special cum trebe lasata mai jos... pasii ce trebuie urmati va rog)

Alex_19Mig 02-09-09 19:03

Dai jos arcurile si tai din ele 2-3inele pe spate si pe fata 1-1jumate.
Daca am gresit sa ma corecteze cineva;).
Pana la urma ce galben va fi?
Gordini stile ,galbena cu dungi albe?

Ionut10nut 02-09-09 19:05

incepe sa prinda forma dacioara. bafta

Mandeologul 02-09-09 19:19

1 Attachment(s)
ok dar pot taia cu flexul? nu se misca aiurea daca e taiat? intreb si eu ca nu stiu inca... pai nu va fi gordini ca alea au un aer prea greu de egalat... va fi un fel de sport rally style. Aceasta ar fi culoarea pe care o vreau.

Mandeologul 02-09-09 19:21

Quote:

Originally Posted by Ionut10nut (Post 2606296)
incepe sa prinda forma dacioara. bafta

Thanks!

b08ygs 02-09-09 20:48

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 2606290)
Dai jos arcurile si tai din ele 2-3inele pe spate si pe fata 1-1jumate.
Daca am gresit sa ma corecteze cineva;).

gresesti drastic:twisted:
Mandeologule daca tai direct din arcuri vei vedea ca amortizoarele o sa le distrugi la propieu si o sa fie si mai barca.... daca vrei sa faci o treaba calumea dai amortizoarele la scurtat si intarit si dupaia poti taia linistit din arcuri... dar masaoara de 10 ori si tai odata... ai mare grija... eu am taiat la amea 2 spire jumate pe fata si 1 jumate pe spate si arata cum arata, deci ai mare grija la capitolul suspensie:)

in legatura cu tinichigeria, da jos aripile alea, vezi ce cancer se afla sub ele ca sigur exista si acolo rugina
rastoarna masina pe o parte si uitate pe burta masinii, vezi daca ai gauri,curata toata burta, antifoneazao, da tot interiorul jos si cauto de rugina, gauri si peticeste da cu antifon....
nu duce masina necautata de rugina ca o sa regreti banii de vopseala, daca vreis a faci o treaba fao calumea:)
bafta cu masina;)

andi_cimpean 02-09-09 22:52

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2606500)
gresesti drastic:twisted:
Mandeologule daca tai direct din arcuri vei vedea ca amortizoarele o sa le distrugi la propieu si o sa fie si mai barca.... daca vrei sa faci o treaba calumea dai amortizoarele la scurtat si intarit si dupaia poti taia linistit din arcuri... dar masaoara de 10 ori si tai odata... ai mare grija... eu am taiat la amea 2 spire jumate pe fata si 1 jumate pe spate si arata cum arata, deci ai mare grija la capitolul suspensie:)

in legatura cu tinichigeria, da jos aripile alea, vezi ce cancer se afla sub ele ca sigur exista si acolo rugina
rastoarna masina pe o parte si uitate pe burta masinii, vezi daca ai gauri,curata toata burta, antifoneazao, da tot interiorul jos si cauto de rugina, gauri si peticeste da cu antifon....
nu duce masina necautata de rugina ca o sa regreti banii de vopseala, daca vreis a faci o treaba fao calumea:)
bafta cu masina;)

I-am mai zis de cateva ori sa nu se grabeasca cu vopseaua...dar vad ca intr-una zice ca o baga repede la vopsit. Problema lui...daca el crede ca sub tinicheaua aia nu este deloc rugina, sa fie sanatos.

P.S. referitor la indreptarea aripii unde sta bara, eu zic sa o lasi asa...mai merge sa umbli fara bara, si daca te opreste zici ca este la indreptat sau cromat (prostii d-astea)...dar daca vede ca locul este indreptat...zic eu ca nu scapi.

shorty_23 02-09-09 23:07

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2606243)
o linie de vreo 30 cm neagra pe mijloc )

:weirdface :woowoo: spune-mi ca glumesti!!!

valitataye 02-09-09 23:13

Quote:

Originally Posted by shorty_23 (Post 2606858)
:weirdface :woowoo: spune-mi ca glumesti!!!

nu glumeste:shock::shock:

Mandeologul 03-09-09 01:31

Apoi nu stiu sincer ce sai mai fac... nu o pot lasa jos ca e mai greu decat credeam... incerc sa ii pun gume mai mici si mai late... cat despre linia aceea neagra, era in tema cu lasatul jos si cu rally style, oricum ceva trebuie sa aiba un vinyl cum ii zic.

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2606819)
I-am mai zis de cateva ori sa nu se grabeasca cu vopseaua...dar vad ca intr-una zice ca o baga repede la vopsit. Problema lui...daca el crede ca sub tinicheaua aia nu este deloc rugina, sa fie sanatos.

P.S. referitor la indreptarea aripii unde sta bara, eu zic sa o lasi asa...mai merge sa umbli fara bara, si daca te opreste zici ca este la indreptat sau cromat (prostii d-astea)...dar daca vede ca locul este indreptat...zic eu ca nu scapi.

nu ma grabesc cu vopsitul, masina nu e nici pe departe gata de vopsit!!!... oricum dau toata rugina vizibila jos kituiesc si vopsesc, sry da nam bani prea multi de alte chestii mai de detaliu. Incerc sa fac treaba cat mai buna cu bani cat mai putini. :oops: sper sa iasa bine

B-61-KYS 03-09-09 10:59

daca vinil nu e..nimic nu e... ! in cazul tau nu mai vorbi de tuning. gandeste-te so faci sa functioneze...sa nu te ploua..si asta e...

valitataye 03-09-09 11:56

Quote:

Originally Posted by B-61-KYS (Post 2607674)
daca vinil nu e..nimic nu e... ! in cazul tau nu mai vorbi de tuning. gandeste-te so faci sa functioneze...sa nu te ploua..si asta e...

vinilul poate sa mai astepte...gandeste-te sa o faci cat mai bine:oops:

Mandeologul 03-09-09 13:21

Quote:

Originally Posted by valitataye (Post 2607790)
vinilul poate sa mai astepte...gandeste-te sa o faci cat mai bine:oops:

Asta in primul raund. La motor si cutie nam vazut dacie mai buna, deci merge stas. Mai e capitolul estetic, la care vreau sa fie cat mai buna. Sper sa nu va dezamagesc si sa poate sa va si suroprind placut.

RRedman 03-09-09 13:27

Da aripile jos...vezi cum stai la semiaripi...rastoarn-o...vezi lonjeroanele...astea sunt mai importante decat vinilurile...e bine sa le faci inainte sa vopsesti masina...ca mai tarziu sa nu ai dureri de cap.Galbenul ala e frumos...ar da f frumos pe masina...daca are tabla dreapta...si ii repari toate imperfectiunile....si petele mici de rugina....Asta e un pas important(vopsitul)...eu zic sa nu te grabesti...si sa faci totul ca la carte.Bafta...masina imi place...sper sa iasa ok.:D

Mandeologul 03-09-09 19:22

Quote:

Originally Posted by RRedman (Post 2608008)
Da aripile jos...vezi cum stai la semiaripi...rastoarn-o...vezi lonjeroanele...astea sunt mai importante decat vinilurile...e bine sa le faci inainte sa vopsesti masina...ca mai tarziu sa nu ai dureri de cap.Galbenul ala e frumos...ar da f frumos pe masina...daca are tabla dreapta...si ii repari toate imperfectiunile....si petele mici de rugina....Asta e un pas important(vopsitul)...eu zic sa nu te grabesti...si sa faci totul ca la carte.Bafta...masina imi place...sper sa iasa ok.:D

o sa o rastorn in zilele ce urmeaza si o izolez, tabla nu e f dreapta incerc sa o fac cat mai dreapta posibil. Ma bucur ca iti place sper sa nu dezamagesc, si sa iasa o masina frumoasa... Astazi am lucrat la jlefuit deci nu e nush ce mare diferenta fatza de ieri si nu iam mai facut poze, dar de indata ce schimb ceva important pun si poze.

Mandeologul 04-09-09 10:28

1 Attachment(s)
Imi spune cinve cum imi scriu linkul de la site acolo sub ce postez? Signature sau nush cum ii zice ca nu gasesc niciunde.

Wlad 04-09-09 14:59

vezi ca ai in stanga sus .."USER CP" dai click apoi vezi ca ai in stanga pe albastru sub "YOUR CONTROL PANEL" la settings&options "EDIT SIGNATURE" scrii acolo ce vrei si dai save signature:D..sper ca ti-am fost de ajutor

Mandeologul 07-09-09 14:25

9 Attachment(s)
Inca niste poze cu insonorizarea masinii. Am spalat cu bine degresant, am lasat sa se usuce, am dat un strat de grund, si acum cu vopsea cauciucata insonorizanta. Sper sa termin maine si apoi ne apucam de astupat gaurile in praguri ca nu le schimb. Vreau sa mut barele jos la linia caroseriei sa le lipesc de caroserie si sa le vopsesc galbene. Apoi sub ea o banda de cauciuc sau plastic ca la golf 3, aparatoare sau cum ii zice. In spate in acest caz pun numarul mai jos si in locul actual al nr va fi scris din cifre metalice (sunt la baumax de pus pe usi) 1300. sper sa fie ceva frumos.

Ceva pareri sau segestii... sunt binevenite.

bv58bar 07-09-09 23:33

Da domne aripiile fata jos ca acolo sigur e rugina.Bafta cu proiectul si pacat cu nu vrei s-o faci old school muscle. Ce n-ar da altii sa aiba o 1300 cu atatea repere originale :cry:

andi_cimpean 08-09-09 00:03

am vazut ca admirai grila lui Luci (JAF)

cauta aici pe forum la vanzari/cumparari, sigur vei gasi ;)

Mandeologul 08-09-09 00:08

Da exact, o grila in genul lui Luci sau Wrc miar placea la MAXIM!!! ms de pont

Carnacior 08-09-09 03:50

nu stiu cat de actualitate e siteu dar uite http://www.alfaromtrans.ro/index.php...product_id=169

Mandeologul 10-09-09 22:03

Quote:

Originally Posted by Carnacior (Post 2620457)
nu stiu cat de actualitate e siteu dar uite http://www.alfaromtrans.ro/index.php...product_id=169

Super tare, dar nu vad daca este in euro sau lei.

Vreau sa va intreb ceva... se pot scoate prezoanele de la dacie, apoi puse altele mai lungi si niste distantiere de vreo 2, 2.5, 3 cm? Mentionez ca e clar ca le vreau de calitate. A mai facut cineva asa?

BR_87_BJA 10-09-09 22:27

daca tu crezi ca mascareala aia ce faci tu acolo e pregatire pt vopsire te inseli amarnic.bag-o intr-un atelier de tinichigerie si demonteaz-o toata si reparo daca vrei sa faci ceva frumos.

Mandeologul 10-09-09 22:28

Quote:

Originally Posted by BR_87_BJA (Post 2629192)
daca tu crezi ca mascareala aia ce faci tu acolo e pregatire pt vopsire te inseli amarnic.bag-o intr-un atelier de tinichigerie si demonteaz-o toata si reparo daca vrei sa faci ceva frumos.

Lasa ca o fac perfect, o sa vezi, cei din ateliere isi bat joc de dacii, nu si de a mea, si decat sa le dau bani lor, ca pana la urma cei asa greu frate???

BR_87_BJA 10-09-09 22:33

sa stii ce este greu sa faci o masina din starea in care este ea sa arate perfect.necesita multa munca si multa atentie.eu am modificat tigaia mea din '98 i-am pus bord cn am reparat-o pe unde era indoita si am vopsito toata.si a fost foarte mult de munca.

Mandeologul 10-09-09 23:12

Quote:

Originally Posted by BR_87_BJA (Post 2629202)
sa stii ce este greu sa faci o masina din starea in care este ea sa arate perfect.necesita multa munca si multa atentie.eu am modificat tigaia mea din '98 i-am pus bord cn am reparat-o pe unde era indoita si am vopsito toata.si a fost foarte mult de munca.

Te cred... Si mai cred ca si tigra nu era chiar asa dustrusa ca dacia mea. Insa o sa incerc sa scot cei mai bun din ea, si sa o si modific putin. O zic pe fatza, nu am bani. Mai ales de dat pe masini straine, ca sincer nu am nush ce pasiune pt dacii, insa asta vad ca cu bani putini poate sa iasa ceva frumos. Sper sa ma lase vremea si sa termin de izolat masina...

BR_87_BJA 11-09-09 21:34

frate nu am tigra cum ai spus tu am si eu o dacie cred ca nu ai citit bine am scris tigaie , si eu tot dacia conduc dar ti-am mai spus am desfacut masina pana la ultima clema.incet incet am facuto si acum arata foarte bine masina asa ca daca vrei si tu sa faci acelasi lucru demonteaz-o toata si repar-o bine. cum au mai spus si baietii pe aici da-i aripile jos ca acolo ai rugina,foarte multa rugina,du-te la un tinichigiu meserias si rezolva-i problemele astea.dupa aceea ocupa-te bine de partea mecanica si ai sa obtii o masina frumoasa si curata.bani faci tu rost daca esti baiat descurcaret pastreaza-ti optimismul si spor la munca!!!

Mandeologul 11-09-09 21:44

cam cat mar costa pragurile la tinichigiu si cei sub aripi acolo? sa stiu asa de curios, poate o duc sa o faca calumea, da sa nu fie f mult...

BR_87_BJA 11-09-09 21:53

depinde cat este de munca acolo gandeste-te ca trebuie sa se ocupe si un vopsitor de ea sa o pregateasca.eu cand mi-am reparat masina ma costa vreo 6 mil pt a-mi suda o tabla la bord pt modificare si pt a-mi inlocui o aripa si de indreptat tabla pe unde am mai trosnit-o dar am scapat fara sa dau bani pe tinichigerie si vopsitorie.

Alex_19Mig 11-09-09 22:17

As vrea sa stiu si eu cat a costat cutia de insonorizant si din ce magazin de profil a fost cumparat.
Bafta cu dacia!
Eu in locul tau as faceo galbena si dungi alte cum are NIG.

Mandeologul 11-09-09 23:32

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 2631975)
As vrea sa stiu si eu cat a costat cutia de insonorizant si din ce magazin de profil a fost cumparat.
Bafta cu dacia!
Eu in locul tau as faceo galbena si dungi alte cum are NIG.

Pai cutia a fost 18 lei si am luato dintrun magazin de Piese Auto Dacia, din oras. Trebuie vreo 2 3 cutii, daca vrei sa faci treaba buna, adica sa ai un strat cat de cat consistent. PS am intins cu pensula, pentru ca pistolul special ma costa 75 de ron.

Nu stiti cumva cine are stopuri spate nichelate? in genul lui nig? nu gasesc niciunde....

BlueAngel 12-09-09 09:22

Stopuri frantuzesti poate..poate ai noroc sa gasesti pe la remat pe undeva.Sau vb cu bogdan (nig)

andi_cimpean 12-09-09 22:06

sau iti faci tu stopurile;)...o banda arginite, lipita pe margini.

b08ygs 12-09-09 22:48

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2634038)
sau iti faci tu stopurile;)...o banda arginite, lipita pe margini.

nu se compara cu originilalul ori cat ai vrea sa te minti... difera culorile, un pic de tot forma lui, finisajul.... e alta mancare de peste alea frantujesti:-P
mai bine cauta sa-ti cumperi....

All times are GMT +2. The time now is 12:56.

- Copyright 2026 4Tuning