Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   ce masina recomandati pana in 2500 de euro (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/134486-masina-recomandati-pana-2500-euro.html)

banzay 03-08-09 13:57

Re: ce masina recomandati pana in 2500 de euro

Ca fost detinator de matiz si posesor de cielo pe gaz, nu pot decat sa recomand matizul. E extraordinar de ieftin de intretinut, daca ai grija de el, nu ai nici o problema. In oras e excelent, dar intradevar in afara e cam lenes, dar daca stii sa tragi de motor nu ai probleme nici acolo (dar sa nu iti inchipui ca e avion). Si apropo de consum... mie imi lua 6 si nu il iertam :twisted:

Cielo e mai mare (nu neaparat si mai incapatoare), te simti mai in siguranta la exterior, dar in oras e mult mai recomandat matizul :) Plus ca si consuma mai mult, piese mai scumpe etc

Tigra... e masina de 14 ani... e buna, dar cam veche... si ca orice masina veche, nu stii cum a fost intretinuta, nu stii cand iti pica vreun senzor, una alta.

Dar, orice ti-ai lua, sa aiba un A/C ca restul le faci singur incet incet :)

Crisskro 03-08-09 15:43

Chestia cu siguranta e relativa, daca ai un impact la 120 la ora cu orice masina mai veche de 12 ani, tot pilaf te faci.
Nu mai demult s-a facut test cu ceva masina din clasa mica versus sierra veche. Aia din masina mica au supravietuit, cei din sierra praf. Testul se poate gasi pe ADAC.

La 40 la ora cu tico impact frontal, mi s-a spart bara fata si s-au indoit putin aripile. Structura nu a avut de suferit deloc.

Morbida, dar ideea mea era asa: decat sa raman paralizat (cunosc cazuri), mai bine ma lipesc ca musca de parbriz.

Inca o chestie: piesele la tico si matiz sunt foarte ieftine (pompa de benzina 50 de lei), iar la o exploatare normala nu sar de 6-7% in oras. Doar ca ar trebui sa aiba si a/c.

LAZ'u 03-08-09 20:09

Bai oameni buni puteti sa ziceti ce oti vrea matizu e pilaf oriunde. Si in Bucuresti si in Italia, plus k e o buleala de masina. Domne esti in italia da? I-ati o masina autohtona si eu nu recomand fiat as recomanda Lancia sau Alfa oricum puteti astia care ati avut matizuri sau care aveti ca voi din matiz si cielo nu ati iesit. Ia sa vedeti cum e o alfa 156 sau o 145 sau o Lancie. Oricum eu iti recomand si un opel mai maricel si anume o vectra care are un consum decent.Oricum tie iti trebuie o masina din clasa din care fac parte masinute mai maricele. Rover ar mai fi o idee pentru ca acolo sunt foarte ieftine si motorul de 1.4 benzina de 105 cai zbarnaie.Oricum in niciuncaz matiz.

bogdan4u 03-08-09 22:21

este o idee buna achizitionarea unei masini autohtone italiene..dar ca idee alfa si fiat se fac in aceleasi fabrici din cate stiam eu nush de lancia...un punto ar fi bun? cu ce sta prost? am vazut multe ruginite..tabla e cu probleme??

Crisskro 04-08-09 08:08

In 2005, locul 8 mondial la fiabilitate era Daewoo. Pe locul 9 era skoda, iar pe 15, vw. Fiecare ia ce vrea. N-am vazut alfa sau lancia niciunde in top, dar nici nu m-am uitat mai jos de top 50.
LE: nu am mai gasit topul acela, dar am gasit altul asemanator
http://www.jonfry.com/2005/08/what-c...-reliable.html

Herbas 04-08-09 10:21

Problemele cu rugina sunt cauzate si de mediul in care a fost exploatata masina. Punto-ul meu a fost achizitionat din italia si nu e ruginit deloc si are 14 ani. In schimb in germania nu am gasit masina de varsta asta fara rugina, inclusiv punto-uri ca al meu.

Referitor la ce se scria mai sus, si alfa si lancia fac parte din grupul fiat, asadar unele masini mai impart componente. Tu sa iti iei ce-ti place si ce ai nevoie, dar iti mai zic intai sa mergi acolo sa vezi ce oferte gasesti si la masini gratis, pt ca ceea ce vrei tu mai dau italienii si de-a moca.

bogdan4u 04-08-09 13:45

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 2533237)
Problemele cu rugina sunt cauzate si de mediul in care a fost exploatata masina. Punto-ul meu a fost achizitionat din italia si nu e ruginit deloc si are 14 ani. In schimb in germania nu am gasit masina de varsta asta fara rugina, inclusiv punto-uri ca al meu.

Referitor la ce se scria mai sus, si alfa si lancia fac parte din grupul fiat, asadar unele masini mai impart componente. Tu sa iti iei ce-ti place si ce ai nevoie, dar iti mai zic intai sa mergi acolo sa vezi ce oferte gasesti si la masini gratis, pt ca ceea ce vrei tu mai dau italienii si de-a moca.

Asa este italienii dau si "regalo"-cadou masinile problema este cum am mai zis 2000 euro asigurarea pe an de asta caut ceva inscris in "batrana";) romanie

Mustang 01-09-09 20:43

Quote:

Originally Posted by LAZ'u (Post 2532198)
Bai oameni buni puteti sa ziceti ce oti vrea matizu e pilaf oriunde. Si in Bucuresti si in Italia, plus k e o buleala de masina. Domne esti in italia da? I-ati o masina autohtona si eu nu recomand fiat as recomanda Lancia sau Alfa oricum puteti astia care ati avut matizuri sau care aveti ca voi din matiz si cielo nu ati iesit. Ia sa vedeti cum e o alfa 156 sau o 145 sau o Lancie.

Invata te rog sa scrii corect romaneste...
Si cu privire la "pilafeala" ta... o sa ai o surpriza. :D

coman razvan 01-09-09 20:45

4 Attachment(s)
Sa punem inca un plus pentru Matiz la capitolul siguranta! Mentionez ca in masina a intrat un tir si a proiectat Matizul intr-un parapet de protectie! In masina erau doua persoane si au scapat cu rani minore (aveau centurile!!!)!

DarkJEDI 01-09-09 21:46

avea viteza destul de mica si a fost in unghi mare .

Bogdan_c_Bv 02-09-09 10:46

am vazut pe la pagina 1 ca se zicea de golf mk3 1.4i consum mic si piese ieftine.Ca fost proprietar intradevar i-ti spun ca nu chiar toate piesele sunt asa ieftine...
De exemplu:
-un cablu de ambreiaj cu autoreglaj costa 180ron (cam scump pt un cablu)
-o valva de presiune de la pompa de frana costa 400lei!!
-daca are trapa electrica poti sa ai norocu sa se rupa glisatoarele (vezi ca e netu plin de "trapa golf 3 & vento") si faza e ca nici nu se prea gasesc SH
-Consum mic?... eu zic ca nu in oras 8-9,mixt 7 si afara cam 5.5-6 si asta cam pe la 90-100km/h
+ ca motoru asta de 1.4 nu e el asa "sprinten" punei niste bagaze si inca vreo 4 pers si sa vezi ce ii dai a4 la cea mai mica panta...(ma refer la faptu ca tu ai zis ca vrei sa vii cu el din italia)

DARK-RIDER-82 06-09-09 11:45

Quote:

Originally Posted by tzooshky (Post 2514685)
O viteza medie de 130-140 km/h nu e asa o mare greutate chiar si pentru un motor de 800 cmc .. In alta ordine de idei, pentru pareri mai multe despre matiz, incearca aria 'Daewoo' .. vad ca pe aici nu prea se inghesuie lumea cu sfaturi ..

glumesti nu? matiz-ul atata poate... 140 hai 150km/h ... cum scoti tu media de 140 km/h?
mai degraba incearca un CIELO ... poate cu ala ai reusi media asta....

coman razvan 06-09-09 12:52

Nu scoti nici cu cielo media de 140 pe drumurile noastre ... nu mai vorbiti prostii! Luati o masina cu calculator de bord si vedeti atunci! In oras media este undeva la 35 - 38 km/h de exemplu! Si afara undeva la 70 - 80 km/h mers normal!

bogdan4u 06-09-09 13:02

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 2615319)
Nu scoti nici cu cielo media de 140 pe drumurile noastre ... nu mai vorbiti prostii! Luati o masina cu calculator de bord si vedeti atunci! In oras media este undeva la 35 - 38 km/h de exemplu! Si afara undeva la 70 - 80 km/h mers normal!

daca ti la masina cat de cat mergi undeva pe acolo dar eu ma refereal la o masina care merge in italia pt ca acolo sunt eu acum si imi trebuie sa merg la servici pe tangentiala (unde drumul ca pe autostrada noastra romaneasca daca nu mai bun)sau sa merg acasa in concedii..am posibilitatea sa iau un cielo executiv pe gaz dohc 1.5 75 cai 2003 ca an 100000km la un pret suspect 2000 euro ce ziceti??

All times are GMT +2. The time now is 03:28.

- Copyright 2026 4Tuning