Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   DJ 02 NUE (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/131064-dj-02-nue.html)

RRedman 10-07-09 10:13

Re: DJ 02 NUE

1 Attachment(s)
I-am mai facut o poza, astazi, sa va arat care e treaba cu suspensia.Spatele e mai jos, si se asaza si mai bine la drum, fata e problema.Cat ma sfatuiti sa tai din arcurile de pe fata?in asa fel incat sa fie la nivel cu spatele, si sa nu mai fie barca?Vreau sa rezolv toate problemele astea inainte sa o vopsesc.Numai bine.

Merci .

crazyfornova 10-07-09 10:24

cel mai bine ar fi sa tai fix 2 !!! pe fata
si mai bine ar fi sa tai din toate patru 3 spire
faci cum vrei e masina ta !:) bafta

RRedman 10-07-09 10:26

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2475183)
cel mai bine ar fi sa tai fix 2 !!! pe fata
si mai bine ar fi sa tai din toate patru 3 spire
faci cum vrei e masina ta !:) bafta

Merci, la 2 spire raman si eu.sa vedem cum o sa fie.Azi cred ca ma duc sa le tund.

crazyfornova 10-07-09 15:12

nu cred ca o sa fie vre-o diferenta :-SS :rolleyes2

dj_03_mem 10-07-09 18:14

sa imi zici si mie unde le "tunzi" si cat face toata afacerea ca vreau si eu :)

RRedman 10-07-09 18:40

Am vb astazi cu baiatul care mi-a facut si capota.1 mil a zis ca e scorul, mi se pare cam mult, sincer, cred ca o sa mai caut.Trebuie sa mai umblu prin orasul asta.

RobertRFG 10-07-09 19:56

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2475963)
nu cred ca o sa fie vre-o diferenta :-SS :rolleyes2

O sa fie diferenta ;)

crazyfornova 10-07-09 23:26

Daca te apuci de arcuri....sa le faci dupa o reteta cunoscuta :))
- le tai frumos ..prima spira o incalzesti pana e rosie..si o modelezi precum era la inceput..si dupa asta le racesti in ulei de motor ...

RRedman 11-07-09 10:06

1 Attachment(s)
O sa fie diferenta, la 2 spire, sunt sigur, o sa fie mult mai asezata, nu la fel de joasa ca alte masini de pe forum, dar ok.
Reteta asta cu incalzitul si racitul in ulei o stiu, chestia este ca daca aveam eu presa, si lampa pentru incalzit, o faceam acasa.dar asta e, cred ca pana la urma ma duc la tipul ala, dau milionu' si gata.

Poate cineva ,sa imi faca un mic vt?Vreau sa vad orientativ cum ar arata cu suspensia coborata pe fata, sunt curios.Merci.

yonutz85 11-07-09 11:42

Salutare! Felicitatari pentru masina,e ingrijita. Daca te intereseaza semnale albe pe fata,este un tip in Craiova care face geamurile din plexigas. Vorbisem eu cu el si mi-a zis ca 40 de ron ambele,dar trebuie sa ai tu "suportul" ca sa-i zic asa.Tipul a zis ca a mai facut si au iesit super ok.
Triple cu partea de sus alba mai am eu un set dar nu le recomand,sunt ok ca aspect dar sunt realizate dintr-un material prost si nici forma lor nu e prea reusita.
Spor la lucru in continuare! Da-mi un pm daca vrei nr. de tel al tipului cu plexi.

RRedman 11-07-09 12:00

Merci, yonutz85, ai pm.

andi_cimpean 11-07-09 13:15

1 Attachment(s)
cam asa ar arata :)

RRedman 11-07-09 13:31

Imi place, arata bine, spatele e putin cam jos, dar arata bine.Mersi mult.

andi_cimpean 11-07-09 15:37

Quote:

Originally Posted by RRedman (Post 2477946)
Imi place, arata bine, spatele e putin cam jos, dar arata bine.Mersi mult.

pai cred ca o ai incarcata...si spatele in poza originala era mai lasat, d-aia a iesit asa.

Baga o alta poza din lateral, si sa nu fie de spate lasata deloc;)

crazyfornova 11-07-09 17:19

mult prea jos :|

RRedman 12-07-09 00:21

Merci, am sa fac maine alta poza,in asta e prea joasa.
Doar ce am venit dupa un drum de 300 de km.Pot sa spun ca s-a comportat super bine, dar am avut diferite probleme.Am plecat cu farurile dereglate,seara aproape ca nu vedeam drumul.Plus ca mi s-au rupt ambele stergatoare(rahaturile alea de plasticuri) pe o ploaie torentiala care a tinut tot drumul, de abia am reusit sa fac unul, care stergea doar pe jumatate.Plus un idiot era sa intre in mine(nu s-a asigurat).
Am avut cumpana:D.
Lasand treaba cu cumpana deoparte, m-am dat putin la ea, raspunde bine la acceleratie, dar am observat ca vibreaza putin undeva pe la 70 km/h, dupa vibratia dispare.La 120-130 km/h nu vibreaza absolut nimic.Cred ca este de la cauciucuri.

RRedman 12-07-09 23:48

Azi am demontat botul la tinichea...pe drumul de ieri...mi-a sarit o piatra in far....trebuie sa schimb sticla...trebuie sa ii prelucrez un suport de la bara de otel de sub bara de plastic...nu se aseza simetric...plus...am vrut sa vad daca am rugina...din fericire...nici pic.

Robert_MNW 13-07-09 12:07

Semanlizari albe gasesti in trag la Romanesti in Craiova, unde baga baietii masinile la vanzare sunt niste tarabe, acolo gasesti 100% costa 25 de lei daca imi aduc aminte bine!;)

RRedman 13-07-09 12:19

Da?, ce bine ar fii daca as gasii, o sa ma duc sa dau o tura zilele astea, o sa dea super bine cu lampile de semnalizare albe.Merci.

RRedman 16-07-09 17:58

A reinceput lucrul la masina.Am avut...si inca mai am de lucru in partea din fata, la egalizarea rosturilor dintre faruri, masca, bara de protectie.Unul dintre suportii barei de protectie a fost scurtat, sticla de la un far a fost schimbata(a sarit o nenorocita de piatra in ea), interioarele farurilor(exceptand lupa) au fost vopsite in negru.Poze maine.

RRedman 17-07-09 11:23

6 Attachment(s)
..........

andi_cimpean 17-07-09 12:25

tot nu ai facut poza aia din lateral sa inceram sa o "lasam" mai jos:p

RRedman 17-07-09 13:54

1 Attachment(s)
Gata Andi...uitasem de poza din lateral.

andi_cimpean 17-07-09 14:20

1 Attachment(s)
ar arata frumos...si altfel te-ai simti la volan;)

RRedman 17-07-09 15:32

Merci mult!arata f bine...asa o sa o las...o sa ma simt mai bine la volan...mai ales daca e momo.:)

RRedman 18-07-09 11:58

Astazi am discutat cu cineva despre coborarea suspensiei pe fata.Imi zicea ca pe fata pot pune arcuri de nova spate, o sa am garda mai mica, fara sa ii mai fac modificari la amortizoare&bla bla, cu un confort destul de bun.Ce parere aveti despre asta?Credeti ca va functiona?Daca e ok....ar fii mult mai usor decat sa tai din arcurile mele...sau sa mai fac alta minunatie.Numai bine!

Ja_Rule 18-07-09 12:17

Odata coborata masina, obligat tre sa`i scurtezi amortizoarele .. iar daca le`ai scurtat de ce sa nu le si intaresti... iar ca sa pui volanul ala pe dacie, mi se pare o prostie... n`ar da deloc bine un volan pe care scrie AIRbag, chiar daca e momo...

sezione91_blue 18-07-09 12:52

vezi ca e unu prin zona targului din romanesti care intareste amortizoare si ia 30-50/amortizor. Majoritatea racerilor se duc la el. lucreaza foarte bine

RRedman 18-07-09 13:07

Quote:

Originally Posted by Ja_Rule (Post 2495001)
Odata coborata masina, obligat tre sa`i scurtezi amortizoarele .. iar daca le`ai scurtat de ce sa nu le si intaresti... iar ca sa pui volanul ala pe dacie, mi se pare o prostie... n`ar da deloc bine un volan pe care scrie AIRbag, chiar daca e momo...

Ai dreptate, amortizoarele trebuiesc intarite....cat despre volan, chestia cu AIRbag o sa dispara sub un strat de piele, o sa il imbrac, cu piele.Nu pot sa pun un volan pe care se vede tema de la Alfa Romeo sau AIRbag, chiar nu sunt genul.
Quote:

Originally Posted by sezione91_blue (Post 2495075)
vezi ca e unu prin zona targului din romanesti care intareste amortizoare si ia 30-50/amortizor. Majoritatea racerilor se duc la el. lucreaza foarte bine

Merci pt informatie.Am sa vad ce reteta aleg pana la urma.Ori 1.5 din spire, fara amortizoare modificate, sau mai mult de 1.5-2 spire si cu amortizoare intarite & stuff.Chestia e ca eu nu ma bag la curse.Fac asta doar ca sa arate mai bine. Masina o folosesc zilnic, imi doresc si un oarecare confort.Nu vreau sa imi sara ficatii din mine plimbandu-ma(avem niste drumuri de tot ....tul).Merci oricum.

RRedman 21-07-09 16:11

8 Attachment(s)
Am inceput sa demontez una-alta de pe masina...in cateva zile o bag la vopsit.Astazi i-am acoperit si aerisitoarele de pe stalpii din spate.Intrebare:Cum pot sa acopar spatiile goale dintre piesele sudate?Chitul, nu crapa?Chitul de fibra?sau ce imi sugerati sa fac cu spatiile alea?Lampa de sudura deformeaza tabla...o onduleaza ca pe o hartie.

crazyfornova 21-07-09 16:43

pff...trebuia sa sudezi in argon.. eu mi-am sudat scaunul de la sofer si parca era mai rezistent decat atunci cand a venit din fabrica...si app de chit...poti da cu chit de fibra si dupaia eventual cu chit normal..si ff bn slefuit..;) Spor ! la tunarit :2gun:

RRedman 21-07-09 16:51

Trebuia, dar nah....acum nu mai am ce sa-i fac....sper sa nu se crape chitul dupa aia...sunt acolo spatii cam mari....nu stiu ce sa fac ele.Merci oricum.

crazyfornova 21-07-09 17:11

astupa complet cu chit de fibra+intaritor !

Ovyx 23-07-09 15:59

salut,de la ce model de alfa ai luat volanu? si de unde,si eu tot din craiova sunt...poate ne intalnim in trafic:D

RRedman 23-07-09 16:16

De la o Alfa 155 ,l-am luat de la Remat,volanul nu il mai pun pe masina, caut altceva, nu intra pe ax, are conul cu 1-1.5 mm mai mic.Momentan eu nu circul cu masina, astept sa o vopsesc si dupa, acum e cam demontata.Dar poate facem si noi o intalnire Dacia in Craiova, cum fac baietii din Bucuresti, Braila,nu?

Ovyx 23-07-09 18:39

puteti conta pe mine :)

RRedman 23-07-09 19:35

ok, sa strangem si noi niste oameni, niste nr de telefon, sa vedem cine mai e pe forum, ne intalnim, mai vb una-alta, poate o punem si de un club, vedem, deocamdata e devreme.

RRedman 23-07-09 21:26

1 Attachment(s)
Am imprumutat o mica toba sport de la un prieten, se aude f bine.....trebuie sa ii fac un sistem de prindere si un decupaj in bara.Reconditionata putin si e ok.
Cu vopsitul am amanat pana saptamana viitoare, vopsitorul este plecat, dar nu ma grabesc, vreau sa iasa bine.

andi_cimpean 23-07-09 22:23

si sa nu te grabesti nici dupa ce ai vazut-o vopsita...las-o o vreme sa se intareasca vopseaua...

Apropo...cum o vopsesti? cu cuptor si toate alea?...cat te duce vopsitul?

RRedman 24-07-09 00:06

Vopsitul ma costa:350 manopera si materialele(care pot costa si 500), fara cuptor, dar vopsitul se face intr-o camera inchisa, nu curte, nu mai stiu eu ce incapere.Nu ma astept sa iasa impecabil, dar nici mizerabil, o sa vad.Vopsitul se va face doar pe exerior, in interior, vopseaua se afla intr-o stare f. buna, fara pic de rugina sau alte chestii.Am ulei in praguri, este antifonata, am vaselina in usi, si in toate locurile unde ar putea sa fie rugina.Longeroanele, semiaripile, podeaua, si tot ce este sub masina sunt, fara rugina, sub un strat generos de antifon(masina a fost antifonata de 3 ori, antifonul standard, plus unul suplimentar,in fabrica, plus inca unul,acasa, acum 5-6 ani).Ma bucur ca nu am rugina, sunt unele berline...mult mai noi(98-00')care sunt efectiv roase si care necesita nenumarate reparatii/inlocuiri de panouri, etc...

All times are GMT +2. The time now is 14:37.

- Copyright 2026 4Tuning