Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Renault (https://forum.4tuning.ro/110-masina-mea-renault.html)
-   -   Megane 2.2 1.5dci (https://forum.4tuning.ro/110-masina-mea-renault/128854-megane-2-2-1-5dci.html)

axel44 06-07-09 17:02

Re: Megane 2.2 1.5dci

Salut, am vazut weekend-ul asta masina ta pe Issaciei, eu eram cu un prieten la Sala sporturilor pe la ora 11 noaptea, arata foarte bine.
Chiar vorbeam cu el ca pe langa jante (care apropo seara in mers se vad superb) ar merge foarte bine bandourile in culoarea masinii.

Ps: am o presimtire ca masinuta ta va fii cel mai aspectos Megane din Tulcea.
Spor la treaba in continuare;)

Eugen_TL 06-07-09 17:36

ms frumos, iti stiu masina, ti-am vazut-o si eu parcata in fata la grande o data.

Sincer sa fiu habar n-am cum se vad, n-am pus pe nimeni sa dea o tura cu masina mea, dar o voi face sa vad mai multe aspecte.

Vopsitul bandourilor e in plan+eleron RS

Apropo, azi mi-am schimbat foliile, pe spate am pus la fel dar pe fata am pus o nuanta mai inchisa :D o sa revin cu poze, sper sa dea mai bine.

Eugen_TL 18-07-09 13:53

http://www.k-tecracing.com/show_prod...?id=2634&pic=1 poate aduce cineva?

Eugen_TL 18-08-09 19:05

5 Attachment(s)
Am montat si eleronul de r26r :lol:

Duminica i-am tras si o curatenie de 2-3 ore: spalat,spuma etc + suflat cu presiune in interior ( in scaune, pe sub scaune, pe sub bord, fiecare coltisor) sa iasa tot praful din ea...+ aspirat+sters= LUNA :D

iulianr26 18-08-09 19:45

Ai frate cat de bine ii da. Ia zi cat ai dat cu tot cu vopsit ?
De unde l-ai luat ?
II sta prea grav !!!!!!!!!!!!!:D

Eugen_TL 18-08-09 19:53

Pai, la inceput mi s-a spus sa am 10 mil la mine..imi facuse un calcul de 9 si ceva din care 850 reprezenta numai eleronul. Dar spre surprinderea mea la sfarsit cand s-a terminat treaba la RENAULT mi-au facut un total de 855lei . :D nu stiu cum si de ce, dar am iesit mai bine decat mi-au spus ei. Eleronul in 2 zile a venit, dar inca 1 sapt a durat faptul ca ori nu aveau timp sa mi-l vopseasca ori nu stiuau nu aveu chef, dar cand m-am dus sa vad ce se intampla mi-au spus ca n-au vopseaua mea ... in fine s-a rezolvat si am plecat multumit. :D

iulianr26 18-08-09 19:55

Quote:

Originally Posted by Eugen_TL (Post 2567605)
Pai, la inceput mi s-a spus sa am 10 mil la mine..imi facuse un calcul de 9 si ceva din care 850 reprezenta numai eleronul. Dar spre surprinderea mea la sfarsit cand s-a terminat treaba la RENAULT mi-au facut un total de 855lei . :D nu stiu cum si de ce, dar am iesit mai bine decat mi-au spus ei. Eleronul in 2 zile a venit, dar inca 1 sapt a durat faptul ca ori nu aveau timp sa mi-l vopseasca ori nu stiuau nu aveu chef, dar cand m-am dus sa vad ce se intampla mi-au spus ca n-au vopseaua mea ... in fine s-a rezolvat si am plecat multumit. :D

Bv destul de bine avand in vedere ca e orig felicitari si asteptam sa vedem finalizarea acestui proiect.
Oricum niciodata nu se termina.......:D

Eugen_TL 18-08-09 20:22

ma batea gandul inainte sa vopsesc bandourile toate ..dar imi e frica sa nu fie prea alba..sincer imi place cum da in contrast cu negru... nu stiu ce sa fac, voi incerca in photoshop sa vad ce imi va iesi. Oricum in plan mai am sa antifonez usile bine...de la vol 18 in sus imi baraie ...

iulianr26 18-08-09 20:25

Quote:

Originally Posted by Eugen_TL (Post 2567685)
ma batea gandul inainte sa vopsesc bandourile toate ..dar imi e frica sa nu fie prea alba..sincer imi place cum da in contrast cu negru... nu stiu ce sa fac, voi incerca in photoshop sa vad ce imi va iesi. Oricum in plan mai am sa antifonez usile bine...de la vol 18 in sus imi baraie ...

Dap nu te deranja cu bandourile.
Oricum iti vei lua kit de rs daca te superi, mai ales ca merita masina asta si pe alb ii da super:lol:

Eugen_TL 18-08-09 20:27

pai nu tine de suparare, tine de fonduri..mai ales cam cat mi-a zis un tip de pe reno ca l-a ajuns bara fata.. trebuie sa am 30mil pregatiti..cam mult pt o bara la care nu voi folosi nici stropitorile nici proiectoare.. poate voi apela la robi, si iau kitul protuning..ma mai gandesc..sau kitul sport reno(fuste fata spate si praguri).

iulianr26 18-08-09 20:33

Quote:

Originally Posted by Eugen_TL (Post 2567702)
pai nu tine de suparare, tine de fonduri..mai ales cam cat mi-a zis un tip de pe reno ca l-a ajuns bara fata.. trebuie sa am 30mil pregatiti..cam mult pt o bara la care nu voi folosi nici stropitorile nici proiectoare.. poate voi apela la robi, si iau kitul protuning..ma mai gandesc..sau kitul sport reno(fuste fata spate si praguri).

Marfa si solutia asta hai ca ii dai tu de cap :P

nsl_iuli 18-08-09 21:02

Marfa rau eleronu' si cu tot cu vopsea ai dat bine pe el...
Trebuie sa imi iau si eu unul, cred ca fac si eu o vizita la serus maine, doar de curiozitate:D

magnifiqo 18-08-09 23:51

De cand cu eleronu ne-am dat pe poze modificate :P. Lasa ca-i sade bine :D

Eugen_TL 19-08-09 12:14

pozele erau putin retusate si inainte :) iar asta pt ca nu-mi plac cum ies din aparat.

Eugen_TL 31-08-09 23:18

Are cineva ideea de ce cantitate de folie pt sonorizare si ce pret m-ar ajunge pt cele 4 usi? ( nu vreau sa merg la concursuri cu ea vreau ceva decent ) --- si ce firma

Si ce boxe pot pune fata/spate + tweetere(daca am scris bine) mai bune care sa merite si fara sa fac modificari?

iulianr26 01-09-09 11:25

Quote:

Originally Posted by Eugen_TL (Post 2601220)
Are cineva ideea de ce cantitate de folie pt sonorizare si ce pret m-ar ajunge pt cele 4 usi? ( nu vreau sa merg la concursuri cu ea vreau ceva decent ) --- si ce firma

Si ce boxe pot pune fata/spate + tweetere(daca am scris bine) mai bune care sa merite si fara sa fac modificari?

Baga aluband .E 50 lei rola de 10 cm pe 10 m (au in practiker). Boxe intra de 10cm 13 parca nu incap.
La mine am facut portbagaju si roata de rezerva""suportul unde sta""si se aude super muzica. Acum e liniste!!!!!!!!! Ma refer la zgomotul de rulare.
''SUCCES CAT MAI LUNG SI CAT MAI DES''.

Eugen_TL 01-09-09 11:28

Si la usi n-ai umblat deloc? nu-ti baraie nimic? la mine la usa spate dreapta, sub maner am o chestie de plastic neagra care imi baraie, nici nu stiu de ce am aceasta chestie, dar si in interior mai baraie..oricum mai mult de volum 18 cu bas 3 din 9 nu pot urca.

iulianr26 01-09-09 15:32

Quote:

Originally Posted by Eugen_TL (Post 2602252)
Si la usi n-ai umblat deloc? nu-ti baraie nimic? la mine la usa spate dreapta, sub maner am o chestie de plastic neagra care imi baraie, nici nu stiu de ce am aceasta chestie, dar si in interior mai baraie..oricum mai mult de volum 18 cu bas 3 din 9 nu pot urca.

F...ere exagerat de mare sa dai fata de usa jos....P spate nu mai vb e si mai nasol . Nu imi baraie deloc mie doar am dat jos sa gresez o macara si m-i sa luat rau de fetele p..di

iulianr26 01-09-09 15:33

Quote:

Originally Posted by iulianr26 (Post 2602989)
F...ere exagerat de mare sa dai fata de usa jos....P spate nu mai vb e si mai nasol . Nu imi baraie deloc mie doar am dat jos sa gresez o macara si m-i sa luat rau de fetele p..di

Si sa schimb boxele pe spate am dat jos fetele de pe spate altfel nu poti, pe fata e mult mai simplu de dat jos.

Eugen_TL 01-09-09 16:49

o sa ma mai interesez ce boxe pot pune sa se auda mai bine ca astea stock, si in momentul in care el schimb sa bag si folie audio, sa bag si niste burete pe la fire si ce mai trebuie.

ps: tu subwooferul il ai parca la cd-playerul original nu? are iesire? sau ai cumparat adaptor sau cum se numeste

iulianr26 01-09-09 22:40

Quote:

Originally Posted by Eugen_TL (Post 2603196)
o sa ma mai interesez ce boxe pot pune sa se auda mai bine ca astea stock, si in momentul in care el schimb sa bag si folie audio, sa bag si niste burete pe la fire si ce mai trebuie.

ps: tu subwooferul il ai parca la cd-playerul original nu? are iesire? sau ai cumparat adaptor sau cum se numeste

Adaptor hi low e si costa pana in 30 lei .
ai burete pe fire boxe ia ceva ok si ai grija la magnet o sa trebuiasca decupat din suport sa intre mabnetul in spate e simplu iti dai seama cand demontezi.
Succes:P

Bogyciu 05-09-09 21:05

TIP: Aluband am vazut la Euskadi, langa service Cormar...

Eugen_TL 06-09-09 11:50

Mi-a spus cineva care antifoneaza in acest moment un megane si care a avut aluband, ca e naspa, e mai mult de forma . El a dat jos aluband cand a vazut care-i treaba cu el si acum recomanda damplifier pro de la second skin audio ... Ma mai interesez, oricum usile trebuie sa le fac, ca in rest sistemul audio ma multumeste, nu-mi trebuie sa nu pot sta in masina sau sa-mi joace tabla.

Bogdan G 07-09-09 22:43

Cred ca i-ar sta si mai bine cu niste neoane de pozitie :P

Eugen_TL 08-09-09 11:25

Asta cred si eu, daca aceste neoane lumineaza toata oglinda si sunt mai puternice decat acest mic led care se vede ca un punct . :)

Eugen_TL 09-09-09 19:08

Nervi ca azi n-am avut niciodata pe masina...

1 dat jos roata fata dreapta ---aia cand mi-au pus jantele au strans ca dracu cu pistolul abia abia am desfacut; am sarit pe cheie greu tare
2 masca interioara aripa data jos
3 desprins cele 3 suruburi de la scut
4 desprins surubele plastice sus
5 dat bara jos
6 scos faru
7 scos suflat si pus la loc semnalizarea --- MERGEA... probabil se mai oxideaza ceva pe acolo nu stiu dar acum merge fara sa schimb nimic, nu era topic nimic, mama lor

FOARTE greu pt o semnalizare... nu-i normal francezu la acest aspect- facut fara cap!

Sa nu mai vb ca 2-3 surubele dinalea stil penis s-au rupt! UNDE AS PUTEA GASI? la ce pret? a gasit careva pe la magazinele de piese ---pe comanda ceva?

RideTheRiddle 12-09-09 14:53

du-te la reprezentanta service ceva si cere-le baietilor de acolo. eu asa am facut rost de surubele si alte prostii pe care nu le-am gasit in magazin

Eugen_TL 12-09-09 15:00

Asta a fost primul lucru care l-am facut ... concluzie: 7 lei - 1 buc surubel plastic 1 cm .. asa ca NO WAY.

Si am cautat destul si am gasit la un magazin de piese DACIA niste bulbi 95% la fel ca cel de reno, doar ca la dacie il folosesc la fetele de usa parca mi s-a zis... IDEEA e ca se potrivesc la fix sub capota, si intra fix in acel rotund si sincer sa fiu chiar dau a fi din fabrica...voi face o poza sa va convingeti! si am dat 5000lei vechi ! :) convenabil zic eu.

Diferenta e ca astia nu sar singuri cand ii rotesti cu o surubelnita..ci trebuie sa bagi sub ei si risti sa ii strici. dar macar pot lua altii oricand .. si aia de RENO se rup f repede desi au sistemul sa sara; intepenesc uneori

Eugen_TL 14-09-09 23:29

1 Attachment(s)
Ce parere aveti?

RideTheRiddle 14-09-09 23:50

mie unul imi place foarte mult!

axel44 15-09-09 00:03

Super frumoasa, de mult asteptam sa vad masina ta cu bandourile vopsite...acum arata mai dintr o bucata;)...pare si mai lata
Cat despre stiker ul de pe capota, pe mine nu prea ma atrage...dar cel mai important e sa iti placa tie;)
Bft!

J.D 15-09-09 01:04

Imi place. Now make it happen! ;)

Aragorn 15-09-09 16:58

Pentru boxe fata/spate/tweetere gasisem mai demult pe un site un pdf care mi se parea super ok . Caut :shock: si pun link-ul :peace:

Uite pentru boxele fata : >> http://users.bigpond.com/MSN/matthew...i/TS-Q131C.pdf << tutorialul e pentru Pioneer TS-Q131C, dar se potriveste pentru orice fel de boxe vrei sa pui (de 13cm sunt cele stock pe fata/spate)
Uite si pentru boxele spate : >> http://www.ray-lee.co.uk/megane/PDF/...kerUpgrade.pdf << , e tot pentru un soi de Pioneer :ihearu:

Curand si eu o sa incep sa umblu la sunet la Megane, din pacate e cu bataie lunga, am tot cautat un player 2DIN care sa nu aiba afisaje tipatoare rau si am ramas la un Pioneer >> http://www.carsystems.ro/details.php?prod_id=2065 << , are si iesire pt sub, pana iau un amplificator o sa o folosesc pe asta, probabil ca nu o sa fie destui bani pentru toate odata:ashamed:, sunt si adaptoare pentru afisaj/comenzi volan:headfones Pentru boxe un prieten imi recomanda la un raport pret/calitate ok sa caut Helix, eu eram setat pe Focal Polyglass 130 V Slim.. Inainte sa cumperi, verifica dimensiunile boxelor/lacasului am inteles ca e loc mic.. cele din tutorial pentru fata sunt speciale pentru Megane, au aceleasi dimensiuni cu cele stock, daca le gasesti dimensiunile, e un punct de plecare.
Insonorizarea ar cam trebui facuta, am mai citit ca din banii pentru sistemul audio,cam o treime ar fi ok de investit in insonorizare. Pe site-ul de la be loud (lol nu pot sa le scriu numele legat ca pune stelute :?:) am gasit oferta pentru montat, au si folii, nu au Dynamat ( am inteles ca e cea mai buna, din pacate clar e si cea mai scumpa). Cam asta cu audio, cum ajung la un rezultat, incep si eu un thread, pana atunci stau, caut si astept (toate o sa le iau din State, la noi preturile sunt exagerate)

PS : Sorry pentru off-topic - stii cumva de unde sa iau ornamente cromate pentru interior ? Am cautat in nestire, cel mai fain ce am gasit si care o sa vina curand (adica in 1-2 luni, noroc ca sunt ardelean :nervious: ) e cel de aici >> http://www.edashkit.com/Shared/Diagr.../E-RTME05B.gif <<, nu costa exagerat de mult, dar transportul e destul de mult si nu sunt nici ornamente pentru ceasuri bord si pt volan. In rest are destule piese, sper sa fie ok..

Salut si spor la treaba si felicitari, masina arata super ok :dance:

Eugen_TL 15-09-09 18:09

MS mult baieti, si ms de detalii Aragorn. Ceea ce mi-ai aratat stiam deja de pe forumul reno, dar am inteles ca nu e mare diferenta tinand cont ca dai niste bani pe acele boxe speciale pt megane; nu se justifica investitia. Oricum incerc sa-mi strang bani pt insonorizare usi prima data...sa vad daca ma multumeste; nu-mi doresc ceva de concurs, ci vreau ca pana in vol 20 sa merg fara sa-mi baraie.

La acel player ma uitam si eu aseara, pare interesant si totusi scump tinand cont ca, cu 500euro pot lua dvd player dedicat megane cu touch screen si include si mai multe decat acest player.. oricum la player nu ma voi baga pentru simplul fapt ca nu se gaseste nimic care sa mearga la linie cu tot bordul..daca e sa fie, va fi un dvd dedicat,dar pana atunci cum spuneam mai sus, insonorizarea e baza.

ps: de ornamente habar n-am dar poti incerca (ceea ce deja cred ca ai facut) la magazine de piese auto pe comanda, gen Meteor.

grosu 23-09-09 19:18

frumos tare meganu ....avem masini aproape identice

pune-i flanse la rotile de pe spate ca o da intr-un fel

ssaphantom 26-09-09 23:24

bravo eugen. o masina facuta cu gust !!! si eu incep sa bagi bani in a mea ... si tu o sa-mi fi un fel de "muza" :P .

Eugen_TL 27-09-09 14:31

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by grosu (Post 2663841)
frumos tare meganu ....avem masini aproape identice

pune-i flanse la rotile de pe spate ca o da intr-un fel

Ms. Cand ii voi pune si arcuri sport am sa vad daca e nevoie sa le scot mai in afara. :twisted:

Quote:

Originally Posted by ssaphantom (Post 2671585)
bravo eugen. o masina facuta cu gust !!! si eu incep sa bagi bani in a mea ... si tu o sa-mi fi un fel de "muza" :P .

Ms, sper sa nu-mi furi jantele sau alte chestii si sa faci dupa bunul tau plac (in acelasi timp sa fi diferit, ca altfel nu mia au nici un farmec masinile noastra). :lol:

+2 poze cu al meu SMECHER APARAT. :oops:

grosu 27-09-09 14:39

Quote:

Originally Posted by Eugen_TL (Post 2672686)
Ms. Cand ii voi pune si arcuri sport am sa vad daca e nevoie sa le scot mai in afara. :twisted:

Ms, sper sa nu-mi furi jantele sau alte chestii si sa faci dupa bunul tau plac (in acelasi timp sa fi diferit, ca altfel nu mia au nici un farmec masinile noastra). :lol:

+2 poze cu al meu SMECHER APARAT. :oops:

in primul rand eu am jjante albe si nu am de ce sa fur de la tine
caut grile de rs da nu gasesc ...poate ma ajuta cineva

ssaphantom 27-09-09 16:09

eugen ,doar ma inspir :P . ai dreptate ,ce rost au doua la fel !!! imi place ca e simpla... nu e incarcata . eu o sa caut jante in 5 spitze cat mai subtirele. :P

Eugen_TL 27-09-09 18:04

grosu- nu ma refeream la tine , ci la ssaphatom sa caute sa-si faca masina dupa gustul lui dar nu copie pentru ca doua la fel n-are rost :)

ps: ssaphatom, pe hatch arata bine si cele spitate, vezi model RS.

All times are GMT +2. The time now is 21:11.

- Copyright 2026 4Tuning