Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Cat prinde un logan 1,4 , 1,6 la blana? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/12323-prinde-logan-1-4-1-6-blana.html)

Tataee_^ 15-03-06 16:25

Re: Cat prinde un logan 1,4 , 1,6 la blana?

Fratzilor cand spuneti asemenea lucruri veniti shi cu dovezi, ca e c-am greu de crezut.

The_Mask 15-03-06 18:20

Voi tot sustineti ca viteza data de constructor este si cea pe care o atinge masina.Total gresit, sa va dau 2 exemple Opel Vectra 2.0 DTI(100cp) viteza data de constructor este 196km/h, am mers pe autostrada soarelui cu 210km/h, iar la noul passat 2.0 TDI viteza data de constructor este de 209km/h, iar masina fuge cu 230 fara a intampina nici o greutate.

Feryan 15-03-06 19:59

Quote:

Originally Posted by CT-82-PUM
Si cati litri ti-a consumat asa informativ?

Cand am mers cu 170 constat vedeam sutele cum zburau pe esapament... si 15/100 la consumul instant :D
Imi exersez bugetul pentru o masina mai mare :)

Daedalus 16-03-06 20:26

Quote:

Originally Posted by The_Mask
Voi tot sustineti ca viteza data de constructor este si cea pe care o atinge masina.Total gresit, sa va dau 2 exemple Opel Vectra 2.0 DTI(100cp) viteza data de constructor este 196km/h, am mers pe autostrada soarelui cu 210km/h, iar la noul passat 2.0 TDI viteza data de constructor este de 209km/h, iar masina fuge cu 230 fara a intampina nici o greutate.

Pai este o chestie generala faptul ca exista erori de kilometraj. Deci orice masina are ceva mai mult pe bord decat in realitate, iar diferenta asta e tot mai mare cu cat urci in viteza.

200SX 16-03-06 20:30

Quote:

pe dyno masina mea avea 200 pe bord avea 220 si aerodinamica nu a fost luta in calcul, asa ca o fi avut opelul ala 210 pe bord dar in realitate sigur nu avea 210

recomand teste pe baza de GPS

George_P. 17-03-06 20:01

Quote:

Una e ce viteza atinge masina si alta e ce-ti arata kilometrajul.
Vorbeam de viteza reala,la roata cum se zice,si intradevar viteza reala este cea data de constructor.;)

dexter_20 18-03-06 10:40

Eu am mers doar cu 170.Deh era atunci in rodaj si n-am vrut s-o fortez...Da 18- ar trebui sa duca

Feryan 21-03-06 11:57

Quote:

Originally Posted by george_smiley05
Una e ce viteza atinge masina si alta e ce-ti arata kilometrajul.
Vorbeam de viteza reala,la roata cum se zice,si intradevar viteza reala este cea data de constructor.;)

Eu iti propun sa alergi dupa mine cand ii dau blana si sa numeri de cate ori se invarte roata sa putem face un calcul:lol:

FIGHET 22-03-06 20:03

deja ne contrazicem degeaba eu zic ca nu are rost sa discutam ca ne inseala kilometraju ka daca stam sa o lom asa ce sa mai zicem de masinile cu kilometraj electronic, ce ne mai insala???

isacfani 23-03-06 07:56

inca nu s-a aflat un lucru, din cate am citit eu aici : viteza maxima trecuta in certificatul de inmatriculare, data de constructor, este cea la care acesta garanteaza siguranta masinii, a componentelor motorului, subansamble, etc. peste aceasta viteza constructorul nu mai da nici o garantie ( totul se face pe raspunderea soferului ). este chiar asa greu de crezut ca o masina ca logan-ul 1.6 ( 90 cp ) nu poate merge cu 190 km/h ? vad ca se fac tot felul de calcule cu aceste abateri de viteza ( nu zic ca nu ar fi abateri, dar nu chiar asa de mari-15 km/h ) ca sa reiasa viteza data de constructor .sustin ce a spus cineva mai sus : daca masina e limitata la 250 km/h, inseamna ca poate merge cu 270 km/h ( 250km/h limitarea + abaterea 15-20 km/h ) ? corect ? sau nu are abatere ca e o masina straina ( bmw, audi, mercedes ) ?

Daedalus 23-03-06 14:38

Dar sunt chestii verificate pe radar.

Tody 24-03-06 10:11

Congratulation !!!............,daca ai prins 190km/h cu Loganul, te-ai tinut si dupa bmw 530.......,si mai Congratulation !!!.....acum depinde si de cine conducea bmw-ul.

FIGHET 24-03-06 10:16

O Batranica De 73 Anisori

Feryan 24-03-06 10:51

sau ma rog :D depinde cat de solida era coarda cu care te-ai legat de BMW :P

turbojack 24-03-06 22:53

Quote:

Originally Posted by axxro
200 km/h cu o dacia 1310 stock :lol: :lol: . astai tare de tot faza. mam binedispus pe ziua de azi.

cele de Pitesti pregatite pt. competitie mergeau lejer cu 200/h
era motorul stok,insa vibrochen francez,ax cu came modificat,supape de Lada cu diametru marit (nu existau 4 supape pe cil.) ,carburator dublu corp,etc.
Problema era insa frinarea.

turbojack 24-03-06 23:31

Quote:

La viteza asta maxima uitati de un lucru f. important ,sau mai precis de ultimul lucru important pina la asfalt:cauciucurile.Cauciucuri mai uzate ,vor avea circumferinta mai mica decit cele noi,deci e normal sa fie erori pe kilometraj.Apoi,balonajul cauciucurilor difera de la marca la marca,fapt verificat de mine.Presiunea din pneu de asemenea conteaza.Sint cauciucuri ce devin mai inalte la viteze centrifuge mari ,decit altele(fenomen ce se vede la draqstere cind pleaca de pe loc.La fel se intimpla si la cauciucurile voastre:cu cit veti avea o viteza mai mare,cu atit si erorile pe km vor fi mai mari.solutia este schimbarea jentilor cu altele mai mari si implicit a cauciucurilor cu talon jos ,/35,/45.

JUPAN_EMY 25-03-06 09:00

toti ati omis un lucru f important : dovezile alea de viteza sa fie dreq pe drum drept ca asa la vreo vale barie , nu cred ca pe logan 1.6 trebuie moificari ca sa isi ia 200 ... ce zicetzi ?

isacfani 25-03-06 09:14

Quote:

Originally Posted by turbojack
era motorul stok,insa vibrochen francez,ax cu came modificat,supape de Lada cu diametru marit (nu existau 4 supape pe cil.) ,carburator dublu corp,etc.

s-a discutat de dacie 1310 stock ( fara modificari la motor, transmisie, sistem franare, etc ). ca asa fugea si dacia lui sebastian, cox-ul cu motor de r5 turbo, dar nu erau stock.

turbojack 25-03-06 12:57

Quote:

Originally Posted by JUPAN_EMY
toti ati omis un lucru f important : dovezile alea de viteza sa fie dreq pe drum drept ca asa la vreo vale barie , nu cred ca pe logan 1.6 trebuie moificari ca sa isi ia 200 ... ce zicetzi ?

Fiind o masina noua trebuie sa aiba limitare electronica de viteza ,deci nu va depasi viteza nici macar in coborire,poate cu un 5 km/h.
Eventual aruncata din avion....

axxro 25-03-06 15:11

Quote:

deci nu erau stock. inteleg prin stock o masina la care nu sa umblat nimic, una iesita din fabrica pt tot omu'

Daedalus 25-03-06 18:14

Quote:

Fiind o masina noua trebuie sa aiba limitare electronica de viteza ,deci nu va depasi viteza nici macar in coborire,poate cu un 5 km/h.
Eventual aruncata din avion....

Oricum la Logan limitarea intervine de la aerodinamica. Adica ar putea prinde si 200 pe banc daca ar fi, insa in mers nu e chiar asa.

FIGHET 25-03-06 18:54

cit o merge important este ka merge cit merge

turbojack 26-03-06 01:00

Quote:

Originally Posted by Daedalus
Oricum la Logan limitarea intervine de la aerodinamica. Adica ar putea prinde si 200 pe banc daca ar fi, insa in mers nu e chiar asa.

ma refeream totusi strict la limitarea electronica a motorului,nu de altele insa la masinile banale de serie cu motoare de masini de cusut (1.4-1.8) li se taie alimentarea pe la 5800-7000 rpm.

Feryan 27-03-06 12:04

Motorul de la Logan poate pana la 350km/h face suta in 3.5 sec si dezvolta o putere de 780 cai dar pt ca noi suntem romani Renault ne-au limitat masina la 175km/h 11 sec si 90 cai :) ca vad ca pe aici se abereaza la greu.

Nass 27-03-06 12:25

Fiecare abereaza ce poate sau cat poate. Nu e nevoie sa citesti tot.

George_P. 27-03-06 20:55

Quote:

ma refeream totusi strict la limitarea electronica a motorului,nu de altele insa la masinile banale de serie cu motoare de masini de cusut (1.4-1.8) li se taie alimentarea pe la 5800-7000 rpm.

N-are loganu' limita electronica stai tu linistit;)

Daedalus 27-03-06 23:29

Atat Logan cat si Solenza au limitari electronice la turatie si anume la 6200rpm. Am zis ca stiti si voi dar vad ca bateti campii pe la 7000rpm :D no offence.
Deci motoarele de 1.4, fie ca e pe Logan, Solenza sau SuperNova, nu duc mai mult de 180 pe ceas, decat in cazuri foarte rare si am auzit de 1-2 asa dar nu prea i-as crede din moment ce toti ceilalti se incadreaza in viteza asta. Una peste alta cica viteza reala e tot cea data de constructor adica vreo 165km/h. Nu cunosc insa la motorul de 1.6 de pe Logan sau cel 1.5dci (care clar nu duce 180 nici sa-l pici cu ceara, doar are 10 cai mai putin decat motorul de 1.4)

isacfani 28-03-06 12:59

Quote:

Atat Logan cat si Solenza au limitari electronice la turatie si anume la 6200rpm. Am zis ca stiti si voi dar vad ca bateti campii pe la 7000rpm :D no offence.
Deci motoarele de 1.4, fie ca e pe Logan, Solenza sau SuperNova, nu duc mai mult de 180 pe ceas, decat in cazuri foarte rare si am auzit de 1-2 asa dar nu prea i-as crede din moment ce toti ceilalti se incadreaza in viteza asta. Una peste alta cica viteza reala e tot cea data de constructor adica vreo 165km/h. Nu cunosc insa la motorul de 1.6 de pe Logan sau cel 1.5dci (care clar nu duce 180 nici sa-l pici cu ceara, doar are 10 cai mai putin decat motorul de 1.4)

mers 180-190km/h constant, adica o distanta mai lunga, cu logan 1.6 , deci merge si cu asemenea viteze. iar motoarele de pe supernova merg lejer cu 180 km/h, nu numai in cazuri foarte rare.

Daedalus 28-03-06 22:32

N-am zis nimic de cel de 1.6. Daca zici ca prinde 190, poate 195 in cele mai bune cazuri, n-am decat sa te cred, dar sa mai vad si altii ca zic la fel. Cu SuperNova n-o halesc.. sorry 4u.

all3ex_wly 29-03-06 01:38

Bai imi pare rau pentru voi.Am mers cu cateva loganuri 1.4,cel putin 3 si eu am o dacie berlina cu filtru si invatata sa fuga,dar sincer nu zic ca fuge mai tare dacia mea dar loganul este foaarte puturos la demaraj.Viteza de ce sa zic nu o stiu.Oricum la banii astia nu as cumpara logan:))

isacfani 29-03-06 08:56

Quote:

N-am zis nimic de cel de 1.6. Daca zici ca prinde 190, poate 195 in cele mai bune cazuri, n-am decat sa te cred, dar sa mai vad si altii ca zic la fel. Cu SuperNova n-o halesc.. sorry 4u.

stiu ca erau niste poze cu o solenza de constanta, parca, cu 180-190 km/h (modificata sau stock asta nu stiu ); daca solenza cu 1.4 ( apropo vizavi de lipsa de credibilitate a loganului 1.6 in ceea ce priveste viteza de 190 km/h ) poate asemenea viteze, de ce supernova nu ar duce, cu toate ca supernova e mai tare !?
PS : un prieten mi-a aratat niste poze cu kilometrajul unei supernove la 180 km/h si la peste 180 km/h. patru insi in masina pe bucuresti-pitesti. daca nu crezi e treaba ta.

Trainer 29-03-06 09:30

Voi aveti o grava problema cu glicemia,de nu vedeti ce am scris de n ori.Aia este viteza cu tot cu abaterea kilometrajului,adica nu aveti 180 km/k decat in vise umede,uscate spre maronii,REAL viteza este de fix 165 km/k,demonstrat de radar.Abaterea kilometrajului apare la orice tip de masina.Ce rost are Dacia sa zica ca merge masina cu 165 km/k si voi sa o rupeti prin coclauriile patriei cu 195 km/k si mai avea pedala?Nu am chef sa ma apuc sa caut articole pe net,ca sunt sute despre abaterea kilometrajului,dar daca o mai tineti in prostia asta acuta,ma jur ca o sa va dau atatea argumente,de o sa plangetzi pana la urmatorul talon de pensie.Ce dreaq mah voi chiar nu cititi ce scrie,veniti cu cretinitati de 195 km/k dintr-o masina cu motor de 75 cp si aerodinamica de toata jena,la ce dreaq s-or mai fi chinuit aia de la Bugatii sa faca masina de 1000 de cai,cand puteau sa ii puna 2 motoare de SLZ si prindea 450 km/k lejer si mai avea si pedala.

Nass 29-03-06 11:16

Repet ceea ce au mai zis multi inainte. Orice kilometrej de la orice masina are o eroare, un decalaj. Chiar daca tie iti arata 180, nu este viteza reala. Poti sa imi spui si mie te rog unde, pe ce sosea, autostrada, ai mers cu 180-190 constant si cam pe ce distanta?

Nass 29-03-06 11:18

Sorry, intrebarea de mai sus era pt isacfani.

FIGHET 29-03-06 15:16

Sa zicem ca are abateri dar noi discutam acum de ce scrie pe kilometraj lasam abaterile la o parte ce scrie acolo atit discutam nare rost sa ne contrazicem aiurea ...........
va arat acum cu ce masini am mers din astea cu care ne certam noi si cit am prins cu ele (real)
supernova 1.4 mpi ---180 km/h trecuse putin peste gradatia de 180 km/h
solenza 1.4 mpi ---180 km/h
solenza 1.9 D --- 190 km/h si ceva poate chiar 195 km/h
logan 1.4 mpi ---???
logan 1.6 mpi ---??? cu astea doua nu am mers.

Feryan 29-03-06 15:57

Quote:

Originally Posted by all3ex_wly
Bai imi pare rau pentru voi.Am mers cu cateva loganuri 1.4,cel putin 3 si eu am o dacie berlina cu filtru si invatata sa fuga,dar sincer nu zic ca fuge mai tare dacia mea dar loganul este foaarte puturos la demaraj.Viteza de ce sa zic nu o stiu.Oricum la banii astia nu as cumpara logan:))

nu stiu cum este 1.4 dar aceasi senzatie am avut si eu la inceput cu 1.6 ca este prea lenes, dar dupa o vreme am prins care e ideea cu el... dul cu a 2-a pana la 4000 pe urma a 3-a pan la 5000 :) si mai incearca o chestie, in a 2-a calca ambreajul jumate si dai 4000 ture apoi dai drumu la ambreaj :D da ai grija sa nu ai pe cineva in fata prea aproape :) daca nu ar avea caroseria asta de o tona, si forma asta antiaerodinamica... motorul ar face mult mai mult ;) as incerca sa schimb tabla cu fibra de carbon sau sticla si sa il mai usurez putin eventual sa scot bancheta din spate roata de rezerva :-P sa vad ce se intampla

FIGHET 29-03-06 16:15

problema este ca are si rotile mai mari deaia nu prea are demaraj la supernova cu rotile mici ai vazut ce demaraj avea a 1 a, a 2 a, si a3 a si cu ai sput tu un pic mai grea si din cutie si ambreaj toate au factori in chestia asta zic eu

Daedalus 29-03-06 16:59

Quote:

Originally Posted by FIGHET
solenza 1.9 D --- 190 km/h si ceva poate chiar 195 km/h

Asa ceva nu este posibil.

Feryan 01-04-06 09:47

ce am vazut aseara mi-a schimbat perspectiva despre logan :)
Un nebun cu un logan rosu modificat a facut printre altele urmatoarele chestii... a pus ax de 16 valve si a pacalit computeru cum ca ar fi 16 valve a comprimat aerul cu inca odata pe cat era a schimbat filtrele bujiile si inca nu stiu ce modificari si am vazut cu ochii mei cum a urcat loganul la 100 in 6 si ceva sec si pe urma cum sa dus acul la 200 si a ramas intepenit acolo in timp ce masina tot mai accelera... nu stiu cine este eu am vazut doar o irnegristrare pe telefonul unui prieten a ceasurilor de bord. Credeti-ma nu este facatura e pe bune.

crywolf 01-04-06 12:38

Mei...combinat din ceea ce am citit reiese ca:erori de kilometraj exista(cel mai sigur e bordul de Mercedes),dar si viteza data in carte nu e chiar cea reala maxima posibila.La viteza din carte e garantata masina.Dar aberatii de genul 195 cu SLZ diesel...hai meiii...ne iei de fraieri.Loganu la 190...hmmmmmm....bate F14 pe demaraj.Am condus Logan si mai mult de 180 pe vitezometru nu mere.Motor de 1.6.Deci cam viteza din carte.Dar sa acceptam...numa nu mai veniti cu tampenia ...mai avea pedala.Pai hai sa ne luam toti Logan si merem la liniutze intr-o fericire.Unde mai adaogi faptul ca pana ce Loganu ajunge la vit max...imbatranesc eu...sau cei care spun aberatiile astea si chiar le mai cred...ajung si ei la varsta de permis.Personal...putzin offtopic...sorry...am un Mercedes Cobra cu motor de 300D.Pe carte e data vit max de 155.Are un clontzaiber la pedala ...l-am scos.A mers la 165...pedala mai avea...dar fffffff putzin.Urca exasperant de incet.Mers pe Autobahn(Intre Berlin si Hamburg).Viteza din carte se poate depasi...dar nu cu mult.Nu zic ca eu chiar aveam 165....dar erorile de la Mercedes sunt cele mai mici(vezi VDO).Nu e vorba insa numa de motor ci si de cutie.....si altele.Eu nu zic ca nu cred...dar ma indoiesc pana mai jos de pamant la fazele cu loganu

All times are GMT +2. The time now is 17:10.

- Copyright 2026 4Tuning