Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   Oltcit Club 11RM - DJ 02 TEI - Buburuza mea (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/121809-oltcit-club-11rm-dj-02-tei-buburuza-mea.html)

George Hermenean 13-05-09 15:57

re: Oltcit Club 11RM - DJ 02 TEI - Buburuza mea

Vad ca esti pus pe treaba.
In motor se pune 3.5l daca e de 1.1 si 3.8l daca e de 1.3 cu tot cu filtru de ulei.
Eu am pus 3.7l in al meu 1.1 si e un pic sub maxim.

bobocu91 13-05-09 16:57

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by George Hermenean (Post 2315269)
Vad ca esti pus pe treaba.
In motor se pune 3.5l daca e de 1.1 si 3.8l daca e de 1.3 cu tot cu filtru de ulei.
Eu am pus 3.7l in al meu 1.1 si e umpic sub maxim.

Da George, am planuri mari cu buburuza mea, in vara abia astept sa o desfac din toate surubelele, sa rezolvam rugina, schimbam o usa (poate amandoua), o aripa, apoi antifonata si grunduita + un strat de vopsea si spoilere cu praguri = o buburuza noua nouta. :D Doar ca timpul si banii ma cam tin in loc, oricum in vara sigur se vor intampla toate astea.:rolleyes2

Momentan fac si eu ce pot cand pot...

Cat despre ulei am bagat pana a ajuns la joja la semn.

EDIT: Inca 2 poze cu toba de care nu stiam:

bobocu91 20-05-09 21:26

UPDATE la buburuza mea, in seara asta mai luai niste piese de la vechiul proprietar si mai sunt de luat.
Toata partea dreapta o am sa o schimb (aripa spate- noua, usa- in stare foarte buna fara rugina, aripa fata- noua), maxim la sfarsitul lunii iunie buburuza va incepe un proces complex de "metamorfozare".
Am mai luat printre altele doua faruri (stare foarte buna), un carburator, o caseta de directie (aproape noua) si ceva piese mai marunte.

Pana acum de cand am schimbat motorul nu am mai facut nimic la ea (exceptie si schimbarea oglinzii stanga - acum sunt pereche), abia astept sa ma apuc de ea...

bobocu91 30-05-09 12:24

1 Attachment(s)
Saptamana trecuta mi-am luat un spoiler, unul care a fost al CRO`ului candva. Urmeaza sa fie reconditionat odata cu buburuza.

electric_style 30-05-09 15:43

ai ceva de lucru la spoileru ala , dar o sa iasa!!!

Dj.Klaus 13-06-09 21:07

Te-am vazut azi in Bailesti.Erai in parcare la Turnatorie.Dar eram presat de timp si nu am venit la tine.Eu stau chiar acolo vis a vi.Am vazut ca ti-ai pus spoiler de trs.Bafta cu ea,eu pe a mea am cam abandonat-o.

Ptr Alex_Mig cred ca ma confunzi,eu n-am avut-o niciodata la vanzare.Doar cred ca am iar supapele indoite ca imi consuma enorm si cred ca am si un scurt la instalatia electrica ca imi consuma bateria foarte repede cateodata.

Alex_Mig 13-06-09 21:17

Klaus pai nu ai vandut-o pe ata?
Bogdane poze ,poze!!

bobocu91 13-06-09 22:08

@Dj.Klaus Dap, fusei de dimineata la turnatorie, data viitoare poate ai timp sa vorbim. Mi`am pus spoiler de trs duminica trecuta deoarece am pierdut un capat de bara (crosa sau cum ii zice).

@Alex_Mig O sa pun maine si poze, promit.:oops:

Alex_Mig 14-06-09 08:51

Al naibi de rau ai paiti-o Bogdane.
Mai vezi si tu ce faci.
Baga bani in masina nu in acte!!
A inteles el ce zic.
Asteptam pozele!

bobocu91 15-06-09 17:06

2 Attachment(s)
Da Alex :rolleyes2, buletinul l`am pierdut pentru a 2-a oara, sper sa le gasesc daca nu sa fac altele. :cry:

Uite si poza promisa + 1 bonus, am scos motorasul de la stergatorul din spate si am pus un dop. Masina este cam murdar dar merge. :oops:

Alex_Mig 15-06-09 17:55

Eu zic sa pastrezi stergatorul spate fiindca nu ai dezaburile cum vad.
Ma indoiesc sa nu fi functionat stergatorul acela.!?

bobocu91 15-06-09 21:51

Nu, nu mai functiona stergatorul deoarece mi s-au rupt firele acolo unde trec din masina spre haion, cred ca de la atatea inchideri si deschideri + ca nu mai aveam stergatorul doar "coada" aceea care mi-a zgariat foarte rau luneta.

Ce parere aveti, cum ii sta cu spoiler de TRS? 8)

Danutz Bratosin 15-06-09 21:59

Cu spoileru de trs ii sta foarte bine:)
cat despre firele alea iti zic ca nu esti nici primul nici ultimul caruia i s-au rupt...le poti lipi frumusel la loc daca le descifrezi culorile..

bobocu91 15-06-09 22:03

Mda, asa-i Danutz, trebuie sa le fac dar nu pentru stergator (nu vreau sa`l mai pun) ci pentru luminile la numar, ma bate tata la cap zicandu-mi ca se i`a garcea de mine. :rolleyes2 Oare la cati le merg luminile la numar? :lol:

Danutz Bratosin 15-06-09 22:14

Pai la majoritatea le merg...risti o amenda care nu ti-ar sta rau in buzunar daca nu-ti merg acele 2 beculete!

bobocu91 15-06-09 22:16

Ups, sper sa nu o patesc! :???: Oricum momentan sunt dispus la alte amenzi, daca ma opreste garcea sigur iau.:cry:

O sa fac si luminile dupa ce o voi reconditiona. :twisted:

manu_96xls 15-06-09 22:21

Quote:

Originally Posted by bobocu91 (Post 2410324)
Oare la cati le merg luminile la numar? :lol:

Tuturor celor care le pasă de mașina lor.;)
Dacă tot faci o treabă de ce să n-o faci complet?
Desfă plasticele din portbagaj, cel de pe hayon , caută extremitățile firelor și o să vezi că mufele au 3 culori diferite(firele fiind identice, albe). Ai grijă să unești firele care au mufele aceeași culoare(mov cu mov, negru cu negru...). Mufele le găsești īn spatele triplelor și īn hayon, ascunse pe lāngă motorașul ștergătorului.
30 minute de muncă și ai rezolvat.;)
Cāt despre anularea ștergătorului,decāt un dop de plastic(care arată urāt, neterminat) mai bine un ștergător funcțional...;)

bobocu91 15-06-09 22:29

Mda, insinuezi gresit manule, mie imi pasa de buburuza dar firele alea trebuie schimbate sunt rupte, erau facute praf si nici macar nu mai ajung pentru a le uni, Trebuie schimbate si am sa o fac, cand ma ocup de intreaga masina va fi 100 % functionala, adica tot ce este facut sa mearga va merge!

giny 16-06-09 21:08

mai bine astupai gaura de la stergator cu chit de fibra de sticla cum am si io...

bobocu91 16-06-09 21:58

Este si asta in plan Giny impreuna cu muuulte alte lucruri. :twisted:

bobocu91 18-06-09 21:35

Baieti am si eu o problema cu buburuza, in seara asta o observai. :rolleyes2
Initial nu`mi mergeau pozitiile, le aprinsei pana la urma dar cred ca am un scurt pe undeva cu "ceata", pe semnalizari, stop pe frana si chiar in marsharier mi se aprinde martorul la ceata + cand semnalizez bate semnalul cu ceata, iar semnalul este slabit.
Stiu ca este un scurt pe undeva dar in seara asta nu mai avusei timp sa ma uit, a mai patit cineva asemanator?? :sad:

Eu presupun ca din portbagaj de la fiere este baiul, azi fusei iar la shopping (apropo) si carai in spate acolo vreo 2 usi, o capota, o trapa si 2 axe (de la came), cand mergeam cazu un ax dala cu came, zic sa nu fii cazut pe fire, ma uitai in mare dar nu vazui nimic acum...maine o iau la puricat. :???:

Danutz Bratosin 18-06-09 21:58

Pai verifica stopul la care iti face figuri...de obicei e de la mufa aia in care intra el;)

ps: sa inteleg ca tu nu ai nimic in portbagaj de axa aia ti-a cazut direct pe fire? presupun ca vorbesti de firele care se duc la stopuri da? nu ai nimic pus si tu peste ele???:shock:

bobocu91 18-06-09 22:15

Pai Danutz, cand semnalize (spre exemplu dreapta) semnalul este slab si ambele stopuri "palpaie"(ceata - de pe ambele stopuri, parca ar fii un pom de craciun:shock:), se pierde curent pe undeva.

Acum la masa statui de vorba cu taicameu, imi zise ca axul nu cazu pana jos, cazu de pe usi si se propti in haion. Deci se elimina banuiala mea.

In portbagaj am 2 presuri, nu te gandii ca este "gol". ;)
O sa verific maine si mufele si in alte "locuri", daca nu`i dau de cap o sa merg la un electrician. (sper sa nu fiu nevoit):rolleyes2

DJ-01-CEW 19-06-09 10:12

Quote:

Originally Posted by bobocu91 (Post 2419123)
Pai Danutz, cand semnalize (spre exemplu dreapta) semnalul este slab si ambele stopuri "palpaie"(ceata - de pe ambele stopuri, parca ar fii un pom de craciun:shock:), se pierde curent pe undeva.

Acum la masa statui de vorba cu taicameu, imi zise ca axul nu cazu pana jos, cazu de pe usi si se propti in haion. Deci se elimina banuiala mea.

In portbagaj am 2 presuri, nu te gandii ca este "gol". ;)
O sa verific maine si mufele si in alte "locuri", daca nu`i dau de cap o sa merg la un electrician. (sper sa nu fiu nevoit):rolleyes2

sunt mufele de la triplele pe spate care fac problema asta.
scoate triplele si unde intra mufa baga un carton subtire(de la un pachet de tigari),da nu pe partea cu contactele, si o sa vezi ca numai ai probleme.bafta.

bobocu91 21-06-09 01:11

Exact de la mufe era. :shock:
Trebuie sa bag si carton ca le facui la repezeala, cand dau in gropi nu`mi mere stop pe frana pe partea stanga.

Merci de sfaturi!

Danutz Bratosin 21-06-09 11:06

Am avut si eu probleme garla cu mufele alea...aveam o gramada de bete de chibrit bagate in ele si tot nu mergea:| pana la urma le-am facut legatura cu ''papuci''. am lipit fire pe fiecare circuit de la placa, un papuc ''mama'' in capul lui si un papuc ''tata'' in firul de la instalatia masinii. nu le dai asa des jos asa ca poti incerca metoda;)

bafta

julaikos 22-06-09 07:39

1 Attachment(s)
uite asa am facut eu,si la mine si la alte cateva oltence si merge brici
fire lipite nu pe cablaj,ci direct pe lamelele de cupru ;) , iar firul de masa care de obicei este prins intr-un surub in partea de jos a locasului unde intra stopul l-am prins undeva mai sus cu un surub autofiletant(ca sa nu mai stea in apa si mizeria care se aduna acolo...) si merge brici de 2 ani incoa ;)

bobocu91 22-06-09 19:09

@julaikos Foarte "inteligenta" metoda! Partea proasta la mine este ca lamele sunt cam...duse.

Deocamdata nu mi`a mai facut probleme dar pe viitor poate le fac si dupa sugestiile voastre. Merci!

julaikos 22-06-09 20:06

lamelele sunt alea de cupru,daca alea sunt duse schimbi placuta cu totu,desi tind sa cred ca daca sunt duse lamelele ,cablajul de pe placuta nu mai exista...

bobocu91 05-07-09 19:11

4 Attachment(s)
New update...buburuza va primi incaltari noi. Jante aliaj cu gume pe 185/60/R14, acum va rog sa`mi spuneti si mie ce distanta are dacia nova intre prezoane (au fost puse pe nova fara flanse).
Flanse pentru RM cu distanta intre prezoane ca la nova se gasesc?...se pot face? Ma tot contrazic cu tata... :rolleyes2
P.S. As dorii si eu ceva imagini cu flanse facute, schite, orice. Merci!

Poze:

Speed4U 05-07-09 22:33

nova are 4X100 , frumoase jante .

Danutz Bratosin 05-07-09 22:41

Intradevar nova are 4x100 si da, poti monta cu ajutorul flanselor acele jenti pe masina.
paremi-se ca sunt niste flanse 4x100 de vanzare aici pe sectiune!

bobocu91 05-07-09 22:51

Nu eram sigur de distanta, merci baieti!

Flanse as cam avea unde sa le fac dor ca ma contrazic cu tata ca nu se pot face, ca nu au loc cele 3 gauri pe langa cele 4 pentru jante, etc, etc... :rolleyes2

As mai vrea sa stiu daca a mai avut cineva pe RM astfel de flanse, cum spuneam chiar ceva imagini care m`ar putea ajuta. Sper sa nu ingreuneze si mai mult treaba cu flansele faptul ca am RM...

Alex_Mig 05-07-09 22:56

Cand ti-am zis pe messenger nu m-ai crezut ca e 4x100!
Cati inchi au jantele?

George Hermenean 05-07-09 23:58

Arata bine jantele!
Au mai fost jante 4x100 pe RM,doar pe fata e altfel, ca pe spate e ca la Oltciturile normale daca dai jos flanshele de RM.

bobocu91 06-07-09 18:27

Quote:

Originally Posted by Alex_Mig (Post 2464091)
Cati inchi au jantele?

Cum scrie si mai sus, R14...deci 14 inchi.

@George Hermenean: Stiu, pe fata am butuci de dacie, sunt constient ca o sa`mi trebuiasca 2 modele de flanse.

Cum mai spuneam, daca cineva are poze ceva cu flanse de oltcit chiar de RM`u ar fii foarte bune sa`mi lase si mie aici pentru a`i arata tatalui meu niste lucruri.

valib 06-07-09 19:28

uite aici...flanse pt 4x100, pt butuci de oltcit (daca ai RM, dai jos flansele de RM de pe spate, si scoti prezoanele vechi din butucul de oltcit... iar pe fata, merge facut 3xcat e la dacie in loc de 4x120 cat am facut eu)

https://forum.4tuning.ro/497-anunturi-auto-oltcit/84111-vand-flanse-butuci-trecerea-4x100.html

(sper ca e explicat destul de explicit...)

YoMihai90 11-07-09 21:09

participi maine la cursa? ca iti vazui masina la expozitia de masini de la stadion!

bobocu91 12-07-09 22:52

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by YoMihai90 (Post 2478868)
participi maine la cursa? ca iti vazui masina la expozitia de masini de la stadion!

Eram ca spectator, admiram si eu bolizii de pe acolo...

Cateva pozici cu oltencele:

bobocu91 19-07-09 19:54

2 Attachment(s)
...intre timp am lucrat la viitorul spoiler pentru buburuza. Mai este de finisat pentru a arata cum vreau eu. Astept parerea ta Angel, tu stii cel mai bine cum arata. :shock:

Si buburuza si-a schimbat putin look`ul intre timp...

All times are GMT +2. The time now is 00:44.

- Copyright 2026 4Tuning