Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Viteza pe A1 şi A2, pe ultimii 5-7 kilometri, să fie redusă pānă la 70-80 km/oră? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/119753-viteza-a1-a2-ultimii-5-7-kilometri-redusa-pana-70-80-km-ora.html)

bogdyMND 26-04-09 16:33

Re: Viteza pe A1 şi A2, pe ultimii 5-7 kilometri, să fie redusă pānă la 70-80 km/oră?

Quote:

Originally Posted by david_makaidj (Post 2266445)
averi dreptate cu norocul si cu toate...imi pare rau ca nu am facut azi poza la un bmw care a avut cel putin 100 km/h in oras sa dus sus pe trotuar ,,nu stiu cum" si a izbit un stalp direct in mijloc...deci astia isi cumpara carnete...dar mai sunt si unii care vin astia cum suv-uri trag pe ei si cum se sperie merge pe trotuar sau alte accidente

Grele e cu romanele! Care e diferenta intre ala ce intra cu 100km/h in stalp in oras si tu care poti intra cu 170 in pom afara? Si el se credeam sofer exact ca tine.

david_makaidj 26-04-09 20:29

Re: Viteza pe A1 şi A2, pe ultimii 5-7 kilometri, să fie redusă pānă la 70-80 km/oră?

Quote:

Originally Posted by bogdyMND (Post 2267919)
Grele e cu romanele! Care e diferenta intre ala ce intra cu 100km/h in stalp in oras si tu care poti intra cu 170 in pom afara? Si el se credeam sofer exact ca tine.

numa nui tot una daca omori oameni sau nu

david_makaidj 26-04-09 20:30

si nui tot una ca tiai cumparat carnetu sau nu

Nautilus 27-04-09 13:31

1. Existenta unei benzi de franare / reducere a vitezei la iesirea de pe o autostrada este naturala.
2. Propunerea ca acea banda de franare sa aiba 5-7 km lungime, cam cat 2 piste de aeroport puse cap la cap, este o exagerare stupida.
3. Multe limitari de viteza pe DN si autostrada sunt pur vexatorii, fara sa fie corelate cu conditiile de drum (existenta unor lucrari, a unor intrari/iesiri, poduri etc). Un exemplu este o limita de viteza pe DN1 la intrarea in Baicoi, cu care au avut multi de-a face, fiind sanctionati pentru depasiri de viteza intr-o localitate existenta doar pe hartie fiindca nu sunt constructii in jur...

~Nautilus

Angel 5 27-04-09 14:02

Am citit tot ce ati scris aici, si sincer vad ca cei care sunt impotriva legii au in jur de 18-22 de ani. Una peste alta legea nu zice sa mergi cu 70km/h 7km, zice ca soferul incetineste treptat, prima data la 100km/h si a doua oara la 70km/h. Probabil 3,5km ii parcurge cu 100km/h iar ultimii 3,5km cu 70km/h. Un exemplu ca pe romani ii mananca talpa este DN1, care este mult mai bun decat A1 (parerea mea). Am fost sambata pana la Brasov iar prin localitati (unde limita este 70km/h) eu aveam in jur de 80km/h si pe langa mine treceau adevarate "rachete". Acum sa nu imi spuneti ca 80 al meu era mai incet decat 80 al lor ca nu e asa. Adevarul este ca nu ne place sa respectam limitele, mai ales cand ne vedem in masini "potente".

Nautilus 27-04-09 14:45

Desi multi se fac ca nu inteleg, majoritatea soferilor experimentati (care si-au obtinut carnetul in era comunista, daca intrebati de ce categorie de varsta e vorba :p ) vor folosi capacitatile masinii lor la maximum atunci cand drumul o permite - si nu prea auzi ca stau 3 luni pe bara fiindca au fost prinsi de radar. Poate ca unii oameni stiu ceva mai bine decat altii sa-si adapteze viteza la conditiile de drum, iar unii politisti stiu la fel de bine unde trebuie sa instalezi radare si unde e mai bine sa te faci ca nu vezi...

~Nautilus

Dimitris 28-04-09 13:58

E foarte bine dar o sa fie si un dezavantaj... reducerea trebuie sa se faca treptat, altfel simturile nu se pot adapta. Cand ajungi in buc de pe a1, pana in militari la primul semafor la 80 km/h ti se pare ca stai pe loc.

Este o chestie cunoscuta faptul ca mersul pe autostrada la viteze mari iti schimba perceptia asupra vitezei.

Plus ca un alt dezavantaj o sa fie panda cu radarul. Daca nu o sa fie semnalizata bine aceasta limitare, multi o sa pice in plasa pentru ca nu toata lumea stie ca pe A1 sau A2 exista o zona lenta.

Dimitris 28-04-09 14:00

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 2270378)
Desi multi se fac ca nu inteleg, majoritatea soferilor experimentati (care si-au obtinut carnetul in era comunista, daca intrebati de ce categorie de varsta e vorba :p ) vor folosi capacitatile masinii lor la maximum atunci cand drumul o permite - si nu prea auzi ca stau 3 luni pe bara fiindca au fost prinsi de radar. Poate ca unii oameni stiu ceva mai bine decat altii sa-si adapteze viteza la conditiile de drum, iar unii politisti stiu la fel de bine unde trebuie sa instalezi radare si unde e mai bine sa te faci ca nu vezi...

~Nautilus

Nu auzi ca stau pe bara 3 luni. Auzi ca fac accidente cu morti si raniti. Atunci cand te crezi experimentat, ai prea multa incredere in tine. Problema nu esti tu sa zicem, problema sunt cei care nu au experienta ta. CU ce te incalzeste ca esti partial nevinovat, dar ai murit?

bogdyMND 29-04-09 14:28

Quote:

Originally Posted by Angel 5 (Post 2270275)
Adevarul este ca nu ne place sa respectam limitele, mai ales cand ne vedem in masini "potente".

Nu respectam limitele la noi in tara. Sa-i vezi pe romanasii nostrii dincolo cum circula de prudent. Cum trec granita in Romania zici ca nu exista limite: depasiri pe linii continue la limite, flashuri, semnalizari ioc. un specimen dinasta l-am intalnit pe drumul de intoarcere din ungaria. Pana in vama statea baiatu in spate la viteza legala, cum am trecut de granita...

adrian78bmw 29-04-09 14:37

Quote:

Originally Posted by bogdyMND (Post 2275876)
Nu respectam limitele la noi in tara. Sa-i vezi pe romanasii nostrii dincolo cum circula de prudent. Cum trec granita in Romania zici ca nu exista limite: depasiri pe linii continue la limite, flashuri, semnalizari ioc. un specimen dinasta l-am intalnit pe drumul de intoarcere din ungaria. Pana in vama statea baiatu in spate la viteza legala, cum am trecut de granita...

da dar ala e educat sa respecte legea si stie ca daca greseste plateste dar la noi de ce sa raspecte cand e baiatul lu tata sau nea tablagiu ii e frica sa ii ia carnetul sa nu primeasca suturi in fund de la superiori sau de ce sa nu mergi cu 240km/h ca e doar 10 mil amenda si aia is bani de alune la bamboo si chiar poti sa mori si oameni ca nu faci puscarie daca ai bani si un avocat bun..

david_makaidj 30-04-09 16:26

Quote:

Originally Posted by Angel 5 (Post 2270275)
Am citit tot ce ati scris aici, si sincer vad ca cei care sunt impotriva legii au in jur de 18-22 de ani. Una peste alta legea nu zice sa mergi cu 70km/h 7km, zice ca soferul incetineste treptat, prima data la 100km/h si a doua oara la 70km/h. Probabil 3,5km ii parcurge cu 100km/h iar ultimii 3,5km cu 70km/h. Un exemplu ca pe romani ii mananca talpa este DN1, care este mult mai bun decat A1 (parerea mea). Am fost sambata pana la Brasov iar prin localitati (unde limita este 70km/h) eu aveam in jur de 80km/h si pe langa mine treceau adevarate "rachete". Acum sa nu imi spuneti ca 80 al meu era mai incet decat 80 al lor ca nu e asa. Adevarul este ca nu ne place sa respectam limitele, mai ales cand ne vedem in masini "potente".

ai dreptate dar cand vezi ca nu te poti baga in fata celuilalt nu te bagi sau daca nu te lasa...cand se poate merg si cu 100,120 km/h in oras dar cand vad ca nu se mai poate ca sunt masni multe sau copii care se joaca atunci incetinesc si la 50 km/h

Angel 5 30-04-09 20:30

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2275901)
da dar ala e educat sa respecte legea si stie ca daca greseste plateste dar la noi de ce sa raspecte cand e baiatul lu tata sau nea tablagiu ii e frica sa ii ia carnetul sa nu primeasca suturi in fund de la superiori sau de ce sa nu mergi cu 240km/h ca e doar 10 mil amenda si aia is bani de alune la bamboo si chiar poti sa mori si oameni ca nu faci puscarie daca ai bani si un avocat bun..

N-ai inteles! El zicea ca romanii in afara granitelor se comporta cum trebuie si respecta leagea, iar cand traverseaza granita in Romania uita despre orice lege sau conduita preventiva!

Quote:

Originally Posted by david_makaidj (Post 2279087)
ai dreptate dar cand vezi ca nu te poti baga in fata celuilalt nu te bagi sau daca nu te lasa...cand se poate merg si cu 100,120 km/h in oras dar cand vad ca nu se mai poate ca sunt masni multe sau copii care se joaca atunci incetinesc si la 50 km/h

Asta tine tot de civilatie si educatie. Si eu cand ii mai depaseam pe cei care mergeau legal, 60-70 km/h reveneam pe prima banda pentru a lasa "culoar" liber pentru ceilalti. Dar nah, ce sa ii faci. Sunt curios cum se circula daca aveam si noi sosele asa cum am vazut pe la altii :)

Herbas 30-04-09 22:07

Este o masura foarte buna si care pe autostrazile europene exista de mult timp. Am intalnit numeroase limitari la 80kmh in mijlocul autostrazii in mai multe tari si nimeni nu se plangea... de ce numai in bucuresti se plange lumea? Poate daca ar reduce lumea viteza din bun simt n-ar fi nevoie de o limitare legala. Si e absolut normal sa reduci viteza cu 5 km inainte, mai ales ca mergi 2-3 km cu 100 si 2-3 km si 70-80, exact cat sa se adapteze organismul unei deplasari la viteze mai mici. Cel ce zicea ca merge deseori cu 180 kmh pe autostrada cu sa se adapteze la viteza de oras in doar 1km? abia are timp sa franeze pana sub 50kmh.

adrian78bmw 01-05-09 10:52

[QUOTE=Angel 5;2279741]N-ai inteles! El zicea ca romanii in afara granitelor se comporta cum trebuie si respecta leagea, iar cand traverseaza granita in Romania uita despre orice lege sau conduita preventiva!

pai asta e faza care e motivu din care nu respecta ?ca la noi legile sunt asa cum sunt si nu se aplica si dincolo daca ia o amenda o plateste ca nu poate mituii pe nimeni si sunt si amenzi drastice..

matiz87 06-05-09 15:43

mda ce viseaza ei noaptea ziua se apuca si bate la masina :))

tennyutza 08-07-09 13:34

Sunt foarte nou aici in comparatie cu restul lumii, dar as vrea sa-mi spun parerea si sa pun o intrebare (sper sa nu deranjez).

Chiar ieri m-am intors din Ramnicu Valcea pe autostrada Bucuresti-Pitesti, fiind doar a doua oara cand fac asta in cei 3 ani de carnet. :)

Cand am ajuns in ultimii 5 km, inainte sa intru in Militari, ma tot uitam stanga dreapta dupa un limitator de viteza si nu am vazut niciunul. Am ramas surprins. Mi s-ar parea normal sa trebuiasca sa reduci viteza de la 130 macar la 100 si apoi la 60. Ceea ce am si facut pentru ca trecerea sa nu fie foarte brusca, plus ca nu am foarte mare experienta

Intrebarea mea este... Singura limitare cand intri in Bucuresti, in Militari, este semnul acela de 60, imediat cum se termina autostrada? Sau mi-a scapat mie altul? Adica se poate merge cu 130 pana iesi de pe autostrada?

B 07 TWK 09-07-09 22:23

Da, poti sa mergi cu 130 (140 defapt) toata autostrada. Oricum de cele mai multe ori, in timpul saptamanii se formeaza coloana cu cel putin 1 km inainte de intrarea pe Iuliu Maniu deci chiar opresti, nu doar reduci viteza :-)

All times are GMT +2. The time now is 06:59.

- Copyright 2026 4Tuning