Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Bara dintre amortizoare Dacia 1310 (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/118303-bara-amortizoare-dacia-1310-a.html)

Ja_Rule 19-05-12 19:16

Re: Bara dintre amortizoare Dacia 1310

Felicitarile noastre ... acum esti apt pentru CNVC ... sa nu dai bara jos orice s`ar intampla!

cheluakame 19-05-12 19:28

Quote:

Originally Posted by Ja_Rule (Post 5030290)
Felicitarile noastre ... acum esti apt pentru CNVC ... sa nu dai bara jos orice s`ar intampla!

Sau in traducere libera : "Pentru ca dacia vine din fabrica cu o astfel de bara, doar ca e montata mult mai jos, este mult mai mare, poarta denumirea de traversa si este pozitionata intre cutia de viteze si baterie iar de capetele ei se prind basculele superioare. Acolo exista forte laterale in timpul virajului.
Asupra oalelor la dacie singurele forte care actioneaza sunt verticale si sunt exercitate de amortizoare si arcuri."

@Jackass, pentru curiozitatea mea, ai gasit pe net vreo poza sau vreun strut bar care trebuie prins de capul amortizoarelor si nu de oale?

Jackass 19-05-12 23:02

Pai mai baieti eu vad ca voi "scufundati" capra cu varza, aici e vorba de bara intre amortizoare nu bara intre oale, eu NU am zis ca bara intre amortizoare ajuta la fortele laterale sau ce alte chestii face bara dintre oale. Nu cred ca e cazul sa va explic sau sa v-a desenez ce face fiecare in parte.

Ja_Rule 19-05-12 23:25

Si te mai miri de ce se stramba tijele amortizoarelor :)) repet ... e un "gadget" inutil la dacie ....

Jackass 19-05-12 23:55

Pai odata zici ca instramba tijele apoi zici ca e inutila, daca zici ca le instramba inseamna ca face ceva totusi si nu e degeaba acolo. Eu ma retrag din aceasta polemica, nu pot obliga pe nimeni sa-si puna asa ceva pe masina si nici voi pe mine sa o dau jos, spor la lucru.

cheluakame 20-05-12 00:46

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Jackass (Post 5030689)
Pai odata zici ca instramba tijele apoi zici ca e inutila, daca zici ca le instramba inseamna ca face ceva totusi si nu e degeaba acolo. Eu ma retrag din aceasta polemica, nu pot obliga pe nimeni sa-si puna asa ceva pe masina si nici voi pe mine sa o dau jos, spor la lucru.

Cum te-am intrebat si in postul anterior, unde ai mai vazut tu bara intre tijele de la amortizoare?
Daca verifici geometria la Dacie o sa gasesti si motivul pentru ca se stramba tijele.
Bascula superioara are un capat prins intr-un punct fix, automat celalat capat descrie un arc de cerc. Amortizorul este prins la jumatea basculei, automat si el descrie un arc de cerc. Asta inseamna ca amortizorul isi schimba constant pozitia/inclinatia si are nevoie ca partea superioara sa se miste pentru a permite asta. Tu punand cornierul ala, partea de sus a amortizorului nu se mai misca liber si automat indoaie tija. Chestii simple si logice ...
Datorita alcoolului m-ai prins intr-o faza buna, si am facut si un desen.

All times are GMT +2. The time now is 18:35.

- Copyright 2026 4Tuning