Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   flanse dacia 1310 (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/11773-flanse-dacia-1310-a.html)

Eagleee 17-12-06 22:59

Re: Flanse pt dacia 1310

Pai...nu chear
Fizica de clasa a 6-7
Prezoanele sunt pentru a tine in loc flansa sau janta, cu frecare (fara slip)
Inrest shocurile nu mai pot suporta!!!numai cei din fier, cele de aluminium , magneziu sau orice mat usor ce nu e mai tare decat fierul.
Nu am chef sa explic in totalitate, invata si tu cateceva...nu am dictionar roman de technica.
Dar credama, la jantele de aluminu tre cenrcul aia!!! nu e destul prezoanele.

morcov_ssl 18-12-06 21:13

Re: Flanse pt dacia 1310

sefu deocamdata flansele sau comportat destul de bine pana acum... si am mai spuso asta e a 2a masina la care fac si folosesc flanse (acelasi model) si am facut cateva zeci de mii de km ... din punctul meu d vedere nu stiu cate teste ai facut tu cu prindere dasta cu flanse sau daca ai facut depinde ce flanse ai folosit....sau.... p cine ai vazut tu sau ai auzit k la depasit roata in mers k folosea flanse... povesti

fastbiker 26-12-06 09:13

Re: flanse dacia 1310

Quote:

Originally Posted by morcov_ssl (Post 627362)
asta e modelul de flanse care le am eu

stii unde sunt gresite flansele voastre...la interior trebuie sa aiba un "umar" pe care sa se centreze janta,sa nu stea grerutatea si fortele care apar direct pe prezon,in rest este ok....si asa cum sunt pot functiona 1000de ani fara sa ai probleme le poti diminua din greutate prin perforatii calculate sa nu le descentrezi

morcov_ssl 26-12-06 12:49

flansele astea au fost gandite si facute de cineva la politehnica ... si parerea mea e ca daca era nevoie de "umarul" ala il facea ... si oricum la dacie nu prea exista cercu ala de centrare daca staiti sa va ganditi mai bine asa ca ..... si la performantele uluitoare ale motorului de dacie chiar ca trebuie umaru ala de centrare si alte nebunii

fastbiker 26-12-06 12:55

scuze daca te-a deranjat remarca mea..nu era spusa cu rea vointa..

morcov_ssl 26-12-06 13:06

nu ma deranjat... da toata lumea vb de cercul ala de centrare ....si am vazut k la dacie lipseste asa ceva ... si mai este inca ceva am mai spuso , flansele astea pot spune k au fost testate in mii de km si parerea mea e ca sunt unii care vb doar din ce au auzit de la altii si de aceewa le e frica sa incerce treaba cu flansele ... eu mam riscat si leam testat si au mers foarte bine ce pot sa spun ami mult de atat?

fastbiker 26-12-06 13:15

vorbim de teorie..si teoretic este cel mai bine cu cerc de centrare si eu tziam spus in postul meu k merge si cum le-ai facut tu,poti sa te uiti...si teoretic cu jante mai inalte...anvelope mai late..poti lua virajele cu viteze mult mai mari iar forta cenrifuga..inertia solicita considerabil sistemul de prindere al rotilor si daca majoritatea jantelor de tabla nu au acel cerc...la cele din aliaj este ne lipsit..am spus-o k pe o informare pt.cei care vor sa faca nu am atacat in nici un fel proiectul tau

eu 26-12-06 20:15

Gata. M-am hotarat. Stau cu jantele in garaj de jumatate de an, dar, le-a cam venit vremea. Imi pun flanse. Mai am o singura nelamurire. Punand flansele astea, nu ies cam innafara jantele? Nu va trebui in mod automat sa prelucrez marginile aripilor? Puteti pune careva o poza ceva?

canny 27-12-06 13:36

bun dar intrebarea mea este, ne poate ajuta cineva cu un nr de tel sau o legatura, daca se mai pot procura aceste flanse si pana la urma cam pe unde bate pretu pentru 4 buc normal(o fi cea mai ieftina solutie probabil dar oricum, cat ?)
my bad, acuma vad ca mai este un topic pe acelasi subiect(unde mi se cam raspunde la intrebare), va mai intreb numa daca se pot face comanda la flansele astea

morcov_ssl 28-12-06 00:26

0724.125.025 pt flanse da acum nu prea se pot face k sunt sarbatorile.... iar in legatura cu umflatul aripilor ..... depinde p cat vreti sa puneti jantele. eu le am p 13 si p fata nu a trebuit sa modific aripile iar p spate am pus conturul d la aripile dupa fata de reno 25 (flansa are 20 mm grosime )

MihaiS 28-12-06 00:36

decat sa pui flanse la dacie mai bine ii pui jante de aro 10 ,ale evazate ca ii sta marfa.Am vazut una si m-a uns p suflet.Maine ma duk sa-mi caut si eu unele c arata belea p dacie.Sin nu-ti trebuie frate nici o modificare...

canny 28-12-06 10:51

dar janta de aro tot de aro ramane, arata ok (cred), dar gandestete cum ar arata cu niste ATS classic pe 13

si pretul e altul (dar ce e mai misto de obicei costa)

eu 28-12-06 22:13

Quote:

Originally Posted by morcov_ssl (Post 677242)
0724.125.025 pt flanse da acum nu prea se pot face k sunt sarbatorile.... iar in legatura cu umflatul aripilor ..... depinde p cat vreti sa puneti jantele. eu le am p 13 si p fata nu a trebuit sa modific aripile iar p spate am pus conturul d la aripile dupa fata de reno 25 (flansa are 20 mm grosime )

Asta e numarul tau? Stii cumva cat costa toate 4?

morcov_ssl 29-12-06 16:16

p mine anu trecut mau costat 15 sute acu nu stiu sigur cat sunt ... tre sa vb cu omu da dupa sarbatori k e plecat... da asta e nr meu

eu 29-12-06 16:36

Toate 4 te-au costat atata? Pot maine sa te sun sa vb pe subiect? De revelion vin pana la sinaia, asa ca e posibil sa trag o fuga pana la tine sa vb mai multe live. In fine. Pot sa te sun maine?

morcov_ssl 29-12-06 16:40

da.... si in seara asta poti

eu 29-12-06 16:48

Maine am minute :D Oricum, mi-am motat numarul de telofon in agenda.

Eagleee 02-01-07 13:06

Quote:

Originally Posted by fastbiker (Post 675267)
vorbim de teorie..si teoretic este cel mai bine cu cerc de centrare si eu tziam spus in postul meu k merge si cum le-ai facut tu,poti sa te uiti...si teoretic cu jante mai inalte...anvelope mai late..poti lua virajele cu viteze mult mai mari iar forta cenrifuga..inertia solicita considerabil sistemul de prindere al rotilor si daca majoritatea jantelor de tabla nu au acel cerc...la cele din aliaj este ne lipsit..am spus-o k pe o informare pt.cei care vor sa faca nu am atacat in nici un fel proiectul tau

Vad ca in sfarsit a aparut cineva care mai stie ceva despre fizica si teorie...
V-asi putea sa expric i totalitate de ce tre cercul, umarul aia der n-ati intelege nici un cuvant! pur si simplu ca nu-ati invatat chesti de gen.
Credetine, tre sa fie, dar la cele cu aliaj, la tabla nu trebue ca materialul e mult mai masiv.

morcov_ssl, asi vrea sa vorbasc cu baiatul aia de la politechnica, nu cred ca asta va fi munca lui de diploma, ca daca da...nu are sanse mari...nici pentru un -10 (minus zece) Nu stiu ce se invata acolo dar asa ceva este inadmisibil de la cinecva care invata la polotechnica. Flansele nu sunt joaca, la ele depinde viata ta!!! care nu ar fi problema (cui vine problama daca est implicat singur intr-un accident) dar cgandestete si ceilalti din jur, prieteni, familei si alti participanti la trafic!!! Flansele facute in acest fel se poate compara cu franale facute acasa...nu am incredere in ele...

In rest bafta tuturor, daca tre cuiva desenele cu flanse facute cum trebue, sa ma conecteze si rezolvam.

yntisar24 06-01-07 01:42

Hmmm te doare capu cu toti nebunii ...stati neica linistiti ca nu se intampla nimik daca ai flanse cei care vb aici sunt in necunostinta de cauza,care dintre cei care au postat acum au avut flanse pe masina ma refer la cei care spun ca nu e bine sa-mi spuna ei ca le-a luat-o roata inainte....se poate daca nu strangetzi bine suruburile .......:lol: da vb lumea ca sa se afle in treaba bah nebunilor mai stati si pe alte site-uri ca s-a umplut aici hai ca va las.....cu nebuneala voastra!!!!!P.S- Pt cel care a deschis topicul asta pune neica nu te lua dupa nebunii astia!!!!!

B-22-GIL 21-01-07 20:21

vand eu 4 bucati fara prezoane(gen surub)! 4*100 3oo ron negociabil! le-am avut pe 11RM-u meu 2 ani nu am avut nici o problema cu ele, nu s-au slabit .... nu bat nu sunt crapate ,impecabile!

morcov_ssl 22-01-07 10:22

Quote:

Originally Posted by B-22-GIL (Post 708646)
vand eu 4 bucati fara prezoane(gen surub)! 4*100 3oo ron negociabil! le-am avut pe 11RM-u meu 2 ani nu am avut nici o problema cu ele, nu s-au slabit .... nu bat nu sunt crapate ,impecabile!

crezi k le dai in banii astia?

B-22-GIL 22-01-07 20:04

pai oricum pretul e negociabil! daca cineva e interesat...discutam.

ice_adryan 07-03-07 09:12

sa pui toata "chestia" aia de nova //nu ar merge?

NUT_28 16-03-07 13:38

vand yo flanse... le am ink pe masina din 2004 si nu am avut probleme deloc. astea sunt povesti! am cred peste 50.000 km cu flanse si nu a patit nimic si in buc prin gropi si pe afara cu 165 km/h. dak intereseaza pe careva sa ma contacteze

eu 16-03-07 21:06

Poti pune ceva poze cu ele? Ce grosime au? Cat costa?

NUT_28 16-03-07 21:23

dap, stai..

nu mai gasesc poze, dar stiu k au cam 2,5 sau 3 cm grosime si costa 100 e discutabil
revin maine cu poze dak esti interesat

vine_coma 23-03-08 14:30

jentile de aro 10 nu se potrivesc pe dacia 1310

cipoNCE 24-03-08 02:43

Quote:

Originally Posted by vine_coma (Post 1440411)
jentile de aro 10 nu se potrivesc pe dacia 1310

mai rasfoieste forumul si vezi.
jantele de aro 10 sunt in 3 sau 6 prezoane si se potrivesc pe dacie fara nicio modificare la sistemul de prindere ;)
trebuie evazate aripile pe spate daca e joasa masina sa nu atinga in ele.

Mandeologul 22-07-09 23:59

1 Attachment(s)
Salut, pot pune asemenea flanse si pe spate si pe fatza? sau doar pe fatza? zic asta pt ca mi se pare f sigure si am mai vazut pe spate alte modele etc. si alea ma cam sperie.

scosty 15-01-10 17:34

vreau si eu sa-mi montez pe dacia niste flanse cu 4 prezoane cine m-ar putea ajuta si pe mine cum sa le fac sau d unde sa le cumpar. as vrea si eu niste dimensiuni ceva. multumesc

andi_cimpean 15-01-10 22:47

Quote:

Originally Posted by scosty (Post 2980365)
vreau si eu sa-mi montez pe dacia niste flanse cu 4 prezoane cine m-ar putea ajuta si pe mine cum sa le fac sau d unde sa le cumpar. as vrea si eu niste dimensiuni ceva. multumesc

Este mai usor sa le cumperi gata facute.

Verifica la Bazar sau chiar aici pe forum.

piticku 18-01-10 02:14

Si eu am incredere in flanse dar daca tot se da banii pe jante sh sau noi si pe flanse mai bine faci trecerea frumos cum s-a explicat si mai sus si plus de asta ai mai multe beneficii si imbunatatiri al sistemului de franare asta daca optezi pt discuri de frana ... in rest sunt bune si flansele cand esti mai fara fonduri... numai bine tuturor

Petyy007 18-01-10 13:29

1 Attachment(s)
Va salut am facut niste desene,nu zik k is profesionist la desen tchnic da sa ma corectatzi dak nu amfacut bine!!!si sami spunetzi dak stie careva marimile dintre prezone si alea alea....

andi_cimpean 18-01-10 16:27

Quote:

Originally Posted by Petyy007 (Post 2989020)
Va salut am facut niste desene,nu zik k is profesionist la desen tchnic da sa ma corectatzi dak nu amfacut bine!!!si sami spunetzi dak stie careva marimile dintre prezone si alea alea....

modelul in 3 prezoane, distana este de 3 x 130...

La alea de interior depinde acum cum vrei tu...dar cele mai des intalnite flanse sunt alea cu 4 x 100

Petyy007 18-01-10 18:53

mersi mult..adevarul e k mi lene sa dau jos roata si sa masor cu sublerul:P

sandor406 27-01-10 22:35

nu are cumva cineva o schema de la a -> z cu flansele astea? asi vrea sa imi faca si mie cineva, dar trebuie sai explic ce si cum!:) este strungar dar nu a mai facut de astea!ms!!!

All times are GMT +2. The time now is 07:39.

- Copyright 2026 4Tuning