![]() |
Re: Cel mai bun constructor de motoare Otto
Quote:
P.s. Sa nu fii tentat sa imi spui ca sunt trucate clasamentele (atat J.D. Power cat si Engine...) cum mai erau unii care sustineau asta si nu au fost in stare sa isi sustina acuzele. |
Quote:
J.D. Power - preponderent american, de putin timp intrat si in sondaje europene. engine of the year - sunt caracteristicile motorului nu si fiabilitatea, pt ca la un motor aparut de cateva luni (in unele cazuri) nu au ideie de fiabilitate. probleme motoare BMW . E30, 1982-1992 E34 (1988-1996) motoarele 2.3 si 2.5 probleme - ardere frecventa garnitura chiuloasa. E36, 1991-1998 motor 1.8 16v (140 CP) probleme distributie. Si desigur cel mai rusinos M3 E46 seria pana in 2003 (pana la facelift) Probleme ungere motor in curbe. Asa ca, cu toate performantele bine cunoscute ale motoarelor BMW au avut si serii cu probleme. Apreciez HONDA pentru ca au scos motoare aspirate de 1600 de cmc 160 CP cu 1cp/l, motoare (de peste 8000 rpm) care au ajuns si la 300 mii de km fara reparatii, motoare care nu au fost realizate de multi constructori nici pana in zilele noastre. Ce-i drept in afara de Type-R si S2000 (si asta apus de curand) nu prea mai au motoare pe benzina cu care sa se laude, la ora actuala fiind multi producatori cu o gama mult mai variata de motoare pe benzina si sa nu mai vb ca le lipseste un Turbo (de fabrica HONDA) asa ca este clar ca nu sunt completi. E greu de spus care este cel mai bun constructor de motoare pe benzina, depinde si la ce perioada ne referim. Este clar ca Honda a facut o istorie frumoasa cu vtec, putere mare consum mic si fiabilitate. De asemenea BMW a scos motoare deosebite da ei au mers pe cilindree mare in general. Atat Subaru cat si Mitsubishi au probabil cele mai bune motoare 2000cmc Turbo. De curand motorul 1.8 de Mazda a surprins pe toata lumea. Au inceput sa se inmulteasca motoarele mici cu turbo. etc. |
Eu am ales VAG pentru ca ca au motoare bune. Cunosc pe cineva care are masina pe benzina si este foarte multumita de ea.
|
gtr da mi voie sa te intreb ceva.care sunt primele 3 motoare preferate de tine si 3 constrctori preferati de tine.
daca spui k jd power e predomjnant american cu atat mai bine pt bmw care nu e lafel de bine reprezentat pe continentl american.si asa cate bmw si cate honda vezi pe strazile noastre,sa ne facem o parere.un mare plus pt honda pt motoarele de 1.6 si 2.0 cu al lor vvt, dar cred ca bmw are parte de mai multe laude pt o gama mai variata de motoare si pe bezina si pe motorina si turbo si aspirate si specialitatea casei cele cu compresor. pt continentul de orezari eu consider honda cel mai bun constructor de motoare |
da ce tot o dati ma cu honda? japonezii numai honda fac? toyota ce au? mazda ce au? mitsubishi.... singurele motoare care le fac nemtii ca la carte sunt dieselurile.
off: japonezii nu mananca orez, ci peste ca daia sunt asa destepti. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
http://www.************/noutati-auto-...ervice-2429746 http://www.corporatenews.ro/articol/...ord-Sedan.html Mai erau, si referitoare la BMW, si cam la orice marca in parte, am vrut sa spu inca odata ca fiecare padure are uscaciunile ei. Quote:
Quote:
|
Quote:
Subaru-2.0 Turbo, Chevrolet-LS9 V8 6.2 litri, Mercedes-65 AMG, motorul de pe GTR 32-35, motorul turbo de pe Supra, Honda b16-b18, mitsubishi-2.0 turbo, BMW-M, etc. jd power este un sondaj care nu are ca tinta strict performantele, este un sondaj total, destul de edificator la cumpararea unei masini, dar el se refera la masina / total. Acum daca luam si motorul motorul vechi Jeep de 5.2 putem spune ca e nemuritor (cade masina si ramane motorul). Dar nu cred ca este un motor preferat de cineva de pe aici :). Eu am ales Honda pt. faptul ca in 1990 au scos un motor B16 de 1.6 - >150 CP aspirat care nu a fost batut nici pana in 2009 adica are suprematia de 19 ani si in '94 au scos B18 1.8 aspirat >170CP motor nebatut pana in 2009 (15 ani) si din 2001 K20 2.0l aspirat > 200 CP un motor exceptional de 1cp/1l si F20 - din 2000 2.0l aspirat 240-250 CP probabil cel mai bun motor aspirat fabricat vreodata. Daca-mi mai arata cineva un producator de motoare auto cu performante macar asemanatoare poate o sa-mi schimb parerea, dar nu cred ca exista :) |
Quote:
M3 E46 (pana la facelift) a fost probabil cel mai prost (nefiabil) seria 3 din toate timpurile. Motoare schimbate in proportie de peste 30-40% (adica a celor care chiar au dat in ele), probleme caseta directie, ambreiaj, cloncanit diferential, si multe alte probleme mai mult sau mai putin marunte. Tu poate daca nu o ai de noua, nu sti ca a avut motorul schimbat de exemplu, daca te uitai in 2003 -2004 pe mobile.de la vanzari M3 ai fi vazut ca majoritateaM3 E46 de vazare aveau motorul schimbat, pe garantie ce-i drept, dar ..... De altfel o masina foarte tare pentru cei care au remediat problemele. E46 M3 Engine Failure http://www.mbmw.com/e46_m3_engine_failure.htm Serious problems with BMW M3 (E46) engines German car magazine AMS reports in their latest issue that at least 50% of the produced M3 engines have serious problems and have to be fixed. Customers will get (or already got) a notification in the near future. http://www.m5board.com/vbulletin/e90...6-engines.html etc. Probabil ca daca ai fi studiat niste forumuri (mai ales din germania) ai fi observat nenumaratele probleme M3 E46 si ce este mai grav este ca BMW nu a facut recall, adica daca omul a mers mai linistit cu ea sau i-a dat doar in linii drepte las ca merge sau se strica dupa ce a iesit din garantie, asta este cam urat. In Romania nici pe garantie nu au vrut sa-l schimbe pana nu s-a sunat in Germania si cu reviziile mai des decat la termen la ei la reprezentanta. |
Quote:
b16a1 (150cp) a fost pe crx2 b16a2 (160cp) a fost pe crx3(del sol) si civic b18c (180cp) a fost pe integra b18c5 (190cp) a fost pe integra typeR si a mai fost si h22a (185cp) de pe prelude si sa nu uitam de motorul de pe nsx c32a (290cp) Personal am votat honda pt ca sunt un fan al acestei marci, recunosc, dar fiecare marca a avut cel putin un motor pe benzina, Bmw au avut motoarele M (ca acu trec pe turbo :( ), Mercedes au AMG-u, Vw cu VR6-le, Peugeot cu RC`urile, Renault la fel cu RS`urile, FiatGropu cu abarth, fiat coupe/afla gtv 2.0 20V turbo, mitsu si subaru cu 2.0 turbo, mazda cu rx7,8 , ford ( ma surprinde ca nu a luat nici un vot inca) cu crossworth, nissan cu skyline gtr r33 si r34, gtr, silvia s13 si 14 si lista poate continua si cu restul marciilor. Ideea este ca fiecare marca are ceva frumos pe care merita sa-l incerci. PS: vtec nu este taticul motoarelor dar se poate spune ca a revolutionat motoarele aspirate. GTR: sper ca Honda sa nu ajunga niciodata sa puna motoare turbo pe masini. Las ca punem noi :twisted: |
Quote:
|
votul meu se duce la Honda datorita motoarelor mult laudate si foarte fiabile, si mai ales, sa nu uitam VTEC :)
|
Quote:
Eu iti urez numai noroc si sa te bucuri de ea. |
Vis-a-vis de honda au mai fost motoare dedicate exclusiv pietei japoneze cum ar fi:
b16b 1,6 cu 185 cp(civic type-r ek9) b18c cu 200 cp(integra-r) h22 cu 200 cp(prelude type-s si respectiv accord euro-r) Mai sunt o gramada de motoare foarte performante si fiabile puse pe japoneze:2jz pe supra,rb26dett pe skyline r32-r34,3s-ge si 3s-gt pe celica si mr2(aspirat si turbo),ca18det si sr20det pe 200sx s13 si s14,motoarele de 2l de pe mitsuba si scooby,gama motoarelor b,h si respectiv k pe gen mai noi de honda(ep3,fn2 si dc5) In ceea ce priveste europenele stiu ca sunt multe motoare fiabile si performante:c20xe si c20let pe opel,2,3 si 2,5 in 4 cil de pe m3e30 respectiv motoarele mai noi de pe e36 si e46,1.8 si 2.0 turbo de pe golf 4 gti respectiv golf 5 si audi s3 si altele. Si ca sa revenim la poll,nu am votat nici un constructor deoarece majoritatea modelelor contemporane nu prezinta interes pt mine ps:masini ca si in anii '90 nu cred ca se vor mai face vreodata si nu ma gandesc prin prisma faptului ca producatorii de auto sunt obligati sa se aliniaza la normele contemporane de poluare si siguranta... |
Quote:
Honda a pus motoare turbo pe masini:pe city un motor de 500cc turbo si respectiv pe ceva magarie de suv comercializat in SUA sub brandul Acura |
Quote:
Ms ca ai mai completat lista cu motoare otto :) |
no problem
ps:as fi adaugat si 13b de pe mazda rx7 atat fd3c cat si fd3s dar in privinta fiabilitatii cam lasa de dorit |
eu am votat VAG pt ca sunt motoare foarte raspandite, fiabile depasesc si 500k km destul de performante si destul de bune pt buzunarul romanului
|
motoare OTTO.. stii ce sunt alea? VAG n-are nici o legatura
|
Quote:
|
Quote:
|
1.8 T...hmm motor pe benzina cu turbo care e destul de rezistent.. atat! Nimic impresionant! 1.6 MPI 16 Valve de 107 cai iti zice ceva? :lol:
|
Poate atat stii tu, dar lista continua: 2.0 care se gaseste pe a4, 2.4 care se gaseste pe a6, 1.4 si 2.0 tsi de pe sciroco, 2.0 tfsi de pe tt si s3, 5.2 fsi de pe s8, 4.2 de pe r8, 3.6 FSI si 4.2 FSI de pe q7, 6.0 de pe phaeton si a8... Sunt cateva care i-mi trec prin cap acuma..
|
misto...deci AUDI rullz..vag e doar asa de forma . Cele mai tari motoare sunt de pe audi ... ca doar..ai audi :)
|
Quote:
Si poate i-mi explici asta, cum adica "AUDI rullz..vag e doar asa de forma " ? |
singurul motor care e demn de luat in seama este 1.8 T... nu imi zice de TSI-uri ca stim toti cat duc alea... la 100.000 km bumbum . Eu ti-am zis treaba cu audi pt ca dadeai exemple numai de motoare puse pe modele audi..adica n-ai zis si tu.. golf gti 2.0 tfsi sau passat 1.8 T ceva de genu..ai insirat numai A U DI
|
Ori ziceam 1.8 audi ori 1.8 passat e acelasi lucru, acelasi motor, si nu am dat exemple doar de motoare de pe audi, am spus si de motorul de pe sciroco si de pe phaeton, si ti-am zis doar motoarele care i-mi trec acuma prin minte, asa cu un search pe google gaseam toata natia de motoare vagcsi le insiram, nu are rost sa continuam discutia, am vrut doar sa spun ca mai exista si alte motoare otto nu doar 1.8t la vag. Si ma refer in general si la vw si la audi, nicidecum nu vreau sa fac un vs intre cele 2..
|
Ca idee,motorul de 1.8t de pe grupul VAG sufera de oil sludge
|
daca pui ulei prost e si normal sa se faca gel + ca trebuie sa schimbi motorul daca uleiul se transforma in gel :)
|
1.8 t alea dunt in 5 valve si le cam crapa chiulasa, din cauza asta si problemele cu uleiu. W16 de pe veyron iti zice ceva? tot motor vag este.
|
da...dar noi nu vorbim de hiper-car aici.
|
noi vorrbim de motor , nu de masina. si ala e facut sa fie exploatat zi de zi ca o masina normala, doar ca prin masivitatea lui si 4 turbo produce o putere f mare. un alt exemplu e un W12 care e aspirat si tot produce putere mare.
|
stiu cu ce se mananca motoru otto si stiu ca VAG face si el niste chestii dastea
|
Quote:
|
din cate stiu eu bmw nu face parte din vag...si dupa parerea mea cel mai tare motor de la vag e vr6-le :)
|
daaaa... 2,8 174 cp... GENIAL motor! :D hai.. sa fim seriosi.
|
Quote:
|
am ales honda deoarece ii hoooooondaaaaaaaaaaaaaaaaa :P
|
dupa mine cel mai bun motor ramane cel de pe MCLAREN F1
|
Kent8 adrian78bmw, vă rog frumos să vă motivaţi alegerile.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:57. |
- Copyright 2026 4Tuning