![]() |
Re: Premiera: Curse de acceleratie organizate de Politia Romana la Sibiu - 21 martie
mai ok cu grupele asa dupa parerea mea. macar stii de la inceput ca nu ai nici o sansa, bei si o bere la curse
|
Re: Premiera: Curse de acceleratie organizate de Politia Romana la Sibiu - 21 martie
Asociatia Sportiva AS Tuning nu realizeaza ca sunt 2 mari prostii in aceasta etapa de legale?
1.GRUPELE.Politia Romana nu are de unde sa stie mersul,dar grupele astea puteau fi facute mai cu cap.O sa fie JALE!O sa se dea masini de 100cp stock cu masini de 200cp..Bafta participantilor:???: 2.TAXA.In loc sa puna o taxa de 5-7-10RON pentru spectator ca sa scape de maimutele care vin la scuipat de seminte si sa ia mai putin de la participanti,un maxim 50RON sa zicem,iau bani de la cei care vin de la 100,200,300 km distanta si nu iau la spectatori,de unde ar veni grosul. :shock::shock::shock: Felicitari pentru initiativa,dar pacat de aceste 2 mari minusuri. |
Quote:
|
Quote:
si faza ca participantii dau 1 milion iar spectatorii nimic e chiar nasol... participanti isi "strica" masinile si fac atata drum (unii) si mai platesc si un milion pentru intrare iar spectatorii stau si privesc GRATIS... deocamdata sunt doar specatator dar eu sunt de parerea ca trebuie sa iei bani de la spectatori nu de la participanti.... |
multi va certati in legatura cu caii putere , cu diferenta dintre 1.4 logan si 1.4 alte modele... sa fim seriosi... de cand loganul de 1.4 a ajuns pentru curse? :lol::lol::lol::lol::lol::lol: si e si MPI, barem de ar fi fost Logan 1.4GTI :))) scuzati-mi prostia :))). Deci, ori ai masina de curse ori de strada. Daca vine unul cu un motor de 2L supra-alimentat si chip-uit si iti scoate in jur la 245Cp .. ce ii faci? incerci sa il faci cu un Logan 1.9 DCI :))) :lol::lol:
|
Adevarul ca grupele sunt facute tare aiurea, mai ales daca pui o masina diesel langa una pe benzina ce sanse sunt? aici castiga un diesel doar daca are modificari substantiale. ar fi fost mult mai bine pe grupe de cai putere.
Si faza cu taxa, o sa vina lumea ca la circ si nu prea o sa aiba ce vedea ca sunt care poate nici nu se baga, pentru ca dupa ce au bagat atatia bani in benzina nu le mai ramane si de participare, deci, avem spectatori su nu avem participanti :D |
sunt masini de 1,5 turbo....de 600 de kg...iti dai seama ...langa un cielo 1.5 :)) o sa faca treaba
|
1. p0mpi ... subaru tau e cam cea mai tare masina din tara de ai impresia ca nu ai cu cine sa te dai ?
2. clasamentele o sa fie in functie de timpii obtinuti. In semifinale se califica pilotii care au obtinut cei mai buni 4 timpi ai clasei. |
si daca vreti comparatii de genu ... comparati si voi orice masina cu motor de 1.3 cu mazda rx-8 daca e sa o luam asa ...
|
la noi in romania la rar mazda Rx8 este trecuta cu motor de 2600cc
|
eu banuiesc ca se uita in talon nu ?
|
citisem zilele astea un banc interesant :D ... se cam potriveste in legatura cu selectarea grupelor:
Politistii au sedinta, planuiesc o ambuscada: -Nu uitati, operatiunea incepe la ora 11:48 ! Iar pt cei cu ceasuri cu ac... Operatiunea incepe la : LINIE LINIE, SCAUN, OM DE ZAPADA!!! => ganditi un pic oameni buni!!! :woowoo: [si ma abtin de la comentarii in legatura cu taxa :rolleyes2:shakefist] |
bun bancul ... si oricum cu taxa eu pana acum cam la majoritatea evenimentelor organitzate de autoritati, orice fel de eveniment nu au tinut niciodata cont de nimic ... daca atat e "biletul" atat e "biletul" pentru toti indiferent ca esti de peste drum sau de peste munti ...
|
mie mi se par cam proaste impartite clasele...daca vine unu cu logan de 1.6 90cp si unu cu o corsa opc de 1.6 de 192 cp nu o sa fie deloc corect
|
inginerii lui peste in politie si rar cum mama dreacului poy sa spuna ca un motor de 1,3 de la rx 8 e de 2.6 cilindreea totala e 1.3 si avand 2 pistoane rotative shmecherii au facut un calul de garcea nici nu ma mir de proasta reputatie a oamenilor din politie si rar
|
Mie imi convine pretul si pt 45 de sec as da si mai mult,numai sa particip.....chiar merita .....cine merge?:dance:Poate ne adunam mai multi si mergem impreuna:lol:
|
aiureala totala.... "pretul" pentru cineva din bucuresti sau imprejurimi este cam mare pentru a participa si cand zic "pret" ma refer la drumul pana acolo si inapoi, benzina, taxa de inscriere...mai bea si el un suc, mananca 2-3 mititei ;) nu prea se merita, trist dar adevarat! Felicitari pt. initiativa...ar fii ceva daca s-ar organiza macar 1 data la 2 saptamani asa ceva
|
Quote:
|
Quote:
|
astept poze cu pista si spectatorii...masinile si fumu le bagam noi in PS ;)
Taxa mare,reguli proaste..sunt curios daca o sa fie maxim 30 de masini din oras doar asa ca sa sufere ca au fost la curse. |
Quote:
|
[QUOTE=iamfamous;2158153]1. p0mpi ... subaru tau e cam cea mai tare masina din tara de ai impresia ca nu ai cu cine sa te dai ?
nu e frate, dar nu vad ca se anunta nici o masina mai tare .. nu vreau sa bat drumul aiurea |
Daca merge cineva din Brasov la Sibiu sa ma anunte,poate ne strangem mai multi si mergem impreuna:peace:
|
Quote:
|
cred ca o sa fie cea mai prost organizata cursa din ormania...ever...politia romana..ce sa le faci...sunt cu capu...la fel ca si cei de la ACR ca au grupele la fel dupa capcitatea cilindrica...
|
buna initiativa..proasta organizare.. sunt de parere ca mai bine cereau o taxa de intrare la spectatori,decat la cei care merg sa se deie..si mai ales de la cei care bat o anume distanta sa ajunga acolo.. bafta si distractie;)
|
Quote:
|
nu merg la sibiu..dar din pacate nici in ungaria nu pot venii..dar asta la alt topic..sry de off-t, am problema cu banii de taxa de poluare momentan :|, nu pot inscrie honda sa ies cu ea din tzara..feel me :(
|
Quote:
|
Quote:
grupele se fac pe cai putere, nu pe capacitati cilindrice, asa mai bine se faceau curse libere si aia era.... |
Frate lasati in plm taxa ca nu asta e problema cea mai mare..
Acel coeficient de 1,7 este o aberatie.. Ex: Seat Ibiza 1.9TDIx1,7 = 3.23 => Eu intru in cea mai mare grupa, unde intra si aspiratele si turbatele de la 3000 in sus... Deci clar astept la start EVO, STI, M3, AMG, etc.. EU sincer vreau sa vin la aceasta legala dar mai ganditi-va frate un pic la grupe.. Faceti grupele LR piramide. Ganditi-va ca nu va vin oameni, deoarece toti care au 1,9 sau 2,0 fie tdi fie tfsi gandesc ca mine ca vor ajunge la linia de start langa vreun STI de 400 cai...Si nu o sa dea nimeni 1 mil taxa plus drumul 3 mil ca sa i se faca o poza la start langa un STI.. |
nu stiu de ce este asa de intrigata lumea din cauza claselor in functie de capacitate cilindrica?? mie personal mi se pare cel mai corect, nu? si la vtm si raliuri se face clasificarea dupa capacitatea motorului plus coeficientul de supraalimentare... - aici ar trebui detaliat, deoarece sunt masini care sunt supraalimentate cu compresor mecanic si altele cu turbo.
Si nu toate autoturismele sunt facute sa faca si liniute nu? Mai ales ca clasificarea dupa puterea motorului ii empirica, cum iti masoara puterea la motor sa stie sa te clasifice???? - ma refer la masinile supraalimentate, la care variaza foarte mult puterea motorului in functie de anumite reglaje si setari, nu??? Nu mai vorbim ca si un motor aspirat atent lucrat ii poate fi marita puterea cu 30-40 de procente, nu?? si doar nu o sa fie dyno-test pe aeroport sa masoare puterea fiecarei masini, nu? si totusi o cursa de accelerare pina la urma este destinata masinilor sport, cu tenta sport si masinilor de curse, nu? sper ca nu avem pretentia sa participam la curse de accelerare cu orice masina....mai ales ca publicul asteapta si el un pic de spectacol....masini care fac 400m in jumate de minut cred ca nu mai incinta pe multi dintre noi.... referitor la taxa de inscriere,da sunt de acord ca este prea mare, si mai ales nu vorbeste nimeni de premii...cred ca cei care vin de departe si au o sansa la podium, ar fi altfel motivati sa stie ca ar putea sa-si recupereze(macar o parte) din cheltuiala... |
Sibiu - capitala europeana
In cazul acesta te astepti ca oamenii sa fie mai dezghetati.. stef2000@ daca tu gandesti ca liniutele sunt ptr masini sport, de curse, etc ce mai cauta grupa sub 1.3?? Oltcitul ti se pare o masina sport cu pretentii ??? Iti mai dau un exemplu: Camaro (masina sport nu poti sa contesti acest lucru) 5.7 aspirat 280 cai vs 997 TURBO Cine crezi ca va castiga ?? cred ca oltcitul, nu ?? :lol: |
Multi au dat 50 ron ca sa iasa din prima mansa intr-un sistem piramidal si sa nu mai apuce nici "libere". Pentru 3 curse garantate de om, 100 ron pare rezonabil in acest caz. Plus ca se ofera prin timpi o pozitionare generala a fiecaruia. Corect, pentru cine conteaza titulatura e mai greu. Dar intr-un final, practic, tot pe locul xx te-ai afla, dintre toti ceilalti concurenti. Daca s-ar face si premierea la clasamentul general, ar fi chiar foarte ok dupa parerea mea. E mai bine sa conteze cat de rapid esti pe cei 402 metri decat fata de cine esti mai rapid (si ai toate sansele sa afli prematur ca nu esti decat fata de unul) intr-o lupta directa si legala.
|
Ok...lasam piramida deoparte..
Dar tie clasele ti se par corecte?..Fii obiectiv..Gandeste-te ca ai un 2.0 TFSI (FR,CUPRA,GTI,etc) |
Cred ca se dau si niste premii, ar fi culmea sa nu, iar in cazul asta taxa nu ar fi exagerata. Eu cred ca toti ar trebui sa plateasca la fel, cand sunt unele evenimente organizate, indiferent de domeniu localnicii sunt uneori scutiti (nu zic ca e ok sau ca ar fi cazul, dar nici invers) deci terminati cu prostiile, cand va duceti la teatru va intreaba de unde veniti? sau la stadion? si daca ai 400 ron de benzina sa vii mai ai si 100 ron in plus, deci cine are bani de masina, poate si de tuning...de benzina... nu cred ca moare de 100 ron. Poate renunta unu cu un Logan 1.4 sau vreun Matiz, si ce daca? cine vrea sa-i vada? o pot face si pe strada, ca nu sperie pe nimeni...daca bate vantul din fata se opresc sub viteza maxima legala.
Cel care zicea de masinile de WRC, ca is luate dupa cilindree... ce gluma, alea sunt altceva, sunt facute dupa niste standarde, motoarele sunt duse la maxim la toate, greutatea la minim, aproape identica, nu e ca la masinile de serie unde raportul putere/greutate poate varia cu 100%. |
da, kimi
mi se pare normal ca liniutele sa fie ptr. auto sport, cu tenta sport sau de curse....(facem o paralela, nu o sa vezi niciodata la 100 m plat grasi de 100+kile, nu?? masini sub 1300cmc care sunt masini sport sunt citeva - suzuki swift 1.3gti, smart roadster, a112 abarth, si toate hatchback-urile anilor 80. in fine, la vtm si raliuri din cite imi aduc aminte nu este clasa de 1,3 litri...prima treapta este de 1,6.... camaro cred ca este un coupe care nu are nu stiu ce pretentii sport..-cred ca are si cutie automata cu 3 viteze:D, mai ales ca aici vorbim de o masina americana, si ce are daca se da cu un sti???camaro scoate puterea din cilindree iar sti, evo,hf din supraalimentare. si inca ceva,tot nu am inteles de unde stiu organizatorii citi cai au masinile sub capota? si la vtm si raliuri este clasificare dupa capacitate cil. deoarece aici ramine farmecul, priceperea fiecaruia de a-si prepara masina intr-un mod sau altul |
Intr-adevar de laudat initiativa.... si nu cred ca organizeaza Politia ca sa faca baze de date si sa dea apoi amenzi....daca voi asa credati, treaba voastra :)
Dar din pacate subscriu si eu la ce au zis si altii: 1. Taxa, mai ales daca vii de departe, se aduna multi bani...:( 2. Gupele... ar putea fi gandite putin mai bine, dar cine stie... unde sunt vremurile de altadata, cand stateai cu zilele sa faci ceva modificari la motor, sa mai castigi un 5-10 cai sa-l "umilesti" pe unul care are tot atatia cai stock ca si tine?? sau nu asta ar fi ideea de tuning... Diferenta intre 2 motoare nu numai supraalimentarea o face, is muuult mai multe chestii care ar trebui luate in considerare... Si mai spunea cineva ca ar trebui facut un regulament la nivel national, eventual organizat un poll pe site cu regulile, si macar stii ca a decis majoritatea; cine stie, asa ar putea iesi chiar un campionat national dragut Dar asta e doar o parere :) Bafta si distractie celor care reusesc sa mearga ;) |
Quote:
Cred ca asta-i logica. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:35. |
- Copyright 2026 4Tuning