Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Opel Insignia (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/114083-masina-mea-opel-insignia.html)

dzrhd 12-09-09 15:46

Re: Masina mea: Opel Insignia

Quote:

Originally Posted by cRbL (Post 2620477)
de ce ai vrea sa pierzi garantia la asa frumusete de masina?
si in plus, Insignia nu e masina de liniute si ture de magheru de la stop la stop...
220 4x4 cred e ca mult mai mult decat iti trebuie in oras sau pt un drum in afara...
si da la 33k eur sau 27k eur iti lua bembeu sehash fortza...si ce rezolvai ?
nu ca as fi adeptul masinilor noi, dar daca AI banii respectivi...de ce te-ai risca la sh ?
cat despre insignia strict...cred ca arata bine si cheala cu capace de plastic sincer...

corect !!

TSC-Us 13-09-09 03:12

Quote:

Originally Posted by ptkr1 (Post 2632250)
are citez "jante din aliaj usor 20 x8.5,Design 63 OPC (anvelope 245/35 r20). Stima

Ok.sa inteleg ca nu prea mai ai pietre la rinichi,sau cat de cat suspensia este mai iertatoare si talonul de 35 nu face masina sa fie extrem de rigida? Eu o am pe 45,dar ma bate gandul sa pun un talon mai mic adica pe 35 sau dc nu pe 30,tu ce zici?

ptkr1 14-09-09 00:41

Quote:

Originally Posted by OPC-UL (Post 2634465)
Ok.sa inteleg ca nu prea mai ai pietre la rinichi,sau cat de cat suspensia este mai iertatoare si talonul de 35 nu face masina sa fie extrem de rigida? Eu o am pe 45,dar ma bate gandul sa pun un talon mai mic adica pe 35 sau dc nu pe 30,tu ce zici?

eo zic sati pui maxim de 35 avand in vedere drumurile noastre f "perfecte" si asa eu merg cu atentie si mereu pneurile umflate k altfel o sa plang dupa jentile mele si asa la talon de 35 trebuie sa ai mareeee grija...asta este sfatul meu,decizia iti apartine. stima

TSC-Us 28-09-10 14:55

Am schinbat filtrul de aer de hartie stock cu unu k&n.singura diferenta dintre cele 2 ar fi doar 1: uleiul nu se inegreste asa repede.filtrul il curat din 5000 km in 5000 km. Uleiul o sa il schimb la 10000 km,nu la 15k cum se face la garantie. Am de gand sa nu ma mai duc la opel,pt ca ei fac lucruri simple la suprapret si nu prea se merita.

electric_style 28-09-10 23:51

impresionanta masina...sa aveti parte unul de celelalt !!! ps : ca sfat...numai apleca urechia la toate gurile rele, pentu ca : ce-i NOU e NOU!!! bafta multa...

TSC-Us 29-09-10 08:24

ms frumos. adevarul ca mi-a placut cel mai mult, la banii aia* aveam multe masini la alegere, dar mi-a placut cel mai mult!

O grila fara semn, sau plasa unde pot gasii?

TSC-Us 30-09-10 15:51

1 Attachment(s)
au venit jantele pe 19', dar pretul la cauciucuri sunt foarte mari. cand aveam vectra pe 15' era joaca de copii 300 lei. 1 cauciuc pe 19' este mai scump ca 4 anvelope pe 15'. +4 anvelope de iarna pe 18, sar mult din buzunar.

ps: accept anvelope noi furate. are cineva o "oferta"!?

Nota moderator: Foloseste functia Edit post pentru a nu mai face posturi succesive !

TSC-Us 14-10-10 23:05

anvelope de iarna yokohama 225/50/18, iarna trecuta am mers cu anvelope de vara 245/45/18 bridgestone(apropo urasc marca asta, dar asa am luat masina) si nu prea a fost placut! ~50 km pt o pereche de bridgestone de vara nu este cam putin? am avut multe modele de bridgestone si nu mi-a placut absolut nici un model. am renuntat la ei pt totdeauna.

TSC-Us 25-10-10 18:35

eu spun ca filtrul k&n se simte si pe diesel. este o diferenta mica, dar daca esti atent, observi o oarecare diferenta, o schimbare mica in bine.

TSC-Us 31-10-10 20:33

am cautat, dar nu am gasit nicaieri o suspensie reglabila pe duritate&inaltime. stie cineva unde pot gasi asa ceva?

ZAUBER 02-11-10 17:57

acum ce soft ai pe masina tcm-turbo sau cel de la rabane?

TSC-Us 04-11-10 18:59

tcm-turbo. este un soft bun. cel de la rbn facea probleme.
ii astept pe cei de la eds sa faca soft pt insignia, dar din pacate nu este disponibil.

TSC-Us 09-11-10 18:56

1 Attachment(s)
norocoasa masina...am gasit-o stearsa. din "julitura" s-a desprins si lacul.

NOScox 16-11-10 09:49

am mers cu un bi-turbo diesel insignia si merge foarte bine.o masina extraordinara.

Alex4u 16-11-10 17:50

Quote:

Originally Posted by OPC-UL (Post 3798664)
norocoasa masina...am gasit-o stearsa. din "julitura" s-a desprins si lacul.

pacat...si culoarea este cam pretentioasa dar frumoasa...:D

TSC-Us 17-11-10 11:28

Quote:

Originally Posted by Alex4u (Post 3817695)
pacat...si culoarea este cam pretentioasa dar frumoasa...:D

imediat se murdareste, se pune praful.

Quote:

Originally Posted by NOScox (Post 3816483)
am mers cu un bi-turbo diesel insignia si merge foarte bine.o masina extraordinara.

sora mea are 4x4 biturbo si merge minunat. am vrut sa o conving sa facem schimb, dar nu s-a lasat pacalita, din pacate pt mine.
de ex insignia mea la drum lung este o placere fata de golf-ul gti. am fost pana la valcea si a fost o placere sa o conduci. gti-ul ma oboseste mai mult.

TSC-Us 24-11-10 21:55

A schimbat cineva pana acum intercooler-ul la diesel,aici ma refer la unu mai mare. Ma intreb daca da o putere mai mare(~15 cp) ca la benzina, se simte o schimbare in bine?

1.9Diesel 25-11-10 21:14

Quote:

Originally Posted by OPC-UL (Post 3841347)
A schimbat cineva pana acum intercooler-ul la diesel,aici ma refer la unu mai mare. Ma intreb daca da o putere mai mare(~15 cp) ca la benzina, se simte o schimbare in bine?

Castigi un lag mare:-P

TSC-Us 30-11-10 13:22

de ce?

TSC-Us 04-12-10 20:56

2 Attachment(s)
am pus cauciucurile de iarna. se simte altfel masina(225/50/18) +ca am pus ceva mai inalt, desii pe talon nu scria ca am voie pe 50, 45 fiind maxim.
caut sa cumpar si pneuri de vara pe 19, debea le cumpar la cel mai mic pret pe vremea asta. deja au scazut preturile la anveopele de vara,dar mai astept putin, nu am dc sa ma grabesc, astept momentul prielnic.

ZAUBER 11-12-10 12:52

ti-ar fii trebuit niste jante usurate, cred ca cele pe 19 sunt destul de grele, au mai mult de 12 kg/fiecare! cu 7 max 8 kg/fiecare janta era altceva.

TSC-Us 11-12-10 22:52

Quote:

Originally Posted by ZAUBER (Post 3888094)
ti-ar fii trebuit niste jante usurate, cred ca cele pe 19 sunt destul de grele, au mai mult de 12 kg/fiecare! cu 7 max 8 kg/fiecare janta era altceva.

chiar m-ai facut curios, o sa le cantaresc. Oricum cred ca are 12 kg o geanta, pt ca le-am carat de la fan curier in 2 randui si m-au cam descentrat putin. Acum nu mai am ce face am dat multi bani pe ele, le mai am si pe alea stock de 18 de iarna. Ar fii trebuit sa imi i-au unele cat mai usoare posibile si rezistente, dar acum este prea tarziu. Ca fapt divers am vazut niste jante made in japan de...3 kg fiecare la.. 12.000 $ 4 buc. Rezistenta +300 km/h. Sf-uri...

TSC-Us 24-12-10 18:57

Va doresc sanatate, fericire si sarbatori fericite si regulamentare!

TURBOSS 25-12-10 18:34

ai vazut ca opel insignia a iesit pe 1 loc al fiabilitatii in 2010?

cipi_SKG 25-12-10 19:15

are dreptate si eu am vazut :)

TSC-Us 02-01-11 10:12

Chiar ma bucura inca un premiul castigat, il merita pe deplin! In 2 ani nici o problema de nici un fel!!

RUXANDRA 09-01-11 19:01

ce modificari ai mai adus masinii?

TSC-Us 17-01-11 14:23

nimic deocamdata. ma bate gandul sa schimb turbina cu una mai mare, vident mai puternica, sa schimb evacuarea cu ena fara catalizator, dar nimeni nu ii da de cap la dpf>filtrul de particule, respectiv ed17, au fost care au incercat si au pus motoarele in cap.

i-am curatat filtrul de aer k&n, pt ca la noi in romania strazile sunt pline de praf si filtrul trebuie curata mai des, 8000 sau chiar 5-6000 km.

TSC-Us 19-01-11 12:36

o sa resoftez masina la EDS, vreau sa vad cum se misca fata de softul tcm!

TSC-Us 22-01-11 19:08

nici nu mai stiu ce sa mai zic..masina a fost lovita din spate. dupa ce ca saraca a avut crapat parbrizul din ziua a 2 dupa ce am cumparat-o, era atinsa pe toate partile de niste proaste(soferite).
chiar vroiam sa o vopsesc toata la opel, acum este imperativ.

vectra22dti 23-01-11 10:02

iarna este mai greu, lumea nu are anvelope de iarna.
mi se pare normal ca masinile iarna sa aiba cauciucuri de iarna. nu poti avea control asupra masinii fara anvelope de iarna, pt ca sunt situatii in care nici anvelopele de iarna nu fac fata, sa nu mai vorbim de cele de vara ca nu au nici o sansa.
legea obligatorie in care se prevede echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna mi se pare foarte buna. pana la urma daca nu prea ai bani iti cumperi de la sh si ai o siguranta in plus mai ales pentru tine.

te-a lovit grav?

TSC-Us 24-01-11 19:23

1 Attachment(s)
mi-a zgariat bara si jos s-a crapat putin. in stanga a fugit putin bara.
o schimb pe casco si asa pana acum am platit degeaba.
ala care a intrat in mine a facut-o praf, a luat-o cu platforma, capota, radiator varza!
pt ca un necaz nu vine niciodata singur...am dat intr-o cale ferata de pe varianta de la bucuresti si am fact pana dubla pe partea stanga. anvelope noi noute yokohama cu intaritura...pac pac. umbla sa iei altele cu masina pe dreapta pe cric. am cautat 3 ore si nu am gasit 225/50/18 de iarna. debea am gasit 235/50/18 good year.
venisem la bucuresti sa schimb softul la EDS, dar nu am avut noroc. dupa tot ghinionul asta nu am mai avut chef de nimic am plecat acasa imediat. poate data viitoare.

oricum in primavara asta o vopsesc toata masina. imi place culoare masinii mult dar se murdareste imediat, nu stiu ce sa fac sa o vopsesc tot asa sau sa o fac neagra sau alb perlat...?

vinyl 25-01-11 19:20

Laso la culoarea originala...eventual ai putea sa ii pui o folie dinaia transparenta..pentru eventualele neplaceri .

GJ 64 GAB 26-01-11 12:46

Alb perlat cu plafonul negru lucios, zic eu că ar veni bine !

Radu_print 26-01-11 13:00

nu vrei sa stii cat te costa un schimb de culoare in reprezentanta...
eu iti recomand sa o lasi asa, ca-i culoare frumoasa
si variantele care le-ai dat tu, alb perlat sau negru se murdaresc si mai repede :)

TSC-Us 26-01-11 19:53

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 4020211)
Laso la culoarea originala...eventual ai putea sa ii pui o folie dinaia transparenta..pentru eventualele neplaceri .

asa ma sfatueste toata lumea, absolut toata lumea!

Quote:

Originally Posted by GJ 64 GAB (Post 4022344)
Alb perlat cu plafonul negru lucios, zic eu că ar veni bine !

ma batea gandul la culoarea asta. chiar ar da bine, zic eu.

Quote:

Originally Posted by Radu_print (Post 4022381)
nu vrei sa stii cat te costa un schimb de culoare in reprezentanta...
eu iti recomand sa o lasi asa, ca-i culoare frumoasa
si variantele care le-ai dat tu, alb perlat sau negru se murdaresc si mai repede :)

ideea ca asi face-o pe firma si asa dau o gramada de bani la statul asta care nu te ajuta cu nimic.
mi-au spus ca m-ar costa 1500 euro si ca ar iesi ca in germania ceea ce ma cam facea sa rad.
cel mai mult imi este frica de scame la vopsea si lacul...
dar o sa vad cand o sa vopsesc bara. o sa vad cum se pastreaza in timp.
daca este sa vopsesc toata masina o sa pun folie pe ea, sa nu se mai ciobeasca vopseaua de la pietrele astea de romania.

Radu_print 27-01-11 08:47

de iesit o sa iasa bine, un vopsit profesionist se face obligatoriu cu un polish total la sfarsit, asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji
insa mai trebuie sa iei in considerare un lucru: la schimb de culoare trebuie sa desfaca absolut tot de pe masina, chedere, plastice de pe praguri, stalpi, tapiterie, tot din portbagaj si de la motor, etc.
crezi ca va mai fi masina la fel de "inchegata" dupa ce le monteaza la loc?
eu iti spun din experienta ca nu, vor aparea jocuri, scartyaituri, etc
acu decizia iti apartine :)
dar totusi, daca tot vrei sa bagi bani intr-o masina, am vazut ca ai scris pe un topic pe-aici ca-ti doresti calibra turbo :D

TSC-Us 27-01-11 16:47

da cred ca ai dreptate, totusi o fii reprezentanta opel dar totusi este din romania, nu germania sa iasa perfect.

calibra o sa fie un proiect mai indepartat. deocamdata am 3 masini si pe cale sa cumpar alta. dar mi-ar place un proiect vectra, astra, kadett sau calibra turbo. o sa vad mai incolo, mai la batranete, daca pot spune asa.

acum am luat jante pe 19 de insignia si vreau sa le vopsesc exact in culoarea masinii, nu stiu cat de bine o sa arate? de ex am vazut un cayenne visiniu cu jante tot visinii si mi-a placut maxim. asta m-a inspirat.

o sa cumpar si niste anvelope de vara 255/40/10 cu intaritura, acum iarna pt ca sunt mai ieftine. nu de alta dar daca salvez 150 lei pe anvelopa tot se cunoaste.

NOScox 04-02-11 20:44

nasol este ca masina nu este pe lant. trebuie sa schimbi distributia acum la 60.000 km. o gramada de bani o sa dai la reprezentanta.

cangri 04-02-11 20:54

Daca te tenteaza Calibra ai putea sa astepti pana scot astia de la Opel varianta Insigna GTC care de fapt, mi-a soptit mie o pasarica ca, s-ar numii Calibra:>

Daca tot vrei sa o protejezi desi e foarte scump ai putea sa pui PPF.

Am avut un coleg la munca avea un BMW seria 5 si a vrut sa faca reviziile in Germania la reprezentanta deoarece vroia sa o faca ca lumea, nu cu carpaci la noi.S-a dus a lasat masina si a venit a doua zi sa o ia.La receptie l-a intampinat cel care s-a ocupat de masina "Domnul Gheorghe",roman.
Asa caaaa la cati romani meseriasi au emigrat nu m-ar mira ca si acolo masina sa fie vopsita tot de niste romanasi de-ai nostrii.

All times are GMT +2. The time now is 00:57.

- Copyright 2026 4Tuning