![]() |
de unde sti ca nu e foarte exacta ?
|
Din Polonia :D Poate o sa fie exact, daca gasesti road which is prefectly straight and u know the greutate.
Si acceleratie nu e exact exact. G-tech e foarte bun daca vrei sa vezi ce te-au dat modificari care ai facut, dar trebuie sa faci testuri inainte si dupa modificari pe acelasi drum! Dyno test e cel mai bun. :wink: |
stand de putere
Nu va suparati ca intervin, dar as vrea sa stiu daca acolo unde vreti voi sa mergeti este un stand inertial. Eu asa presupun, pentru ca asa reiese din filmulet. Noi avem stand Bosch cu frana electrica \"Eddie current brake\", ceea ce inseamna ca putem face un test de putere complex, la diverse turatii, stabilizat, mult mai relevant decat pe standul inertial. Oricum, un test va costa 2-2,5 milioane de lei la masini cu o singura punte motoare si va fi redus pentru o revenire. Vreau sa spun ca poti face testul inainte de imbunatatire cu un pret si dupa, cu un pret redus. Avem de fapt doua standuri, le cuplam cat de curand pentru a putea masura 4x4 si suntem mult mai accesibili ca locatie (undeva langa Pro TV). Ne ocupam preponderent de masini de raliu, dar vazand preocuparea voastra pentru aceste masurari si optimizari, vom face teste si pentru masini de strada. Si daca voi vreti si considerati ca e util, odata cu testul va vom sugera si cateva solutii verificate de noi la curse, pentru a va satisface dorinta de performanta.
|
G-Tech
Noi am incercat sa folosim Tesla G-tech la masinile de curse acum vreo 4-5 ani si nu ne-a fost de prea mare folos. Este ieftin, cam 100 $, sau de GBP, nu-mi amintesc, dar... cam atata face. Este de fapt un simplu accelerometru (are un senzor g) care compara acceleratia masinii cu cea gravitationala. Chipul integrat are un cronometru, stiind deci acceleratia, teoretic calculeaza printr-un calcul diferential simplu viteza instantanee. Din pacate, nu poti fi sigur ca soseaua este perfect orizontala (deci trebuie sa faci teste in ambele sensuri), apoi senzorul este \"incurcat\" de denivelarile soselei, care la noi in Romania, ne-au dat toate masurarile peste cap. Plus ca trebuie ca pilotul, sau ma rog, cel care face testul sa schimbe vitezele absolut la fel. Vreau sa spun ca dimineata omul e mai adormit, apoi dupa ce faci imbunatatirea la motor sau la cine stie ce altceva, te-apuca pranzul, omul e mai vioi, schimba vitezele altfel.... e greu si nepractic. In plus trebuie sa stii exact masa masinii, care nu e niciodata cea din talon. Nu am citit toate anunturile, dar parca a mai zis cineva si spun si eu ca cel mai relevant este tot dyno-testul. Exclus pe standuri inertiale, care sunt cam la fel de utile ca si G-tech-ul, dar va spun altadata de ce... (fara suparare, dar singurele standuri adevarate, la care masurarea este cat de cat relevanta, sunt cele cu frana Eddie current. N-am zis-o eu, ci atatia altii care fac asta de zeci de ani si conform experimentelor noastre, au dreptate)
|
newbie, poate faceti si o reducere pentru grup... adica daca se strang mai multi de p'aici si vin sa fie pretul mai mic.. in functie de cati sunt....
ceva de genu.. vine 1 - un pret..vin 5 - mai ieftin...vin 10 - si mai putin. |
Newbie, salut, pune si tu te rog un topic pe la masini si tuning cu ceea ce ai spus mai sus, cu ce oferiti, la ce preturi. Sunt o gramada care vor sa stie la cati cai si-au adus masinile.
|
reply
Ieri sau alaltaieri am mai postat un raspuns undeva pe un topic de genul \"cum sa facem rost de mai multi CP\" sau asa ceva. Cititi-l si pe acela.
1. Reduceri promotionale, pentru un grup mai mare de masini... E o idee pozitiva. Eu merg mai departe si dezvolt: noi (trei insi: unul copilot cu mare experienta, multiplu campion national de raliuri, al doilea multiplu campion de karting si mai recent cu rezultate f. bune la raliu si VTM si al treilea... eu-nu dau nume, ca nu-i frumos sa vorbesti despre tine insuti) vrem sa deschidem un centru de motorsport, tuning, club, etc. Probabil ca daca veti fi alaturi de noi de la inceput, vom face un fel de carduri de membru. In acest fel veti avea acces la preturi reduse, la mai multe, nu numai la dynotest. Apoi urmeaza scoala de pilotaj, organizare de Junior Cup, samd. Eu cred ca ceea ce am patit noi de-a lungul a 20 si mai bine de ani de curse, va fi de folos pentru fanii de tuning, de masini sportive, sau personalizate. Ce ziceti, cuplati la treaba asta ? Sa ne intelegem bine: si noua ne plac masinile \"tuning\"-ite de strada, nu mai vorbim de cele de curse. Vrem sa facem o afacere in profit, dar de nivel rezonabil, la buzunarul tinerilor romani, atat cat ne sta in putere (in caii nostri putere...). Si gandim ca putin de la multi inseamna deja mult. De ce am munci noi pentru tineri ? Fiindca pana odinioara am fost si noi foarte tineri si stim cum e cu microbul asta, de care, va spun eu, nu scapi cu una cu doua ! 2. Deocamdata suntem in faza de organizare si nu avem timp deloc sa stam pe forumuri, lucram intre timp si la masini de curse... De fapt eu am intrat pe forumul vostru sa vad cat sunteti de interesati si am ramas... placut surprins ! Cum spuneam, un topic ar fi bun, nu zic nu, dar inca e prea devreme. Mai stati putin sa ne tragem si noi sufletul, sa facem un concediu si atunci vom da drumul la dynotest si pentru masini de strada. Deocamdata, repet, ne organizam. Avem o cladire mare, pe trei etaje, avem si un atelier nu foarte luxos, desi pentru curse ne-a fost suficient. O sa dam drumul foarte repede si la un site pentru dynotest unde veti regasi cate ceva despre standuri si despre aceste teste, care sigur va va lamuri cum e cu masurarile astea.(www.rival.ro, nu e activ inca) |
BELEA ... super tare ideea!!!
|
Vreau shi eu sa-mi verific puterea! :)
Cum facem pana la urma??? Mergem la DimSport sau... la baitu` asta? 8) |
| All times are GMT +2. The time now is 19:02. |
- Copyright 2026 4Tuning