Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kalos vs. VW Polo (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/10882-kalos-vs-vw-polo.html)

Bigu 28-10-06 12:59

Re: Kalos vs. VW Polo

Am uitat sa precizez modelul achizitionat: 1.4, 80cp, 5 usi full option(fara pele k nu o suport) full electric + trapa

sortex 28-10-06 14:45

bv alegere buna..parerea mea:)

pimp_lex 28-10-06 15:41

Quote:

Originally Posted by Bigu (Post 601849)
Eu am condus ambele masini, si DETASAT VW POLO a castigat la cerintele mele, de aceea am dat si comanda, astept livrarea. Arata frumos, calitatea materialelor, lista de optionale, manevrabilitatea.
Parerea mea proprie: Cum poti compara o masina nemteasca de renume care se vinde in toata lumea sub numele de VW cu o masina care nu a putut prelua numele de daewoo pt ca exista numele acesta pe piata romaneasca. O sa se gaseasca destepti sa-mi raspunda : Da ba, da opelu in state e Vauxhall, DAR Opel nu exista ca marca in state.
Inca ceva, Kalos e koreana (e un fel de dacia la ei, pret scazut , masina folosita sa te duca din punctul A in punctul B) atunci de ce sa le cumparam daciile lor, cand putem sa le cumparam pe ale noastre???

Sorry, dar esti pe alta planeta

Kalos a fost creat de GM-DAT. Daewoo dupa preluarea GM. Este facut in Corea si nimeni nu a zis altceva. Faptul ca tu consideri ca e "Dacia" lor asta e , me rog, parerea ta. Si Polo eventula e dacia nemtilor, dupa aceeasi logica. Oricum nu vad cum e asta un argument valabil.
Opel nu e Vauxhall in state. E in UK/Irlanda. Opel/Vauxhall nu exista in state. VW Polo nu se vinde in toata lumea. Nu stiu de restul (Asia, africa, america de sud si oceania), dar in SUA/Canada Polo nu se vinde. Kalos insa, din cate stiu eu (nu cunosc africa, oceania si america de sud), da.
Kalos e facut sa te duca de la A la B. F adevarat. Ca si Polo. Ca si Yaris. Ca si Golf (non-GTI) ca si 90% din masinile clasei mini, mici si compacte. Sunt masini cheap si asta e menirea lor degeaba unii posesori se imbata cu apa rece din cauza ca au dat multi bani (degeaba) pe ele.

In alta ordine de idei, felicitari pt achizitie insa sper ca esti constiend ca ai dat ~5000 euro in plus fata de Kalos pt 14 cp in minus (si toate dezavantajele care vin cu asta), un badge (de mai mare prestigiu in Ro ca in rest..) si niste materiale ceva mai bune. Atata vreme cat esti constient de realitatea asta si nu te deranjeaza, e foarte ok.
De curiositate, daca tot nu prea te-au interesat cateva mii de euro in plus sau in minus, de ce n-ai luat un Fiesta ST (ca tot esti pe un site de tunig, orientat spre performanta)? sau daca nu te interesa performanta ci "luxul" si pedigree-ul german/englezo-german, de ce nu un A-Class sau Mini Cooper?
-----------

Michael - si daca ai intentionat sa cumperi cum exact , din experienta proprie a reiesit mai putin fiabil Kalosul? S-a stricat la test drive?

tico_rs 28-10-06 16:44

Eu vin de pe DaewooClub si daca intrati la sectiunea Kalos nu stiu cate probleme o sa gasiti, cred ca e cel mai fiabil model scos de GM, lasand la o parte vechea garda daewoo tico-cielo-espero... Am mers cu Polo si e o masina f ergonomica, net superioara design din punctul meu de vedere, are un brand name mai tare la noi, DAR eu am mers cu 1.4 tdi pe care l-am avut 2 saptamani pe mana si vreau sa spun ca 3 ori m-am dat de 3 ori m-a facut fiat panda masina de distribuitor, deci stock si sofer nu prea experimentat pe liniutze... motorul la 1.4 tdi e jalnic si ca reprize si ca zgomot interior fiind comparabil cu matizul doar ca suna ceva mai gros...
EU mi-as lua Kalos fara sa clipesc si cu 5000 de euro ar fi avion nu o masina low-class de la un producator peste-mediocru... si as face asta tocmai pentru ca am o koreana si e una din cele mai fiabile masini, iar mitul german e apus de mult timp, asiaticele fiind la mare putere astazi, dupa cum avensis si corolla bat la qr passat la fiabilitate...

HOT 28-10-06 18:04

Eu cred k departajarea ar trebui sa o faca cine le-a condus pe amandoua dar nu ca masina personala caci atunci o va lauda pe cea pe care a cumparat-o.Polo lasa de dorit la multe in prezent.Tabla portierele incep sa scoata zgomot dupa 20.000 kmdotari jalnice pe polo in special pe happy.In schim un kalos echipat bine as zice k face fata cu brio lui polo.Vw nu mai este ce a fost odata.Au venit puternic coreencele din urma,cu fiabilitate si garantie.hyundai si-a marit acum perioada de garantie.Are cea mai mare perioada dintre toate brandurile.As merge pe un kalos echipat corespunzator

WarlorD 31-10-06 21:01

polo imi place pentru motor si kalos nu stiu de ce dar imi place probabil pentru motor sau pentru forma volanului cu care vine incorporat ... dar tot pe kalos imi pun banii. ;)

B.v.L 02-11-06 11:42

:) aleg polo .. deoarece se vede clar diferenta dintre ele ...

juana_man 02-11-06 12:59

categorik polo dar ma intreb c minte are ala kre face o comp intre kalos si polo ??

Carbon 08-11-06 23:09

eu merg p kalos k doar ii chevrolet :D ala ii baza :)

Rasheed 08-11-06 23:29

chevrolet de coreea ...si pretul o da de gol..dar pt cat costa cred ca face banii...iar la capitolul asta este o diferenta cam maricica intre polo si kalos...sa nu ne zgarcim in a ne da cu parerea dar kalos full option costa 8432 euro ( cu motorul de 1.4 16v 94 cp) iar polo full option cu motorul de 1.4 16v11519 euro . La Kalos este cel mai puternic motor iar la polo mai e si micutzul motor de 1.9 TDI de 130cp. asta costa full 15132 CIP si 18357 DDP...diferenta nu e doar la pretz sau dotari dar sincer ( si acu nu pt ca am eu Polo) dar am o amica si ea are un kalos full..si polo-ul meu e f aproape de full , doar ca nu am piele pe scaune si climatronic...am condus kalos..va provoc sa faceti un test cu ambele modele dar cu versiuni de echipare asemanatoare...rezultatul il veti constata singuri...Mult Succes !

George_P. 06-12-06 00:29

Quote:

Originally Posted by Rasheed (Post 615547)
chevrolet de coreea ...si pretul o da de gol..dar pt cat costa cred ca face banii...iar la capitolul asta este o diferenta cam maricica intre polo si kalos...sa nu ne zgarcim in a ne da cu parerea dar kalos full option costa 8432 euro ( cu motorul de 1.4 16v 94 cp) iar polo full option cu motorul de 1.4 16v11519 euro . La Kalos este cel mai puternic motor iar la polo mai e si micutzul motor de 1.9 TDI de 130cp. asta costa full 15132 CIP si 18357 DDP...diferenta nu e doar la pretz sau dotari dar sincer ( si acu nu pt ca am eu Polo) dar am o amica si ea are un kalos full..si polo-ul meu e f aproape de full , doar ca nu am piele pe scaune si climatronic...am condus kalos..va provoc sa faceti un test cu ambele modele dar cu versiuni de echipare asemanatoare...rezultatul il veti constata singuri...Mult Succes !

aha....si marmota ce zicea?? ca scoti 20 de cai dintr-o toba mai zgomotoasa nu ??

:roll:...

pimp_lex 06-12-06 02:24

Quote:

Originally Posted by Rasheed (Post 615547)

poate tu ai obtinut discount sau ceva

dar configurat la ei pe site, un Polo de 1.4 16V cu dotarile de pe Kalos premium este peste 13 000 euro CIP, nu 11 000. De fapt, am mai explicat in paginile anterioare treaba asta.
Polo e o masina superioara, dar nu cu 4000-5000 euro superioara.

Cosmin255 06-12-06 14:43

foarte corect spus , dar in continuare consider ca cine isi ia un polo si-l ia pt ca nu se uita neaparat la bani , isi doreste o masina mica , de oras , echilibrata

pimp_lex 06-12-06 16:06

da, am inteles argumentul asta, dar exista masini mici de oras superiore lui Polo (IMO) pt cine nu se uita la bani. Si atunci, de ce Polo?

A-Class, Mini, Ypsilon.

Cosmin255 07-12-06 14:59

si asta e adevarat:)...dar park a Klasse e o idee mai mare
Polo pt ca asta ementalitatea romanului ... vw:)

The_Mask 07-12-06 15:47

te oftici ca nu cumpara FIESTA?:)

Cosmin255 17-12-06 10:22

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 651767)
te oftici ca nu cumpara FIESTA?:)

ar trebui? Eu am spus exact ce imi place la fiesta si la polo exact destul de obiectiv pe acel topic daca erai un pic atent.
btw , s-ar putea sa apara pe interval si un VW pt la firma:)

coHiba 19-03-07 18:52

Quote:

Originally Posted by Ju!ceD (Post 267942)
Kalos vs Polo
Kalos - Siguranta 6.83 ... Confort 7.21 ... Motor 5.21
VW Polo - Siguranta 7.12 ... Confort 7.51 ... Motor 7.45

Surse Sugure :oops:
Chiar daca se vede clar ca VW e mai bun ... e o lupta stransa

detalii mai multe...

master1 22-03-07 10:50

ce mi-a placut la polo motor 1.6
-motor bun pt greutatea masinii
-consum ok
-nu am avut nici o problema timp de 3 luni cat am folosito
nu mi-a placut
-zgomot interior la viteze mari
-prea putine dotari si prea scumpe daca se doresc comandate
-cam banal bordul

la Kalos, folosit aprox 2 luni
-design interior ok
-senzatie de siguranta, probabil data de bord care este cava mai masiv
-cam scumpa intretinerea
-consum mare

UNLORD 26-03-07 19:32

POLO E SCUMP DAR URAT! ALEG KALOS! Probabil Kalos e si mai ieftin de intretinut!

crissti_d 18-04-07 21:02

e mai ieftin de intretinut Kalos, dar si mult mai putin fiabil
cu siguranta polo

GhostOfS 18-04-07 21:36

In orice zi as prefera un Kalos full decat un Polo chel.
Cunosc 2 persoane care au avut VW Polo (modelul nou) si 1 persoana care a avut modelul precedent - 1) un vecin a zis ca s-a saturat cat a tinut masina prin service, ca el si-a luat masina noua tocmai pentru ca sa nu-i ridice capota, a scapat de ea si si-a luat un VW Golf 5, acum nu vad sa se mai planga; 2) un unchi a avut Ford Fiesta si a zis sa treaca la masina noua, inca se plange ca a facut greseala sa isi ia VW Polo, a zis ca masina mai proasta ca asta n-a mai avut demult, regreta ca a vandut Fiesta; 3) un prieten cu un VW Polo a lasat leasingul unei alte persoane pentru ca a zis ca masina nu face banii - cu un amarat de motor de 1.4 si cu niste dotari mediocre (geamuri electrice, servo, clima), masina ajunge la sfarsitul leasingului aproape de 19.000 euro.
Nu zic ca toate Polo sunt defectuoase (cred ca doar cele produse pt. Romania), dar mi-au dat de gandit ce mi-au zis acesti oameni ...

dolb 18-04-07 21:43

polo..clar .. no doubt! kalos..?! be serious? cate stele are la euro ncap? .. o jumate? sau 2 .. ca nu imi mai amintesc :lol:

dolb 18-04-07 21:44

Quote:

Originally Posted by GhostOfS (Post 858938)
dar mi-au dat de gandit ce mi-au zis acesti oameni ...

lasa lasa. ca si mie mi-au zis multi ca bmw 320 D nu are turbo! si eu prost i-am crezut :lol: ;)

GhostOfS 18-04-07 23:23

Aici nu e vorba de a crede ceva sau nu. E vorba de fapte reale.
PS: Daca quoteul meu era vreun fel de aluzie, te rog frumos sa vorbesti intr-o punga si sa te asculti mai tarziu; daca nu, scuza-ma pentru ceea ce am zis.

dolb 19-04-07 09:09

Quote:

Originally Posted by GhostOfS (Post 859246)
Aici nu e vorba de a crede ceva sau nu. E vorba de fapte reale.
PS: Daca quoteul meu era vreun fel de aluzie, te rog frumos sa vorbesti intr-o punga si sa te asculti mai tarziu; daca nu, scuza-ma pentru ceea ce am zis.

ce aluzie :lol: .. nici o aluzie! am comentat pe baza a ceea ce ai zis! ;)

shaid-kid 19-04-07 12:35

Numai comparati tampite...nu se compara una cu alta..

All times are GMT +2. The time now is 15:29.

- Copyright 2026 4Tuning