![]() |
Re: Dacia 1310 Sound
Eu tot merg pe premiza ca 2 care insumeaza aceeasi putere ca unul, se vor auzi mai tare decat 1 ... Ideea e ca 2 misca mai mult aer decat ar misca 1 ... De unde ai scos expresia "bass pe doua voci"?
|
daca n-ai inteles asta e...la spl merge dar pentru mine e mult si unul, il folosesc rar in completare ca muzica nu inseamna doar subbass...
|
Nu e vorba ca nu inteleg eu ... Tu nu stii sa explici ... Te intrtebam de unde ai scos tu expresia aia? Cum iti dai seama ca va canta pe doua voci? Cum adica incinta face mai mult decat jumatate?
|
Idea e ca nu vreau sa daram dacia... daia am spus ca in 4 mil vreau 2 wofere de maxim 25cm ca nu vreau sa modific incinta, iar ca W un maxim de 300rms, difuri se gasesc dar nu stiu ce e mai bun...
De ex mi-a atras atentia 1 woofer MAC Producator : Mac Audio 174,90 RON (TVA inclus) o Subwoofer Mac Audio Maximus 12 o subwoofer 30 cm o putere nominala 300W RMS o putere maxima 1000W o impedanta 4 ohmi o Raspuns in frecventa 20-500Hz o Sensibilitate 87dB o Sasiu din otel cu ventilatie pentru bobina o Sistem de magneti de mare putere cu ventilatie o Membrana de polipropilena presata o Constructie simetrica pentru garantarea unei excursii liniare de 17mm o Bobina de 2 inch o Terminale nichelate singura problema e ca este de 30cm |
greu tata, greu...
|
ce este asa greu?
|
Vezi ca esti off-topic rau "domnule profesor".
Sa ne inveti si pe noi atotstiutorule in toate ... Eu zic sa nu te mai lauzi cu ce nu ai, sau cu ce visezi ca ai vrea sa ai si sa dai sfaturi corespunzatoare. |
referitor la sfaturi... ceva asemanator woferului prezentat de mine dar sa fie pe 25cm ?
|
Ai un anumit buget?
|
"buget" ca inca nu am acei bani dar ca idee nu vreau sa dau mai mult de 2 mil pe un dif
|
nimeni nu isi da cu parerea? :D
|
Am un nou proiect pe hartie... vreau sa schimb componentele de pe incinta.
https://img261.imageshack.us/img261/6885/incinta4.th.jpg 2 x Infinity REF 1040W # Difuzor 25 cm # Putere maxima 1000W # Putere reala RMS 250W # Impedanta 4 ohm # Raspuns in frecventa 25-400 Hz # SPL 91 dB Amplificare Mac Audio ZX 4000 * Amplificator 4 canal * Putere nominala: 4x95W RMS (Impedanta 4 Ohmi), 2x250 W RMS (Impedanta 4 Ohmi) * Raspuns in frecventa 5 Hz-50 kHz * Dimensiuni 356x55x290mm. modificarile urmeaza sa le fac la vara... astept sfaturi, pareri aaaa si era sa uit.... am nevoie de condesator? |
Sharky, vezi ca omul are si el nitica dreptate dar poate nu stie sa se exprime vorba ta, difurile pot diferi ca si specificatii ca si parametri, e vorba de thiele small, specificatii dupa care se calculeaza incintele...De multe ori sunt difuzoare identice(si aici ma refer la acelasi model de dif) care pe foaie au aceleasi specificatii, iar daca le masori s-ar putea sa ai mare surpriza sa difere acesti parametri. In alta ordine de idei, sunt multe efectele cauzate de aceste diferente printre care si "basu pe voci" :-)) ma rog gred ca am interpretat ok, adica dupa parerea mea a vrut sa spuna ca anumite frecvente se anuleaza, se intrepatrund, nu se asociaza cu cele ale celuilalt difuzor. Totusi revenind cu picioarele pe pamant stim cu totii ca nu isi au rostul aceste discutii, si ar trebuie sa mai asteptam niste upgrade-uri de la baiatul cu muzica pana sa vorbim de aceste lucruri asta la modul in care el ar dori alte difuri de preferat tot de 10" sa nu mai modifice incinta...
Un sfat pe care ti-l dau, e sa te hotarasi ce anume iti doresti de la masinuta, de la muzica pe care vrei sa o asculti, de cati banuti esti dispus sa investesti in sistemsi ce vrei sa auzi...parerea mea cele 2 Infinity ar fi destul de ok acum depinde cum reusesti tu sa le dai ce le trebuie in cutia potrivita, amplif si curent. Bafta PS: Ai nevoie de condensator? Sunt si eu curios de raspuns... Te-ai intrebat la ce foloseste in primul rand? |
S-a schimbat schimbarea ca sa zic asa.... :D
# Descriere Subwoofer Auto Infinity Kappa 120.3se : Difuzor 25 cm # Putere maxima 1200W # Putere reala RMS 300W # Impedanta 4 ohm # Raspuns in frecventa 18-150 Hz # SPL 94 dB acum vreau diful acesta pt ca pret difera cu 50ron fara de celalt dar castic 50W in plus si o fregventa de 18Hz adica un bass mult mai adanc. La amp nu am gasit ceva mai bun la aceiasi bani, Mac Audio ZX 4000 este 450ron. Iar in privinta la condesator nu ma pricep sincer stiu ca stabilizeaza fluxu de curent tras din baterie... dar pana acum nu am avut ca nu aveam foarte multi W pe sistemu actual. |
Prietene, tu chiar crezi in watti si raspunsul in frecventa dupa hartie al difuzoarelor? Mai ales ale unor entry-uri...
Decat sa dai 2.5 milioane pe un dif mai bine iti cumperi un dif mai potent la 5 milioane, asta este principiul dupa care ma ghidez in viata... treaba ta acum. |
te cred dar nu am asemenea buget... sa ramanem on topic va rog la bugetul actual
|
Asa este, in fond omul de atat dispune, nu poti sa ii impui tu princincipiile care te ghideaza pe tine in viata, ma rog nu cred ca ti-a impus, ti-a dat doar o parere. Ma rog, daca tot nu dispui de buget pentru ceea ce iti doresti cu adevarat de ce nu mai astepti un pic pana poti dispune de acel ceva? De ce toata lumea vrea acum! Nimeni nu prea mai are rabdare in ziua de azi.
Totusi daca vrei neaparat acel dif ar fi ideal sa il asculti inainte daca nu se poate chiar pe masina ta, macar in alta masina la altcineva ca ar fi pacat sa te dezamageasca fix cand il detii.Numai bine! |
Hmm, da multi stau prost cu rabdarea. Eu visez la ziua cand voi avea primul subwoofer in masina de vreo 3 ani, de la primul 4tuning cand Rellax m-a bagat in masina lui Mamut, pe vremea cand avea DD-ul pe megane.
Eh...ani au trecut, sculele s-au strans in casa, si bas tot nu am inca. Ontopic: Ai zis ca vrei doua difuzoare, nu mai scumpe de 2 milioane, apoi ai zis ca ai gasit altele mai bune, dar mai scumpe cu 50 ron. De acolo am scos bugetul de 500 ron/2 difuzoare. Sustin ideea ca mai bine ti-ai lua un difuzor la 400 ron, decat doua la 200 ron; in viitor poti upgrade-a sistemul achizitionand inca unul... Scapi si mai ieftin cu un singur difuzor, cutie mai mica, material mai putin... PS, nu citisem tot topicul si nu stiam ca vrei sa folosesti in continuare cutia actuala... daca esti interesat de sfatul meu da un PM. La cat e acordata incinta? |
eu sunt de parere ca 2 dif sunt mai bune decat 1. Cutia nu o schimb e facuta custom pe dacie e taiat tot in spate la luneta si bate inauntru. Vreau doar ca in limita a 10mil sa cumpar si 2 dif si 1 amp. De cutie ce sa zic nu am idee la cat este acordata ca nu am masurat niciodata.
|
Intrebarea pe care nimeni nu o pune este : "difuzoarele care vrei sa le achizitionezi cum ar lucra in cutia pe care o ai deja ?!" Fiecare model de difuzor are nevoie de un alt tip de cutie , de aici si imposibilitatea de a folosi la mai multe difuzoare aceeasi cutie ( asta daca se vrea sa sune corect / tare ) . De aici trebui sa te uiti la litrajul cutiei si la litrajul pe care il cere fiecare din posibilii tai candidati si vezi care este "perfect match" . Incinta ( litrajul ) conteaza enorm de mult pentru un subwoofer .
|
te inteleg perfect si stiu asta... am discutat mai mult astazi cu Bogdan OCC si mai strang bani sa iau 2 Power Bass S-10. Cat despre incinta ce sa zic ar fi frumos sa nimeresc sau sa fiu pe aproape cu litrajul la cea actuala ca alta nu am de gand sa fac.
|
3 Attachment(s)
Nu sunt hotarat ce sa aleg intre un M-10 si un S-10 PowerBass intre ele fiind diferenta de 1mil, Ca amp am ales un XT1600.2 - US Amps 2 Ch. Acum nu stiu cat curent o sa am nevoie pt astea... nu prea ma pricep.
----------------------------------------------------------------------- 10" / 25cm - 4Ohm 275 RMS / 825 W • Nominal Impedancel : Single 4 ohm • Voice Coil Size : 2" • Frequency Response : 33Hz - 500Hz • Sensitivity : 90 dB/W/M • Motor Structure : 116 oz • Mounting Depth : 5.2" ------------------------------------------------------------------------ 10" / 25cm - 4Ohm 300 RMS / 900 W • Nominal Impedancel : Single 4 ohm • Voice Coil Size : 2" • Frequency Response : 29Hz - 500Hz • Sensitivity : 91dB/W/M • Motor Structure : 140 oz • Mounting Depth : 5.3 ------------------------------------------------------------------------ XT1600.2 - US Amps 2 Ch 1600 Watt Power Amplifier Dynamic power: 1600w RMS power (2ohm): 400w x 2 RMS Power (4ohm): 200w x 2 Bridged power (4ohm): 1100w x 1 Signal to noise ratio: 100db frequency response: 10hz to 50khz low level input sensitivity: 200mv to 6v 3-way switchable crossover(high/low/full) continuously variable high & low-pass crossover bass eq control @ 45hz: 0 to 12db line output with high or low-pass crossover platinum-plated connectors ---------------------------------------------------------------------- |
caty bani ai dat u pe un BM din acela:lol::lol:
|
Quote:
|
l-am gasit si eo pe al meu si ma gandesc sa il bag in "probe"din nou:D
al meu este de 12" 2 V.C. 350 Watt max:rolleyes2 |
poti sa iei in considerare si mnc spidershoxx de 10'' , eu am unul singur , intr-o cutie reflex subdimensionata din cauza spatiului restrans, si dau si cu jumate din putere in el, si totusi rupe...imi place la nebunie cum se aude
|
De ce sa isi ia un subwoofer slim cand el nu este restrictionat deloc de spatiu, chiar are o incinta destul de mare pe care nu vrea sa o schimbe...;)
|
poate doar sa o micsorez in cazul in care difuzorelor nu le convine :D Vreau sa particip anul viitor la concurs cu ia doar de placere la pasionati chiar daca sigur nu iau nici un premiu e facuta custom si merita prezentata.
|
Quote:
Salut, Da-mi id-ul tau de mess iti fac o propunere pentru bas in masina ta. Numai bine! |
Quote:
|
Pocnitorile ar fi 2 difuzoare PB S12 a cate 300 de w fiecare cu o incinta bass reflex acordata la 42 de Hz cu care am dat 142,3 dB cu vreo 500 de w ;) Daca te intereseaza ne putem auzi la un telefon, e un proiect de-al meu si as dori sa trec la un alt nivel, contacteaza-ma si putem face o proba daca e ne auzim nu e problema testam daca iti place produsul il iei daca nu nu, mai mult de atat sunt in garantie.
Nr de contact: 0766449688 Iustin este numele meu, sau daca e vino pe mess "yus4ucar" Bafta! |
Nup am precizat in tot topicul acesta ca incinta e facuta custom pe masina si difuri maxime sunt de 10. Ms oricum
|
Aha bun daca te razgandesti ai numarul meu, iti puteam oferi toate acestea la un pret de 650 lei cu tot cu incinta oricum. Noroc!
|
frumoasa oferta dar nu ma ajuta din pacate cu nimic
|
Quote:
oricum..succes adx, si orice ai lua o sa fie oricum peste bm-urile alea, deci o sa fii multumit p.s. te invit la o auditie daca vrei |
Dap cu siguranta va iesi ceva cu mulllllt peste ce am acum. Posibil sa ne vedem la anu la 4TuningDays :D
|
si daca tot nu am bani sa fac sistemu momentan fac o mica insonorizare... ca de dacie asa :D. Scot tot interiorul curat podeaua, dau cu vopsea, dau antifon, pun vro 2 straturi de folie pt parchet (cu sau fara aluminiu, nus hotarat) si dupa pun mocheta noua... Iar urmatorul pas e sa intorc masina cu cracii in sus sa o antifonez pe dedesupt :D
|
Quote:
|
pai daca nu vrei sa schimbi incinta esti limitat daca vrei sa iasa ceva fain fa naibi alta pt alte difuri sa iasa ceva fain daca tot faci ceva pe langa ca nu te costa incinta ca doara tu o faci mai tragi de lene sa faci alta si dif ieftine si de 10 si bune cam multe pretentii si sa meri cu ea la show pune mana lucreaza asa o sa iasa ceva fain si bun si daca trebe sa faci 10 incinte sa nuti para rau la urma urmei pt tine le faci
|
eh o sa fac una noua pe acelasi model si 2 dif de 5mil bucata o sa ajunga la 1000w ambele dar pt moment am in plan insonorizarea cu second skin la primavara.
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:01. |
- Copyright 2026 4Tuning