![]() |
Re: Dupa cati km, ati schimbat placutele de frana?
Producator : Dacia
Model : Solenza Anul nasterii : noiembrie 2004 Exploatare : brutala Schimb placute frana : la 5000km ... maxim la 10.000 din pacate asa ceva nu pot vota vw...30.000 concluzie ? solenza e mai sportiva :lol: |
Quote:
rondul de la metro : frana, masina vireaza singura sec.2 : avocat la telefon cauza : discul avea oscilatie de 0.30 nou fiind... eroare acceptata 0,03 Expertul tehnic confirma nevinovatia IPSO...na-sol...discurile chiar erau noi efectul scandalului : mi-au lasat o planetara mai sloboda consecinte : 0. umplut frigider si regretat lipsa dovezi. concluzii : a nu lasa masina pe maini neinteresate next : cursuri de mecanica |
la 45000 le-am schimbat .
|
ce parere aveti de placutele de frana SIMER ? sunt proaste ?
|
Quote:
la vectra am schimbat placutele pe spate la 32.500 km... pe fata sunt cam la jumate (mers 70-80% afara) |
Quote:
|
Quote:
|
E foarte posibil sa fie facute in Ungaria.
|
Astra H , cele fata la 100.000 , dupa ce am facut transfagarasanul si mi se parea slaba frana . Oricum am schimbat si lichidul de frana. Marca placute , TRW parca ,oricum am pus la fel chiar daca erau cele mai scumpe , cu franele nu te joci.
|
Eu cam la toate masinile pe care le-am avut si le am am schimbat cam intre 35-40k. Viata placutelor depinde mult de stilul de condus, daca mergi mult in oras sau exterior, de gradul de incarcare a masinii.
Placute am luat tot timpul de la magazin, dar fiind in tara asta in care 90% din produse sunt contrafacute, cred ca majoritatea era facute pe vapor de marinari ca sa treaca timpul mai usor :lol: |
Am o Skoda Octavia 2 din 2008.
Nu am reusit sa merg niciodata mai mult de 35.000 km cu placutele de pe fata. Nu inteleg cum poti merge 100.000 de km. Probabil daca mergi ff mult in afara orasului....;) |
5 Attachment(s)
Salutare!
S-a aprins iar martorul din bord pentru ferodouri uzate. Si asta nu datorita faptului ca materialul de franare era uzat dincolo de limita, ci datorita faptului ca discurile fiind uzate mult (margine pronuntata) au retezat firul de avertizare, desi este inca suficient material pe placi. Am facut un "bridge" la fire: am dat roata jos, am legat firele intre ele, am izolat iar martorul s-a stins in bord. Cu franele astea am mers 38500 km, fiind uzate abia la jumatate aproximativ. Dupa estimarile mele mai pot merge cu ele la stilul meu de mers lejer 15000 km oras. Marca e Pagid, material moale, cele uzuale, nu cele de curse de la Pagid. Concluzia mea este ca franele se uzeaza cel mai mult in functie de stilul de mers, si mai ales in oras, la munte. Aceleasi placi te pot tine 20000 km, sau 80000 km, sau poate mai mult. Depinde pe unde mergi, mult Autobahn, sau mult oras si munte si stil sportiv, si evident si marca (duritatea lor), etc. Am sa revin peste vreo 15000-20000 km, ca sa va spun exact cat au tinut. |
| All times are GMT +2. The time now is 19:39. |
- Copyright 2026 4Tuning