Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Turbina pe Solenza (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/105874-turbina-solenza.html)

W0lverine 28-01-09 09:56

Re: Turbina pe Solenza

Multumesc Bogyciu dar se pere ca uni nu vor sa inteleaga unele aspecte ale problemei, una e sa vezi o solenza linga un bmw si sa stea cu el alta e sa se dea doua bmw am exagerat un pic dar vad ca se poarta

u cum mai stai cu chearger-ul tau is face treaba

daca nu mai are nimeni nimik de adaugat declar acest topic inchis

Bogyciu 28-01-09 10:10

Eu nu am avut charger niciodata... Eu sunt Bogdan de la Tulcea (suna a manelist:D), Mamaliga (scuze ca folosesc porecla dar nu stiu cum il cheama in CI) a avut charger... Ai putea sa il intrebi pe el...

mikkai 28-01-09 10:29

Cum sunt suportii motorului altfel amplasati cand e acelasi motor?Te auzi ce spui? Si raportul de comprimare de 9.5 cu turbo pe benzina? Intreaba pe oricine care chiar are o masina turbo si vezi ce parere au.Sau daca esti prea orgolios pentru asta rasfoieste niste carti.

Bogyciu 28-01-09 18:09

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 2017060)
Cum sunt suportii motorului altfel amplasati cand e acelasi motor?Te auzi ce spui? Si raportul de comprimare de 9.5 cu turbo pe benzina? Intreaba pe oricine care chiar are o masina turbo si vezi ce parere au.Sau daca esti prea orgolios pentru asta rasfoieste niste carti.

Stai ca nu inteleg, adica Reno 19 1,8 16v are acelasi motor cu Solenza 1,4 8v:weirdface? Eu nu ma aud, pt ca nu vorbesc, eventual as fi vazut ce am scris... Man, n-am nimic cu nimeni, dar la cati am vazut pe forumu asta care nu au altceva de facut decat sa uzeze tastatura degeaba... Si raportul ala de compresie e la motorul stock, ce e cu turbo se adauga langa ala. Cat despre orgoliu si rasfoit carti... Dar totusi, explicate te rog, ce ai vrut sa spui prin "acelasi motor"?

mikkai 28-01-09 18:57

era vorba de motorul E7J identic pe supernova si solenza.De unde si concluzia ca un motor care a fost montat pe supernova merge si pe solenza care sincer cred ca e aceeasi masina cu facelift si alt bord.Si intelege ca 9.5 raport de comprimare e mult pentru un motor turbo.Trebuie 8.5 sau mai jos in functie de turbina si presiune.

Bogyciu 28-01-09 19:15

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 2016698)
Da, dar motorul de Reno 19 1,8 16v, sau cel de Reno 5 Turbo, sau Volvo 1,7 Turbo NU SE POTRIVESC pe Solenza. Suportii motorului sunt altfel amplasati. Merg pe Nova, dar nu pe Supernova sau Solenza. In plus, aici e topic despre punerea unei turbine pe un motor de Solenza, nu ce motoare turbo s-ar potrivi pe Solenza. In plus, schimbati voi motorul cu altul mare si tare si va intreb eu ce explicatii gasiti la un filtru politie+RAR... Cu motorul original cu turbo o mai scoti la capat, cu alt motor nu prea... Cat despre rezistenta, motorul are o compresie de 9,5:1, cu 0,4 in turbo nu poate fi vorba de prajit garnituri sau fisuri de chiulasa...

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 2018560)
era vorba de motorul E7J identic pe supernova si solenza.De unde si concluzia ca un motor care a fost montat pe supernova merge si pe solenza care sincer cred ca e aceeasi masina cu facelift si alt bord.Si intelege ca 9.5 raport de comprimare e mult pentru un motor turbo.Trebuie 8.5 sau mai jos in functie de turbina si presiune.

Ce am vrut sa zic mai sus e ca Motorul de pe Reno 19 nu e compatibil cu Solenza. Supernova si Solenza au aceleasi motoare, Nova in schimb are alt motor (1.6 carburatie sau injectie). Daca tu ai vazut Supernova cu motor de Reno 19 te rog frumos sa imi arati si mie o poza, pe Nova da, dar pe Supernova nu se poate (se poate dar e prea mult de munca)...

Relu_GTT 28-01-09 21:08

Motorul de 1.4 merge marit si facut 1.6 din el si puse pistoane de la logan de 1.6 ?

Calin_UKU 28-01-09 21:25

Quote:

Originally Posted by Relu_GTT (Post 2018965)
Motorul de 1.4 merge marit si facut 1.6 din el si puse pistoane de la logan de 1.6 ?

nu cred ca ar merge,
dar am mai discutat cu cineva si este posibil sa se poata face de 1.5 daca gasesti pe cineva sa iti reftifice camasa, pistoanele

crazyfornova 28-01-09 21:28

Bogyciu....;) nu te agita omu crede ca are sub capota..136cp...;) daca zice ca motoarele sunt la fel...:))) app MIKKAI a zis ca motorul de 1.8 16v e identic cu cel 1.4 8v solenza=)) SA AI O MASINA STRAINA NU E CHIAR ASA DE USOR DE INTRETINUT...documenteaza-teeeeeeeee....!!! asa ca mai bn ......taci:) :!: omu cu toba sport pe dacie ...si sub capota nu are decat un prapadit de filtru aer sport.:))

RENAULTts 28-01-09 23:27

Ma baieti de ce va agitati atat! Pe Solnita a fost montat din fabrica motor 1.9D. Blocul motor este de tip F. Motorul de pe R19, Clio 1 16S(16V) este de tip F7P...Vede cineva o asemanare mica?

mikkai 29-01-09 00:21

Quote:

Originally Posted by crazyfornova (Post 2019018)
Bogyciu....;) nu te agita omu crede ca are sub capota..136cp...;) daca zice ca motoarele sunt la fel...:))) app MIKKAI a zis ca motorul de 1.8 16v e identic cu cel 1.4 8v solenza=)) SA AI O MASINA STRAINA NU E CHIAR ASA DE USOR DE INTRETINUT...documenteaza-teeeeeeeee....!!! asa ca mai bn ......taci:) :!: omu cu toba sport pe dacie ...si sub capota nu are decat un prapadit de filtru aer sport.:))

Daca nu stii sa citesti mai treci pe la scoala.Am si explicat si iti si desenez daca nu intelegi.In rest vedeti-va de tobele voastre sport si de filtrele de putere ca nu stiti in ce parte se desface un surub.

crazyfornova 29-01-09 10:46

tare.....tare ....asta:D:)):!:

W0lverine 29-01-09 12:29

1 Attachment(s)
makkay in primul rand bogyciu iti spunea ca raportul unui motor stok este de 9.5 asa ca mai citeste o data postul respectiv, am vazut ca zicea cineva ca pe solenza s-a montat motorul de 1.9d da s-a montat dar ala nu e motor de RENAULT ci de PEUGEOT este tehnologie PEUGEOT asa ca mai documentati-va nu stiu daca ati vazut cum arata motorul care l-au facut baieti de la ELIA pe logan 1.4 kompressor mare diferenta intre compresor si turbo nu este ,nu AM ZIS CA NU E , ESTE dar nu este foate mare asa ca un motor daca suporta kompressor in mod cert va suporta si turbo vezi golf 2 g60 pe cere se poare monta si turbo pe interne stok la fel ca si mot de golf 2 1.8 16v pe care se poate monta turbo sau kompressor pe interne stok, deci.....

W0lverine 29-01-09 12:34

acelas principiu se poate aplica si la solenza

W0lverine 29-01-09 12:37

motorul de supernova este acelas cu solenza intradevar dar uitativa si la cutia de viteze.... surptiza difera pe supernova este cutia de laguna 1 pe solenza cutia este de clio 2

RENAULTts 29-01-09 13:10

Nu stiu de unde ai scos treaba asta cu tehnologie de PEUGEOT....In fine motorul diesel de pe Solenza are codul F8Q... are blocul motor clasic de Renault, din anii 80 se produc astfel de motoare. In consecinta cine vrea sa-si puna pe Solenza motor de r19 1.8 16v are nevoie de suportii de la modelul diesel...Tot asa se poate pune si motor de Volvo cod b18ft... are acelasi bloc.

Calin_UKU 29-01-09 13:25

Wolverine, poate ma insel dar motorul facut de cei de la Elia nu este de 1.4, eu asa am auzit, si parerea mea este ca ar fi mai putin costisitor cu compresor decat cu turbo.

W0lverine 29-01-09 13:59

5 Attachment(s)
cateva poze cu print scrinuri din tec - doc pt. ce am discutat mai devreme, am postat poze cu garnitura de chiuloasa ca mi se pare cel mai relevant ma refer aici daca blocul este la fel si ganitura este la fel

RENAULTts 29-01-09 15:13

Din ce ai prezentat tu reiese ca nu sunt indentice. Eu nu am poze cu motoare desfacute, dar sunt cazuri concrete in care au fost montate motoare atat de Volvo cat si de Renault chiar pe Dacia Berlina utilizand suportii motorului si carterul de ambreiaj de la Dacia Pickup 1.9D. Sa nu mai vb de numeroasele R5 cu motoare F7P sau B18FT, care folosesc suportii de la modelele R5 GTX sau GTE astea avand motoare de 1.7 F2N. Mai intreb si eu sa aflu detalii de la cei care au facut concret acest swap. Bafta!

W0lverine 29-01-09 15:44

multumesc... deci cineva chiar mai si intelege cate ceva din ce discutam pe aici

B-81-TAF 29-01-09 17:59

Quote:

Originally Posted by W0lverine (Post 2020321)
asa ca un motor daca suporta kompressor in mod cert va suporta si turbo vezi golf 2 g60 pe cere se poare monta si turbo pe interne stok la fel ca si mot de golf 2 1.8 16v pe care se poate monta turbo sau kompressor pe interne stok, deci.....

aberatii. nu e logic ca internele de G sa reziste la turbo? si cele de 16v la ce presiune crezi tu ca ar rezista?

Relu_GTT 29-01-09 21:06

1 Attachment(s)
Eu stiu ca motorul modificat de Elia e de 1,6

Calin_UKU 29-01-09 22:06

Quote:

Originally Posted by Relu_GTT (Post 2021674)
Eu stiu ca motorul modificat de Elia e de 1,6

exact asta am vrut sa zic si eu, am corectat postul.

KillerINC 23-03-09 22:22

stie cineva , as putea sa pun direct un motor de r19 1.8 16v pe solenza fara sa modific suportii de prindere ? adica sa vina fit pe fit ?

Bogyciu 27-03-09 10:16

Nu o sa iti vina la fix, arunca o privire la un motor de Reno 19 pe masina si la motorul tau pe masina... Ai sa intelegi (e vorba de suportul superior, cel din stanga)... Am inteles totusi ca se poate monta suportul acela (de la Clio 1,8 sau 2,0) dar nu stiu cum sta treaba cu restul (cel de la cutie, bieleta aia anti-roll sau cum draq io zice...) Pe Supernova (care e cam acelasi lucru cu Solenza) din cate am inteles s-ar fi pus un 1,6 de Logan, dar la Solenza nu am auzit de asa modificari... Daca vrei motor e bine sa gasesti masina intreaga(de preferat Clio 1,8 16v), asta pt ca iti vor mai trebui si restul mecanicii (frane, directie, cutie, suspensie) nu doar motorul... De preferat inainte sa te apuci de modificari sa ii faci ITP (e bine sa fie proaspat, va fi ultimul) si sa ai spor :D, iti va trebui... Nu stiu inca nimic (pt ca nu a stiut nimeni sa imi zica din cati am intrebat) ce se intampla cu ambreiajul si timoneria cutiei noi...

Acu asa, ca sfat, vinde masina cu cat poti sa iei pe ea (cred ca 3000-3500 iei) trage o fuga in Franta (sau cauta pe cineva acolo de incredere) pune mana pe un Clio 1,8 16v si ai masina cu care poti circula legal pe strada fara sa strangi din buci de cate ori vezi filtru Politie cu RAR (nu e vorba de talon, intraba un nenea politai cat e amenda si ce "complicatii" pot aparea din treaba asta - motor suspect ca fiind de pe masina furata...etc)... Sau daca vrei neaparat 19 poti gasi si in tara f bune la preturi acceptabile (e unu de vanzare pe Daciaclub/Renoclub)... Faci cum vrei, dar parerea mea e sa alegi "the easy way"... Numai bine si scuze moderatorilor de Off-topic...

KillerINC 27-03-09 10:26

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 2188010)
Nu o sa iti vina la fix, arunca o privire la un motor de Reno 19 pe masina si la motorul tau pe masina... Ai sa intelegi (e vorba de suportul superior, cel din stanga)... Am inteles totusi ca se poate monta suportul acela (de la Clio 1,8 sau 2,0) dar nu stiu cum sta treaba cu restul (cel de la cutie, bieleta aia anti-roll sau cum draq io zice...) Pe Supernova (care e cam acelasi lucru cu Solenza) din cate am inteles s-ar fi pus un 1,6 de Logan, dar la Solenza nu am auzit de asa modificari... Daca vrei motor e bine sa gasesti masina intreaga(de preferat Clio 1,8 16v), asta pt ca iti vor mai trebui si restul mecanicii (frane, directie, cutie, suspensie) nu doar motorul... De preferat inainte sa te apuci de modificari sa ii faci ITP (e bine sa fie proaspat, va fi ultimul) si sa ai spor :D, iti va trebui... Nu stiu inca nimic (pt ca nu a stiut nimeni sa imi zica din cati am intrebat) ce se intampla cu ambreiajul si timoneria cutiei noi...

Acu asa, ca sfat, vinde masina cu cat poti sa iei pe ea (cred ca 3000-3500 iei) trage o fuga in Franta (sau cauta pe cineva acolo de incredere) pune mana pe un Clio 1,8 16v si ai masina cu care poti circula legal pe strada fara sa strangi din buci de cate ori vezi filtru Politie cu RAR (nu e vorba de talon, intraba un nenea politai cat e amenda si ce "complicatii" pot aparea din treaba asta - motor suspect ca fiind de pe masina furata...etc)... Sau daca vrei neaparat 19 poti gasi si in tara f bune la preturi acceptabile (e unu de vanzare pe Daciaclub/Renoclub)... Faci cum vrei, dar parerea mea e sa alegi "the easy way"... Numai bine si scuze moderatorilor de Off-topic...

mersi de raspuns . ideea e ca vreau sa fac ceva pe solenza ce nu a mai fost facut . cei de la RAR au zis ca daca nu se aduce nici o modificare suportilor , chiar mi se omologheaza motorul pe talon . In plus de asta , nu are de ce sa fie suspect de a fi furat motorul , pentru ca o sa iau o masina din afara si o sa o dezmembrez ;) prefer sa aleg "the hard way" ... acum ramane de vazut

Bogyciu 27-03-09 10:30

Astept cu nerabdare sa vad rezultatele... Si inca ceva, nu cred ca ai sa obtii omologare pt motorul de 136 cai... Asta o stiu de la cineva care are omologat pe Nova motor de 1,8 8v 90 cai si a incercat cu 1,8 16v si a primit raspuns negativ (fara modificari suporti)... Inca odata spor, dar ai grija sa ai toate informatiile pt a trece in legalitate inca de la inceput, sa nu te trezesti apoi ca ai o super masina, cu care te poti plimba doar in gradina... Bafta!

KillerINC 27-03-09 10:35

tocmai de-asta incerc sa aflu cat ami multe informatii

-=X-Team=-82-MDN 18-11-09 11:45

Sal,
stiu ca e un topic vechi... dar ... ai mai facut ceva sau te`ai lasat in voia sortii ?

Alejandro 18-11-09 23:02

Vad ca nu raspunde nimeni - banuiesc ca se poate face ceva atat cu motorul de 1.4 cat si cu cel de 1.6
Problema sta in felu urmator - nu trebuie montata o turbina care sa depaseasca 0.6 bari; trebuie facut alt soft de la 0. Trebuie modificata galeria de evacuare si restu - ar trebui ajutorul unui mecanic. Am vorbit cu un mecanic dintr-un service autorizat Dacia si a spus ca motorul de 1.4 e calculat sa tina un cuplu de 250 NM si o putere de 150 de cai; iar cel de 1.6 rezista la 250 de cai (exemplu pe aspirat avem motorul de la francezi de la grupa A1 - unde un Logan de 1.6 16v defileaza pe ASPIRAT cu 231 de cai) .

crazyfornova 18-11-09 23:05

Caaat?? :))) cred ca te-a luat peste picior:)) ca sa nu ti-o zica in fata

Alejandro 18-11-09 23:07

crazyfornova - ce nu iti vine sa crezi? daca pe tine te amuza pe mine unul nu. Si limita de 250 de NM si 150 de cai e doar fiindca nu sunt internele din metal forjat. Iar faptu ca daca o duci la acei cai si tine 10.000 e bine. Chiar foarte bine zic eu. Nu cred ca e cazu sa ma iei la 11 metri.

crazyfornova 18-11-09 23:15

Nu te-am luat la 11metri..da sa nu ai incredere in mecanici niciodata...parerea mea...pt un 1,4 150e mult...acum depinde daca vine din fabrica cu acei 150cai e ok...da, daca "ii faci tu" nu vei scoate 150 nici mort..
Pt 1.4 in locul tau as cauta un clio1 sau 2 / 1,4cm3 16v (98cai) si i-as lua chiuloasa si mi-ar fi de ajuns.! bine..un soft,o admisie, ogalerie de evacuare mai mare, eliminam catalizatorul,intermediara..Axa sport+soft stagiul2..si ajunge pe la 115-120cai..:rolleyes2

Calin_UKU 18-11-09 23:25

nu va mai certati puneti mana si modificati....:))
joking

noyz 18-11-09 23:58

pkt voiam sa vad o turbina de diesel pusa pe benzinar :-" de fapt voiam sa vad paletzi topiti ;))

Alejandro 19-11-09 10:29

bine zis - paleti topiti - ne trebuie o turbina tot de pe un alt benzinar.

crazyfornova - eu am zis ca 150 de cai se pot obtine CHIAR BINE DE TOT (ce-i adevarat nu la roata - la volanta) dar asta e doar pt un motor preparat pt 1-2 MAxim 3 curse la o competitie.
Am in plan acel proiect cu chiuloasa de pe clio 1.4 16v si o sa o realizez doar ca momentan nu am gasit una care sa imi convina si pretu - pe langa chiuloasa mai trebuie alta galerie de evacuare, alta galerie de admisie, electronica luata de pe aceeasi masina etc etc.

alex- 10-12-09 13:58

sa faci 16v iti trebuiesc alte pistoane....
din motoru de 1.6 pe nova sa scos 110cp (aspirat)din auzite, si 1.6 turbo cu pistoane de dacie la la 0,5 a mers fara probleme cu aprindere de gtt si carb de gtt

Alejandro 10-12-09 18:18

da stiu ca pt 16 valve imi trebe pistoanele de la 16valve fiindca au 4 scobituri in cap nu doar 2 ca la 8 valve!!!

tm86srg 10-12-09 19:59

din cate stiu eu sa faci un motor turbo trebuie decomprimat. Lucru care este mai greu decat de comprimat, nu imposibil dar mai greu. Pistoanele care sunt in motor ar rezista la turbo dar la o presiune mica. Cum se spunea si pe aici la un 0,5 poate un 0,6 bar dar problema este softul, iar durata vietii motorului va scadea drastic. Mai simplu, dar mai scump e compresorul care sa-l poti dezactiva. Oricum nu merita investitia. Mai bine alt motor

Alejandro 10-12-09 20:06

mai bine alt motor - cand va aud ma astup!!!! Fiabilitatea motorului nu are de suferit atata timp cat amestecu de aer benzina e facut OK, compresorul sau turbina ruleaza in presiunea admisa - iar ca fiabilitate motorul are de suferit doar atuncea cand amestecul nu este ok - se vor produce detonatii si se topesc pistoanele!!!!

All times are GMT +2. The time now is 17:17.

- Copyright 2026 4Tuning