Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Xenon pe Dacie? (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/104954-xenon-dacie.html)

adyamg 07-02-09 21:00

Re: Xenon pe dacie?

Cu exceptia unor modele mai vechi din 2000 ...2001 care aveau far cu oglinda(erau francezi .. ce mai) nu prea se pune xenon pe alte faruri decat cele cu lupa.
Ca sa iti mai dai seama de cine vb aiurea ... si becurile de 100w sunt ilegale!!!
Si mai pot sa iti garantez ca nu consumul redus de curent a fost in gandul celor care au inventat becele cu xenon.
Si intradevar xenonul nu e facut pentru lupe ... ci lupele pentru xenon ;) la fel si farul este facut special pentru xenon, pntru a nu se marui de la lumina produsa ... da ce zic eu ca la farurile alea nu mai conteaza daca mai fac si o cataracta important e sa bata pe albastru ca e cul!!
O alta chestie ... toate instalatiile de fabrica vin la 4300K ... pun pariu ca voi vreti\aveti 6000 sau mai in sus ... chiar daca pe conditii nefavorabile nu o sa mai vedeti nimic.

Bengy_BLS 08-02-09 01:26

dap , asta in mare parte asa e , dar reglate farurile cum trebuie e ok , 4300k e ideal , lumina perfecta pt timp de noapte si ceata ideala , la valoarea asta s-a masurat din cate stiu... deci, nu inteleg care e ideea cu 6000k? dak ai 6000 esti smecher ca-s de alta culoare? , aia e prob fiecaruia dar recomandat e 4300

eu 09-02-09 22:54

Eu am avut pe dacie montata instalatie bixenon si nu a trebuit facuta nici o modificare. Treaba cu striatiile de pe sticla este o poveste, urmariti striatiile de pe far sa vedeti cam cum bate.

styx 11-02-09 00:58

Quote:

Originally Posted by A L E X (Post 2029328)
Ca idee, ce mica este diferenta intre xenon si becuri normale....

bai imi vine sa va strang de gat pe voi astia de va puneti xenoane in proiectoare, prostie si nesimtire mai mare ca asta efectiv ca nu poti sa exprimi prin nici o alta modificare adusa masinii !

iti doresc sa le tii cat mai mult pe masina pt ca sigur o sa orbesti pe cineva suficient de rau incat sa intre frontal in tine!

adyamg 11-02-09 18:07

asta da urare!! Cred ca unii si-ar monta oriunde ... numai sa aibe xenon!

A L E X 14-02-09 20:40

Nu am montat xenon in proiectoare ca moft ci din doua motive ... 1 proiectoarele reglate cum trebuie au un rol foarte bun. si 2 se vade urat bec halogen in proiector si xenon in far ..

giubau_v8 17-02-09 15:45

din cate stiu eu....priectoarele in general, au rol de faruri de ceata..nu?
iar farurile de ceata cu xenon sunt egal cu zero....eu stiu ca am pattit-o ( xenon 6000k pe faza scurta) , nu vedeam nici 10 m in fata
pai....zici ca se vede urat....inseamna ca tu esti genul ala, care merge tot timpul cu FARURILE DE CEATA aprinse nu? ( cred ca o sa ma inscriu la academie special pentru voi, si as da amenzi numai pentru asta )

dmo.mihai 26-03-09 00:47

Re: Xenon pe Dacie?

a montat cineva pe dacie zambet? are cineva poze? eventual pe zii si pe noapte...
Cam care ai fii avantajele/dezavantajele?

marius_eugen 26-03-09 14:33

Daca puneti xenon pe proiectoare , macar puneti de 4300 K , altfel cand le aprindeti pe ceata nu vedeti decat un zid alb in fata !

DACA puneti Xenon pe orice fel de masina care nu a fost prevazuta din fabrica , aveti minimul de respect pentru ceilalti si mai dati 20 ron si mergeti si va reglati bine farurile !!!
Nu ma refer numai la ridicare/lasare faruri , ci pur si simplu sa le reglati complet .
Nu mergeti cu proiectoarele aprinse DACA nu e CEATA sau daca nu sunt anumite situatii deosebite , pt ca proiectoarele nu pot dirija lumina mult mai puternica a xenon-ului si vor bate peste tot in fata , indiferent de inaltime .

Bafta tuturor si la cat mai putine flash-uri !

tuner 26-03-09 14:49

dmo.mihai daca ai fi citit cele 4 pagini ai fi gasit un raspuns

si la instalatiile xenon h4 bixenon nu se pune problema de instalatii topite sau rele
pentru ca alimentarea instalatiei se face direct de pe baterie si din mufa de far se ia doar comanda

dmo.mihai 02-04-09 18:15

De citit am citit , eu mai mult am postat pentru că m-am gāndit că poate are cineva poze cu xenoane pe zāmbet.

TheEnZo 02-04-09 21:08

Ce'a mai simpla varianta si ieftina , este cumparatii halogene GALBENE de la osram sau Philips (la philips parca se numesc Rally) mai ales pt proiectoare.
Pe timp de ceata, ploaie si ninsoare nu vedetii cu nimic mai bine decat cu becurii galbene, puteti sa avetii si mama xenonului .
Pe topicul lui NIG sunt cateva poze pe timp de ploaie cu becurii galbene care nu erau halogene vedetii acolo cat de bine se vede.

i_bogdi 25-05-09 12:13

Salut, vreau sa-mi pun si eu xenoane pe logan si nu stiu care sunt mai bune. Cine poate sa-mi dea un sfat (cu argumente pro si contra) daca sa-mi pun priector xenon (are lupa) care se monteaza in far (il gasiti pe site-ul bluexenon.ro) sau xenon clasic? La instalatia cu proiectorul in far se demonteaza geamul de far si dupa aceea se lipeste la loc.

Messerschmitt 24-06-09 20:36

salut ..in legatura cu becurile halogen cu tenta albastra am io....Si intodeauna cand merg noaptea prieteni ma lasa sa merg primu(vreau sa le schimb) deoarece ii chirasc...chit ca sunt reglate:| am luat ceva mai puternice:D:), si sunt praf... dupa ce a plouat sau cand ploua/ceata/ninsoare mai bine mergi cu pozitia decat cu farurile asfaltul il vezi negru si atat!!!nu sunt bune de nimic pe ploaie sau etc

a da sa nu uit...e prostie sa iti iei halogene mai puternice(io am si stiu care e ideea) nu faci decat sa iti chiorasti participanti la trafic mai mult decat e nevoie vizibilitatea nu e cu mult mai buna

tm 63 flo 03-08-09 18:39

am un prieten care si-a pus xenon pe mercedes cobra , deci model destul de vechi cu sticla la far cam ca la dacia si este super ok. parerea mea. Eu unul mi-as pune.

schumi_86 04-08-09 00:13

Este super ok si se merita investitia,mai ales daca gasiti si la un pret mai mic....Diferenta fata de becuri normale este ca de la cer la pamant....
eu unul mi-am pus pe dacia mea din '88,faruri rotunde si bat super ok,zici ca e ziua afara. Bineinteles ca trebuie facut si un reglaj corespunzator dupa montaj,asta daca nu vrei sa intre vreunu in tine noaptea din cauza ca il orbesti.

All times are GMT +2. The time now is 22:13.

- Copyright 2026 4Tuning