Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   Oltcit Club 11R - DJ 38 RME "White Bison" (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/104651-oltcit-club-11r-dj-38-rme-white-bison.html)

COJONES2GOOD 19-01-09 16:30

re: Oltcit Club 11R - DJ 38 RME "White Bison"

Imi place ce a iesit!Bravo!Insa,cu riscul de a intra in polemice cu Dumitru Cristian referitor la vopseaua originala a masinii,cred ca ar fi de bun augur un pic de lucru la "vestimentatia" actuala a "oltencei"!;)

electric_style 19-01-09 17:28

Quote:

Originally Posted by COJONES2GOOD (Post 1993515)
Imi place ce a iesit!Bravo!Insa,cu riscul de a intra in polemice cu Dumitru Cristian referitor la vopseaua originala a masinii,cred ca ar fi de bun augur un pic de lucru la "vestimentatia" actuala a "oltencei"!;)

daca te referi la varianta dintre polish sau revopsire...am ramas la :retusuri + polish si sa vedem cum iasa!!! daca iasa pe asteptarile mele ramane asa, iar daca nu...revopsire:D!!! cu partea mecanica am terminat ,acum o sa ma axez pe aspectul exterior cat si interior!!! revin cu poze !!!

PS: cumpar flanse 4x100 lasati PM cei care ma puteti ajuta, sa nu fim offtopic:D

COJONES2GOOD 19-01-09 19:34

Eu as merge pe varianta a doua:vopsire integrala!De ce?!Pot sa-ti spun din proprie experienta :carpeala=bani aruncati in zadar;asa ca ai putintica rabdare sa se mai incalzeasca(primavara),desfaci masina bucata cu bucata si o iei usor,usor la "bibilit" si pana in vara cu sudoare si un pic de cheltuiala nu are sa iasa decat ceva de toata lauda!:D Asa ca :"THE POWER IS YOURS!":lol:
P.S.:Nu ar strica sa arunci totusi un ochi aici:https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/65972-oltcit-12trs-ph-01-vmt.html (prietenii stiu de ce.....:D)

electric_style 19-01-09 21:45

Quote:

Originally Posted by COJONES2GOOD (Post 1994082)
Eu as merge pe varianta a doua:vopsire integrala!De ce?!Pot sa-ti spun din proprie experienta :carpeala=bani aruncati in zadar;asa ca ai putintica rabdare sa se mai incalzeasca(primavara),desfaci masina bucata cu bucata si o iei usor,usor la "bibilit" si pana in vara cu sudoare si un pic de cheltuiala nu are sa iasa decat ceva de toata lauda!:D Asa ca :"THE POWER IS YOURS!":lol:
P.S.:Nu ar strica sa arunci totusi un ochi aici:https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=65972 (prietenii stiu de ce.....:D)

ms frumos man!!! frumos VMT-ul si foarte atent lucrat!!!

Speed4U 20-01-09 10:38

da arata bine cu semnalizarile clare! si eu zic sa o vopsesti, pregatita bine un vopsitor bun si iese ceva frumos ! bafta

electric_style 20-01-09 11:48

2 Attachment(s)
prima spalare...dupa 1 an jumate:D

electric_style 20-01-09 16:52

3 Attachment(s)
acum pe seara!!! o curatai de punctele de rugina , vopsea umflata si kit subtire pe unde necesita!!! maine dimineata urmeaza sa fie matuita si pregatita pentru vopsire (totala)

cateva poze :

Speed4U 20-01-09 17:01

ce sa zic ,arata incredibil de bine la varsta ei !! atat ai avut de curatat??

SUPAPA_Jr 20-01-09 20:25

ai mai aflat ceva de kitul ala de ambreiaj? poti sa-mi faci rost?

electric_style 20-01-09 21:33

Quote:

Originally Posted by Speed4U (Post 1996172)
ce sa zic ,arata incredibil de bine la varsta ei !! atat ai avut de curatat??

da, atat am avut de curatat!!! ce se vede in poze si capota (alea 2 puncte) + putin pavilionul la imbinarea cu parbrizul !!! am ramas uimit la cat de bine arata...atat podeaua cat si exteriorul !!! lonjeoranele sunt impecabile , la fel ca si podeaua portbagajului unde apare frecvent rugina la oltcituri!!! sunt super incantat de ea si de ce-o sa iasa !!!

Quote:

Originally Posted by SUPAPA_Jr (Post 1996709)
ai mai aflat ceva de kitul ala de ambreiaj? poti sa-mi faci rost?

mi-a zis ca mai are unu' dar si el fiind posesor de oltcit le tine pentru el !!!

SUPAPA_Jr 20-01-09 21:56

ah..super nasol...ca aveam nevoie mare de ambreiaj ca abia merge. mersi oricum

Speed4U 21-01-09 10:04

pentru atat zic sa nu o mai vopsesti! un mic retus si un polis o rezolvi,:shock::shock:arata foarte bine ! bafta

Dumitru Cristian 21-01-09 12:21

De acord cu speed4u, pentru atat retuseaz-o!!!!!

electric_style 21-01-09 16:41

prea tarziu!!! azi o matuii si maine seara intra la vopsire !!!:D

Speed4U 21-01-09 21:02

asta e :( dar macar sa o faca calumea la cuptor si vopsitor bun !bafta .

electric_style 21-01-09 22:20

Quote:

Originally Posted by Speed4U (Post 1999606)
asta e :( dar macar sa o faca calumea la cuptor si vopsitor bun !bafta .

va fii vopsita de catre mine, toata cu spray-ul (la fel ca si celalalt oltcit al lui frate-miu 03-JCW) asta doar pentu a ITP sa fie in regula, apoi urmeaza schimbare de culoare cu tot ce tine, iar culoarea va fi alb perlat cu diferite combinatii de pigmenti...ramane de vazut care !!! maine seara o duc in garajul unui prieten si o fac "boboc"...apoi las pozele sa vorbeasca!!!

PS: cei ce nu cunosc inca sa arunce o privire 8) https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/69772-oltcit-club-11rm-dj-04-jcw/page-3.html

Dumitru Cristian 21-01-09 23:45

De ce mi-ati sters postul??????????????????????????????????????

Electric SINCER acum? Nu era mai bine de cat sa o """vopsesti"" cu sprayul sa o retusezi unde e nevoie si cand o fi sa o vopsesti, o vopseai cu totu'????!!!!!!:x

electric_style 22-01-09 01:12

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 2000098)
De ce mi-ati sters postul??????????????????????????????????????

Electric SINCER acum? Nu era mai bine de cat sa o """vopsesti"" cu sprayul sa o retusezi unde e nevoie si cand o fi sa o vopsesti, o vopseai cu totu'????!!!!!!:x

era mai simplu , dar gandeste-te la niste chestii !!! am investit o suma destul de consistenta in masina asta pana in momentul de fata...si anune : bucse , pivoti , rotule , bielete , filtru aer , filtru benzina , burdufuri aeroterma , spoilere de TRS , parbriz , praguri , schimb ulei ,kit ambreaj, bujii + fise ,capac delcou , galerii evacuare + toba finala , baterie...toate find noi (inafara de spoilere)!!! fa o suma la toate astea si ai sa vezi ca s-au cheltuit destui bani!!! am luat hotararea s-o vopsesc pe toata acum, pentru ca trebuie sa-i fac ITP-ul si plus de asta, nu puteam retusa capota , pavilionul aripile si semiaripile...deoarce nu se merita si nu iesea cum trebuie!!! cu restusuri sau fara retusuri, vopseua masinii era matuita si dadea forte urat : vopsea proaspata pe vopsea matuita de 26 de ani!!! Inca ceva este un singur laborator de vopsitorie in tara (Brasov) care iti retuseaza si vopseste fiecare element al masinii dupa gradul de uzura...asta facand posibil sa nu se cunoasca absolut nimic!!! si decat s-o "carpesc" cu retusuri de genul asta, mai bine o fac cu sprayul acum cat am o oferta de la un bun prienten (6 lei tubul de spray , de Policolor) sa-mi fac ITP-u linistit si pana imi permite iar bugetul sa-i dau o vopsea ca la carte !!! Lamurit ?

manu_96xls 22-01-09 06:22

Nu înțeleg ce legătură are ITP cu vopseaua, îmi poți explica la ce te gândești?
Are dreptate Dumitru Cristian, mașina asta merita tot ce-i mai bun, nu vopsea la spray!;)
Cu spray-ul crezi că o să arate mai bine decât dacă o retușai? Cu retuș + poliș , părerea mea e că arăta mult mai bine decât toată făcută la spray! Ai pierdut și bani și timp și e și păcat de vopseaua aia originală , care nu mi se pare așa „terminată”.

Danutz Bratosin 22-01-09 10:37

Quote:

Originally Posted by manu_96xls (Post 2000316)

Unii se uita si la vopsea cand te duci la ITP...sa nu fie in mai multe nuante sau sa aibe dungi pe ea (ceva gen cum am eu:x). eu am fost cu ea la ITP si m-a respins..noroc ca am avut pe cineva la o alta statie si ma trecut:)

electric_style 22-01-09 11:06

Quote:

Originally Posted by manu_96xls (Post 2000316)
Are dreptate Dumitru Cristian, mașina asta merita tot ce-i mai bun, nu vopsea la spray!;)
Cu spray-ul crezi că o să arate mai bine decât dacă o retușai? Cu retuș + poliș , părerea mea e că arăta mult mai bine decât toată făcută la spray! Ai pierdut și bani și timp și e și păcat de vopseaua aia originală , care nu mi se pare așa „terminată”.

are legatura foarte mare si cum spune si Danutz conteaza foarte mult la ITP sa nu aiba nuante diferite...dungi , linii etc !!! Plus ca de asta se mai leaga de anu de fabricatie al masinii si sunt foarte exigentii cu tot ce tine legat de masina...(stiu asta din propria experienta) am mai facut retusuri de genul asta pe o alta masina a unui prienten, tot oltcit si tot alba!!! am retusat pe unde era nevoie (ca si la mine) si cand s-a uscat vopseaua se vedea de "cacao" ziceai ca e facuta de mantuiala!!! Banii nu prea am pierdut cine stie ce pentru ca sprayul il iau de la un prieten (lucreaza la policolor) si mi-l da cu 6ron tubul...ceea ce e jumate din pretul lui de magazin!!! Si ca sa raspund la toate intrebarile spun ca : am hotarat s-o fac pe toata pentru ca sunt comvins ca o sa iasa bine , avand in vedere ca am mai facut o masina in totalitate cu sprayul si a iesit super bine...fara nici un fel de scurgere sau urma!!! Si inca ceva...stiu ca sunt bani aruncati degeaba pe sprayuri , dar va garantez ca nu ramane asa!!! mai mult de maxim 2 luni nu va sta vopseaua asta pe ea8)

manu_96xls 22-01-09 13:12

Chestia cu ITP-ul mi se pare aiurea! Atunci , dacă ai două culori pe mașină, iar cea care nu e trecută în talon nu depășește 30% din suprafața mașinii, nu te mai duci la ITP că oricum te respinge?:???:
EU am făcut ITP cu capotă mov, și mașina albastră și nu a zis nici mâr nenea...
După ce o vopsești , să faci niște poze cu un aparat potent, te rog!

electric_style 22-01-09 17:11

Quote:

Originally Posted by manu_96xls (Post 2001130)
Chestia cu ITP-ul mi se pare aiurea! Atunci , dacă ai două culori pe mașină, iar cea care nu e trecută în talon nu depășește 30% din suprafața mașinii, nu te mai duci la ITP că oricum te respinge?:???:
EU am făcut ITP cu capotă mov, și mașina albastră și nu a zis nici mâr nenea...
După ce o vopsești , să faci niște poze cu un aparat potent, te rog!

la tine in Tg Jiu e "alta mancare de peste" ,iar aici in craiova se uita cum sa te intoarca mai repede sau cum sa-ti scoata mai multi bani din buzunar!!! cu singuranta dupa ce va fi vopsita, revin cu poze foarte clare!!!

PS: revin cu poze maine

electric_style 22-01-09 23:22

2 Attachment(s)
poze cu sprayurile si un contact nou , pentru ca cel vechi imi ramanea pe demaror si riscam sa fac praf si volanta si electromotorul!!!

YoMihai90 23-01-09 08:24

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2000779)
Unii se uita si la vopsea cand te duci la ITP...sa nu fie in mai multe nuante sau sa aibe dungi pe ea (ceva gen cum am eu:x). eu am fost cu ea la ITP si m-a respins..noroc ca am avut pe cineva la o alta statie si ma trecut:)

iese si la spray bine nu se cunoaste!! a vopsit un prieten un olTcit alb si nu se cunoaste!! a iesit boboc!!! si un vecin a facut o dacie cu trafaletele si cu pensula si nici nu se cunoaste vre-o dunga pe ea:))

Danutz Bratosin 23-01-09 10:47

Quote:

Originally Posted by YoMihai90 (Post 2003330)
iese si la spray bine nu se cunoaste!! a vopsit un prieten un olTcit alb si nu se cunoaste!! a iesit boboc!!! si un vecin a facut o dacie cu trafaletele si cu pensula si nici nu se cunoaste vre-o dunga pe ea:))

Nu am zis ca nu iese bine...din cate am vazut in poze celalalt oltcit pe care la facut electric a iesit foarte bine! totusi nici sa te apuci acu sa dai cu trafaletele...e bataie de joc:| mai bine dai cu o pensula...da cu trafaletele?!

electric_style 23-01-09 22:10

fratilooooooooooor sa va zic o faza foarte tare si mai rar intalnita:shock:!!! ieri am facut actele cu fostul propietar si cand mi-a dat cartea masinii ce sa vezi...masina a fost imatriculata prima data pe 4.08.97 :shock: !!! cu alte cuvinte masina fiind fabricata in 83 a stat pe bara pana in 97 !!!

Danutz Bratosin 23-01-09 22:15

Quote:

Originally Posted by electric_style (Post 2005304)
fratilooooooooooor sa va zic o faza foarte tare si mai rar intalnita:shock:!!! ieri am facut actele cu fostul propietar si cand mi-a dat cartea masinii ce sa vezi...masina a fost imatriculata prima data pe 4.08.97 :shock: !!! cu alte cuvinte masina fiind fabricata in 83 a stat pe bara pana in 97 !!!

S-au pana in data aia a circulat cu numere vechi (1B 00000)si de atunci are numere noi? (B 00 xxx) :rolleyes2

electric_style 23-01-09 23:01

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2005315)
S-au pana in data aia a circulat cu numere vechi (1B 00000)si de atunci are numere noi? (B 00 xxx) :rolleyes2

nu stiu ce sa zic , dar primul propietar e trecut acolo cum ca ar fi imatriculat-o in 97!!! cartea masinii nu ramane aceeasi inca de la primul propietar? sau cum se proceda inainte cu numere vechi ?

Dumitru Cristian 23-01-09 23:53

Ai o carte veche si una noua... Poate aia veche nu o mai are, si a mea tot in 97 a avut numerele schimbate dar taicamiu o pastrat ambele carti.

Speed4U 24-01-09 09:18

La mine pe carte sunt trecute si numerele vechi ! Dar depinde de fiecare ,daca a schimbat sau nu cartea! la mine e 92 inmatriculata in 93 :D!

electric_style 26-01-09 18:47

11 Attachment(s)
gata si cu "paint shop-ul":D !!! a iesit dupa cum ma si asteptam...adica foarte bine (fara urme sau scurgeri)...dati-mi o nota va rog:D

pozele promise

Danutz Bratosin 26-01-09 19:12

A iesit asa cum ma asteptam si eu...foarte bine!!! nota 10++

electric_style 26-01-09 19:36

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2012819)
A iesit asa cum ma asteptam si eu...foarte bine!!! nota 10++

ms ms :D

YoMihai90 26-01-09 19:37

a iesit super!!:-)

ApeX 26-01-09 19:52

bravo :)

Speed4U 26-01-09 20:49

pai nota maxima !!!

electric_style 26-01-09 21:28

ms frumos la toata lumea!!!:D maine o echipez si sa vad daca am timp...poate ii pun si muzica pe ea!!!

ps: am folosit 14 sprayuri cu tot cu retusuri... si anume nuanta Alb-Boreal

Acc3l3ratoR 26-01-09 22:15

:shock::shock::shock:
UAAAU!!!

bodyspeed 26-01-09 22:28

Domnu dar ai mână :shock: :lol::lol:
Sincer .. mai am un prieten..care stie să dea bine cu spray-ul
Felicitări ..astept să o văd live 8)

All times are GMT +2. The time now is 22:09.

- Copyright 2026 4Tuning