Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Espero low-rider (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/103187-espero-low-rider.html)

ing3r 04-03-09 16:41

Re: "Salupa" alba... Espero

Da, teoretic ai dreptate...Pe premiza asta am mers si eu, insa am fost negativ surprins sa vad ca nu ramane doar lipiciul, daca te uiti in pozele din posturile trecute ai sa vezi ca raman ca niste denivelari din vopsea, ca o sosea peticita (ca sa ma fac mai inteles :)) ) .De aia nu merg date jos asa usor, crede-ma ca am incercat cu diluant de mi s-a acrit, iese doar lipiciul acela, insa restul nu! Si daca dau cu smirghel se duce vopseaua , nu cred ca se reface cu polish, o sa trebuiasca revopsit...ceea ce nu vreau :(

laurentiu NT 04-03-09 18:28

Incearca cu niste CIF de vase.Pe bune.Inscrisurile publicitare (adezivul de pe folii)de pe o duba sau stes cu CIF.Bafta.

ing3r 04-03-09 23:47

Te referi la scrisurile de pe portbagaj sau la abtipildele acelea rosii de pe caroserie?
Parerea mea, cu siguranta nu e mai bun CIF-ul de vase decat diluantul!

banzay 05-03-09 11:36

Ia un betisor de urechi cu acetona si incearca la scris, dar usor de tot sa nu iei si vopseaua. Dar o sa fie ceva de munca :) Daca vrei spray negru, mai am :) Poate vrei chiar negru metalizat :P

ovidiu89 05-03-09 13:09

ia-ti niste manusi....o carpa cu diluant sau cu benzina si freaca cu forta..iar dupa aceea clatesti cu apa..acelasi lucru l-am facut si eu la scris si nu se mai observa nimic

laurentiu NT 05-03-09 19:34

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2120174)
Te referi la scrisurile de pe portbagaj sau la abtipildele acelea rosii de pe caroserie?
Parerea mea, cu siguranta nu e mai bun CIF-ul de vase decat diluantul!

Ma refeream la abtipildurile rosii(intai le jumulesti si dupa ce ramane numai lipiciul ,freci cu CIF),la celelalte in relief nu stiu ce sa-ti spun.

ing3r 06-03-09 23:03

@laurentiu_NT : Mersi de sfat! Problema la porcariile alea rosii e ca a ramas inca un strat lipit pe tabla, transparent! Se vede din poze... Apropo, activeaza-ti mesageria privata pe forum !
@ovidiu89: Deci am incercat asta, am scris pe pagina cealalta! Am frecat de mi-au degerat mainile si cu diluant si cu motorina, NIMIC! Au ramas urmele acelea de scris in relief si acolo nu stiu daca se poate face ceva, o sa mai incerc din nou zilele urmatoare, dar cand se mai incalzeste afara!

andi_cimpean 08-03-09 01:50

ii pregatesti o vopsitorie generala? Daca daca...zic eu momentan sa ii pui niste autocolant alb acolo ai terminat povestea...freci bine cu smirghel, degresezi si ai aplicat "minciuna":D. Nu stiu ce o fi in capul unora cand lipesc astfel de hidosenii pe masini:(

ing3r 09-03-09 00:12

Nu ii pregatesc o vopsitorie generala, insa nici autocolant ALB nu as vrea sa ii pun. Nu prea am avut timp de masina sa ma ocup de lucrul asta, dar cum da caldura un pic o sa vad ce ii pot face.

banzay 09-03-09 07:25

Pana una-alta cand te bagi sa vopsesti ceva cu mine? Un bord de matiz? :)

ing3r 10-03-09 04:17

Azi poti? :)) Eventual maine! Vopsim tot ce prindem, bord de matiz, scrisuri cu daewoo, eventual toata masina o dam cu spray :)) =))

banzay 10-03-09 04:29

Nu ai aflat ca nu mai vopsesc nimic? Vand tot acum :(

ing3r 12-03-09 04:56

Cum nu ma? Scrisurile cu daewoo si Espero ...Ai uitat ca le-am vopsit la cu spray-ul tau? =))

banzay 12-03-09 07:38

Pune si poze ca nu te cred :P

crazy D 12-03-09 11:04

frumoasa si "salupa" ta!!! :D

Andutu TZH 12-03-09 16:55

Eu cand am facut portbagajul clean,am dat cu pasta,dar nu mai stiu cum se numeste si nu se mai cunostea nimic.Intreaba la piese auto poate gasesti,bafta in continuare

ing3r 13-03-09 02:59

4 Attachment(s)
Am vopsit scrisurile , mie mi se pare ca au iesit ok! Le-am lipit cu un adeziv special, Bison, tine bine...
Prima poza: scrisul lipit inainte de curatarea adezivului de pe margini.
Poza 2,3: Rezultatul aproape final, mai trebuia curatat scrisul cu "Espero"...
Poza 4: Inainte, cu argintiul cromat...
Mie mi se pare ca arata mai bine decat inainte...Voi ce ziceti?

L.E.: Mii de multumiri lui Banzay!

mike - AER 13-03-09 17:05

scrisu pare vopsit bine, da arata nasol vopseaua sub "espero" si e pus si stramb... :D

johnsonxxl 13-03-09 17:43

banzay cu ce se poate vopsi bordul?exista spray pentru plastic?

banzay 13-03-09 18:43

Aproape cu orice spray cu pret mai mare de 150 de mii =)) Eu incercasem cu fetele de usi cu unul slabut(130 de mii, negru mat) si a iesit nasol in unele locuri desi folosisem si plastic primer. Deci se freaca bordul cu smirghel fin, se da cu plastic primer, dupa se da iar cu smirghel fin (unii zic ca nu se da dupa primer), iar in final se da cu spray-ul. Mai zicea un coleg forumist ca pt un rezultat bun se poate astepta o vreme mai calduroasa afara si sa bata soarele un pic pe bord sa se usuce repede vopseaua. Bine, eu acum am vopsit o gramada si fara plastic primer si rezista inca :) Eu ce spray calumea am gasit si mi-a placut la nebunie nuanta, un spray metalizat negru luat din bricostore. Dupa ce am luat vreo 3 spray-uri din astea (erau doar 150 de mii si calitatea super) am vazut ca e 200 de mii acum...

johnsonxxl 13-03-09 18:48

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2145346)
Aproape cu orice spray cu pret mai mare de 150 de mii =)) Eu incercasem cu fetele de usi cu unul slabut(130 de mii, negru mat) si a iesit nasol in unele locuri desi folosisem si plastic primer. Deci se freaca bordul cu smirghel fin, se da cu plastic primer, dupa se da iar cu smirghel fin (unii zic ca nu se da dupa primer), iar in final se da cu spray-ul. Mai zicea un coleg forumist ca pt un rezultat bun se poate astepta o vreme mai calduroasa afara si sa bata soarele un pic pe bord sa se usuce repede vopseaua. Bine, eu acum am vopsit o gramada si fara plastic primer si rezista inca :) Eu ce spray calumea am gasit si mi-a placut la nebunie nuanta, un spray metalizat negru luat din bricostore. Dupa ce am luat vreo 3 spray-uri din astea (erau doar 150 de mii si calitatea super) am vazut ca e 200 de mii acum...

aham..ce e ala plastic primer?

banzay 13-03-09 19:14

gen grundul pentru vopsea... sa nu se desprinda vopseaua de suprafata care ai vopsit-o. Se gaseste la spray. Desi ti-am zis, am de vreun an si ceva plasticele de la praguri vopsite cu negru mat, fara sa fi dat cu primer. Si inca tin, s-au zgariat un pic cei drept, de la atatea picioare cate au luat, dar vopseaua e tot acolo... :)

PS: cred ca exista si vopsea speciala pt plastic, dar eu am luat deasta universala...

http://www.creativesimulations.com/Plastic%20primer.jpg

Uite ce scrie pe asta => increases durability of paint on plastic :) exact asta face...

johnsonxxl 13-03-09 19:43

aha..ok..ms mult banzay

banzay 13-03-09 20:10

Cu placere. Nu se supara Nicu ca i-am intrat pe topic, ca sigur ii place si lui sa vopseasca :P

johnsonxxl 13-03-09 20:14

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2145645)
Cu placere. Nu se supara Nicu ca i-am intrat pe topic, ca sigur ii place si lui sa vopseasca :P

eee..are tot espero ca mine si nu cred ca strica vreo idee in plus...

ing3r 13-03-09 22:10

:)) Daca va prind va vopsesc!

bTW, o sa ii pun ace de cielo si vreau sa ii schimb toata iluminarea bordului...

ceasuri ...... ace
rosu .... alb
alb .... rosu
albastru .... rosu
rosu .... albastru
albastru ...rosu

Ce ziceti? Eu as merge pe prima varianta, cred ca e mai tare!

johnsonxxl 14-03-09 08:48

ai facut rost de ace de cielo?ca eu astept acele ca sa ma apuc de treaba..creca o sa fac tot bordul alb..ca acum il am albastru si sa decolorat...

banzay 14-03-09 09:52

Daca il faci alb cand iti bate lumina fix in bord, o sa ii vezi reflexia in parbriz :) Si eu eram chitit sa fac bordul alb...dar nu e cea mai buna alegere :) Sau tu te refereai la ceasuri? :)

johnsonxxl 14-03-09 18:54

la ceasuri ma refer...

banzay 14-03-09 19:47

Pai...cum il faci? Cumperi ceasurile alea pe fond alb cu plasma? Sau pt espero nu se gaseste? Zi-ne si noua procedeul :)

johnsonxxl 14-03-09 20:53

nu man ..nu ma complic atat...nu stiu daca exista pt Espero ceasuri cu plasma...schimb toate becurile din bord si indicatoarele (toate albe)..nu m-am exprimat cum trebuie..luminile din bord le am albastre dar s-au decolorat si le fac albe...

banzay 15-03-09 00:35

Ahaaa...asa vrea si nicu, numai ca el le vrea rosii, si limbile de la ceasuri sa le inlocuiasca cu cele de cielo, si sa fie luminate cu alb... Sa vedem ce ne-o iesi acum...

ing3r 15-03-09 00:58

Exact asa cred ca o sa fac: ceasurile cu rosu si limbile cu alb! Arata bine dupa parerea mea! Trebuie doar sa fac rost de ace, ca leduri gasim noi...Nu, Andrei? :D

banzay 15-03-09 01:03

Gasim, gasim...auzi dar plasma pt espero tu ai vazut? Macar asa de curiozitate :)

RD-Woo 15-03-09 09:59

Nu exista ceasuri de bord cu plasma pt Espero...

mike - AER 15-03-09 20:59

ba baieti... bagati-va mintile in cap.... bordul de espero nu il vopseste oricine, si nu cred k se incumeta cineva, pt k nu e din plastic, si nici fetele de usi.... :))

bordu de matiz merge k ala e din plastic din ala casant... da oricum nu cred k iasa chiar asa de bine, pt k nu e suprafata neteda, are pori din aia si nu se freaca bine cu smirghel....

banzay 15-03-09 21:34

Pe pariu? :P Uita-te la mine la topic :) Ce e drept...nu am vopsit tot bordul decat capacul de la airbag si torpedoul (care au acelasi aspect ca si bordul; sau poti sa te uiti pe topicul lui bobeica cu matizul albastru). + Niste fete de usi, pe care acum din pacate le-am vandut... Si DOH... bordul de espero ca si cel de cielo e acoperit cu piele sau ce e. Nebun sa fii sa vopsesti pielea =)) Probabil ca sub piele e ceva plastic, dar dupa cum ai vazut, mai sus era vorba de o neintelegere :) Daca vrei sa faci ceva la fetele de usi si la bord, le scoti pielea aia si materialul textil...si le inlocuiesti dupa placul inimii.

PS: orice plastic, daca stii ai mai vopsit la spray si ai un pic de experienta si ai un spray bun cu vopsea calitativa, dai cu primer sa reziste in timp, eventual dai dupa si un strat 2 de lac... iese pro... Sa nu se inteleaga ca vopsitoriile sunt degeaba. Iese calumea la vopsitorie, dar... nu e lucrul facut de manutza ta si 2: e mai scumpa treaba decat daca faci tu acasa. bine...daca nu iti place sa surubaresti, sa te murdaresti pe maini de vopsea...poti sa te duci la service...sau...iti iei manusi de menaj sa nu te murdaresti :twisted:

PS2: ai vopsit vreodata ceva? :) Sa nu mi-o iei in nume de rau, doar sa aflu cum procedezi si tu...cum procedez eu e trecut in urma cu o pagina si nu am fost dezamagit pana acum...decat cand am vopsit consola centrala si dupa am scapat-o pe jos si s-a ciobit vopseaua intr-un loc, dar s-a rezolvat cu repetarea procedeului :)

PS3: bordul de matiz, ca si fetele de usi sunt din plastic...dar nicidecum casant :)

ing3r 16-03-09 22:43

ps4: sunt si alte topicuri dedicate pt ce vb voi! aici e altceva!

ing3r 27-03-09 00:54

I-am schimbat intre timp pivotul stanga-fata, i-am inlocuit filtrul GPL si membrana, acum merge mai bine pe gaz. Trebuie sa ii inlocuiesc amortizoarele, ca cel de pe dreapta-fara e blocat si troncane de ma apuca toti dracii! Urmeaza probabil schimbarea luminilor din bord, un rosu cu alb. Vedem ce se va intampla maine...Daca e frumos afara :D

ing3r 28-03-09 22:26

5 Attachment(s)
Poze noi. si cu masina lui banzay!
P.S.: faceti abstractie de semnalizarea de pe aripa lipsa si oglinda noua nevopsita :))
P.S.2:La bord e doar un set de 2 leduri rosii, doar de proba, in curand vor veni si celelalte leduri, sa completez iluminarea ;)

All times are GMT +2. The time now is 16:28.

- Copyright 2026 4Tuning