Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Dacia Nova Factory car 300 cp (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/103167-dacia-nova-factory-car-300-cp.html)

GRIGO 21-04-09 23:35

Re: Dacia Nova Factory car 300 cp

Auzisem eu niste zvonuri despre aceste nove,
foarte impresionant,
astea nu sunt masini de vandut, aceste masini au scris istorie,

Spor si succes proprietarului cu proiectul !

ciuperca gabriel 21-04-09 23:42

acum prepar motoarele de la cele doua proecte de care am povestit anul trecut nova aspirat si un audi s2 turbo de la care o sa mai postez cind pot ceva poze

cind voi termina cele doua proecte de client vo incerca sa aduc la suprafata aceasta fila de istorie dar nu va fi usor financiar si nu numai financiar pentru ca nu este corect sa strici ce altii au construit ca imagine zic eu

cristzy2006 22-04-09 09:58

Quote:

Originally Posted by ciuperca gabriel (Post 2255725)
cind voi termina cele doua proecte de client vo incerca sa aduc la suprafata aceasta fila de istorie dar nu va fi usor financiar si nu numai financiar pentru ca nu este corect sa strici ce altii au construit ca imagine zic eu

este foarte adevarat....nu vezi prea des niste nove asa aratoase:D

Alejandro 23-04-09 12:34

Quote:

Originally Posted by ciuperca gabriel (Post 1959493)
BINE V-AM GASIT....
daca isi mai aminteste cineva de novele care rupeau gura tirgului acum 15 ani?

man, unde s-au fabricat nove acum 15 ani?
Dacia NOVA a aparut doar dupa 97, cand inca se mai fabrica dacia 1410 cu motor pe injectie dupa cum bine va aduceti aminte.

mikkai 27-04-09 20:47

injectie la dacia inainte de 2000 ? NU cred.

Bogyciu 27-04-09 20:51

Off topic... Din cate stiu eu Dacia berlina ultima "fata" a aparut in Nov 1999, tot atunci si motorul injectie monopunct...

On Topic... Macar fa mai multe poze cu masina... interior, exterior, poate mai "furam" cate ceva de pe acolo... asta daca nu e secret de stat binenteles...

conty one 11-05-09 14:33

ce se mai aude de nova??? ceva inbunatatiri ,modif. .....??mai pune poze cu masinuta dc mai ai timp ..noroc

andi_cimpean 16-05-09 13:08

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 2271333)
Off topic... Din cate stiu eu Dacia berlina ultima "fata" a aparut in Nov 1999, tot atunci si motorul injectie monopunct...

On Topic... Macar fa mai multe poze cu masina... interior, exterior, poate mai "furam" cate ceva de pe acolo... asta daca nu e secret de stat binenteles...

primele modele de Dacia 1310 "zambetul lui Iliescu" nu au avut injectie

Sorry de off

eu 17-05-09 08:41

Primele dacii zambetul lui gion gionel au aparut pe 10.09.1998, erau cu carburatie si marea majoritate mai pastrau spoilerul patrat

dexter_20 24-05-09 09:00

Quote:

Originally Posted by ciuperca gabriel (Post 2255683)
acum prepar motoarele de la cele doua proecte de care am povestit anul trecut nova aspirat si un audi s2 turbo de la care o sa mai postez cind pot ceva poze

Se pot face vizite la atelier? Nu sunt chiar un necunoscator...sunt student in ultimul an la o facultate de stat cu profil auto si de aproape 3 luni angajat inntr-un service destul de mare din Brasov. As vrea sa caut caut cateva idei pentru sportiva mea,eventual sa fac cateva poze pentru lucrarea mea de licenta despre sistemele de evacuare.

nelutz69 27-05-09 01:23

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2259817)
man, unde s-au fabricat nove acum 15 ani?
Dacia NOVA a aparut doar dupa 97, cand inca se mai fabrica dacia 1410 cu motor pe injectie dupa cum bine va aduceti aminte.

Man,......la UZINA DACIA s-au fabricat :-) si prima NOVA de CURSE a fost prezentata la TIBCO 1995.....
....... Alejandro, vad ca nu ai afisata varsta la Avatar si asta imi confirma ca esti tanar si poate nu ai prins acele vremuri cand Daciile Nova chiar rupeau "Gura Targului" cum spune ciuperca gabriel chiar in orasul nostru, Resita... ele chiar au fost acolo pe Coasta din primul an ce au aparut, 1995...

...nu aveau cum sa apara dupa '97, cum explici ca in august '97 alergau pe Traseul de pe Valea Domanului si eu am reusit si sa le fac poze :)

Foto: 1-2-3 : Dacia Nova la TIBCO '95

Foto: 4 Puiu Rusu 1997 ( masina lui PUIU este cea cu NR 4, iar cea cu Nr 8 este DAN NECULA) / Resita 1997

Foto: 5 Viorel Obrejan NR 21 / Resita 1997

PS. daca aveti poze cu Novele si au numerele de mai jos, sau va intrebati cine sunt cei din acel film de la Balvanyos 1997, ei sunt :)

Echipa DACIA RACING TEAM pt anul 1997
Nr 4 Puiu Rusu DACIA NOVA H 7 Motor aspirat
Nr 8 Dan Necula DACIA super NOVA H 7 Motor Turbo
Nr 21 Obrejan Viorel DACIA NOVA H 3 Motor aspirat

Nr 17 Gollner Heintz DACIA super NOVA ??? Motor turbo
Nr 18 Diaconu Eduard DACIA LIBERTA H 3 Motor aspirat
------------------

Gabi ai o masina valoroasa, felicitari !.......

Alejandro 27-05-09 08:23

pai si daca au aparut in 95 de ce le-au scos pe piata pt utilizatorii de rand deabia dupa 2 ani? am 20 de ani, chiar nu cred ca e importanta varsta.

nelutz69 27-05-09 22:15

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2355333)
pai si daca au aparut in 95 de ce le-au scos pe piata pt utilizatorii de rand deabia dupa 2 ani? am 20 de ani, chiar nu cred ca e importanta varsta.

Pt ca o competitie e cea mai buna reclama Alejandro, si mai ales ca acele Nove se bateau de la egal la egal cu Lancia Delta, cu Porsche si Toyota Celica.....timp de 2 ani le-au exploatat la maxim in competitii sub privirile spectatorilor care banuiesc eu de abea au asteptat sa fie puse in vanzare :).......Pe bune, nu stiu cum e o Nova de strada ca nu am avut, dar acele Nove au fost TUN, si pacat ca echipa de curse de la Uzina Dacia a fost desfintata,cand a fost preluata de Renault............. cei de la Renault nu le-a placut idea ca niste Dacii Romanesti bat mar Renault-urile Clio Williams ......

te-am intrebat de varsta pt ca banuiam ca nu poti fi mai mare din moment ce nu stii despre acele vremuri, ..... :) e cool ca ai 20 de ani si e si important sa stii..nu te-ai suparat ca am intrebat, nu??? ...iti doresc multi ani linistiti si fericiti....
-------------
Ca sa revin la topic mai pun 2 poze cu Novele din anul 1999 (cineva le spunea "Spurcaciuni" )

Foto 1:Puiu Rusu _ Nova nr 4_ 1999 Resita
Foto 2:Dan Necula _ Nova nr 7_ 1999 Resita

Alejandro 27-05-09 22:27

nu ma supar ca ai intrebat, dar acele dacii stiu ca au avut motoare renault, au fost primele dacii cu motoare renault; de ce le-au desfintat echipa de rally?

b08ygs 27-05-09 22:39

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 2357755)
Ca sa revin la topic mai pun 2 poze cu Novele din anul 1999 (cineva le spunea "Spurcaciuni" )

Foto 2:Puiu Rusu _ Nova nr 8_ 1999 Resita

de ce le zicea "spurcaciuni"? ce sa intamplat cu cele 2 nove? dupa desfintarea echipei?

nelutz69 28-05-09 01:13

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2357817)
de ce le zicea "spurcaciuni"? ce sa intamplat cu cele 2 nove? dupa desfintarea echipei?

Asa le-au denumit spectatorii din acele vremuri, :D probabil si prin faptul ca aratau si mergeau bine fata de restul , .........despre una dintre ele vb pe acest topic, probabil ca nu ai citit primul post :)
https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/103167-dacia-nova-factory-car-300-cp.html

nelutz69 28-05-09 01:40

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2357786)
..........acele dacii stiu ca au avut motoare renault, au fost primele dacii cu motoare renault; de ce le-au desfintat echipa de rally?

-Sincer nu stiu sigur, au fost multe incercari cu multe tipuri de motoare, ce stiu sigur e ce scrie negru pe alb :)
-Daca tu vb de masinile de "Strada" nu stiu, dar Novele de "Curse" au avut motoare Dacia si unele(super Nova) propulsoare VW....
-Echipa Dacia Racing Team (Viteza in Coasta si Rally) a desfintato conducerea Renault cand au preluat Uzina Dacia....

O fotografie din Revista AUTOTEST 1995 si Specificatia Tehnica a masini,,,,,

flocea_ro_ab 28-05-09 08:32

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2357817)

una e aici pe forum, nu ?

dj_luchian 28-05-09 14:18

butoanele si comutatoarele alea din bord de la ce sunt?

faustino 28-05-09 17:39

Foto 2:Puiu Rusu _ Nova nr 8_ 1999 Resita[/QUOTE]

Masina din foto 2 are nr.7 :D
Aceste masini au fost blamate inca de la inceput de "marele" George Grigorescu, fost pilot de uzina Dacia, si care nu a obtinut vreodata ceva spectaculos cat a alergat sub culorile uzinei....pacat

nelutz69 28-05-09 18:24

Quote:

Originally Posted by faustino (Post 2359948)
Foto 2:Puiu Rusu _ Nova nr 8_ 1999 Resita

Masina din foto 2 are nr.7 :D [/QUOTE]

mersi, ...graba,:mrhappy: am modificat :-)
Foto 2:Dan Necula _ Nova nr 7_ 1999 Resita

Sonny 28-05-09 18:41

Impresionanta fisa tehnica a Novei Sport. 4 carburatoare Dellorto, cutie cu 6 trepte, suspensie Blistein. 145CP la 840KG. Superbe. Parca si acuma tin minte de cand eram mic cum ma ascundeam dupa masini pe la raliuri cand auzeam bestiile galbene :D

Ce vremuri...

dj_luchian 28-05-09 20:28

Quote:

Originally Posted by dj_luchian (Post 2359293)
butoanele si comutatoarele alea din bord de la ce sunt?

si cu intrebarea mea cum ramane? :D:D

flocea_ro_ab 29-05-09 20:57

probabil faruri, poziti, aeru... tot felu.. nu prea am idee

nelutz69 29-05-09 23:29

Quote:

eu vorbeam serio. doream sa stiu si eu la o masina pregatita pt raliuri ce reprezinta fiecare intrerupator din poza asta

Farurile auxiliare(halogene pt probele de noapte)
Ventilatoare radiatoare ulei, apa........
Pompe de benzina
Statia Radio/emisie
Intreruperea incarcarii la alternator
panoul cu sigurante

sincer nici eu nu prea stiu bine :-)

Cel mai bine stie Ciuperca, doar a lui e masina, poate ne spune el .......

M_FL 30-05-09 00:12

Salut baieti!

Felicitari pentru masina! Bafta in continuare. O sa urmaresc fiecare post al acestui proiect!

Ma intereseaza foarte mult!

serady 07-06-09 02:15

vezi ca erau 2 tipuri de nove de rally,facute in germania cu blocul otor oroginal,chiulasa de golf 16v putere aproxim 300cp eram student la brasov pe acele vremuri iar un coleg facea asistenta tehnica la echipa de curse...puiu rusu batuse chiar si celica de mondial cu nova asta la raliul brasovului iar celalalt tip de nova era un pic mai slab da mergea si aia ok....natia asta de romani isi cam distruge valorile

ciuperca gabriel 16-06-09 23:22

o sa va mai arat citeva poze de la a doua nova pe care o pregatesc cum am modificat puntea spate cu bielete de rigidizare si bara de stabilizare totul pe unibale pentru vtm si pe fata punte de vw vr6 tot cu unibale care momentan este in lucru cu acordu proprietarului o sa mai postez faze din acest mare proect

ma bucura foarte mult ca vad atitia pasionati de aceasta marca nationala pentru ca este un brend nationnal si nu este o rusine ca masinile sport de uzina aveau motoare vw 2.0 l 16v turbo exemple de marci cu motoare asimilate sunt multe si nu este o rusine nici pentru marci consacrate

nelutz69 18-06-09 23:57

Asteptam pozele :) ..... Daca termini masina ar fi interesant sa o vedem la un international de HillClimb......

chelloo83 21-06-09 18:18

ciuperca gabriel felicitari!!!
spor la munca, foarte interesant proiectul

D R A 24-06-09 12:58

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 2355087)
...... UZINA DACIA .....

Echipa DACIA RACING TEAM pt anul 1997
Nr 4 Puiu Rusu DACIA NOVA H 7 Motor aspirat
Nr 8 Dan Necula DACIA super NOVA H 7 Motor Turbo
Nr 21 Obrejan Viorel DACIA NOVA H 3 Motor aspirat
Nr 17 Gollner Heintz DACIA super NOVA ??? Motor turbo
Nr 18 Diaconu Eduard DACIA LIBERTA H 3 Motor aspirat

Din cate stiu eu sNova condusa de Gollner era tot de H7

Uzina ... pacat mare pacat , aveam ingineri care oricand faceau orice bomba . Acum avem roboti si plan de lucru pentru Sandero nu echipe si alte prosti.Si asa am mai distrus ceva , am mai taiat ceva si am dus la fier vechi . Era asa greu sa se pastreze o echipa de uzina fie si sub sigla by renault.

Am si eu 2 filmulete cu Nova (Gugu si Berghea din 97 de la Iasi) .

gabit 24-06-09 13:35

frumusetea e discutabila. mie personal imi placeau.Le-am vazut live la Iasi in ..'97. Erau cele mai zgomotoase masini prezente .Probabil sunt(erau) cele mai performante masini Dacia care au circulat vreo data. Oricum felicitari proprietarului , are o masina cu ditamai pedigree-ul. Tare as vrea sa mai vad o "super supernova" din nou in curbe. O bucurie cand vezi ca a ajuns undeva unde e pretuita si respectata cum trebuie.

nelutz69 26-06-09 18:27

Quote:

Originally Posted by D R A (Post 2433541)
Din cate stiu eu sNova condusa de Gollner era tot de H7 .

Da, era de Gr "H" si diferenta fata de celelante masini era ca el avea 2 Turbine, era singrul cu Biturbo ..... atunci masina pe care mergea el nu puncta in campionat, nu stiu de ce?:help: ........ in notarile din 1997 nu se specifica daca era de H7... tot ce stiu din auzite doar era ca masina lui mergea doar la cateva etape si era sub teste experimentale, cred ca incercau ceva nou:lol:

Oricum masina lui Ciuperca este o piesa rara zic eu, ceva inestimabil... sper sa o faca si sa ne incante cu evolutia ei :)

ciuperca gabriel 26-06-09 23:59

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 2440384)
Da, era de Gr "H" si diferenta fata de celelante masini era ca el avea 2 Turbine, era singrul cu Biturbo ..... atunci masina pe care mergea el nu puncta in campionat, nu stiu de ce?:help: ........ in notarile din 1997 nu se specifica daca era de H7... tot ce stiu din auzite doar era ca masina lui mergea doar la cateva etape si era sub teste experimentale, cred ca incercau ceva nou:lol:

Oricum masina lui Ciuperca este o piesa rara zic eu, ceva inestimabil... sper sa o faca si sa ne incante cu evolutia ei :)

baeti ce spuneti daca as face nova asta cu tractiune integrala si cu motor de S1 ca am cam tot ce am nevoe cum ar fi cam ce impact ar avea imaginativa ce sunet ca acum la un motor dinasta lucrez si o sa am tota pregatirea galeri axe bloc cam tot necesaru ar avea un inpact mai bun

andi_cimpean 27-06-09 22:16

gabi parca ne-ai promis niste poze:)...

ciuperca gabriel 27-06-09 22:48

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2443096)
gabi parca ne-ai promis niste poze:)...

putina rabdare ca acum nu am aparatul digital dar se rezolva curind ,am fost ocupat cu modificari in garaj si a fost o saptamina de potop cu grindina de marimea unui ou de gaina si mi-a indoit masinile din curte a spart parbrize etc asa ca am de lucru ..............

nelutz69 03-07-09 01:00

Quote:

Originally Posted by ciuperca gabriel (Post 2441135)
baeti ce spuneti daca as face nova asta cu tractiune integrala si cu motor de S1

S1, atunci ar fi nebunie.......:shock:

ciuperca gabriel 03-07-09 01:31

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 2457759)
S1, atunci ar fi nebunie.......:shock:

lucrez la adaptarea pumti fata de vw vr6 la nova care nu este a mea si am pregatit un dispozitiv de centrare si sudare la care lucrez de ceva vreme dar iese bine o sa pun poze curind

conty one 25-08-09 15:54

niste poze dc ai timp gabi...ms...bafta la proiect!!

Wacky Racers 30-08-09 17:12

Foarte tare dacia,urmaresc topicul si astept si eu mai multe poooze!!!

All times are GMT +2. The time now is 04:50.

- Copyright 2026 4Tuning