![]() |
Re: Machetele mele - Dark Side
Din Impala??
Hmm,putin probabil ca ar fi modelul potrivit. Poate ca din Impala MK I/MK II sau chiar MK III. Oricum eu visez la Un Ford Crown Victoria (ala mai vechi cu stopuri mai scurte) de NYPD. |
Quote:
eu am sa bucsez jantele si din 17" cat sunt ele vor fi pe 19" ;) numai ca acum caut teava de aluminiu in legatura cu discurile....astea se schimba usor cu unele cu etriere |
12 Attachment(s)
Salutare,
Astazi va prezint un model mai special!!8) Chevrolet 3100 1950 -- Maisto (Old Friends) 1/24https://i375.photobucket.com/albums/o...8/lo-maist.gif Modelul 3100 este un model care face parte dintr-o campanie de design a GM numita Advanced Design care a urmat campaniei Task Force Series.Acest model a fost vandut intre 1947 si 1955. Acesta era disponibil cu o cutie de viteze in 3 rapoarte sau cu o cutie de viteze in 4 rapoarte ambele manuale.Pe intreaga perioada a productiei modelul 3100(numit de asemenea 3600,3800,Thriftmater sau Loadmaster) a fost Nr. 1# ca vanzari in Statele Unite. Despre macheta pot spune ca este la fel de "bine facuta" ca si celelalte modele Maisto sau chiar mai prost pentru ca dn pacate capota nu se deschide. Vopseaua arata binisor dar umele de rugina arata lamentabil si pot spune ca masina nu a fost invechita realist ci mai de duzina,asa in stilul caracterstic Maisto. __________________________________________________ A 2-a pe ziua de azi este o masina care cred ca este relativ rara (nu am vazut-o personal niciodata in Bucuresti): Austin FX4 London Taxi -- Welly 1/24 Modelul FX4 a fost succesorul lui FX3 si sa produs intre 1958 si 1997. Modelul avea la origine un motor de 2.2L Diesel,din 62' a fost disponibil un motor tot de 2.2L dar pe benzina;oricum insa majoritatea modelelor FX4 folosite ca taxiuri aveau motorul de 2.2L Diesel si o transmisie automata.Se stie ca majoritatea modelelor FX4 sunt negre (chiar daca cel Welly e rosu:x) dar asta nu este din cauza vreunei legi ci pur si simplu din cauza ca LTI le-a comandat in culoarea neagra (LTI sunt initalele de la London's Taxis International). Macheta este foarte bine facuta si are motoul foarte detaliat. La interior se putea si mai bine dar abia se compara cu un interior de masito (made in china). Aparatul de taxat mi se pare ca arata bine dar totusi macheta are o singura problema pe are o consider majora pentru scara 1/24: Nu are directie! Nu mai vorbim de directie din volan care deja nu mai este folosita asa des la scara 1/24 (maisto deja incepe sa scape de ea poate si pentru ca este mai simplu si mai ieftin sa facio macheta cu directie dar far volan mobil). |
ce porcarie e Chevroletul ala. lamentabila e putin spus pentru tentativa aia de weathering...
|
Quote:
Apropo de masini invechite: Ciprina_f,cred ca mai stii ca mai demult pe site-ul autoart.ro era un mercedes 1/18 revell (nu mai stiu modelul care n-avea geamuri sia avea multe alte lipsuri caracterstice unei masini invechite. Acum intrebarea: Aia cum ti se pare?:?::-) |
ti se pare aproximativ bine cu rugina... doar ca nu e chiar rugina. sunt semne ale coroziunii la care a fost supusa macheta... substanta respectiva fiind aleasa tocmai pentru a lasa culoarea ruginie pe metal. practic e acelasi lucru cu rugina doar ca in loc sa se intample in cativa ani s-a intamplat in 6-7 ore. pentru plastic am folosit vopsea pe post de rugina.
am vazut mercedesul de la revell. e mult mai reusit decat cele maisto, fara indoiala, dar se putea si mai bine... cele mai bune machete weathered sunt cele facute acasa. probabil ca toate firmele astea nu vor avea niciodata voie sa faca machete asa cum am facut eu... trebuie manevrate cu grija, pot aparea multe complicatii daca nu stii cum sa le pastrezi. plus ca sunt unii parinti care cumpara pentru copii... nu ar fi indicat ca un copilas sa bage asa ceva in gura dupa ce a fost tratata cu diverse substante chimice, lacuri sau vopsele:D |
Aha,mersi pentru "corectare"! ;)
Eu chiar credeam ca e rugina! Foarte buna lucrarea. (unde mai gasesc si eu poze cu machete invechite "home made"?). |
12 Attachment(s)
Salut,
Dupa o absenta de poze da cateva zile revin azi cu doua modele Jada Toys 1/24. Ambele sunt lowridere. Primul este: Chevrolet Master Deluxe 1939 -- Jada Toys (Homie Rollerz) 1/24 Al 2-lea este: Chevrolet FleetLine Aerosedan 1949 -- Jada Toys (Street Low) 1/24 Chevrolet-ul Master este ciuruit de gloante si a venit in cutie cu "acrylic case" si niste "mafioti" scar 1/24. Chevrolet-ul FleetLine are prinse de oglinda retrovizoare doua zaruri rosii (am mentionat asta in cazul in acre nu se vad zarurile in poza cu interiorul). Enjoy! |
Toate listele se afla in primul mesaj din topic.
|
Quote:
vad ca FleetLine are si aer conditionat... |
Quote:
foarte interesante ambele da aia cu ciuruita m-a omorat:lol: |
Mersi de aprecieri!
Eu zic ca la Master deluxe merita si cealalta parte o ciuruiala (cealalta parte pe care n-am pozat-o are doar 2 urme de gloante in geamul usii din spate). :( |
ce tare e ciuruita......felicitari de achizitii.....sper sa imi faci o poza de grup cu ferrari-urile tale.....chiar daca nu sunt multe,merita...succes la colectionat
|
7 Attachment(s)
Salut,
Astazi la cererea lui blue_macca voi prezenta BMW M3 E30 Sport Evolution 1987 Autoart 1/18. Am mai prezentat aceasta masina si in primul meu topic.;) Enjoy! P.S. Sunt poze mai vechi deci au enervanta harta sub macheta.:-P:evil: |
parca inainte nu prezentai machete asa frumoase..
foarte frumos bmwul |
Fain ursu'!
Sunt curios de o chestie:Chiar trebuie să amintești de fiecare dată că ai avut topic , și ți-a fost șters?Uite, ca să te simți bine: Domnul Dark Side a mai avut prezentate aceste machete, dar topicul i-a fost șters din motive de „bună” purtare!;) Eu cred că ar trebui să-ți vezi lungul nasului, și să încerci să nu mai bați apropouri!;) |
Quote:
P.S. Multumesc pentru aprecieri!;) |
e foarte misto bmw-ul
imi place motorul si interiorul care par a fi foarte detaliate |
Da,sunt. Macheta este de pe vremea cand autoart scoatea una calda iar apoi alta calda si cam tot asa. Nu ca acum cand scot un rece alta si mai rece alta calduta si cam asa.
Merci pentru apreciere! ;) |
super ursul si foarte rar
|
Mersi de apreciere m power87! ;)
|
13 Attachment(s)
Salutare,
Dupa o absenta de 3 zile de pe topicul meu revin cu poze noi :shock::D:-)!!! Machetele sunt 1/18,si cred ca o sa mai continui sa prezint 1/18 (m-am plictisit sa prezint 1/24:oops:) 1.Specter Werkes Corvette Z06 Group 5 2001 -- Maisto >Special Edition* 2.Saleen S281 Extreem Mustang GT 2007 -- Welly* **:Ultima este o poza de grup cu ambele muscle car-uri moderne!:arrow: __________________________________________________ __________ Enjoy!;) |
Nu vad eu bine sau...4 pedale la Mustang ? 2 pentru frana :lol::lol: ca sa nimeresti cel putin una in caz de accident sau pentru ce sunt 4 ?
|
Quote:
e foarte frumos mustangul;) |
Quote:
|
ceea ce reprezinta "american dream cars", adevaratele legende 8)...bravo!;)
|
Hmm,ciudata chestia cu 4 pedale...
Poate ca or fi asa: una pentru acceleratie,una pentru frana una pentru ambreiaj si una pentru odihnirea piciorului... Alta explicatie nu vad.. Mersi pentru apreciere! ;) |
1 Attachment(s)
Poate va elucidati..intr-un final!
|
se numeste "foot rest", nu este o pedala propriu-zisa, este doar un loc peste care vine un material asemanator cu al unei pedale, unde iti asezi piciorul cand nu folosesti ambreiajul, dar nu se poate apasa.
|
La modelul asta e pentru odihnirea piciorului, la alte modele exista si o a patra pedala care are rolul franei de mana.
|
Are dreptate Coman Razvan, e doar un suport pentru picior. Multe masini au astfel de suporturi din aluminiu. Dedaliile pe Mustang nu sunt extraordinare si din cauza asta s-a creat confuzia. Oricum e marfa Saleen-ul.
|
apropo de suportul de picior, uneori are folosinta cum se spunea si mai sus, ca frana de mana - ca un exemplu concret - mercedes cobra - asta e oftopic...
colectia de machete are niste exemplare foarte frumoase, sunt nerabdator sa vad ce mai apare, bafta multe in continuare la achizitionat:!::idea::arrow: |
Merci de clarificari si de parecieri! ;)
|
8 Attachment(s)
Astazi dupa o alta absenta indelungata va prezint:
>> Renault Clio III 2005 -- Solido 1/43 (dealer edition) A treia generaţia a lui Clio a fost prezentată în 2005. El folosea platforma tehnică comună Nissan-Renault similară cu modelele Renault Modus, Nissan Micra şi Dacia Logan. Modelul este mai scump şi este cu 130 kg mai greu decât vechia generaţie, ceea ce a condus la menţinerea vechii generaţii pe piaţă până în 2008. De asemenea modelul Clio II mai este menţinut pe piaţă până la lansarea noii generaţii a lui Renault Twingo programată pentru 2007, model care este destinat persoanelor cu buget redus. Noua generaţie Clio a obţinut 5 stele din 5 la testele de siguranţă EuroNCAP, în urma acestei performanţe, toate modelele Renault (cu excepţia modelului Kangoo) au obţinut 5 stele la testele de siguranţă EuroNCAP. Vânzarea modelului cu 3 uşi a debutat în octombrie 2005, iar versiunea cu 5 uşi a fost lansată pe piaţă în prima jumătate a lui 2006. -------------------------------------------------------------------------- Motoare exsistente pe Renault Clio III: Vorbesc exclusiv de motoarele normale nu d cele aflate pe versiunea RS (Renault Sport) -1.2 L (1149 cc) 8-valve I4; 65 CP (48 kW); viteza maximă:157 km/h; 0-100 km/h: 14.9 s; -1.5 L (1461 cc) 8-valve diesel I4; 68 CP (50 kW); viteza maximă:162 km/h; 0-100 km/h: 15.2 s ; -1.6 L (1598 cc) 16-valve I4; 88 CP (65 kW); viteza maximă:177 km/h; 0-100 km/h: 11.9 s; Mai sunt si altele dar le-am pus pe cele care s-au lansat odata cu Clio III,mai sunt si alte agregate care sunt disponibile la Clio III dar au fost lansate inainte de 2005. Modelul a obtinut 5***** (stele) la testele Euro NCAP adica maximul de stele posibile. Cutiile de viteza disponibile sunt:una manuala cu 5 trepte si una automata cu 4 trepte. Modelul Clio III este disponibil in doua variante de caroserii: 2 usii hatchback si 4 usii hatchback. Modelul acesta se afla in clasa Mini. Mentionez ca macheta reprezinta modelul Clio III 2005 phase 1. Despre macheta: Macheta este realizata bine,muult mai bine fata de Clio I Williams. Vopseaua arata bine si este aplicata destul de uniform. Eu personal nu am observat decat foarte putine bule de vopsea ceea ce mi se pare bine. Culoare este una foarte frumoasa si faptul ca este si metalizata o face chiar si mai frumosa. -------------------------------------------------------------------------- Jantele arata bine s sunt bine detaliate. In spatele lor nu se afla un disc de frana dar eu zic ca nu era chiar necesar deci nu mi se pare ceva suparator. Rotile se invart lin si toate sunt "bine calibrate" nu ca la Clio Williams unde o roata are unghiul de fuga mai mare decat la celealte 3 (aparent). -------------------------------------------------------------------------- Interiorul arata foarte bine! Mie imi place cum arata asa in doua nuante,care se asorteaza foarte bine cu culoare caroseriei. De data aceasta se intelege ceva din bord,adica avem niste indicatoare care se vad destul de bine si cel mai importat EXSISTA,nu ca la celalalt Clio unde trebuia sa la ghicesti pozitia. De data asta usiile sunt inchise si pe oglinzile retrovizoare exsista oglinizi. Geamul de la portiera soferului si de la portiera pasagerului din fata este semi-ridicat ceea ce da o tenta de realism. In spate totul arata bine si, nci urma de vreun material in exces. Un lucur foarte frumos este ca pe scaune chiar exsista un fel de model; niste dungulite subtiri care dau si ele la randul lor o tenta de realism care la celalalt Clio din pacate nu o gasim. ( ) Un al-doilea lucru interesant este faptul ca pana si oglinda retrovizoare din interior are oglinda. Am adaugat acest paragraf mai tarziu din cauza ca nu m observat acest "-" (minus) pana acum: -Scaunul din dreapta este stramb fata de scaunul soferului.* Acest lucru se poate observa in poza cu partea fronatala a masinii. -------------------------------------------------------------------------- Pe exterior toate detaliile sunt vopsite frumos; unul ar fi de exemplu farurile de ceata de pe masca fata. Chiar si dungulitele portocalii de pe luneta sunt prezente! -------------------------------------------------------------------------- Pe dedesupt gasim o placa fara prea multe detalii dar imbucuratoare pentru scara 1/43. Mai precis acolo se vad: locul pentru roata de rezerva,toba mica,teviile de evacuare in numar de doua si inca cateva detalii fara prea multa imporanta. -------------------------------------------------------------------------- Cam atat despre acest Clio III. Poate ca este mai detaliat pentru ca este "Dealer Edition". Cert sa spun nu stiu pentru ca nu detin si varianta Clio III normala adica cea care se gaseste in hipermarket-uri sau prin benzinarii. Oricum pot spune ca este o macheta foarte frumos realizata care se ridica sus,cam pe la nivelul celor de la Eligor daca nu chiar putin mai sus. -------------------------------------------------------------------------- Acum pozele edificatoare!* * :arrow: Enjoy! :-) *Pot sa mai fac poze suplimentare doar la cerere. *In ultimele poze se afla fratele mai "batran" al Clio-ului nostru adica Renault Clio I Williams Solido 1/43 Care va fi si el prezentat,maine.;) |
wow!
cred ca ai scris acolo 2 ore:lol::lol: nici un autoart nu merita o descriere ca asta...:rolleyes2 felicitari;) |
Da,a poate.
Oricum am scris acolo un ne-adevar in legatura cu motorul 1.6 16v care are 100cp nu 88 si are un timp mai bun de la o-100 km/h. Merci pentru apreciere! ;) |
6 Attachment(s)
Voi prezenta Rolls Royce Phantom Drophead Coupe Minichamps 1/43.
Despre masina 1/1> Modelul Rolls Royce Phantom Drophead Coupe a fost lansat in anul 2007 la salonul auto international de la Detroit din aceelasi an. Masina este din clasa de lux (sau super-lux,cum vreti s-o luati). Acest model este facut manual in Marea Britanie (Goodwood). Platforma modelului este bazata pe platforma lui Phantom (2003). Design-ul este bazat pe design-ul conceptului 100EX prezenta in 2004 o data cu implinirea a 100 de ani de la infintarea marcii Rolls Royce de catre Charles S. Rolls si Henry Royce. Masina este echipata cu un motor V12 care are 6749 cc. Transmisia este una atomata cu 6 trepte. In anul lansarii (2007) s-au vandut 253 de Drophead Coupe-uri. Curioziate: Acest model de masina mai este produs si de producatorul Exoto la scara 1/18,iar acel model ajunge sa coste 498$ fara transport,deci cea mai scumpa macheta 1/18 facuta vreodata in "serie" (limtata normal). Despre macheta1/43> Macheta celor de la Minichamps (Paul's Model Art) este una de exceptie. Toate detaliile aferente exsista si sunt facute cu o gratie incredibila. Minichamps este singurul producator de machete 1/43 autoarizat de Rolls Royce sa produca acest model, (desi pe eBay exsista machete din rasina facute in China dar acelea nu au acordul oficial de a produce RR-uri). -------------------------------------------------------------------------- In interior gasim scaunele vopsite in culoarea bej deschis care arata foarte bine in contrast cu lemnul de pe bord. Volanul este realizat cu o acuratete incredibila incat se poate vedea sigla RR pe acesta. Toate indicatoarele sunt lizibile,totul se afla unde ar trebui sa se afle,frumos vopsit si cu o grija enorma astfel incat eu am vazut foarte putine piese vopsite usor gresit sau in exces. In spatele banchetei exsista o placa superba care imita lemnul (inspiratie de la yacht-urile scumpe). -------------------------------------------------------------------------- Rotile sunt foarte frumos facute si,si pe acestea se poate observa sigla RR. In spatele rotilor nu exsista discuri de frana (asta cu discurile este obsesie personala),dar acest lucru nu conteaza. -------------------------------------------------------------------------- La partea fronatal se observa statueta Spirit Of Extasy (Spiritul Extazului) realizata superb. Capota este realizata din aluminiu exact ca la masina reala. Se observa de asemenea farurile foarte inguste. -------------------------------------------------------------------------- Caroseria este vopsita superb nici prea gros,nici prea subtire. Culaorea neagra (nemetalizata) arata frumos in contrast cu capota din aluminiu. Problema este ca trebuie stearasa foarte des si cu foarte multa grija,fiindca statueta de pe botul masinii este sensibila la carpe/servetele etc. -------------------------------------------------------------------------- Pe dedesput nu se afla multe dar cand ai o astfel de opera de arta nimeni nu cred ca se mai gandeste daca este detaliata si pe dedesupt.:rolleyes2 -------------------------------------------------------------------------- In final pot spune ca este o macheta care merita toti banii si care ar trebui luata pentru ca va deveni o raritate ca dealtfel orice macheta de Rolls Royce (ex, RR Corniche BBurago 1/22 se vinde cu 60 de $ pe eBay). (vorbesc de cele care au si licenta oficiala) Este un model de nota 10+ si de altfel pretul de cca. 50 de euro merita cand vezi cat de bine este realizata la o privire mai atenta. Acum pozele foarte importante pentru o astfel de macheta: Enjoy! |
asa mai discutam !!
absolut superba. exista si phanotm la scara ceva mai mare? |
super achizitie,super macheta 8) felicitari!:lol:
|
WOOOOOOOOOOW.....CAT DE TARE....cam catte-a costat?felicitari de achizitie si succes la colectionat
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:55. |
- Copyright 2026 4Tuning