Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Noul Shelby GT500 dezvaluit (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/102693-noul-shelby-gt500-dezvaluit.html)

vitezoman 03-01-09 10:43

Re: Noul Shelby GT500 dezvaluit

da e frumuasa a mai sters putin unghiule ascutite a facuto mai ..... bombata mai rotunda parca e facut pt europa dar totusi e mustang si e frumuasa

bodyspeed 03-01-09 11:03

Quote:

Originally Posted by spiri14 (Post 1953450)
pt 540 cai putere si aprox 690 Nm.. 256km/h mi se pare putin sincer... dar poate ca e grea masina...
si nu nu am mers cu viteza aia niciodata si nici nu mi doresc sa o fac...

Este limitată la 160 mph , cu acel limitator scos ar ajunge probabil la 180mph+. , Dar nu asta vreau să scot īn evidenţă , doar iţi spun că acest mustang , forma ei este mai mult retro ..., nu are formă de sport car , . maşina nefiind proiectată pentru best speed cars,

Mustang 03-01-09 11:25

Quote:

Originally Posted by spiri14 (Post 1953450)
pt 540 cai putere si aprox 690 Nm.. 256km/h mi se pare putin sincer... dar poate ca e grea masina...
si nu nu am mers cu viteza aia niciodata si nici nu mi doresc sa o fac...

Sunt aproximativ 258 km/h, din limitare electronica. Daca s-ar scoate limitarea poate s-ar duce mai mult. Oricum, nu vad rostul top speed-ului pentru ca nu ai unde sa ii dai - nici la americani. Singurul loc unde ii poti da este Autobahn-ul.
Quote:

Originally Posted by spiri14 (Post 1953747)
nici pe aproape.. stai linistit... si dc e idiotenie ? lamureste-ma si pe mine

Idiotenia este explicata foarte simplu: n-ai ajuns la viteza de 250 km/h sa stii cat de rapida e, dar ti se pare putin 258km/h, numai pentru ca o alta masina de 2.5 litri ajunge la 260 doar din carti.
Zici ca esti un pustan care isi alege masina la un joc doar pt top speed, nu si pentru acceleratie, grip, etc. :)
Quote:

Originally Posted by shu.lee (Post 1953786)
imi plac liniile un pic mai slefuite, arata foarte bine si cat de agresiva e ! chiar e putin 250 km/h (nu ca n ar fi suficient) pt puterea pe care o are

Tipic american: multi cai putere, top speed declarat mai mic decat "asteptarile" europene.
Intereseaza-te si ai sa vezi ca mai toate americancele au "sani mari", dar sunt "urate" de sting... ca o paralela. :)

bisag daniel 03-01-09 15:13

pare mai mare mai solida

George_P. 03-01-09 18:11

sa nu va ganditi ca top speed-ul ala e in limitare sau ma rog pe-aproape...este o viteza destul de rezonabila.
am vazut ca in ultimul timp daca nu prinde 300 nu va mai place...

si bugatti veyron e limitat la 250 fara cheita respectiva ;)

boy_wonder 03-01-09 18:31

Quote:

Originally Posted by George_P. (Post 1954881)
sa nu va ganditi ca top speed-ul ala e in limitare sau ma rog pe-aproape...este o viteza destul de rezonabila.
am vazut ca in ultimul timp daca nu prinde 300 nu va mai place...

si bugatti veyron e limitat la 250 fara cheita respectiva ;)

de fapt e limitat la 375 km/h :-) fara acea cheie

santo 04-01-09 00:01

imi place in mare...mai ales ca respecta liniile Shelby Cobra...dar poate singurul lucru care m-ar deranja ar fi priza de pe capota,care nu mi se pare prea potrivita cu restul.

SLV3 04-01-09 01:41

Intr-un cuvant : Superba! :)

naravashu88 04-01-09 10:24

Daca as avea toti banii din lume, cu siguranta ar fi prima mea opriune...

TRX 04-01-09 14:58

:-< E incredibila

Marius_mym89 04-01-09 14:58

:yikes:criminala masina

adrian2008 04-01-09 20:50

wow :yikes: dream car

blacksnake 04-01-09 22:23

frumoasa tare evolutia modelului asta..
jos palaria pentru shelby...

Evoluzione 05-01-09 07:12

Arata foarte bine, mult mai bine decat versiunea anteriora iar la performante e promitator :)

CyberCSX 05-01-09 08:57

Chiar ma īntreb, unii īn afara de viteza mai au si alt ceva īn cap?
Unde scrie ca o masina cu aprox. 500 CP trebuie sa fuga peste 300 km/h ?

Masinile americane, 90% au CP multi si viteze normale ca toate celelalte deoarece americanii iau puterea din VOLULUM si nu din TURATIE ca ceilalti (europeni / japoneji).

La o masina americana cu motorul cald ai un ralanti de 400 - 500 rpm cel mult si cīnd tragi cu 70 m/h (130 km/h) pe autostrada, nu ai mai mult de 2400 rpm pe turometru si asta la o cutie automata cu 4 trepte, nu 5 si nu 6.

Turatia mica la motor are avantajul unei uzuri cu 40% - 50% mai mica comparativ cu cele europene care lucreaza la turatii mult mai mari.
Asta se resimte la banii dati pe īntretinere iar cīnd este vorba de tuning, americanele astea le poti tuna pīna "behaie" ca au potential cu 30% - 40% mai mare ca cel dat din fabrica ;)

La Shellby GT 500, acei 160 m/h sīnt mai mult decīt suficienti.
Nici aici īn DE n-ai unde sa-i dai atīt si sa nu mai vorbesc ca toate MUSCLE CAR astea din SUA indiferent ca e Shellby, Viper, Corvette au tractiune spate si motor īn fata. Fara robotizare moderna gen ESP , ASR (Traction Control) esti FIU PLOII la viteze din astea.

Pt un calcul exact, 1 mila terestra SUA = 1609,9 metri.

Shellby-ul asta este poate una dintr-e cele mai reusite masini Ford din ultimii 20 de ani comparativ cu restilizatele FORD GT si FORD THUNDERBIRD care nu au mai deloc priza la public.

Mustang 05-01-09 11:10

@cybercsx - BRAVO! Cel mai bun post din toata polologhia cu top-speed-ul pe care il viseaza pustanii pe aici.

naravashu88 05-01-09 11:33

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 1958108)
@cybercsx - BRAVO! Cel mai bun post din toata polologhia cu top-speed-ul pe care il viseaza pustanii pe aici.

K la noi in tzara si ai pe unde sa mergi tot tare, sa nu mai zic viteza uriasa cu care te deplasezi prin orash..:-j

YGD-sef 05-01-09 11:41

TYRE BURNER!!!!!:evil::evil::evil:

CyberCSX 05-01-09 12:44

Quote:

Originally Posted by naravashu88 (Post 1958144)
K la noi in tzara si ai pe unde sa mergi tot tare, sa nu mai zic viteza uriasa cu care te deplasezi prin orash..:-j

Tu chiar crezi ca īn Germania asta umbla cīinii cu covrigi īn coada si piste de curse sīnt pe fiecare ulitza sau mi se pare mie ? :D

Nici aici nu poti face ce vrei, si aici exista restrictii si ambuteiaje, si aici exista drumuri proaste chiar si cu piatra cubica. Nu mai vorbesc de sectoarele de autostrazi darīmate de la TIR-uri care prin greutatea lor au adīncit calea de rulare si de reparat se repara poate cīnd oi iesi eu la pensie sau daca ma mai nasc o data. Nu numai īn RO sīnt drumuri proaste.

La o masina, indiferent de care, indiferent cīti cai are sub capota, mai conteaza si alte valori dar se pare ca toate astea pt. unii nu conteaza.
Important e numai CP si sa-i dai talpa si de conduita DEFENSIVA īn trafic nici nu poate fi vorba.

Am avut ocazia sa conduc jucarii din astea destule, si modelul anterior al acestui Shellby care m-a fascinat pur si simplu cu facilitatile, tinuta de drum si confortul pe care-l are. Mai mult de atīt posed si eu o TROTINETA americaba ce are 475 CP ( + Double Super Chargerd) si pot sa-i asigur pe fiecare aici ca se poate conduce si asa ceva NORMAL respectīnd LEGEA, chiar si īn Romānia ;) :D

Tare asi vrea sa stiu din toti astia care se vaita pe aici, cīti au condus masina asta sau cel putin modelul anterior si asta īn realitate si nu pe PC īn NEED FOR SPEED sau noaptea-n somn?

Cred ca daca īn Romānia sar scoate pe piata JET CAR ce are o turbina de MIG montata īn lungul masinii si fuge 1200 pīna la 1600 km/h ar īncepe toti sa rīda de Bugati cu ale lui 300 km/h asa cum rīd acum de Dacia 1300 iar pe strazile romānesti ai vedea numai masini de la morga care aduna resturile descreieratilor de pe drumuri asa cum le aduna macelaru dupa ce tae porcu :rolleyes2

Mustang 05-01-09 12:44

Quote:

Originally Posted by naravashu88 (Post 1958144)

Nu stiu de ce ai dat quote la postul meu ... avand in vedere ca pe pagina anterioara ii "atacam" pe cei care declarau ca 258 km/h sunt putini pentru 540 cp.
Pe langa asta, mai lasa messengerismele si scrie corect, te rog. ;)

bbim 05-01-09 13:23

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 1957919)

Pt un calcul exact, 1 mila terestra SUA = 1609,9 metri. .

pt un calcul si mai exaxt 1 mila terestra SUA = 1609,344 m

CyberCSX 05-01-09 13:38

Quote:

Originally Posted by bbim (Post 1958322)
pt un calcul si mai exaxt 1 mila terestra SUA = 1609,344 m

O fi. Oricum, īn toate tabelele de calcul pt. etalonarea vitezometrelor si programarea CP-urilor se ia ca unitate de masura 1609,9 metri.
Asta pīna si pe testerul OTC 4000 E (echivalent cu OBD) ce se foloseste la masini americane.
Īti spun asta din sursa sigura deoarece detin propriul meu tester OTC 4000 E ce mi l-am cumparat direct de la un magazin GM din Detroit la ultimul concediu īn SUA ;)

Mustang 05-01-09 13:54

Eu cand am facut calculul la viteza am aproximat 1.6 si mi-a dat aproximativ 258 km/h...
Deci esenta este ca 258 de km/h ar fi suficienti - arhisuficienti chiar - pentru masina aia... in plus: Shelby-ul ar putea trage un obiect ceva mai greu decat un Ford Focus RS. ;)
Daca tot ne-am bagat la comparatii idioate...

Nu?

aleks 05-01-09 14:05

Quote:

Originally Posted by antena3
Este vorba despre un model ce urmeaza a fi lansat in primavara 2008, in fapt un Shelby modificat de catre Ford Racing. Motorul, un V8 supraalimentat de 5.4 litri, dezvolta, in urma modificarilor, 540 CP. Productia este limitata la 1.000 de unitati, care, probabil, deja sunt vandute.

Cateva detalii vor distinge masina de un Mustang Shelby "de rand", printre care capota motorului fabricata din aliaj de carbon, cu sistem suplimentar de prindere. Spoilerul fata, care incorporeaza o priza de aer supradimensionata este mai coborat decat la Shelby-ul standard, iar franele Brembo de pe puntea fata, racite prin doua conducte cromate (care ies prin spoilerul fata), sunt de 14 inch.

Cele doua dungi albastre pe fondul vopselei gri sunt inspirate dupa modelulul KR din 1969, pe care aceasta masina il omagiaza. De altfel, masina are embleme aniversare marcand 40 de ani de la lansarea originalului KR. Scaunele sport au brodata semnatura lui Caroll Shelby, iar pe bord se gaseste o placuta care specifica numarul masinii din seria de 1.000, alaturi de aceeasi emblema comemorativa "40 ani".

e decenta la pretul ei ( 42.500$ in state varianta standard, pret de baza, si 47.500$ varianta convertible, tot pret de baza) deci undeva pe la 50.000 € in romania cu toate taxele si ceva optionale. din pacate, pentru gusturile mele nu e tocmai breath-taking, vorbesc de aspect(din lateral chiar mi se pare urata) nu vorbesc de performante si nici de feeling , pentru ca nu am atins-o, sper insa sa fie muult mai atent finisata decat mustangul normal, care e mizerabil la capitolul detalii si feeling, atat in mers cat si ca prima impresie, si al carui singur atu e imaginea si numele.
ca idee, cat costa diverse optionale:
navigatie=1995$
Shelby GT500 Red Appearance Package = 1650 $
sistemul audio cu 6 cd, mp3 player si 1000w = 1295 $
interior premium (adica oglinda centrala antiorbire, cotiera, alt desen la instrumentele de bord, pedale de aluminiu) = 595 $
lampi pt luminat interior suplimentare (ceva design mai interesant plus cateva lumini in plus) 525$
hardtop(la varianta convertible) = 375$
lumini de ambient(lumineaza la picioare, atat la pasageir cat si la soferi, cu rosu, portocaliu, albastru, indigo, violet, verde sau galben, in functie de cum vrea fiecare :| ) = 275$
radio cu receptie prin satelit = 295 $

CyberCSX 05-01-09 14:46

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 1958378)
Eu cand am facut calculul la viteza am aproximat 1.6 si mi-a dat aproximativ 258 km/h...
Deci esenta este ca 258 de km/h ar fi suficienti - arhisuficienti chiar - pentru masina aia... in plus: Shelby-ul ar putea trage un obiect ceva mai greu decat un Ford Focus RS. ;)
Daca tot ne-am bagat la comparatii idioate...

Nu?

Exact dar ai uitat sa spui ca are mai multi CP ca o FADROMA. Aia saraca are NUMAI 400 CP. :D

Mustang 05-01-09 17:33

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 1958479)
Exact dar ai uitat sa spui ca are mai multi CP ca o FADROMA. Aia saraca are NUMAI 400 CP. :D

Dar nici nu sunt in aceeasi "clasa". :)
Una e masina, alta e autoutilitara. :lol::lol::lol:

CyberCSX 05-01-09 17:37

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 1958856)
Dar nici nu sunt in aceeasi "clasa". :)
Una e masina, alta e autoutilitara. :lol::lol::lol:

Da. Corect numai ca daca-ti iei un Shellby si se strica motorul, poti sa-i pui de fadroma si daca se strica fadroma poti sa-i pui motor de Shellby si ai scula TUNING de nota 11 :D :D :D :D

Ce-or zice unii ce merg noaptea cu dacii tunate la liniute si la un moment dat sta o fadroma cu motor de Shellby līnga ei si īi provoaca la un.....drift? :rolleyes2 :rolleyes2 :rolleyes2 :D :D :D

Mustang 05-01-09 17:40

Tare poanta, dar ... hai sa revenim si la subiect. :)

CyberCSX 05-01-09 18:34

Oricum, cu toate ca nu sīnt adeptul Ford-urilor, masinuta este pe undeva pe gustul meu. De ce nu mi-o cumpar? Simplu. Pt. ca am comandat deja noul CAMARO ce iese pe piata anul viitor īn 2010 si am virat o arvuna de 25.000 EURO. Este vorba de Camaro-ul ce a jucat si rolul BUMBLEBEE īn TRANSFORMERS. ;)
Vreau sa fiu printr-e primii din Germania care-l are.

Daca a-si fi stiut din timp ca acest Shellby este folosit īn noul serial KNIGHT RIDER 2008 īn rolul lui K.I.T.T., poate a-si fi renuntat la Camaro si mi-as fi tras unul dar asa........acum e prea tīrziu.

bodyspeed 05-01-09 19:06

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 1959016)
Oricum, cu toate ca nu sīnt adeptul Ford-urilor, masinuta este pe undeva pe gustul meu. De ce nu mi-o cumpar? Simplu. Pt. ca am comandat deja noul CAMARO ce iese pe piata anul viitor īn 2010 si am virat o arvuna de 25.000 EURO. Este vorba de Camaro-ul ce a jucat si rolul BUMBLEBEE īn TRANSFORMERS. ;)
Vreau sa fiu printr-e primii din Germania care-l are.

Daca a-si fi stiut din timp ca acest Shellby este folosit īn noul serial KNIGHT RIDER 2008 īn rolul lui K.I.T.T., poate a-si fi renuntat la Camaro si mi-as fi tras unul dar asa........acum e prea tīrziu.

Hmmm, arată foarte bine camaro, acel camaro din TRANSFORMERS , Galben parcă ,
Dar sunt addicted mustang :D
să nu fiu rău offtopic check this out

CyberCSX 05-01-09 19:25

Si asa arata īn noul serial KNIGHT RIDER 2008.

Datorita imensului eleron dublu, multi or sa spuna ca e chici.
OK.
Recuzita de film dar parca asa īmi place mai mult. Negru parca e mai brutal:

Mustang 05-01-09 20:38

Intre timp, Shelby-ul a suferit alte schimbari, iar in serialul nou are alt aspect in modul normal: e Shelby Standard, iar in modul agressive este un fel de DragCar.

Per total... scannerul e demential. :D

CyberCSX 05-01-09 22:12

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 1959367)
Intre timp, Shelby-ul a suferit alte schimbari, iar in serialul nou are alt aspect in modul normal: e Shelby Standard, iar in modul agressive este un fel de DragCar.
Per total... scannerul e demential.

Ala nu este modul AGRESSIVE ci este arhicunoscutul TURBO BOST si se schimba prin MORPHING moment cīnd se schimba īntregul design, apare Street Scoop'ul, eleronul dublu si-si schimba culoarea cum īi place. Mi se pare o aiureala. Mai lipseste sa se ridice īn 2 picioare ca Shellby-ul de politie din TRANSFORMERS si sa-l ia pe noul MICHAEL KNIGHT de mīna sa-l treaca strada :D

Mustang 06-01-09 07:08

Man, aici nu suntem pe lungime de unda:
Agressive Mode - http://shadowyflight.com/news/2008/0...ight-rider.php
Transformarea proprie - http://knightrideronline.com/news/20...sformation.php

In noul sezon nu mai sunt masinile ca in filmul pilot, le-au schimbat destul de mult...
Vezi ca gasesti episoade pe net... sunt vreo 9 din noul sezon.

Si hai sa revenim la subiectul de Shelby GT500 2010, ca altfel o festelim de la moderatori. :)

Sp1ky 06-01-09 11:07

foarte reusita :X

Vialy 06-01-09 19:08

super tare !

VladM 10-01-09 19:29

WoW ! Frumos...

boy_wonder 11-01-09 19:29

<script type="text/javascript" src="https://www.4tuning.ro/flv_player4/swfobject2.js"></script><div id="238">film</div><script type="text/javascript">swfobject.embedSWF("https://www.4tuning.ro/flv_player4/flvplayer.swf","238","470","370","9.0.115", "https://www.4tuning.ro/flv_player4/expressInstall.swf" , {fullscreen:"true",file:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/Ford_Shelby_GT500.flv",image:"https://www.4tuning.ro/flv_movies/Ford_Shelby_GT500.jpg"} , {allowfullscreen:"true"}, { });</script>

Mustang 11-01-09 19:45

Nu sunt exceptionale stopurile, din pacate, dar ... restul masini, da - imi place. :)

YGD-sef 11-01-09 19:47

atat are frumos Mustangul .....forma ..in rest e Piece of American shit!:cry::ford:

All times are GMT +2. The time now is 13:47.

- Copyright 2026 4Tuning