![]() |
Re: Nissan 370Z vs. BMW 135i Coupe
as alege 350z :D, dar ma multumesc si cu 370z, in niciun caz 135i ( e mult prea elegant)
|
Unul,ma refeream la 5000$ pentru ca asta e diferenta intre pretul 370z'ului si Bmw'ului.Eu banuiesc ca de 5000$ poti cumpara un kit turbo pentru Nissan 370z. Deci daca vrei ceva mai tare intre cele doua,ori treci la Subaru',ori bagi 5000$ si inchizi gura la Bmw 135i care din spate e urat rau.
(E greu cu fanii Bmw) |
daca inainte sa vad filmul ideile mi-au fost f clare, dupa ce ne-a lamurit nenea jurnalistul a devenit din ce in ce mai greu sa ma gandesc la vot ... au sunt fan BMW in momentul actula deci eram inclinat inspre 135, dar ... nissan este o sportiva fara compromis-uri cum se zice in film, in timp ce BMW arata ca poate oferi si altceva intr-un M3 "la pachet"-si anume silenziozitate, economie de exercitiu etc. Pentru simplul motiv ca mie-mi plac cat mai sportive si cat mai "curate" la exterior fara sa fie radicale sau sa-si arate coltii, eu ca achizitie proprie as prefera 135, in final. In plus, cred ca are si mai multa predispozitie pt tuning, fiind turbo, dar aici nici 370-ul nu sta rau ... grea alegere
|
Din moment ce masina are un TwinTurbo,de ce ar fii predispusa la Tuning ? Tuningul pe bmw e mult mai scump ca la Nissan.(Sau stiu eu,prost) Si avand in vedere ca Nissanul e 3.7 non-turbo v6 se preteaza mult mai bine la tuning.Oricum e irelativa,daca vrei sportiva cu lux,alegi Bmw,daca vrei sportiva pura,sunet demential,alegi Nissan. Acum fiecare cu gusturiile lui.
|
deci ... BMW este si sportiva si lux, ca sa se inteleaga odata pt totdeauna, turbo este cea mai buna modificare pt tuning datorita raportului favorabil cheltuiala/performanta.Iar nu cred ca costa mai mult la BMW sa pui un turbo(de fapt doua) mai performant decat sa schimbi la nissan toata aprinderea ca sa-l faci supraalimentat. Pt ca in privinta nissan-ului nu stiu ce ar da mai mult randament decat turbo...de ai vrea sa faci tuning pe el, turbo este imperativ ... evacuare?ma rog, sunt o multime de lucruri de schimbat in functie de buget, dar turbo este cea mai pertinenta si dupa mine un motor turbo intotdeauna va oferi mai multe posibilitati de tuning decat un aspirat. Tot ce ofera mai mult nissan in termeni de prestatii-1: BMW poate recupera cu modificari minore; 2: si daca nu ar recupera oricum eclipseaza prin faptul ca este mai completa in alte privinte (mai sus amintite) Chiar de aia sunt de acord cu tine cand zici ca este o chestiune de gusturi, as adauga si factorul "prioritati" :)
ca sa clarific cateva lucruri ce am vazut pe forum: 1:zicea cineva ca BMW nu mai sunt de alergat cum erau candva si ca sunt masini normale ca oricare altele - nu erau niciodata de alergat ci erau in primul rand pt senzatia oferita soferului, pe langa dupa aia pt stabilitate precizie, sasiu echilibrat si fiabilitate (aici nu sta mai rau decat nissan), in concluzie masini ce dau satisfactie pt cine ar avea ambitiii sa mearga pe track -si astea sunt caracteristici ale tuturor modelelor, fara discriminare. 2:altcineva zicea ceva de 135i ca nu-i place nici cea veche nici cea noua... din cate stiu eu este o singura serie pana acum ... 3: streetstyle prin prezentarea "pe hartie" a caracteriticilor motoarelor ce le avem in test a dovedit numai ca o masina ca bmw de 306 cai (nu 300) are aceleasi performante ca a nissanului de 331, ceea ce spune mult despre capacitatile motorului twinturbo bmw, si prin faptul ca este un in-line(mai echilibrat ca v6 nissan) si prin faptul ca fiind de capacitate mult redusa fata de nissan si mai putin puternic reuseste sa tina pasul in absolut orice situatie. In plus 3.0 twinturbo BMW pe 335i coupè bate in accelaratie vechiul M3, fiind depasit de acesta din urma pe circuit doar datorita lipsei dif-ului autoblocant (f relevant in opinia mea). La urma urmei la masini asa apropiate dpdv performativ cred ca preferinta se opreste in fata criteriului aparenta, BMW pt cine o vrea sportiva ca nissanul dar si mai eleganta(nu numai la exterior) si mai scumpa(asta este un minus), iar nissan pt cine vrea o sportiva ca 135i :D dar vrea sa atraga si atentia asupra sa. In privinta interiorului, ca materiale nu reusesc sa-mi dau seama cum sta nissan-ul dar ca "desen" mi se pare mai bun ca al bmw-ului, care mi se pare deja cam anost, si destul de nereusit (cu toate ca este "linistit" si practic) cu toate ca sunt fan- ce-i corect e corect. |
ottaviano_m...iti inteleg pasiunea pt bmw dar ce ai scris tu mai sus sunt niste prostioare! deci pentru tine, o masina cu 2 turbine pe ea , e mai buna decat o aspirata cu aceleasi performante?! Pai gandeste-te la aspirata aia ca ii pui turbina ce o sa rupa asflatu in doua! sunt o gramada de posibilitati prin care nissan-ul il va bate la cur pe bmw! ... apropo, bmw deja are twinturbo..nu ai ce sa ii mai pui la capitolul asta! :)
2 la mana, vorbeai de stabilitate? check this out! https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek 3 la mana bimmeru e mai frumos dar cu siguranta nu este mai performant! iar ca fiabilitate... ma abtin sa mai vorbesc de fiabilitatea bmw-urilor. 4 la mana.. comfort? ce e ala? pai tu vrei comfort la o masina sport? crede-ma ca ai comfort 0 in bimmer si in nissan. |
Quote:
|
nu inteleg cum se pot comapara aceste masini ?!?!? nissan e prea tare
|
deci ... hai sa ma explic mai bine ca vad ca ai uitat cate o precizare ici colo: tu zici ca o masina cu 2 turbo pe ea nu-i atat e buna precum un aspirat cu aceleasi perfo: 1 la mana- cele 2 turbo pe 135i nu-s puse acolo strict pt putere cum zici tu, pt ca fata de varianta aspirata a castigat numai 34 de cai, bmw a urmarit alte teluri cand l-au facut, si au reusit sa atinga performantele nissan-ului care se vrea strict sportiv; 2- nu uita ca nisanul are 700 de cmc mai mult si pe langa are 25 de cai in plus nu reuseste sa bata BMW-ul- asta zici tu ca-i mai performant?
dupa aceea- nu-ti face iluzii ca daca pui turbo pe nissan va avea acceasi finete in functionare ca BMW apoi- vrei sport extrem?- eu ziceam ca pe bmw cu atat mai bine cu cat deja este turbo-va fi mai usor sa le upgradezi, pe cand la nissan o bataie de cap vei avea crede-ma numai sa pui la punct aprinderea convertita din aspirat in turbo-dupa aceea nimeni nu-ti va garanta lipsa de turbo-lag si fiabilitatea, ceea ce cel puitin in privinta turbo-lag-ului la 135 este inexistent. apoi la punctul 3 ziceai ca nissan-ul este mai performant ... eu ma abtineam de la afirmatia asta pt ca nu as fi avut cum sa dau argumente destul de valide, de fapt asta cred ca facem noi acum si la un rezultat net tot nu cred ac o sa ajungem :D apoi la capitolul comfort ... asta este o categorie in care incape loc si pt comfort, tu ai ideea de sport fara compromis, ala este mai mult de la masini ca elise in sus, catre ferrari lambo etc-nici macar maseratti nu incape in categoria la cre te referi tu, pt ca nici una din cele 2 masini comparate aici nu sunt sportive extreme. dupa aceea filmuletul cu testul elanului ... intelege te rog ca nu dovedeste decat ca interventia esp-ului este mai invaziva la modelele ca alfa si etc- bmw este pt cine stie sa conduca nu pt cine asteapta sa se afle in situatia de a trebui sa evite momente critice, de aceea in in detrimentul reactivitatii tempestive a ESP-ului au ales placerea de a conduce. (in plus, sa nu uitam cat sunt de pertinente testele astea- isi mai aminteste cineva de loganul rasturnat?-cum se face ca nimeni nu am mai avut curaj dupa scandalul de atunci sa mai puna accent pe reultatul acelui test?- nu este stabil loganul poate, dar nici fiat panda sa nu spuneti ca este mai stabil-calcator pe benzina) imi place ce zici si stiu ce intentii ai, dar nu ai contraaargumentat tocmai potrivit "prostioarele" mele. inca ceva - pasiunea mea pt bmw (mai degraba simpatie) nu a fost un factor de importanta majora in acordarea verdictului, asta sper ca se intelegea- am incercat sa fiu obiectiv. Nice talking! Salut, respect. |
nissan;) e mai sport decat 135
|
Quote:
uita-te la ferrari..au bagat california gt sau cum ii spune ..nu mai seamana deloc cu ferrari . |
prietene,deci oricum ai lua-o daca pui un sistem "biturbo" pe nissan si eu zic ca bmw-u il pupa-n fundu ala urat al lui,odata ca nissan-u' ar avea mult mai mult cuplu numai datorita motorului in V(deci ma indoiesc ca ar exista turbo-lag pe nissan)si nush de ce te ambalezi asa tare cu BMW-biturbo,cand ei erau numai cu motoare aspirate(performante) pana de curand,deci la capitolu asta si-au dat cu stangu-n dreptu,eram mult mai impresionat daca ii faceau ceva la motoru' ala pe aspiratzie...
|
Quote:
Nissanul are mult mai mult potential si mai ales are o traditie in spate.. traditie care 135-u nu o are ! PS: te-ai simti mai bine daca ti-as spune ca urmatoarea mea masina va fi un serie 3 e90? |
Majoritatea din cei care posteaza aici nu au avut nici-una din aceste masini si nici macar apropiate de valoarea lor asa ca in concluzie vb din auzite si fara sa stie ce si cum .....acum parerea mea e ca 1.nissan e mult mai frumoasa si int si ext,poate si din cauza ca au ales cea mai urata culoare pt bmw si o strica total 2.Are mare derptate cine a spus ca bmw nu e masina de fuga si va spun pt ca am si ma fac de ras daca ia se unu cu mine e pur si simplu lesinata
|
poi ui' la tine,poate tu le ai pe amandoua si ne povestesti de culori...(fiecare cu ce-l doare)...
|
Quote:
Pe viitor mi-ar placea daca ai evita formulari de tipul "prietene" sau "te ambalezi asa", daca la prima nu am zis nimic la a doua mi s-a parut prea mult din moment ce eu fac efortul de a ma abtine de la adresari de genul asta; sa nu ma intelegi gresit, poate nici nu a fost cu intentie(sunt aproape sigur-deci sa nu te superi pe mine te rog), dar sunt de parere ca suntem responsabili de ce ne iese din gura cu sau fara voia si intentia noastra. Vad ca lumea incepe sa se simta ofensata de discursurile mele, tind sa precizez: eu am tinut sa dau pro si contra si sa motivez alegerea mea in mod obiectiv, cu asta nu am spus ca una este mai buna decat cealalt, ba chiar dimpotriva am spus ca este o chestie de prioritati si gusturi. daca argumentarile mele au fost de contracarat tin sa le spun celor care au de atacat cu replici de gen "posesori de BMW care suferiti"(chiar nu era cazul meu) sa vina cu ceva pertinent, chiar sunt dispus sa-mi schimb parerea daca cineva o sa-mi dea ocazia. Scuze daca am deranjat pe cineva, totusi. |
Nissan e mai Sportiva si interior sportiv nu de lux ca la BeMeWe.
|
Quote:
|
Quote:
|
cik .. ar castiga nisanu ..dar eo zik ca bmw w mult mai mare dekt nisanu... si in plus in nissan stau 3-4 inghesuiti dau in bmw 4 linistiti
|
Quote:
|
Quote:
dolb ...am si eu o intrebare.....dece toata lumea isi cumpara un Bmw??acum nu te gandii la acei Cocalari care au Bmw doar de impresie.... a si inca ceva...vezi ca la mine se tine acelasi bmw de la tata...si la avut si fratimiu o perioada..osi eu acum.... |
cred ca mai multi si-ar dori BMW decat merc sau lexus, din moment ce cele 2 amintite de tine sunt mai mult pt reclama, lux, siguranta etc decat performanta ... BMW este pt cine alege placerea de a conduce. Cel putin pt mine.
|
biturbo stiu ca nu a fost creat pt a creste"exasperat" puterea motorului ci pt a reduce lag-ul specific unui turbo singur(fara geometrie variabila)a.i ele intra separat pe anumite variatzii de turatzii ca sa elimine acest lag...si asta deja nu mai ii o speculatzie de-a mea.Si stai linistit ca sant biturbo configurate altfel care cresc puterea intr-un mare fel, si imagineaza-tzi ca scad si noxele si consumu',inca ceva "din cele auzite" biturbo nu a fost valorificat prima oara pe BMW;si apoi nu ma apuc "eu' sa-l supralimentez,cum nu te-ai apucat tu sa-tzi pui biturbo pe BMW,sa ne intzelegem...(nu-i o cursa contracronometru aici sa vedem care ajunge mai repede la anumite performantze,is chiar speculatzii pe care si tu te bazezi...)si la fel eu imi mentzin speculatzia/opinia pana la sfarsit...si cum adica nu conteaza cuplu sau cp pe un circuit,at prietene(scuza-ma da nu ma pot abtzine de la apelativ)de ce astia din F1 nu folosesc motoare in-line cu 10 cilindri si folosesc V10(aspirate),sau cei din WTTC nu folosesc motoare de 6 cilindrii in linie ci V6...hai sa fim seriosi...
|
Quote:
aici e vorba de masini sport! nu de limuzine si autobuze! nu se compara cati oameni incap in ea ci performantele! 370 e o sportiva pur sange.... 135'ul e un seria 1 cu un motor puternic si atat! ps: romani isi cumpara BMW ca ie' BMW =))) si prefera sa dea 10mi pe un seria 3 din 2000 decat sa isi cumpere un golf V\focus 2\civic s.a.m.d parerea mea! |
Quote:
|
Eu ma refer strict la cei 5000$ dolari diferenta,spun doar,ca daca vrei ceva mai puternic cumperi 370z si totusi cu cei 5000$ cred ca il supraalimentezi.Totusi eu stiu ca piesele de tuning sunt mult mai scumpe pentru Bmw,decat pentru Nissan,Bmw find o marca mai premium ca Nissanul.
|
:)) nu-i o speculatie a ta dar nici un adevar pt ca cele 2 turbo de pe 135i functioneaza in serie nu in paralel cum sustii tu( adoua greseala la tine)-functioneaza ca si cum ar fi numai unul-adica fiecare sunt mici pt ca se ocupa numai de 3 cilindri, practic nici nu poti sa spui ca este biturbo, dar ma rog( biturbo ar fi daca fiecare cilindru ar fi alimantat cu aer de la 2 turbine sau 2 compresoare). nu am zis ca biturbo a fost valorificat pe BMW prima data ci ca acest sistem este primul pe bmw
nu te apuci "tu" sa-l supraalimentezi, ci o sa-l faca cineva pt tine, evident, dar nu cred ca un kit turbo aftermarket poate ajunge la fel de finutz in functionare ca unul facut direct da casa-mama==>ale mele nu sunt speculatii ci fapturi reale. ziceam ca nu conteaza cuplul si caii atat de mult cat echilibrul complexiv al masinii(asta deja s-a vazut cum 306 CP tin piept celor 331 ai nissan-ului) =>sa dezvolt: degeaba o sa pui turbo aftermarket pe nissan daca cuplul o sa rupa tractiunea sau daca nu,motorul ala greu va trage botul in toate partile cand va fi impins la limita (asta poti s-o numesti speculatie, uite) pe cand BMW-ul tot va avea de partea lui faptul ca este un 3litri nu aproape 4 si este mai usor decat un 3 litri de la alte arci, si isi foloseste si muschii in mod mai inteligent. in formula 1 nu mai este V 10 ci V8(a treia eroare) si se folosesc in V pt facilitatea in hranirea cu aer a celor doua bancate de cilindri- in alte cuvinte-ii ajuta in aerodinamica faptul ca este v8 ceea ce daca ar castiga cu un in-line nu ar fi semnificativ si nu ar mai acorda atata flexibilitate in aerodinamica in plus- in F1 acceleratiile sunt atat de mari incat aerul are dificultati in a ajunge la ultimele pistoane, inchipuie-ti daca ar fi 8 sau 10 unul dupa celalat cat ar fi e greu sa faci sa respire pistoanele, mai ales ca aerul ar intra numai printr-o fanta daca ar fi in linie(de aici mai mare flexibilitate in impostarea aerodinamicii) precizare ulterioara-monoposturile de f1 accepta atat de mult aer prin fantele respective incat de la o anumita viteza sunt aproape supraalimentate motoarele lor-inginerii F1 vorbesc de "motoare supraalimentate virtual" in WTCC se folosesc in-line in 4 cilindri(a patra eroare) chiar si diesel cu puteri de 280-300 de cai din cate stiu eu cu atatea erori incep sa cred ca vrei cu tot dinadinsul sa ma contrazici decat sa ai dreptate, imi pare rau daca te-ai suparat de cand ti-am zis ca nu este numai o generatie de seria 1, nu amvrut sa scot in evidenta eroarea ta( se poate la oricine) de acee nici nu te-am numit chiar daca stiam despre cine era vorba ... pe viitor astept argumente mai solide, mersi. |
Quote:
Vorbiti frate de masina STOC ( FABRICA ) ...nu ma spuneti de tunning...ca este vorba de masini STOC !! !! !! !! !! !! |
deci nissan sau bmw??????
|
BMW !! !! !!
|
Ideea mea este ca cu cei 5000$ bagati in Nissan scoti ceva mai tare decat Twinturbo de la Bmw.Bmw e scump pentru ce ofera.
Ca o chestie : O reclama la o masina japoneza...The Japanese car the Germans wish they'd made. cred ca stiti despre ce e vorba. :D |
135 nu este doar "un bmw mai puternic"- este un serie 1- care merge ca un z4 dar are 4 locuri(asta si la capitolul performante si etc si nu o zic eu) si are un motor care aceleasi persoane care spun ca merge ca un Z4, spun ca se pare ca merge ca un v8 dar este mult mai usor, mai compact etc. 370 z este o masina buna, chiar f buna, dar eu prefer 135i din cate mi-am dat seama pana acuma, nu este exclus sa-mi si schimb parerea pe viitor.Postez pt ca am o parere, stiu sa o argumentez in mod coerent si nu vreau sa ramana fara reply post-urile care cateodata dezinformeaza.
|
Quote:
Ba tu cu Dolb trebuie sa va luati de mana si sa va aruncati de pe o stanca....CAT MAI CURAND! Fiabilitate la BMW dle Dolb ??? Cred ca te-a molestat unu cu BMW cand erai mic si de asta esti asa frustrat.Cat despre cei 5000 ai tai de dolari , nu ai nici macar bicicleta de spui asa inepti.Cu 5000 daca iei o turbina buna si ATAT sa zici merci.Nu mai plecati odata de pe forumu asta....ducetiva unde la forumu lego ..plm oriunde ...numai stati acolo. |
In primul rand suntem pe forum,fara adresari de genul ba.Te respect,cred ca merit si eu sa fiu respectat.
Al-doilea rand nu cred ca ai tu treaba ce am eu sau nu am. (am bicicleta,nu-ti fa tu griji de asa ceva) In al-treilea rand,nu cred ca eu te-am atacat cu chestii de genul aruncate de pe o stanca sau ceva. Al-patrulea rand ai dreptate si nu prea cu 8000$ cumperi TwinTurbo cu intercooler,conducte,wastegate,blow-off pentru Nissan 370z si chiar poti sa ii zici la Bmw,adio. http://www.forgedperformance.com/sto...cat=466&page=1 |
370z:X Go Fast :X
|
Quote:
|
Sal la lume!
Eu unu as prefera BMW! din mai multe motive: 1. pt. acest motor! (din cate tin minte a fost premiat cativa ani la rand ca fiind cel mai bun motor de 3000 cmc, daca nu cumva a iesit si anul asta) 2. pt. ca masina nu arata ce poate (multi ar avea surprize de la aceasta masina, eu unul am un ibiza fr 1.8T si am o placere deosebita sa urmaresc surprinderea unora cand vad cum merge masina) 3. posibilitatea de upgrade (poti scoate destul de mult cu un buget redus) lucru care la nissan este mult mai scump (aici ma refer stric la noi in tara, daca ai fi in usa ar fi invers) Imi place si Nissan-ul dar eu prefer masinile asa mai lup in piele de oaie. |
Quote:
3500 cmc sau 3495 cat o avea :lol: |
BMW-ul tot BMW ...motor bun...stabilitate....totul:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:47. |
- Copyright 2026 4Tuning