![]() |
Re: Turbine Electrice
Quote:
nici tu nu treceai sigur la fiziza la lectia asta :): un motor de 1.4l (1400cm3), presupunand ca este un motor in 4 timpi cum sunt cam toate in zilele nostre are aspira 0.7l la fiecare revolutie, iar eficienta unui motor cu combustibili fosili este undeva la 80%. In concluzie la ralanti un motor de 1.4l ar aspira APROXIMATIV 1.4/2*900*80%= 504 l/min. Lectia de mai sus nu are legatura cu turbina electrica, doar un reminder sa va documentati inainte sa postati. Succes in dezbatere, cand vreti sa vedeti un test dyno pe motor de 1.6 cu turbocharger si fara, o sa postez :) |
si te mai gandesti si la faptul ca o turbina la cateva zecii de mii de rpm scoate o presiune 0.x bar dar un amarat de ventilator electric la 2000-3000 rpm crezi ca face ceva presiune?
|
sa inteleg ca de acum o sa vinzi coolere de calculator pe post de compresoare electrice?
|
Quote:
|
eu chiar am fost corijent la fizica
|
Ar renta intr-un singur fel, sa ai si o mini-atomo-centrala in portbagaj sa-i ofere curentul de care are nevoie ;) . Din 12v nu poti face prea multe.
|
voi vb serios aici sau e un thread funny? ca sa stiu cum sa ma pronunt ;))
|
Quote:
Super tare! De unde imi pot cumpara si eu unu? Dar cd d-ala de il bagi in casetofon si i-ti remapeaza ecu? Cunoasteti cumva vreo oferta buna la turbine garrett, ca mi-a cedat cooleru de pe procesor la computer si vroiam sa-i fac un stage 2 poate mai obtin putini newtoni de la ram... |
| All times are GMT +2. The time now is 00:29. |
- Copyright 2026 4Tuning