![]() |
sfatul meu e ..daca tot vrei sa faci ceva intr`adevar calumea.ia-ti un amplif 2/1 .magnat phantom 2 X 200/1 X 400 e in jur de 5 mil.acum depinde cum vrei.daca vrei sa te intereszi du-te in targ la Vitan la magazinele care sunt pe partea cu cheiul Dambovitzei ..adica nush cum sa-ti explic..aa..intrebi si tu unde e grataru`,ca decat acolo in spate e o terasa d-asta cu gratar si niste mese.si magazinul e exact acolo langa o vulcanizare.ai sa vezi ca ai mai multe optiuni. bafta si sa-mi zici ce ai facut :P sal
|
Quote:
Eu am recomandat gama Lrx pentru a fi la nivel cu difuzoarele si de acolo l-am pus pe cel cu 2 canale pentru ca ala are vana suficienta pentru difuzoarele alea. Srx pe 4 canale nu mi se pare suficient daca vrei vreodata sa folosesti difuzoarele la intreaga capacitate ! |
bine mai matematicianule - lasand calulele de`o parte ..vrei sa-mi spui tu mie ca nu conteaza firul pe care vine semnalul? in audio intotdeauna curentul din fire e slab de aceea claritatea sunetului depinde de fir.asta o stii si tu.uite cumpara tu fire d-alea de 3000 de lei metrul si cabluri siliconate gold si asculta diferenta dintre ele.nu o da pe matematica sau mai stiu eu ce.. .i-am explicat omului cat de cat ce ar fii mai bine pentru instalatia lui audio. plz - fara suparare;) sal all
|
Off...in primul rand tu i-ai spus sa puna cabluri mai groase, nu mai bune !!! Evident ca un cablu bun conteaza foarte mult. In al doilea rand, degeaba vorbesti de cabluri bune si scumpe daca ii recomanzi amplif Magnat. Pot sa-i spun omului de unde sa ia cabluri care costa de cateva ori cat ampliful ala dar nu cred ca vrea :D !
|
:D vezi ca am ajuns la o intelegre?:) in fine..omu` a zis ca nu vrea sa dea mai mult de 6 milioane de aceea am pomenit de amplif magnat.daca da 6 mil pe amplif... de unde crezi ca ar avea cateva sute de euro pentru niste cabluri serioase? (poate are dar nu vrea sa investeasca in asa ceva ) :P
|
Alex-Rahova... Nu conteaza asa mult firul de la casetofon la boxe... Sau de la amplificator la Boxe... pt ca trece curent relativ destul de ridicat.. nu trebuie fir ecrant..sau chestii prea complicate.... Puterea este mica..asa ca nu are treaba... Fire groase trebuiesc doar la alimentare .. si fire de calitate si in general cat mai scurte(ca sa nu se piarda semnal) la firele de intrare in statie (cele RCA)...
Inca ceva... Claritatea nu vine de la fir :))Altfel s-ar face masini de SQ numai cu fire groase si amplif-uri Domotec... tu nu cred ca iti dai seama la ce foloseste un fir gros la alimentare.. Este ca sa nu pierzi curent ... Claritate stai tu linistit ca nu o sa simti diferentza dintre un fir de 4AWG sau 2AWG .. Dai banii aiurea... Mai bine investesti intr-un Head Unit adevarat si o amplificare buna... Nu mai indruma oamenii ca daca ai fire groase ai super claritate :)) |
Cablajul de tensiune se dimensioneaza dupa consumul maxim atins de instalatie, avand in vedere o marja rezonabila de eroare.
Cablajul care conecteaza difuzoarele la orice fel de amplificare se dimensioneaza dupa acelasi principiu. In ambele cazuri distanta conteaza. Sectiunea cablurilor va imbunatati transferul dar in nici un caz calitatea sunetului, considerand ca vorbim totusi de cabluri cu o calitate rezonabila (nu sarme scoase din perete). Interconecturile sau cablurile folosite la transportul semnalului se aleg in functie de buget si necesitati. Ecranajul superior, protectia la torsiune si tensionare, contactele superioare si conectorii de calitate sunt un plus. Dar totul merita platit pana intr-un anumit punct. Personal nu sustin povestea cu cablurile de 600 EU care imbunatatesc considerabil sunetul. Exista imbuntatatiri, dar nu unele care sa justifice investitii de mii de euro in cabluri. Multe din aceste interconecturi folosesc materile rare si finisaje exotice, supra-evaluate ca si produs finit. Cat despre diferentele in sunet, unele interconecturi schimba coloristica si tonalitatea prin folosirea unor componete pasive pe traseu, deseori acestea fiind uitate cand se discuta despre proprietatile cablului in sine. Interconect-uri bune se gasesc de pe la 400.000 lei in sus. Asta fiind un RCA-RCA de 5 metri, ecranaj eficient, filtre de ferita pentru deparazitare (fara legatura directa cu traseul audio propriuzis) protectie excelenta la torsiune, OFC (Oxygen Free Cooper, de altfel comun deja), conectori placati cu aur de 24K (nu aurii), 5 m lungime. No-name de altfel, isi face excelent treaba. Si nu vad de ce as plati de 10 ori mai mult pt o alta sigla trecuta pe ambalaj. Alex Rahova... Nu trebuie se te aprinzi asa de repede. Fuscobal a avut dreptate. E o diferenta intre GROS si BUN. Nu stiu ce sunt \"cablurile siliconate Gold\", dar dupa denumire imi par inca o reusita de marketing pt un produs aspectuos. Uimeste-ma cu niste detalii constructive si cu un pret. :wink: La aprox 6 milioane gasesti monoblocuri digitale bune. Magnat....targul Vitan, in spate la gratar, langa vulcanizare... Hmmm...pot deja sa-mi imaginez nivelul calitativ etalat acolo... |
Fuscobal, nu ii mai da omului cu LRX- ul in cap, costa cu aprox 10 mil mai mult decat este dispus sa dea pe un amplif...deci ? :)
|
mrc...am recitit tot topicul.
La aprox 6 mil iei un Directed Audio D600. Monobloc clasa D, 1 x 150W RMS la 4 Ohm, 1 x 300W RMS la 2 Ohm. Consuma aprox. 38A in varfuri, ii foloseste bine si nici nu se incalzeste ca un amplificator in clasa AB. Ai inclusiv phase shift. Sa nu te lasi indus in eroare de dimensiunile lui. :wink: Pastrezi celalalt amplif pe difuzoare. Si....renunta la tub... :roll: |
| All times are GMT +2. The time now is 21:36. |
- Copyright 2026 4Tuning