![]() |
Re: TSI vs TDI
motoarele tsi de 1.4 140/170 cp sunt proaste. am fost cu un prieten la o revizie la vw si am vazut f multe zacand acolo. chiar am vb cu un mec(cunostinta) care mi-a confirmat si el ceea ce stiam.
iar unele premii se castiga..la fel ca la miss, din x motive pe care noi nu le stim, desii nu este cea mai buna solutie. ca mai fiecare brand, mai au si ei bubele lor. Unii mai multe, altii si mai multe.. eu nu am la inima bmw cum aveti voi scris vag! |
Recomand oricand un diesel.O fi el mai zgomotos,mai badaran si un pic mai scump la intretinere dar feelingul pe care ti-l da cuplul unui diesel nu se compara cu un benzinar.Plus ca atunci cand e vorba de urcat o panta sau e masina mai incarcata diferenta e semnificativ mai mare in favoarea dieselului.De consum nu mai vorbesc pt k se stie deja.Masina mea are un 1.9 TDI-131 cp si vreau sa zic ca am 2 vecini cu benzinare:BMW 320i(2007) 2.0-130cp respectiv Opel Astra H GTC(2007) 1.8i-140CP care desi,teoretic,au masini mai performante ,nu misca in fata dieselului.
Ca sa raman ONTOPIC oricat s-ar bate producatorii cu pumnul in piept ca motoarele lor, de capacitate mica si putere mare ,sunt fiabile,ele sunt cam trase de par.Duse la limita nu cred sa aiba viata prea lunga. Chiar daca taxele sunt ceva mai mari prefer un motor un pic mai mare(1.8,1.9,2.0 litri) dar care sa stiu ca ma tine. |
pentru masina persoanala/de oras/de drum lung .. sunt 2.0 TDI for life !
|
Quote:
Cu consumul da, nu pot sa nu fiu de acord. @Pe de alta parte cuplul e bun, dar trebuie sprijinit si de cai suficienti.Nu cred ca e nimic mai periculos pentru siguranta ta ca sofer in trafic pe afara, decat un diesel cu cai putini (65-75cp).Iti da curaj la intrare in depasire, avand la turatie mica cuplu bunicel, si cand esti pe la jumatatea tirului te-a lasat balta, nu il sprijina suficienti caluti.O benzinara la aceeasi putere este macar mai cinstita...iti arata ca nu prea poate si ori te obliga sa urci destul de serios in ture, ori si mai sigur, te face sa intri in depasiri doar cand esti sigur ca ai suficient culoar. |
Quote:
|
exact problema de curaj in depasire am discutat-o si cu multi prieteni. nu numai ca te lasa, dar prin acel cuplu mult te baga in scaun si te induce in eroare, dandu-ti senzatia ca trage mai tare decat poate de fapt. benzina aspirata te calmeaza, dar daca stii s-o folosesti si nu esti ca multi dintre soferii experti care pleaca cu un 1.4 sau 1.6 de a 2000rpm in depasire si schimba la 3500 te descurci perfect chiar si cu masina incarcata. eu nu fac depasire fara sa plec de la minim 3000rpm si schimb la 5500-aproape de 6000 (dupa aceea puterea cade brusc) ca sa pot sa obtin fiecare calut disponibil:))
oricum, ma distreaza cand ma dau cu diesel-uri. singurul moment in care avanseaza ceva e imediat dupa ce schimba, cand au cuplul maxim, in timp ce eu ating 3500, 4000, 5000 si ma tot duc |
Quote:
|
Nu intotdeauna motorul turbo consuma mai mult ca cel aspirat.Oricum, la mersul normal este folosit si el la turatii mai joase decat aspiratul.
Lasati, ca acusi vine motorul diessotto si nu mai avem pe ce sa ne certam :D |
tsi..imi place mai mult benzinaru:>
|
Quote:
|
da dar nu este 2 TFSI vs 2 TDI, ci 1.4 TSI cu 2 TDI :)
exista 1.4 TSI 140 CP si 170 CP, la fel si pentru 2 TDI |
chiar uitasem.. cand am postat am citit doar topicul. am urmarit de la inceput dar.... na, oboseala :) din punctul meu de vedere amandoua au bubele lor. optez pt diesel aici.
|
Quote:
DIESEL: cuplu mare,consum redus,motor mai rezistent in timp BENZINA:motor finut,putere mai mare(ma refer la motoare cu capacitati apropiate),costuri de achizitie si intretinere mai reduse. Pentru cine vrea si ceva putere dar si taxe mai mici + un cost de achizitie nu foarte mare 1.4 TSI ar fi o varianta.Dar repet: nu stiu cat de durabile sunt motoarele alea. |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:59. |
- Copyright 2026 4Tuning