Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   cum procedez pt cresterea puterii la un motor 1.4 (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/9169-procedez-pt-cresterea-puterii-motor-1-4-a.html)

mae 12-12-05 15:23

exista chip tuning pt dacie cu injectie. as fi tare interesat de asa ceva ca pana acum nu prea am gasit. pt maisni straine exista dar pt sistemul d4e la dacie.... inca nu ma gasit

ingustu 12-12-05 17:50

am vazut o dacie cu ceva mai multa putere decat celelalte, tipul o zis ca o facut o mica modificare la carburator, ii manca cu 2 litri in plus da el zicea ca merita daca vrei sa iei fata la cate vreo masina straina la semafor

mae 12-12-05 22:15

yo am o dacie cu injectie. ma interesa daca exista vrun chip tuning pt acest sistem. yo unul nu l-am auzit.

Din cate stiu yo la astea nu prea ai la ce sa umbli la carburator pt ca tot cea ce consuma motorul e controlat prin injector de calculator. deci nu vad cum as putea sa umblu la injector. ideea e sa ii pun un chip tuning dar nu am auzit sa exista asa ceva.

MANTUS 14-12-05 16:33

Si eu vreau chip

ideea e sa ii pun un chip tuning dar nu am auzit sa exista asa ceva.

Exista asa ceva, dar nu stiu nici eu de unde se poate procura :?: :?: :?: . Si eu am o Dacia SN, care este putin tunata, si m-ar interesa acel chip!!!! :idea:

Alucard 15-12-05 09:13

Orice dealer Dacia care se respecta poate sa iti aduca acel chip la comanda pentru supernova. Dar iti da 7 cai putere in plus, 12 Nm si iti mareste limitaju electronic de la 5600 rpm la 6000. Scade cu o idee consumul de carburant ... practic insesizabil. Pret - 150 de dolari acum 2 ani cand mi l-am luat :D ... trista concluzie e ca nu merita.
Eu mi-am indreptat atentia in alta directie si cred ca voi reusi sa imping motorul de SN la 100 - 110 cai.

AlexM. 15-12-05 20:58

hmm ?? turbo ???

Catre ce ti-ai indreptat atentia ?? Turbo cumva ??

Alucard 16-12-05 14:11

Vreau sa rectific chiulasa un pic ca sa-i mai comprim motoru ... desi am citit in manual ca nu se poate face treaba asta, imediat cum revin in RO o sa ma apuc de masuratori. Vreau sa ii rectific scaunele de supape si supapele, inlocuit semeringuri de supape, ca astea se uzeaza rpd in regim fortat de condus. Vreau sa honuiesc&slefuiesc gurile de admisie evacuare din galerii cat de mult se poate. Inlocuit injectoare cu unele ceva mai mari de Nubira. Kit de admisie directa, bujii cu 4 electrozi de masa. Fise de silicon & latex cu insertia de platina. Chip de putere din nou deoarece cel vechi \"s-a pierdut\" intr-un service. Set de evacuare sport Borla catback exhasut. Catalizatorul inca prezent dar taie mai putin din bilutzele motorului. Si ce ma intereseaza cel mai tare sa aflu este dac acea chiulasa care vreau sa o rectific sa comprim motoru .... poate fi una de 1.4 16v.
Cam atatica ... fara turbo ca ala crapa motoru daca nu stii sa te joci cu el. si e 1400 de euro un motor de supernova.

AlexM. 28-12-05 22:21

un pret

Si cam la cat te-ar duce toate aceste modificari ??
Apropo de un filtru de aer sport si alte evacuari ?? Cat ar mai castiga de acolo ?? 10 cai .. ?? Daca ii castiga si pe astia.

Marinica 30-12-05 22:25

Pai sunt mai multe chestii:
1. ia-ti un arbore cu came \"mai sport\"(sunt firme care fac asha ceva...)
2. pune-ti o aprindere electornica cat mai decenta, nu orice mizerie de 400 de mii sau stiu eu cat
3. ai putea sa umbli la chilasa sa modifici rap de compresie...dar nu e prea recomandat..castigi turatie dar...se duce motorul mai repede
4. pune-ti un filtru de aer exterior..direct pe carburator..eventual fa si o gaura-n capota sa aspire aer mai ushor, si totodata mai rece
5. ar mai fi niste carburatoare orizontale
Sunt prea multe de zis..eu ti-am zis doar cateva sa-ti faci o idee...oricum daca tunezi motorul vei avea nevoie si de frane mai bune si de o tinuta de drum decenta. :twisted:

AlexM. 31-12-05 11:39

Tinuta de drum

Apropo de tinuta de drum si un pic offtopic cum pot sa imi intaresc amortizoarele. Din cate am auzit se scoate uleiul din ele si se pune altceva, mai dens. Aveti idee ce se poate pune ??

Alucard 03-01-06 00:06

Toate modificarile de mai sus ajung pe undeva pe la 6-7-800 de euro. Puterea creste substantial, farmecul este ca numa atunci cand o calci pe cap.
Un bun prieten mi-a sugerat in schimb o alta idee. Posesor al unui renault 5gtt acest prieten al meu mi-a sugerat inlocuirea motorului de 1.4 clio cu un 2.0 clio wiliams. SUNA BINE! ca sa te poti tine la el => un pret estimativ de maxim 1200-1500 de euro.
Ptr. amortizoare se baga un ulei mai dens. Costa destul de mult (800 de mii bucata amortizor intarit)

NOS 06-02-06 15:38

Stie cineva unde pot gasi un ax cu came sport si la ce bani ? ? ?

mae 09-02-06 07:11

daca pui un injector mai mare (cum ai zis tu de ex de nubira) nu risti sa itzi ineci motorul cand apesi mai tare pe acceleratzie???? cred ca exista posibilitatea asta. daca itzi pui prza d e aer prin care sa traga prin capota. ma gandesc yo ca atuncicand o sa ploua toata ploaiei o sai ntre in motor. cred ca mai bine pt aer rece tragi in furtun pana in fatza la radiator sau undeva langa el astfel incatla viteza sa prinda direct din fatza aerul ( si practic potzisa zici ca ai si o mica supraalomentere cu aer la viteza :twisted: ).

Daedalus 23-02-06 11:55

Re:

Quote:

Originally Posted by \"mae\"
yo am o dacie cu injectie. ma interesa daca exista vrun chip tuning pt acest sistem. yo unul nu l-am auzit.

Din cate stiu yo la astea nu prea ai la ce sa umbli la carburator pt ca tot cea ce consuma motorul e controlat prin injector de calculator. deci nu vad cum as putea sa umblu la injector. ideea e sa ii pun un chip tuning dar nu am auzit sa exista asa ceva.

Ideea e sa te hotarasti pana la urma daca e pe carburator sau pe injectie :lol:

mae 24-02-06 14:04

din cate stiu eu si asta pe injectie are un carburator sau nu ai vazut un motor de dacie 1.4. e un singur injctor care pulverizeaza benzina in caera de amestec a carburatorului. aici se formeaza amestecul si plecam ai departe catre cilindri.

e cu injectie.

stie cineva daca exista vrun chip pt injectia de dacie????

All times are GMT +2. The time now is 19:33.

- Copyright 2026 4Tuning