![]() |
Re: Am ramas fara permis
o faza asemanatoare mi s-a intamplat si mie acum vreo 7 luni...avand masina ff joasa am ocolit pe contrasens nijte soldatei de limitare a vitezei...mentioneaz ca am pus avarii si sensul pe care am circulat era liber,in zadar...am facut contestatii peste contestatii..politistii ziceau"te intelegem..." si am ramas doar cu intelegerea:))) si permisul inapoi dupa 60 de zile...
|
Din pacate si mie permisul mi'a fost retinut din urmatoarele cauze .Circulam cu jeep'ul ml care avea nr rosii , bun pina aici . Ulterior am aflat ca erau expirate (masina nu era a mea , ci a mamei mele care a uitat sa mentioneze acest lucru ) aflu cu stupoare ca numerele rosii de pe masina nu sunt defapt a masinii ci ale unui peugeot .Masina a stat 2 luni in parcare ( e luata de la o firma de leasing din austria) pentru ca am pierdut cheia de la masina , am dat comanda si tot au lungit'o si asa au trecut 2 luni .Timp in care posibil ca cineva sa fi schimbat numele asa la gluma sau mai in serios . Nea' militianu ma opri , actele la control tot ,in 10 minute a fost la birou , dosar penal pentru conducere a unui autovehicul cu numere false .Degeaba am incercat sa sun pe ''cei de sus '' , era sambata seara , nu raspundea nimeni . Dupa cercetari sa descoperit ca numere respective proveneau din depozitul lor , adica au fost ridicare la o anumita data de un echipaj de la rutiera , puse in depozit , dupa aceea nu stiu cum au ajuns pe masina .Am cerut dovada ,fiindca sunt administrator la firma si eu onorez livrarile etc , si nu imi place sa am sofer , dovada mi'au dat , dar fara drept de a conduce . Care sunt demersurile legale si in cat timp ajunge dosarul la procuror fiindca am auzit ca acolo as mai avea o sansa .
|
|
Quote:
1. Daca masina asta a stat in parcare 2 luni de zile cu numere rosii, tu nu stii ca numerele sunt valabile 30 de zile? 2. Nu ai un act cum ca mama ta a ridicat alte numere de la politie? Ar fi o proba buna in instanta. De regula dosarul ajunge la procuror in aproximativ 10-15 zile, asta in Bucuresti, poate la Baia Mare mai repede, nu stiu sa iti zic 100%. Dovada daca o primeai cu drept de circulatie, o primeai pe 15 zile, si pe urma trebuia sa o prelungesti, dar o puteai prelungi doar cu acordul procurorului, adica cerere scrisa la procuror, daca se aproba mers cu cererea la politie, prelungit dovada. Avand in vedere ca ai primit-o fara drept de circulatie, va trebui zic eu sa mergi la politie, sa intrebi daca s-a trimis dosarul la procuratura, daca s-a trimis sa ceri numarul de dosar. Pe urma mergi la procuratura, vezi cine se ocupa de dosarul si instrumenteaza cazul, si daca reusesti vorbesti cu procurorul respectiv, ii expui situatia, si in cel mai bun caz e indulgent si poate iti acorda dreptul de circulatie. Doar ca recomandarea mea e sa nu torni povestea in forma in care ai turnat-o aici ca eu unul daca as fi procuror nu ti-as da dreptul de circulatie, vezi cum o coafezi si o expui cat mai aproape de adevar posibil. Bafta in demersuri si sa speram ca scapi basma curata! Sa auzim de bine! |
| All times are GMT +2. The time now is 20:10. |
- Copyright 2026 4Tuning